![]() |
2016 yılının ılk tohum ekımı bıttı sayılır. Domates, bıber, patlıcan ve cıcekler bıttı. Yarın kalan tohumlarıda ekıp sıtıcı fılmlerı yayacagım.
Bu sene ısıtıcıyı dereceye gore ayarlacagım. Bu sera gecen senekı seraya gore daha sıcak. Fotografları aksama eklecegım suan bahcedeyım :) |
Alıntı:
Sizi tanıyalım aşağıdaki lingi tıklayıp kısaca kendinizi tanıtabilirsiniz. yöneticiler olaya el atmadan ben söyleyim.. :) Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz? Bahçeniz için bir başlık açabilir (Kuhan/Bahçe gibi) oradan sorular sorabilir yaptıklarınızı ve yapacaklarınızı resimleyerek bir bir anlatırsınız. Herkes bildiği konularda size yardımcı olmaktan zevk alacaktır. İnanıyorum ki birbirimizden alacağımız çok güzel bilgiler ve fikirler vardır. Nasıl açılacağını nereden nasıl başlanacağını diğer bahçeleri inceleyerek bulabilirsiniz. Üyelerin Bahçeleri - agaclar.net Sayın İsmail Kuzucunun ilk sayfasındaki metni okursanız size bir fikir verecektir. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/33546.htm Şimdiden hayırlı olsun kolay gelsin. Sevgi ve saygılarımla. |
Alıntı:
Daha çok dikkat çeken özelliği harika bir kök oluşumu sağlaması. Küçücük fidelerde 4-5 kat saçak kök oluşumu oldu. Firma önemli değil, tohum kaplama ürünlerini mutlaka kullanmak gerekli. |
Alıntı:
Dışar ortamda kullanmak gerekli, topraktaki nem ne kadar dengeli olursa verim o kadar artıyor. Bu sene malçlamayı çileklerde mutlaka deneceğim. Otlardan kurtulsunlar yeterli. Ot ilacı kullanmadığım için başa çıkması zor oluyor. (Ekim arası çok sık.) |
Alıntı:
Kendinize bir bahçe sayfası açarsanız orada bilgileriniz, paylaşabilirsiniz, bizlerde fikirlerimizi yazıp yardımcı oluruz. İyi akşamlar dilerim. |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/attachm...293131-576.jpg |
Kudret narı (100 adet) ve altın çilek tohumu (500 adet) arıyorum. Olan veya bulabilen olursa özel mesaj ile iletişim kurabilir.
Bu mesajı daha sonra sileceğim, cevap yazmayınız.. |
Bugün ziraatları gezdim dolaştım süper maraton f1 salatalık tohumu bulamadım ayrıca maraton diye sorduğumda herkes bildi ama tohum yok ortada. Ayrıca maraton yerine murat f1 ekin dediler ben daha öncede murat f1 ekmiştim memnun kalmıştım sizin anlattığınız gibi bir ceşit ama murat f1 de yok. Ellerinde silor hep dayanıksız çeşitler var. Bugün alabildiğim fasulye tohumu oldu sonunda bulabildim ^^
|
Max 2001 çeşidide iyidir. Maratonun bir üst modeli gibi. Önceden ara ara bulamazdık artık netten kendim sipariş veriyorum. Herkes kâr koyup satmış. :)
Hatta artık fideler bile tohum parasına satılıyor. |
Aslında sorun şu salatalık tohumunun paketleri 1000'lik veya 500'lük ve paketin fiyatı o yüzden çok pahalı. Ayrıca tohumu açık olarak satmıyorlar paketi direk büyük üreticilere satıyorlar böyle olunca da bizim gibi hobicilere ulaşmıyor... Çünkü 500'lük paket alsam 300 küsür tl ye kaç yıl ekerim onu bilmiyorum...
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene fide serası kesinlikle harika oldu. Bu sera kuytuda kaldığı için ısı farkı çok değişik oluyor. Ayrıca örtüsü daha kalın malzemeden yapılma.
