agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   İsmail Kuzucu / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/33546.htm)

sinbas 09-01-2016 17:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1432042)
Bu şekilde 2 sorun ortaya çıkıyor. :) Bizde yanlarda yere paralel bu şekilde bağlantı boruları yok. Boruların ara mesafesi 175 cm olduğu için ip ve demir kullanmayacağız. Sadece en üst orta kısımda destek borusu var.

Diğer sorun ise daha önemli olan kısmı. Bu giren borular sabitlenmez ise rüzgar 2-3 cm bile boruları yukarı kaldırsa sera örtüsü yırtılır. Çünkü örtü tek parça olarak toprağa gömülü değil. Üst ve yanlar ayrı parça olarak duruyor.

Bu sistemi tünel serada denemiştik, rüzgar serayı yukarı kaldırıp boruları yamultunca ek yerlerinden kaynak yapmak zorunda kaldık. Bulunduğumuz yer tamamen açık olan bir yer.

Direkler ve üst kemer bölümü yekpare yaptık(yuvarlak karyola başlığı gibi), üst kemerin bitim noktasından baştan sona kadar ara bağlantı elamanı attık, sera örtüsü aşağı sarkıp torbalama yapmasın diye direk mesafesi ve kemerin yan ortalarına tekrar birer ara bağlantı elamanı attık, boydan boya belirli aralıklarla yanlamasına ve diklemesine paslanmaz tel geçmiştik, diklemesine gerdiğimiz teller aynı zamanda bağlantı elamanlarını sabitleme görevi ve de sırık domates salatalık vs. için askı teli olmuştu.

Ayrıca Yan direk aralarına yerden yaklaşık 70-80 cm yüksekliğe tekrar ara bağlantı elamanı (havalandırma veya pencere için ahşaptan) ekledik onun da görevi yanlardan gelebilecek rüzgarın naylonu hırpalamasını engellemekti.

Elbette bizim naylon tek parça ve uçları toprağa gömülü olduğu için rüzgarın olumsuz bir etkisi olmadı. ;)

İsmail Kuzucu 09-01-2016 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yenikentli123 (Mesaj 1432095)
Sayın Kuzucu fideleri nerden temin ediyorsunuz sabit bi firmanız varmı...Fiyatları nedir?Hangi cinsi neden tercih ettiniz? Teşekkürler şimdiden...

Marul sezonlarında dikmen fideyi tercih ediyorum. Acil lazım olursa hangi firmada fide varsa ondan temin ediyorum.

Bu çeşit fanela kıvırcık marul. Rengi ve kıvırcıklığı ile daha çok müşteri çekiyor. Birde kış aylarında olgunlaşma süresi daha kısa.

İsmail Kuzucu 10-01-2016 21:18

1 Eklenti(ler)
Mor reyhanlar kışa hazır. Kurutulunca renklerinin aynı kalması süper oldu.

Eklenti 591951

Mücevher Çalısı 10-01-2016 21:24

Nerede ya da ne amaçla kullanacaksınız mor reyhanı? Sorum absürd olabilir daha önce bahsi geçmişse ama olsun sordum bir kere:D

A_NOMAD 10-01-2016 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1432354)
Nerede ya da ne amaçla kullanacaksınız mor reyhanı?...

Baharat olarak salatalar ve yemeklerde (özellikle dolmalarda çok güzel oluyor) kullanacaktır, çayı da yapılıyordu yanılmıyorsam :rolleyes:

Mücevher Çalısı 10-01-2016 21:58

Hımmm annem benim tazesini salataya doğruyor... yemeklere de konuluyor biliyorum da bende işte kedi merakı. Sn İsmail Kuzucunun cümlesini "süper oldu" ile bitirmesinden işkillendim. Acep neden yayınladı fotoğrafı, ne yapacak Mor Reyhancığın kurusunu:)

İsmail Kuzucu 11-01-2016 07:02

Genelde dolmalarda kullanıyoruz. :) Tazesinin şerbeti çok güzel oluyor tavsiye ederim. Bunlardan da olur belki. Tomurcuklu dallarından da çay yapılıyormuş.

