agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   TCM / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34328.htm)

Asoo 20-09-2019 10:59

İstanbul'da yaşarken, İsmek'in bahçecilik kursuna gitmiştim. Konulardan çim yetiştirme ve bakımına geldiğimizde, hocamız anlattı da anlattı. Yok su tüketimi, yok biçmesi, gübrelemesi, havalandırması... Zaten kentin kullanma suyu yetmeyecek diye endişelendiğimiz yıllardı.

İyice dolmuşuz demek ki, sınıfta bir homurdanma, bir itiraz havası oluştu. Herkes meşrebine göre bir nidâ ile seslenmeye başladı:

"Yasaklansın!"

"Vergi koyalım!"

"Caiz değil!"

Yaş ortalamamız 45-50 vardı, ama dersi sabote ettik.

O gün bugün çimden pek hoşlanmam.

Ama bu hoşnutsuzluk TCM'nin sayfasına olan muhabbetime gölge düşürmez.

Güneşiniz ve suyunuz bol olsun.

Jezebel 21-09-2019 20:23

Evet ben de “Grow Food, Not Lawns” , yani “ Çimen değil gıda yetiştirin” diyen insan tiplerindenim.
Hatta çam ve servi yerine fındık, ceviz, meyve fidanı dikilsin isterim.
Yani ağaçlandırma yapılırken neden hep çam?! mana veremiyorum.
Bir hayvan, bir kuş , bir insanın karnı doysa fena mı olur?.
Sn. TCM nin çimi ufacık yer, hedef aslında golf sahaları, seçkin bir zümre orada keyif alacak diye devasa alanlar çimlendirilip sulanıyor.
Sn. TCM çime çıplak ayak basmak çok şifalı, bende 1x1m2 çim ekip basmayı düşünüyorum ;)
Kolay gelsin.

obabilgesi 22-09-2019 00:13

Sevgili Jezebel, kuşkusuz yorumunuzun altına imzamı atıyorum!
Neden yollarda kayısı veya şeftali ağacı görmeyiz? Veya neden kiraz ağacı olmaz yollarda? İllâki bir bahçe içerisinde sahipli mi olması gerekir?
Düşünsenize yol boyunca elma ağaçları dikilmiş bir cadde, hatta adı elmalı cadde olsa... Veya ayva ile donatılmış bir sokak, üzüm salkımları ile bezenmiş bir site. Ne kadar güzel olurdu...

TCM 23-09-2019 16:15

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1574943)
Çim diğer bitkilere göre 10 kat kadar fazla su tüketirmiş. Umarım çim aşkına diğerlerinin başına bir şey gelmez. :)
Çevreciler çimi sevmiyorlar, bu nedenle.
Siz onlara bakmayın. Süper model arabaya golf alanı yakışır. Bir delikten ne olacak ki ? ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asoo (Mesaj 1574951)
İstanbul'da yaşarken, İsmek'in bahçecilik kursuna gitmiştim. Konulardan çim yetiştirme ve bakımına geldiğimizde, hocamız anlattı da anlattı. Yok su tüketimi, yok biçmesi, gübrelemesi, havalandırması... Zaten kentin kullanma suyu yetmeyecek diye endişelendiğimiz yıllardı...
O gün bugün çimden pek hoşlanmam.
Ama bu hoşnutsuzluk TCM'nin sayfasına olan muhabbetime gölge düşürmez.
Güneşiniz ve suyunuz bol olsun.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1574998)
Evet ben de “Grow Food, Not Lawns” , yani “ Çimen değil gıda yetiştirin” diyen insan tiplerindenim.
Hatta çam ve servi yerine fındık, ceviz, meyve fidanı dikilsin isterim.
Yani ağaçlandırma yapılırken neden hep çam?! mana veremiyorum.
Bir hayvan, bir kuş , bir insanın karnı doysa fena mı olur?.
Sn. TCM nin çimi ufacık yer, hedef aslında golf sahaları, seçkin bir zümre orada keyif alacak diye devasa alanlar çimlendirilip sulanıyor.
Sn. TCM çime çıplak ayak basmak çok şifalı, bende 1x1m2 çim ekip basmayı düşünüyorum ;)
Kolay gelsin.