Dışar ısısı -3 olduğu zaman sera içindeki torf sıcaklığı 15.3 derecedeydi. Böyle olunca ısıtıcıya neredeyse hiç gerek olmayacak. Günde 1 saat yeterli olacak gibi. 36 m2 alanda 5 adet ısıtıcı var. Saatte 15 dakika olarak ayarlı. Gece yarısı 45 dakika çalışıyor. 1 gece deneme yaptım, 0,70 kw bir elektrik tükemi oldu. Yani 2 gecede 1,5 kw. Isı ayarlı yapıp daha kullanışlı yapmakta gerekli. Eklenti 595107 |
5 Eklenti(ler)
Şükür seraya başlayabildik. :)
Eklenti 595223 Eklenti 595224 Eklenti 595225 Eklenti 595226 Eklenti 595227 |
Sizin adınıza ben heyecanlandım kendi seram gibi çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ^^
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
:) Çok güzeel, rastgelsin inşallah sevgili İsmail Kuzucu...
|
Başarılı bir çalışma olmuş kolay gelsin
|
Kısmet olursa değişik şekillerde fideler ekeceğim. Değişik renkli saksılarda güzel duracak gibi.
|
4 Eklenti(ler)
|
Hayırlı sezonlar olsun abim ; bereketli bol kazançlı olsun inşallah :D
|
Oy oy oy nasıl güzeller nasıl, maşallah maşallah sevgili İsmail Kuzucu. Rastgelsin inşallah!..
|
Bereketli bir yıl dilerim.
|
2 Eklenti(ler)
Sağlık sorunu nedeniyle siteye fazla girememiştim. Kaldığımız yerden devam.
Şeftali, erik ve kayısılar uyandı. Bunlar büyük ihtimal bu sene yanacaklar. Erken bahar.. Eklenti 596515 Eklenti 596516 |
3 Eklenti(ler)
Üretcilerin tohum kaplama ürünleri kullanması şart..
Tohum ekimi 4 şubat, çimlenme 10 şubat, filizlenme 13 şubat ve kök yapısının son hali 19 şubat.. Eklenti 596577 Eklenti 596578 Eklenti 596579 |
gecmiş olsun havlar bi sıcak bi soğuk dikkat etmek gerek.
Bahcenizde herbisit uygulaması yapıyormusunuz? |
Alıntı:
Bahçenin hiçbir yerinde ot ilacı kullanmıyorum. Otlar büyüdüğü zaman çapa makinesi ile geçiyorum. Ekim önceside çapalama yapıldığı için fazla sıkıntımız olmuyor. |
Îsmail kardeşim pazardan aldığım salkım domates çok lezzetli idi bende çekirdeklerinden hemen saksıya diktim bir hafta içinde fideler çıktı acaba domates verirlermi.? Selamlar.
|
Bu hafta domateslerin kaliteli olduğu hafta sanırım. Değişik bölgelerden bu benzer sorular geldi. :) (Antalya'lı üreticiler için umarım bereketli oluyordur.)
Tohum büyük ihtmal f1 çeşittir. Fazla domates vermesede meyve yapacaktır. Her sene tohum alarak bitkiyi verimli hâle getirmek mümkün. Bizde böyle bir kaç çeşit oldu sanırım. |
2 Eklenti(ler)
Barbunya ekimi için hazırlıklar başladı.. 9 mart gibi tohumların ekimi yapılacak.
Eklenti 597229 Eklenti 597230 |
Teşekkür ederim kardeşim bir tane domates bile yapsa beni mutlu eder . Sağol kolay gelsin bol bereket dilerim.
|
Selam arkadaşlar ismail beyde yanıtlamış ama bende başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim pazardan domates aldık güzel dolmalık domatesti ve tohumundan aldım ekim yaptım bitki yapısı ve dökümü güzeldi ama domatesleri kızarmadı hafif pembe şekilde kaldı her zaman böyle olurda demiyorum
|
Yeni seranın örtüsü bu hafta içi geliyor. Örtüyü gömmek için çukurlar hazır.
Salıdan sonra pencere için parçalarda gelecek. Sinek tülleride haftaya gelecek. Kısmetse 2 hafta içinde seramız hazır olacak. |
5 Eklenti(ler)
Cocopeatlar Sn doğalbahçe'den geldi. 1 blog için 19 litre kuyu suyu kullanıldı. (1 blog içinde 50 ml hümik asit uygulandı.)
Eklenti 598179 Eklenti 598180 Eklenti 598181 Eklenti 598182 Eklenti 598183 |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Goji berry çeliklerini aldım, bakalım köklenme nasıl olacak..
Eklenti 598510 Eklenti 598511 Eklenti 598512 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025