![]() |
Alıntı:
Ayrıca Yan direk aralarına yerden yaklaşık 70-80 cm yüksekliğe tekrar ara bağlantı elamanı (havalandırma veya pencere için ahşaptan) ekledik onun da görevi yanlardan gelebilecek rüzgarın naylonu hırpalamasını engellemekti. Elbette bizim naylon tek parça ve uçları toprağa gömülü olduğu için rüzgarın olumsuz bir etkisi olmadı. ;) |
Alıntı:
Bu çeşit fanela kıvırcık marul. Rengi ve kıvırcıklığı ile daha çok müşteri çekiyor. Birde kış aylarında olgunlaşma süresi daha kısa. |
1 Eklenti(ler)
|
Nerede ya da ne amaçla kullanacaksınız mor reyhanı? Sorum absürd olabilir daha önce bahsi geçmişse ama olsun sordum bir kere:D
|
Alıntı:
|
Hımmm annem benim tazesini salataya doğruyor... yemeklere de konuluyor biliyorum da bende işte kedi merakı. Sn İsmail Kuzucunun cümlesini "süper oldu" ile bitirmesinden işkillendim. Acep neden yayınladı fotoğrafı, ne yapacak Mor Reyhancığın kurusunu:)
|
Genelde dolmalarda kullanıyoruz. :) Tazesinin şerbeti çok güzel oluyor tavsiye ederim. Bunlardan da olur belki. Tomurcuklu dallarından da çay yapılıyormuş.
Millet dondurmasını posasını bile yapıyormuş. Seçenek çok yani. :) |
Bu kadar seçenekten sonra bana da afiyet olsun demek düşüyor:)
Cevap için teşekkürler... |
İsmail Bey,
Sayfayı baştan sona okudum harika çalışma ve paylaşmalar benimde hayalim ama korkarım hayal olarak kalacak. :-( Çırak kabul etmiyormusunuz.? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Çalışkan düzenli insan her yaptığından belli oluyor tebrik ederim ^^ sizin paylaşımlarınızı severek takip ediyorum.. Bir an önce bahar gelse de yaza hazırlanmanızı iple çekiyorum ^^
|
İsmail abicim, sölicem sölicem unutuyorum : Bu kıvırcıkları görünce bir benim mi aklıma çiğ köfte geliyor ? :D :D
(Yoksa çiğ köfte öğrenci yemeği olduğu içinmi acaba) Şaka bir yana abi şahane , mükemmel ve birinci sınıf emeklerine sağlık :)) |
3 Eklenti(ler)
Şuan bahçenin 2 dönüm yeri sular altında kaldı. Lahana, kereviz ve marullar bu alandaydı. Su boyu 60-70 cm kadar yükseldi.
Bu sular lahanaların içine girdiği için büyük ihtimal hepsi çürüyecek. Kerevizlerde ve marullarda sıkıntı olmayacak gibi. İlçe tarım yolu gözüktü bize, sorunu herkes biliyor çözüm üreten yok. En yüksekte olan yer bzim alan diğer bahçe sahipleri yarın sabah ne yapacak acaba. Eklenti 592629 Eklenti 592630 Eklenti 592631 |
Sayın İsmail Kuzucu; Geçmiş olsun.
Suyun önünde durulmaz...Bu kadarına şükür. Mavi boyalı nesne, kovan mı? |
Alıntı:
|
Geçmiş olsun Sn.İsmail Kuzucu. :( Allah yardımcınız olsun.
|
Kardeşim çok geçmiş olsun birde pazardan sebze alırken zam gelmiş diyoruz zahmetini hesap etmek gerek yine de sağlık olsun diyelim. Kolay gelsin.
|
Alıntı:
Mükemmel olduğu kesin, bu hafta marullar bitiyor. Kaliteli mal olunca tercih edende çok oluyor bu da bir gerçek. |
Sn İsmail Kuzucu;
Geçmiş olsun. Umarım çok fazla zarar görmeden bu durumu atlatırsınız. Yağmurun çok olması da kötü. Az olması da. Bizim buralar da oldukça kurak geçiyordu. Yeni yeni yağışlarla toprak biraz su aldı. |
Herkese birden mesa yazayım, mesaj kasma olmasın. ;)
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Şükür kendi ürettiğimiz ürünleri kendimiz satıyoruz. |
Bahçenizi sular altında görünce gerçekten üzüldüm doğrusu...