Millet dondurmasını posasını bile yapıyormuş. Seçenek çok yani. :)

Mücevher Çalısı 11-01-2016 11:44

Bu kadar seçenekten sonra bana da afiyet olsun demek düşüyor:)

Cevap için teşekkürler...

FikretBulut 14-01-2016 14:14

İsmail Bey,

Sayfayı baştan sona okudum harika çalışma ve paylaşmalar benimde hayalim ama korkarım hayal olarak kalacak. :-(

Çırak kabul etmiyormusunuz.?

Dutlubahçe 14-01-2016 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1432353)
Mor reyhanlar kışa hazır. Kurutulunca renklerinin aynı kalması süper oldu.

Eklenti 591951

Sayın Kuzucu, bu kış gününde kurutma işlemini nasıl yaptınız?

İsmail Kuzucu 14-01-2016 17:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FikretBulut (Mesaj 1433235)
İsmail Bey,

Sayfayı baştan sona okudum harika çalışma ve paylaşmalar benimde hayalim ama korkarım hayal olarak kalacak. :-(

Çırak kabul etmiyormusunuz.?

Sn FikretBulut çırak, usta her zaman lazım. Evde saksılarda dahi ürün yetiştirebilirsiniz. İlla tarla, bahçe olmasına gerek yok. :)

İsmail Kuzucu 14-01-2016 17:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1433248)
Sayın Kuzucu, bu kış gününde kurutma işlemini nasıl yaptınız?

Kurutalı 2 ay kadar oldu sanırım. Evdeki odaya kasalar koyup masa oluşturdum. Pencereler her zaman açık kaldı. Haftada 2-3 defa ters çevirip kurudular. Hava akımı olmadığı zaman tam kuruma olmadan yapraklar kahverengi olur bozuluyor. Buna dikkat etmek gerekli.

İsmail Kuzucu 16-01-2016 18:27

1 Eklenti(ler)
Kırmızı pancar

Havuç ve pancarı rendelenip taze olarak tüketilebilir.

Eklenti 592575

İsmail Kuzucu 16-01-2016 19:25

3 Eklenti(ler)
Üretime devamm

http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-img_1700.jpg

Eklenti 592582

Eklenti 592583

Eklenti 592584

dongyul 16-01-2016 19:39

Çalışkan düzenli insan her yaptığından belli oluyor tebrik ederim ^^ sizin paylaşımlarınızı severek takip ediyorum.. Bir an önce bahar gelse de yaza hazırlanmanızı iple çekiyorum ^^

eneskrky 16-01-2016 22:22

İsmail abicim, sölicem sölicem unutuyorum : Bu kıvırcıkları görünce bir benim mi aklıma çiğ köfte geliyor ? :D :D
(Yoksa çiğ köfte öğrenci yemeği olduğu içinmi acaba)

Şaka bir yana abi şahane , mükemmel ve birinci sınıf emeklerine sağlık :))

İsmail Kuzucu 17-01-2016 18:14

3 Eklenti(ler)
Şuan bahçenin 2 dönüm yeri sular altında kaldı. Lahana, kereviz ve marullar bu alandaydı. Su boyu 60-70 cm kadar yükseldi.

Bu sular lahanaların içine girdiği için büyük ihtimal hepsi çürüyecek. Kerevizlerde ve marullarda sıkıntı olmayacak gibi.

İlçe tarım yolu gözüktü bize, sorunu herkes biliyor çözüm üreten yok. En yüksekte olan yer bzim alan diğer bahçe sahipleri yarın sabah ne yapacak acaba.

Eklenti 592629

Eklenti 592630

Eklenti 592631

ligustrum 17-01-2016 18:33

Sayın İsmail Kuzucu; Geçmiş olsun.
Suyun önünde durulmaz...Bu kadarına şükür. Mavi boyalı nesne, kovan mı?