Sizden farklı düşünüyor değilim aslında. Hanım, eş-dost komşunun 'kilit taş yap' baskısına ancak buraya kadar dayanabildim de şimdiki aklım olsa çok önceden çim yapmam gerekiyormuş. Şu ana kadar çimlendirdiğim yerler yürüme yolları sadece, herhangi bir ağacı köklemiş, çiçeği yolmuş değiliz. Bahçeye ilk girişteki kısım boş kaldı, burayı seneye yapalım diyorum.

Eklenti 698884

Seneye üstteki resmin sağ tarafındaki kısmı çimlendirmeyi düşünüyorum. Az ileride aşılattığımız kestane ağacı var, sırık kuru fasulyelerin arkasında. Elma ağacı kesilecek, çok güzel meyveleri var ancak yaşlandı, bir yıl ürün verip diğer yıl vermiyor. Bu yıl verdiği ürünler de hastalıklı ve küçük. Sanki can çekişiyormuş gibi geliyor. Onun yerine mavi ladin güzel olur. Kayınpeder kızacak @Jezebel gibi 'meyve vermeyen ağaç niye dikilir ki' diyecek ama bahçede bir köknar bir de ladin olsun.

Eklenti 698885

Girişte sol tarafta (resimde leylandlerle dalyalar arasındaki alan) sedumlar vardı hatırlarsanız, iki yıldır ön taraflarına dalyaları ekiyoruz. Sedumları bu yıl kaldırdım-kaldırıyorum. Komple ortanca olacak orası da karşısı gibi. Bir ay önce diktiğimiz hazır fide ortancalar iki yıl kadar büyüyemezler ve önlerine yine dalya ekmeye devam edebilirim.

Eklenti 698886

Artık yapılan işlerde tekil birinci zamir kullanılacak, 'ben yaptım', 'ben ektim' gibi; hanım bahçe işlerinden istifa etti. :D

TCM 24-09-2019 11:06

5 Eklenti(ler)
Neyse durum böyle; çimlere fazla su gitse de (üç beş kata varan sarfiyatın olacağını pek sanmıyorum) biçildiğinde elde edilenlerle kompost yapıyorum, seneye bunu daha fazla ve düzenli yapabilirim. Bu bölge kışın boş durup yağmurlarla aşınacağına, ayrık otları fink atacağına, komple kilit taşı olacağına seçimimizin yerinde olduğunu söyleyebilirim.

Ağaçlar net sayesinde tanıştığımız arkadaşlarımızın verdiği ak üçgül tohumlarını da çim niyetine bahçenin ön tarafına ekmeyi düşünüyorum.

Bu arada 'forumun bize kazandırdığı' demişken yine forumdan, ikinci gerçek arkadaşımız; @ g.c. ailesiyle tanıştık önceki haftalarda Manisa da. Güler ve güzel yüzlü, cana yakın, sevecen çekirdek aileye buradan da teşekkürlerimizi, sevgi ve saygılarımızı iletirim.

Karpuz olacak galiba..

Ay-yıldız (moon and star) karpuz 2014 te zengarden den aldığım üç karpuz tohumundan biri. Bu cins ekmemiştim aslında büyük olmuyor, tadında da çok fark yok diye ama bir kök çıkmış nasıl olduysa. Karpuzun özelliği yapraklarında ve meyvesinde yıldıza benzeyen minik ışıltılar ile aya benzetilen daha büyük sarılıkların olması. Küçük karpuzda olduğu gibi kimi 'ay' lar dolunay kıvamında olabiliyor. Büyüklük hiç bu kadar olmamıştı, aslında diğer çeşitlerde de hiç bu kadar olmamıştı. Sanırım ürünler arası mesafelerin açılması, damlama sisteme geçilmesi, nispeten öncekilere göre düzenli kükürt ve oksijenli su atılması, ekim-dikim esnasında çukurlara konulan solucan gübresi herhalde buna sebep olanlardan.