Allah yardımcınız olsun. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 592637 Eklenti 592638 |
Alıntı:
Evet, dün geceden beri, çok şiddetli bir fırtına var burada da. :( |
Geçmiş olsun Sayın Kuzucu; Bunca emeğin boşa gitmemesi için ürünlerinizi sigorta yaptırıyor musunuz?
|
İsmail Bey bahçenizi böyle görünce moralim bozuldu, geçmiş olsun.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Şuan ki son durum daha kötü. Sular tüm bahçeyi basmış durumda. Seralar ada olmuş. Örtüyü fazla gömdürmeseymişim içi tamamen su dolacakmış.
Tüm marulları kestik, zaten yarın bitirecektik. Allah hayırlı yağmurlar versin.. Eklenti 592650 Eklenti 592651 |
Bizim bahçelerde de durum aynı, sabah saat 8 de bir başladı, durup durup yağdı bahçelerimiz sular altında, şu saate hala yağıyor dediğin gibi hayırlı yağmurlar olsun inşallah.
|
Yağmurdan kötü etkilenen herkese çok geçmiş olsun. Doğaya yapılanların bedelini hepimiz ödemeye başladık. Bundan sonrası daha da kötü olacak gibi maalesef.
Sigortanız yok muydu? |
Sera kurulurken temel yapar gibi kazip arazideki taslari toplayarak fazla yuksek olmayan bir duvar ile cevreleme yapilsa faydasi olur mu? Ozellikle topraksiz seralarda, bahcedeki taslari toplayarak duvar orulup icerisi doldurulup uzerine beton atilsa faydali olabilir.
Tarim arazilarinde cogunlukla tas bulunuyor, bunlar toplayip kullananilsa tarla icin de iyi olur. Belki biraz masraf olur ama, bolgeyi vuran afette bu serada hasar olmasa, kisa sure icin bile yukselen fiyattan satis yapilmasi, masrafi cikarabilir. Cevre duvari yapilirken daha derine dogru naylon konulsa yine faydali olur saniyorum, bu tur bir sera yapimi ile ilgili baslik forum icerisinde var zaten. Degisen atmosfer sartlarina bakinca bu tur asiri yagislar yillarca devam edecek gibi. Gecmis olsun Saglicakla kaliniz. |
Geçmiş olsun, sayın Kuzucu. Diğer arkadaşlara da geçmiş olsun.
Fotğrafları görünce gerçekten üzüldüm. Gelir amaçlı üretim yapmak, yetiştirmek, çok zor iş. Allah yardımcınız olsun. |
Şuan suların çoğu çekilmiş durumda. Zarar hiç olmayacak gibi. Sera örtüsünü 70-80 cm derine gömdürmiştim, bu yüzden içerisine hiç su girmemiş.
Karşı komşu su girmesin diye beton duvar örtürmüştü, şimdi sular tamamen onun bahçesine girmiş durumda. Geçen yağmurda cevizleri kurumuştu, şimdi daha çok etkilenecek gibi. Duvar olduğu için su gidecek yer bulamayacak. Bahçe bembeyaz olmuş durumda, fotoğraf makinesinin pili bittiği için çekim yapamadım. Karlar erimezse çarşamba günü eklemeler yapacağım. Herkese çok teşekkürler.. |
Sn. Kuzucu çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda eski düzeninize kavuşursunuz.
Bu tarz olaylar insana tecrübe ve deneyim olarak bir kazanç sağlar. Kolay gelsin |
Seraları mahvolan, geçimi topraktan olan tüm çiftçi kardeşlerimize ve size geçmiş olsun. Allah daha beterlerinden korusun.
|
Geçmiş olsun, en az zararlarla atlatmak nasip olsun bu günleri inşallah...
|
Sayın @İsmail Kuzucu Özel mesaj kotanız dolu olduğu için size ulaşamıyorum, bu mesajı okursanız lütfen mesaj kutunuzu boşaltınız.
Kargo bilgilerinizi göndermemişsiniz. Sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025