İsmail Kuzucu 17-01-2016 18:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1433722)
Çalışkan düzenli insan her yaptığından belli oluyor tebrik ederim ^^ sizin paylaşımlarınızı severek takip ediyorum.. Bir an önce bahar gelse de yaza hazırlanmanızı iple çekiyorum ^^

Senin kadar olamasakta düzenli çalışmaya çalışıyoruz. Bahar gelse mi bilemedim şimdi. :) Bu sene hiç dinlenemedik. :rolleyes:

NMel 17-01-2016 18:45

Geçmiş olsun Sn.İsmail Kuzucu. :( Allah yardımcınız olsun.

pınar59 17-01-2016 18:45

Kardeşim çok geçmiş olsun birde pazardan sebze alırken zam gelmiş diyoruz zahmetini hesap etmek gerek yine de sağlık olsun diyelim. Kolay gelsin.

İsmail Kuzucu 17-01-2016 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1433756)
İsmail abicim, sölicem sölicem unutuyorum : Bu kıvırcıkları görünce bir benim mi aklıma çiğ köfte geliyor ? :D :D
(Yoksa çiğ köfte öğrenci yemeği olduğu içinmi acaba)

Şaka bir yana abi şahane , mükemmel ve birinci sınıf emeklerine sağlık :))

Süper de olur aslında, sıkıntı sende değil marullarda. Çiğ köfte istiyorlar. :)

Mükemmel olduğu kesin, bu hafta marullar bitiyor. Kaliteli mal olunca tercih edende çok oluyor bu da bir gerçek.

Muda 17-01-2016 18:52

Sn İsmail Kuzucu;

Geçmiş olsun. Umarım çok fazla zarar görmeden bu durumu atlatırsınız. Yağmurun çok olması da kötü. Az olması da. Bizim buralar da oldukça kurak geçiyordu. Yeni yeni yağışlarla toprak biraz su aldı.

İsmail Kuzucu 17-01-2016 18:55

Herkese birden mesa yazayım, mesaj kasma olmasın. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 1433875)
Sayın İsmail Kuzucu; Geçmiş olsun.
Suyun önünde durulmaz...Bu kadarına şükür. Mavi boyalı nesne, kovan mı?

Sağolun sayın ligustrum, suyun önü kesilmezde belediye ilgilense hiç sıkıntı olmayacak. Şükür yine çok hasar yok. Diğer çeşitlerimiz var.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NMel (Mesaj 1433881)

Allah tüm çiftçilere yardımcı olsun, üretmek gerçekten zor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pınar59 (Mesaj 1433882)
Kardeşim çok geçmiş olsun birde pazardan sebze alırken zam gelmiş diyoruz zahmetini hesap etmek gerek yine de sağlık olsun diyelim. Kolay gelsin.

Teşekkürler, Pazardaki fiyat üreticiyi hiç etkilemiyor desem yeridir. Çünkü çoğu ürün soğuk hava depolarından geliyor. Yazın ürünleri ucuza alan halci paraya para demiyor.

Şükür kendi ürettiğimiz ürünleri kendimiz satıyoruz.

telato 17-01-2016 19:05

Bahçenizi sular altında görünce gerçekten üzüldüm doğrusu...

Allah yardımcınız olsun.

İsmail Kuzucu 17-01-2016 19:07

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NMel (Mesaj 1433881)

Antalya/Kumluca bölgesinde de hasarlar varmış. Aşağıdaki görüntüler domates serasından.

Eklenti 592637

Eklenti 592638

NMel 17-01-2016 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1433893)
Antalya/Kumluca bölgesinde de hasarlar varmış.

Evet, dün geceden beri, çok şiddetli bir fırtına var burada da. :(

sinbas 17-01-2016 19:39

Geçmiş olsun Sayın Kuzucu; Bunca emeğin boşa gitmemesi için ürünlerinizi sigorta yaptırıyor musunuz?

Jakin 17-01-2016 20:04

İsmail Bey bahçenizi böyle görünce moralim bozuldu, geçmiş olsun.

İsmail Kuzucu 17-01-2016 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1433899)
Geçmiş olsun Sayın Kuzucu; Bunca emeğin boşa gitmemesi için ürünlerinizi sigorta yaptırıyor musunuz?