Eklenti 698906

Önceki sayfada yazdığım şeker gibi karpuzun en büyüğü bu. Daha kesmedim de olgunlaştıysa tohumları hepimize yeter.

Eklenti 698908

Bu yıl üç cins ekmiştim, arada karışan tek tük olanları saymazsam. Bu da epey güzel oldu; bölgemizdeki aldığım tohumlardan mı yoksa bu da zengarden in 2014 tohumlarından çarliston karpuza mı ait bilmiyorum. Bir tadına bakalım, ona göre sadece iki çeşit karpuz ekilecek bahçeye.

Eklenti 698907

22.09.2019 un karpuz ve ayçiçeği hasadı.

Eklenti 698909

Sarı-kırmızı cimbom da bile bu kadar güzel duramazdı..

Eklenti 698910

TCM 25-09-2019 10:57

5 Eklenti(ler)
Tohumluk almaya başlayalım artık. Biberlerin renklerinin iyice kırmızı olmasını bekliyorum. Hatta hafiften pörsüyorlar. Sonra bıçakla yarıklar açıyorum üzerinde ki havalansın, çürümesin ve gölgede kurutuyorum. Buna rağmen ne hikmetse fireler de oluyor.

Sol üstteki iki tane tatlı dolmalık biber, hemen altındaki salçalık kırmızı biber ve sağdakiler de jalapeno biberler. Büyük jalapenoların hikayesini ve sizlerden gelen öneriler bir önceki sayfada. Büyüklerin hepsi tek kökten, küçükler de olması gereken boyları. Sürekli böyle büyüklerini önümüzdeki yıllarda da üretebilirsek adını 'ağaçlar.net' biberi koycez. Bu arada kırmızı salçalık biberleri kahvaltıda tüketmesi çatır-çutur pek güzel oluyor mutlaka deneyin.

Eklenti 698953

Bulgar domatesleri... 115 kökten kalan beş-altı kökten biri, çevresinde sağlam domates kalmayınca meydan bunlara kaldı. Hepsi böyle ayakta kalsa olmamıydı ;)

Eklenti 698956

Eklenti 698955

Blue beauty ... Canımsın...

Eklenti 698954

Bu senenin yenilerinden...

Eklenti 698957

Ölüler yaşayanlardan daha çok çiçek alır. Çünkü pişmanlık minnetten daha güçlü bir duygudur. / Anne Frank

TCM 26-09-2019 14:30

4 Eklenti(ler)
@ Jezebel in bahçesindeki convolvulus arvensis ten bizim bahçede de vardı, biz ehlileştirip kapıya bekçi yapmıştık hatırlarsanız.. Ücretsiz izne ayırdık kendilerini, kollarını kesip kapımızı kapadık artık. Mırın kırın etti ama yapacak bir şey yok, bir sene sözüne güvenip kapıları açık bırakmıştık, uzak komşulardan biri koyunlarını sokup kışlık mahsüllerimizi yedirmişti.:D

Eklenti 698984

Sedumların yerine geçecek ortancaların (Hydrangea) daha yakından resimleri. Seneye değil de sonraki sene epey bulundukları yeri kaplarlar ve önlerindeki dalyalara fırsat vermezler artık. Karşılarındaki ortancalar budanacak bu yıl ilk defa. Yapraklarını döksün ondan sonra sert dalları iyice aşağıdan yeni dalları biraz daha yukarıdan buda dedi ortanca yetiştirici bir arkadaş. Baharda yapılan budamada o yıl çiçek vermiyor diye biliyorum. Çelik isteyen arkadaş olursa uzak mesafelere nasıl gönderileceğini de anlatırsa severek gönderebilirim. Aslında resimdekileri 2- 2.5 tl. ye almıştık hazır poşetli şekilde.

