Damlama sulamayı dört dörtlük uygulayamasak ta pek sevdik. Ancak tasarruf konusuna pek aklım ermedi. Önceki senelerde haftada bir suladığımız yeri şimdi haftada iki suluyoruz, daha fazla su akıtıyoruz, daha fazla elektrik parası veriyoruz. E hani su tasarrufu yapacaktık.
Şimdi fişi takıp düğmeye basıyoruz tamam. Daha önceki sıra aralarını 90 cm. e genişletmiştik. Niçin; özellikle fasulye grubu hava alsın - çapa makinesi aralara girebilsin ki mümkün olduğunca işimiz azalsın - daha az ürün ekelim (yorulduk). Böyle yapınca ürün azaldı gibi ama kesilen ceviz ağacının yerine de patates karpuz ektik bu kez ve bahçenin kenarlarını mısır ve ayçiçeği ile doldurduk. Hortumun gittiği her yere bir şeyler ektik. Anlayacağınız azaltalım dediğimiz ekim-dikim işi arttı yine. Ancak iş yükü azaldı.
Ayçiçeklerimiz, tam zamanında ekmişiz, hepsi firesiz baş yaptı ve gözleri doldurdular. Sağdaki geniş ve beyaz olanlar favorimiz. Sanırım @ zekoş tan gelenler. Siyah olanlar da güzel ama parmakları boyuyor/muş
Tohumunu 2014 te zengarden den aldığım kongo karpuzu (muhtemelen) Daha olgunlaşmadan koparmıştık, gövdeye bağlandığı dal kuruyunca tadına bakalım dedik.
Daha önce de yazmıştım, ancak karpuz pek yetiştiresim gelmiyordu çiy den mantardan dolayı, bu yıl nispeten düzenli kükürt - oksijenli su sonucu hastalık olmadan büyüyebildiler şimdiye kadar.
Bir karpuz ancak bu kadar tatlı olabilir. Resimdeki gördüğünüz kısma kadar kesip yedim, gerçekten harika. Bu yıl büyütebilirsem sonuna kadar (Daha önce çalmışlardı çünkü
) sırf bu karpuzdan ekerim.
Bu mevsimde bunun işi ne ki, çıkmış oralarda bir başına..
Yeni dalyamız..