Kış ayındaki ürünler sigorta ücretini ödemez. :) Bizde ki durum belediye kaynaklı, belediye durumu çözeceğine masrafları ödüyor. Para bol sanırım. :)

İsmail Kuzucu 17-01-2016 21:36

2 Eklenti(ler)
Şuan ki son durum daha kötü. Sular tüm bahçeyi basmış durumda. Seralar ada olmuş. Örtüyü fazla gömdürmeseymişim içi tamamen su dolacakmış.

Tüm marulları kestik, zaten yarın bitirecektik. Allah hayırlı yağmurlar versin..

Eklenti 592650

Eklenti 592651

akçabardak 17-01-2016 21:43

Bizim bahçelerde de durum aynı, sabah saat 8 de bir başladı, durup durup yağdı bahçelerimiz sular altında, şu saate hala yağıyor dediğin gibi hayırlı yağmurlar olsun inşallah.

kerkenez 18-01-2016 08:41

Yağmurdan kötü etkilenen herkese çok geçmiş olsun. Doğaya yapılanların bedelini hepimiz ödemeye başladık. Bundan sonrası daha da kötü olacak gibi maalesef.

Sigortanız yok muydu?

kiziltan 18-01-2016 15:10

Sera kurulurken temel yapar gibi kazip arazideki taslari toplayarak fazla yuksek olmayan bir duvar ile cevreleme yapilsa faydasi olur mu? Ozellikle topraksiz seralarda, bahcedeki taslari toplayarak duvar orulup icerisi doldurulup uzerine beton atilsa faydali olabilir.

Tarim arazilarinde cogunlukla tas bulunuyor, bunlar toplayip kullananilsa tarla icin de iyi olur. Belki biraz masraf olur ama, bolgeyi vuran afette bu serada hasar olmasa, kisa sure icin bile yukselen fiyattan satis yapilmasi, masrafi cikarabilir.

Cevre duvari yapilirken daha derine dogru naylon konulsa yine faydali olur saniyorum, bu tur bir sera yapimi ile ilgili baslik forum icerisinde var zaten.

Degisen atmosfer sartlarina bakinca bu tur asiri yagislar yillarca devam edecek gibi.
Gecmis olsun
Saglicakla kaliniz.

kursun 18-01-2016 16:05

Geçmiş olsun, sayın Kuzucu. Diğer arkadaşlara da geçmiş olsun.
Fotğrafları görünce gerçekten üzüldüm.
Gelir amaçlı üretim yapmak, yetiştirmek, çok zor iş.
Allah yardımcınız olsun.

İsmail Kuzucu 18-01-2016 16:41

Şuan suların çoğu çekilmiş durumda. Zarar hiç olmayacak gibi. Sera örtüsünü 70-80 cm derine gömdürmiştim, bu yüzden içerisine hiç su girmemiş.

Karşı komşu su girmesin diye beton duvar örtürmüştü, şimdi sular tamamen onun bahçesine girmiş durumda. Geçen yağmurda cevizleri kurumuştu, şimdi daha çok etkilenecek gibi. Duvar olduğu için su gidecek yer bulamayacak.

Bahçe bembeyaz olmuş durumda, fotoğraf makinesinin pili bittiği için çekim yapamadım. Karlar erimezse çarşamba günü eklemeler yapacağım.

Herkese çok teşekkürler..

Resulgur 18-01-2016 17:44

Sn. Kuzucu çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda eski düzeninize kavuşursunuz.

Bu tarz olaylar insana tecrübe ve deneyim olarak bir kazanç sağlar. Kolay gelsin

güreri 18-01-2016 22:04

Seraları mahvolan, geçimi topraktan olan tüm çiftçi kardeşlerimize ve size geçmiş olsun. Allah daha beterlerinden korusun.

loveforlife 19-01-2016 09:39

Geçmiş olsun, en az zararlarla atlatmak nasip olsun bu günleri inşallah...

sinbas 20-01-2016 15:55

Sayın @İsmail Kuzucu Özel mesaj kotanız dolu olduğu için size ulaşamıyorum, bu mesajı okursanız lütfen mesaj kutunuzu boşaltınız.

Kargo bilgilerinizi göndermemişsiniz.

Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025