Eklenti 698987

Sizin gibi onlarca domatesimiz yok işte, elimizdeki beş altı kök domatesi allayıp pullayıp resmediyorum.. Hafize hanım..

Eklenti 698985

Bir çaprazlaşan biberimiz daha oldu. Buena mulata ebeveynin biri ama siyahı nereden buldu çözemedim. Siyah biberimiz yok çünkü, önceki sene vardı. Büyüklük bunea mulatadan az daha fazla, kıvrımları aynı onun gibi, acılığı daha fazla ve değişik süs acı biberlerin, habanero biberlerin aromasına benzer tat var. Bakalım, buna da TCM siyahı deriz. ;)

Eklenti 698986

tropikalist 26-09-2019 15:35

Nekadar güzel bir şey değil mi ya birde bişey soracağım bende şimdi güncel konu 13 gösterip 6 konu açıyor bu normal mi

elifaydin 27-09-2019 11:30

Şu blue beauty karşıdan çok fena göz kırpıyor bana... Seneye aklımda olanlardan.

TCM 27-09-2019 13:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1575136)
Nekadar güzel bir şey değil mi ya birde bişey soracağım bende şimdi güncel konu 13 gösterip 6 konu açıyor bu normal mi

Olayı anlamadım maalesef güncel konu vs. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin (Mesaj 1575170)
Şu blue beauty karşıdan çok fena göz kırpıyor bana... Seneye aklımda olanlardan.

Tohumluk çıkarsa da çok az olur herhalde, bu sebeple paylaşamayabilirim, ancak paylaşım zamanı siz hatırlatın özellikle isteyen üç beş kişiye mutlaka buluruz.

obabilgesi 27-09-2019 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1575173)
Tohumluk çıkarsa da çok az olur herhalde, bu sebeple paylaşamayabilirim, ancak paylaşım zamanı siz hatırlatın özellikle isteyen üç beş kişiye mutlaka buluruz.

Tamam:D

bahcedenn 27-09-2019 17:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1575136)
Nekadar güzel bir şey değil mi ya birde bişey soracağım bende şimdi güncel konu 13 gösterip 6 konu açıyor bu normal mi

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1575173)
Olayı anlamadım maalesef güncel konu vs. :)

Ben tahmin ettiğimi söyliyeyim. :)

Güncel konu 13 adet gösteriyor. Çünkü 13 adet yeni mesaj yazılmış. Fakat bu mesajların sizin de gördüğünüz 6 adedi normal başlıklar içerisinde olduğu için görülebiliyor. Yeni mesajlar içerisinde görülen fakat siz açtığınızda açılmayan 7 adet mesaj ise çok büyük bir ihtimalle Alışveriş bölümü içerisinde yazılmış mesajlar. Ancak ilgili başlık içerisine girildiğinde görülebiliyorlar.

AkisSoftware 27-09-2019 17:35

Ben bu sene o kadar istememe ragmen bu cesitten bir turlu yetistiremedim. Seneye nasip olur insallah


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin (Mesaj 1575170)
Şu blue beauty karşıdan çok fena göz kırpıyor bana... Seneye aklımda olanlardan.


TCM 10-10-2019 10:42

3 Eklenti(ler)
Herşeyden 250 şer gr. Bu da eksik kalmasın :) Geçen seneye göre biraz daha arttırdık, üzümler bana bağlı köyden katkısız, ilaçsız, tamamen doğal..(dediler de satmıyorlar zaten, kalanını pestil vs. yaptılar)

1120 yoğunluk ile başladık, sekizinci günde (dün) 1015 yoğunlukla süzdüm.

Eklenti 699571

Bu resimler çekilirken (29.09.2019) daha açmayan dalyalar vardı, özellikle hanımın 'niye çıkmadı açaba, çürüdü mü acaba, kayboldu mu ki' diye celallendiği sarışın sonunda 'tek olarak' çıktı.

Eklenti 699572

Sanırım bu yıl alınanlardan

Eklenti 699573

musa_ekrem 10-10-2019 18:03

Merhaba sayın TCM,
Bu seferki sorum bahçenizin dışından olacak. Umarım kızmazsınız.
Geçen sene Salihli dönüşü Nazilli'ye Beydağ, Ödemiş üzerinden gelmiştik. Doğası bir harikaydı. Kayak tesisi ve Gölcük adında bir göl var. Bu göle bir otel yapılıyordu. Tamamlandı mı acaba? Ayrıca kar yağdığında konaklayabileceğimiz ev veya pansiyon tarzı tanıdığınız insanlar var mı?
Bu sene bir hafta sonu o taraflara gelmeyi istiyorum.

TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TCM 10-10-2019 19:38

@ musa_ekrem, estağfurullah, kızmak ne demek.

Kızılacak, sövülecek, dövülecek o kadar değerli insanımız var ki :( Bir kaç örnek vereyim...

Bozdağ a kayak merkezi yapıldı 1988 de, sonradan öğrendik ki tesis yanlış yere yapılmış, çığ riski dolayısıyla bir kaç yıldır kapalı...

Gölcük te girişte bir otel vardı, futbol takımlarının gözbebeği, iki üç yıl önce ne amaçla verildiğini bilmiyorum dolandırıcının birine verilmiş, eleman da devletten teşvik almış sonra vınnn...

Gölcük te hala kanalizasyon yok, rivayete göre rahmetli Demirel zamanından kalan proje bir başka elemana verilmiş 'hadi bakalım bizim oğlan buraya kanalizasyon yap' diye. Eleman da yaptı, iki yıl millet çalışmalar sebebiyle rezil oldu, milletin duvarını bahçesini 'kanalizasyon geçecek' diye yıktılar, yollar çamur deryası, neyse bitti dediler sevindik. Meğer sistem yanlış yapılmış, teslim almaya gelen resmi kurum 'biz böyle almayız' demişler o da öyle kaldı...

Sizin bahsettiğiniz otel için ihaleye çıkıldı 'yap, işlet, devret' yöntemiyle bilinen bir şirkete verildi. Bunlar da sanırım taşerona veriyor, taşeron şirkette batıp gidiyor, orası da bekliyor dört beş aydır, ne kadar beklenir belli değil...

Yani biri gelse dese ki 'bu cennet köşelere ne yapsam da buraların anasını bellesem', hah işte ancak bu kadar yapabilirdi herhalde :mad:

Neyse Musa Bey, bu yaz yeni bir yer açıldı motel-pansiyon kıvamında, sanırım kalınabilecek bir kaç odaları var. Denk gelirse yukarı çıktığımızda ayrıntılı bilgi alır size dönerim. Geldiğiniz hafta aşırı kar yağmazsa tanışmaktan zevk alırım..

musa_ekrem 11-10-2019 12:53

Merhaba sayın TCM,
Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. Öyle güzel bir doğanın böyle trajediler barındırdığını bilmiyordum. Umarım telafisi olur.

Bende sizinle tanışmaktan zevk duyarım. Sizden haber bekliyorum.
İyi günler.

acemi25 12-10-2019 13:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1575037)
Sizden farklı düşünüyor değilim aslında. Hanım, eş-dost komşunun 'kilit taş yap' baskısına ancak buraya kadar dayanabildim de şimdiki aklım olsa çok önceden çim yapmam gerekiyormuş. Şu ana kadar çimlendirdiğim yerler yürüme yolları sadece, herhangi bir ağacı köklemiş, çiçeği yolmuş değiliz. Bahçeye ilk girişteki kısım boş kaldı, burayı seneye yapalım diyorum.

Eklenti 698884

Seneye üstteki resmin sağ tarafındaki kısmı çimlendirmeyi düşünüyorum. Az ileride aşılattığımız kestane ağacı var, sırık kuru fasulyelerin arkasında. Elma ağacı kesilecek, çok güzel meyveleri var ancak yaşlandı, bir yıl ürün verip diğer yıl vermiyor. Bu yıl verdiği ürünler de hastalıklı ve küçük. Sanki can çekişiyormuş gibi geliyor. Onun yerine mavi ladin güzel olur. Kayınpeder kızacak @Jezebel gibi 'meyve vermeyen ağaç niye dikilir ki' diyecek ama bahçede bir köknar bir de ladin olsun.

Eklenti 698885

Girişte sol tarafta (resimde leylandlerle dalyalar arasındaki alan) sedumlar vardı hatırlarsanız, iki yıldır ön taraflarına dalyaları ekiyoruz. Sedumları bu yıl kaldırdım-kaldırıyorum. Komple ortanca olacak orası da karşısı gibi. Bir ay önce diktiğimiz hazır fide ortancalar iki yıl kadar büyüyemezler ve önlerine yine dalya ekmeye devam edebilirim.

Eklenti 698886

Artık yapılan işlerde tekil birinci zamir kullanılacak, 'ben yaptım', 'ben ektim' gibi; hanım bahçe işlerinden istifa etti. :D

Merhaba Sayın TCM;
Bahçeniz çok güzel gözüküyor. Bana ilham verdi kendi bahçem için. Ben de yürüyüş yollarını yeşil apayım. Her ne kadar eşim ve kayınpeder bahçeyi betona boğsa da savaşım devam edecek :) Bu arada ben çim yerine üçgül yoncası ekmeyi düşünüyorum, tavsiye ederim size de. Bahçesinizin daha geniş plan fotoğrafları varsa görmekten çok mutlu olurum.

bilenyum 12-10-2019 15:53

çok emek harcanmış bir bahçe. Ellerinize sağlık epey beğendim

TCM 29-10-2019 18:31

Çok fena oynarız biz bu zeybeği...
...Hem de çokkk...Gözlerim yaşarmasa eyiydi...

TCM 05-11-2019 10:00

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi25 (Mesaj 1575937)
Merhaba Sayın TCM;
Bahçeniz çok güzel gözüküyor. Bana ilham verdi kendi bahçem için. Ben de yürüyüş yollarını yeşil apayım. Her ne kadar eşim ve kayınpeder bahçeyi betona boğsa da savaşım devam edecek :) Bu arada ben çim yerine üçgül yoncası ekmeyi düşünüyorum, tavsiye ederim size de. Bahçesinizin daha geniş plan fotoğrafları varsa görmekten çok mutlu olurum.

Cevap aralı oldu ama;

Üçgül yoncasını forumdan tanıştığımız bir arkadaş getirmişti bana sağolsun, bahçenin bir kısmına ekme düşüncemiz var bizim de.

Bahçenin panografik görüntüsünü girişten ve arka taraftan ekledim.

Eklenti 700468

Eklenti 700467

acemi25 05-11-2019 14:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1577092)
Cevap aralı oldu ama;

Üçgül yoncasını forumdan tanıştığımız bir arkadaş getirmişti bana sağolsun, bahçenin bir kısmına ekme düşüncemiz var bizim de.

Bahçenin panografik görüntüsünü girişten ve arka taraftan ekledim.

Eklenti 700468

Eklenti 700467

Çok güzel, huzur dolu gözüküyor. Paylaştığınız için teşekkür ederim :)

TCM 07-11-2019 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musa_ekrem (Mesaj 1575876)
Merhaba sayın TCM,
Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. Öyle güzel bir doğanın böyle trajediler barındırdığını bilmiyordum. Umarım telafisi olur.

Bende sizinle tanışmaktan zevk duyarım. Sizden haber bekliyorum.
İyi günler.

Orada çalışandan aldığım bilgileri buraya yazayım belki sizin gibi bu taraflara gelmek isteyen olur, o kişinin telefon bilgisini de özel mesaj ile size atayım.

Konaklı Butik Otel Ödemiş Gölcük Yaylasında, 8 odası mevcut konaklama için, odalarda wc-banyo-çift yatak-ısıtma (kalorifer) mevcut, kahvaltı dahil oda fiyatı 250 tl. yani iki kişi fiyatı bir odada.

musa_ekrem 07-11-2019 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1577227)
Orada çalışandan aldığım bilgileri buraya yazayım belki sizin gibi bu taraflara gelmek isteyen olur, o kişinin telefon bilgisini de özel mesaj ile size atayım.

Konaklı Butik Otel Ödemiş Gölcük Yaylasında, 8 odası mevcut konaklama için, odalarda wc-banyo-çift yatak-ısıtma (kalorifer) mevcut, kahvaltı dahil oda fiyatı 250 tl. yani iki kişi fiyatı bir odada.

Merhaba,
İlginiz için teşekkür ederim. Kar yağdığında mutlaka geleceğim.

TCM 11-11-2019 13:23

Az önce yeni bahçe sayfası açan acemi arkadaşın bahçesindeydim. Daha şimdiden işler yıldırmış gibi, biz de hanımla dama demek üzereyiz ;) hatta geçen bahsetmiştim hanım dedi bile. Allahtan kayınpeder geçen yıl kendi tarla bahçe işlerinden emekli olmuştu da şimdi bize yardım ediyor. Dolayısıyla işleri azaltmamız lazım. Seneye çiçeklerin dibine jütlü çuval gibi olan taban örtüsü sermek istiyorum. Yeni dikilen ortancaların dal kısımlarına gelen kısımlarını kesip boylu boyunca (60- 70 cm. lik genişlik yetecek gibi) uzatmalı. Dalyaların dalları topraktan çıkınca aynı işlemi ona da uygulamalı, böylece sezon boyu bir daha yanlarına uğramayız, nasılsa alttan damlamalar gidecek, plastikten daha iyi olur, hava aldırır, suyu aşağıya geçirir diye düşünüyorum. Peki bu uygulamayı fidelere de yapsam olmaz mı?...Fideleri toprağa dikince hemen bunları 50 cm. genişliğinde toprağa örtsem, daha sonra çapalama boğaz doldurmayı nasıl yaparız, yoksa çapalamadan sonra mı örtmeli. Taban örtüsünün arasındaki toprak alanı da çapa makinesiyle yaparız...Nasıl fikir...

Portakal Rengi 12-11-2019 07:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1577454)
Az önce yeni bahçe sayfası açan acemi arkadaşın bahçesindeydim. Daha şimdiden işler yıldırmış gibi, biz de hanımla dama demek üzereyiz ;) hatta geçen bahsetmiştim hanım dedi bile. Allahtan kayınpeder geçen yıl kendi tarla bahçe işlerinden emekli olmuştu da şimdi bize yardım ediyor. Dolayısıyla işleri azaltmamız lazım. Seneye çiçeklerin dibine jütlü çuval gibi olan taban örtüsü sermek istiyorum. Yeni dikilen ortancaların dal kısımlarına gelen kısımlarını kesip boylu boyunca (60- 70 cm. lik genişlik yetecek gibi) uzatmalı. Dalyaların dalları topraktan çıkınca aynı işlemi ona da uygulamalı, böylece sezon boyu bir daha yanlarına uğramayız, nasılsa alttan damlamalar gidecek, plastikten daha iyi olur, hava aldırır, suyu aşağıya geçirir diye düşünüyorum. Peki bu uygulamayı fidelere de yapsam olmaz mı?...Fideleri toprağa dikince hemen bunları 50 cm. genişliğinde toprağa örtsem, daha sonra çapalama boğaz doldurmayı nasıl yaparız, yoksa çapalamadan sonra mı örtmeli. Taban örtüsünün arasındaki toprak alanı da çapa makinesiyle yaparız...Nasıl fikir...

Örtü engeller ama yok etmez. Örneğin, ayrık otu alttan geçer gider. :D
Ekip dikeceğiniz alanı azaltmak daha iyi bir yol olabilir. Mantar hastalığı sahibi olmanızı da engelleyebilir.
10 - 12 yıl önce Dikili de tatil yapıyordum. 20 kadar öğretmen yaz-kış orada kalıyordu. Kulağıma küpedir :
"25 m2 alanda sırayla söküp ekerek yıllık gereksinimlerini karşıladıklarını söylüyorlardı. 50 m2 eken yazın denize gidemez diyorlardı."
Siz çeşit yetiştireceğim, tohum elde edeceğim peşinde dolandıkça 50 yetmez ama eldekini de küstürmemek gerekli. :D

TCM 12-11-2019 09:01

1 Eklenti(ler)
Öncelikle taban örtüsünü (malç naylonu değil, hava aldıran su geçiren) resimdeki gibi çiçeklerin (dalya) altına sereyim diyorum, soldaki büyük ortancaların altında zaten ayrık bile gelişemiyor dibine ışık almadığı için. Bir de sol üst taraftaki yeni ortanca dikilen alana sermeli. Artacağını düşündüğüm az miktarda örtüyü de deneme amaçlı domateslerin altına sereyim.

Örtünün yabani otları (özellikle ayrığı) tamamen bitirmeyeceğini biliyorum, siz mi eklemiştiniz bir kaç ay önce ayrığın kabaklarla dansı vardı ;) bitmesinler zaten, doğayla niye zıtlaşalım ki; amacımız seneye daha az yabani ot ve tüm çıkan otları kompost olarak tekrar geri kazanmak. Bu yıl nispeten başarılı olduk, ama son dönem bahçeden de göçtükten sonra otlar alıp başını gidince bir kısmı çöpe, bir kısmı parçalanarak bahçeye az bir kısmı da gübrelerini çuvallarla aldığımız arkadaşın koyunlarına yem olarak gitti.

25-50 m.kare yerlerin insanı yıpratacağını düşünmüyorum, hadi ilk bir kaç yılda acemilikten tamam da, yıllardır uğraşan insan; '50 - 100 m.kare yere bakmaktan deniz giremedim' diyorsa tamamen bıraksın, hiç uğraşmasın :rolleyes:

Çeşit arttırma niyetim yok, iki yıldır yeni domates almıyorum sayılır, çok beğenirsem bir kaç kök ekiyorum, biberi de bu yıl oldukça azalttım mı tamamdır, ne kadar çok çeşit o kadar sıkıntı haklısınız.

TCM 12-11-2019 09:11

2 Eklenti(ler)
Sezon sonuna doğru hanımla yeni hobimiz, eski sevdamız alevlendi.. Beş altı yıl önce bırakmıştık..

Kimseler yok, sessizlik, huzur, bir de bir kaç sazan yakaladık mı müthiş, ne demişler 'oltanın bir ucunda balık diğer ucunda ...'

Eklenti 700741

Eklenti 700742

feyzi_48 13-11-2019 07:09

Benimde huzur bulduğum, her haftasonu zamn ayırdığım aktivitem.

TCM 13-11-2019 08:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 (Mesaj 1577557)
Benimde huzur bulduğum, her haftasonu zamn ayırdığım aktivitem.

Burası için sezon kapandı sayılır artık, havalar hala soğuyamasa da, balıklar 'ayılar' gibi uykuya dalıp metabolizmalarını kapadılar (en azından ben öyle umuyorum) iki keredir tık yok çünkü ;)

Forumda var ise bana da gösterin ilgili sayfada yoksa bahçemizde deneyimlerimizi paylaşalım.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025