![]() |
3 Eklenti(ler)
Ve seraya ekilen sakız kabaklar. Geçen sene denemelerde -8lerdeki soğuklara kadar meyve yapmışlardı. Bu sene bir seraya tamamen ekim yapıldı.
Eklenti 577872 Eklenti 577873 Eklenti 577874 |
:) Çelik köklendirme işlemlerine başlamışsın sevgili İsmail, kolay ve rastgelsin inşallah!..
|
4 Eklenti(ler)
Reyhan, kırmızı pancar, lahana ve kerevizler..
Eklenti 578200 Eklenti 578201 Eklenti 578202 Eklenti 578203 |
Alıntı:
Çok teşekkürler. :) İsteğe görede bitki çoğaltımı yaparız. :rolleyes: |
En sevdiğim yönünüz çoğu kişinin bahçesinde göremediğim düzenli olması severek takip etmemi sağlıyor ^^
|
Öncelikle bahçenize, seranıza maşAllah diyeyim. Konuyu yavaş, yavaş okuyor ve notlar alıyorum. Öğrenecek çok şeyimiz var sizden...
|
şahane gözüküyorlar abim :D ellerine sağlık kışlık hazırlıklara geçilmiş hadi hayırlısı
Benim gözüm incir çeliklemede bekliyorum abi :D |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Sn İsmail siz genelde seralarda sebze yetiştiriyorsunuz. Yine de size bir danışmak istedim. Çiçeklerimi sardunya vb gibi seraya alsam kışı geçirebilirler mi . Bu yıl epey çiçeğim oldu hepsini içeri almam mümkün olamayacak -15, 20 leri gördük . Başka önerilerinizde olabilir.
Herşey çok düzenli , güzel gözüküyor emeğinize sağlık. |
Yapacağınız seranın boyutuna ve malzemesine göre dayanma ihtimalleri yüksek. İyi malzeme kullanırsanız seranız ısıyı daha çok tutacaktır. Birde ısıtıcı film veya kablo kullanırsanız ek olarak destek sağlayabilirsiniz.
Sera biraz masraflı olur, ısıtma fazla tutmaz. Isıtıcı filmler ucuz ve iyi ısı sağlıyor. Bitkileri dondan korumaya yeterli olur diye düşünüyorum. Kışın melisalar sera içinde -8 dereceyi gördü ve sağlıklı bir şekilde yaza girmişlerdi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Karıncalarda kış hazırlıklarına başlamış. Eğer ot ilacı kullansaydık bu tohumlar ve karıncalar olmayacaktı. Doğanın dengesini bozmamak gerekli.
Şu ot ilaçlarını aşırı derece bağımlıyız, hep işlerin kolayı kaçıp verim almaya çalışıyoruz. Eklenti 579102 Eklenti 579103 |
5 Eklenti(ler)
Seradaki sakız kabaklarının keyifi çok iyi. 3-4 gün sonra hasada başlanıyor. İlk dikkatimi çeken ise bitkiden çıkan ipler hıyardaki gibi çekilen iplere sarılıyor.
Eklenti 579191 Eklenti 579192 Eklenti 579193 Eklenti 579194 Eklenti 579195 |
2 Eklenti(ler)
İlk defa değişik bir çeşit kıvırcık denedik. Verim, kalite ve lezzet güzel. Şuan serada da deniyoruz.
Eklenti 579440 Eklenti 579442 |
1 Eklenti(ler)
Seradaki gina cinsi fasulyeler, ekimden önce sadece 50 gr gübre kullanıldı. Ekim tohum kaplama ürünü ile birlikte yapıldı. Çiçeklenme öncesi sulama suyu ile birlikte fosfor ve çinko gübrelemesi yapılacak.
Eklenti 579536 |
1 Eklenti(ler)
14000 m2lik bahçede toplam 12000 metre (6 top) damlama hortumu kullanmışız. İşçilk zor olsada faydası çok büyük.
Eklenti 579542 |
Maşallah bu kadar alanda bu kadar çeşitle baş etmeniz üstelik bilinçli olarak üretim yapmanızı tebrik ederim.
Tohumdan fideye sonrada ekime kadar olan safhalardan da bilgi vermeniz bizim gibi acemiler içinde çok faydalı. Teşekkürler |
maşallah elinizin emeğinizin karşılığını almak nasip olsun.
İsmail bey fasülye serasının iskeleti plastik su tesisat borusumu? öyle ise kaçlıktır? |
Merhaba İsmail Bey...
Çelik ve tohumda coco ve perlit kullanıyoruz. İkiside su tutma amaçlı...acaba ikisinide kullanmanın özellikle bir manası var mı ? Sadece coco olur mu ? |
Alıntı:
Amin inşallah. Demir su borusundan yapıldı. Yanılmıyorsam 3/4 lük borular. |
1 Eklenti(ler)
Yağışsız havalara rağmen kerevizde kalite ve verim çok iyi. Özellikle yapraklanma bu zamanda harika. Yapraklar böyle gelişim göstermeye devam ederse son ekilen kerevizlerde rahatlıkla kışı donmadan geçirecektir.
Eklenti 579685 |
Marular , kerevizler albeni görüntüler :). Bizim aşağıdaki bölgelerde de seralar var. Yetiştiremediğim ürünleri onlardan alıyorum. Hiç böyle düzenli ve bu kadar verimli değil. Emek , bilgi birleşince, bu ürünler ortaya çıkıyor. Keşke yakın olsakta sizin yetiştirdiğiniz ürünlerden alsak:) . Hepsi süper görünüyor. Emeğinize sağlık.
|
Alıntı:
Çelikte sadece perlit veya cocopeat kullanılabilir, köklenme aynı oranda olacaktır. Tohumu çimlendirmek için kullanacaksanız sadece cocopeat olur. Ama viyol gibi bir alana ekip daha sonra şaşırtma yapacaksanız perlit gibi ürünler şart. Nedeni ise cocopeat ürünü güneş görünce hemen nemi kaybedip kuruyor. |
Alıntı:
En önemli ilaçlama zamanı ama çoğu üretici bunu umursamaz. Biz haftada 1 gün pazara çıktığımız için 3 günlük ilaçlar kalıntısız olarak kullanılabiliyor. Mesela bayram haftası marul satışı çok iyi olacaktı ama ilaçlama yaptığım için çıkaramadım. Bunu önemsemek şart. Her zaman ki gibi denetleme sorunu var. Bu konunun ülkemizde çok tartışılması gerekli. |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bu seneki biberler her zaman ki gibi verimli ve kaliteli. Özellikle sayın akçabardak'tan gelen gül biberlerine herkes takıldı kaldı.
Eklenti 579726 Eklenti 579727 Eklenti 579728 Eklenti 579729 |
Köklendirme serasını tamamen değiştirip kışlık ürünler için hazırlamaya başladım. Eski örtüyü değiştirip yerine yeni örtü aldık. Demirler beyaza boyandı. Ek olarak misine çekildi. Fotoğrafları ayrı konu açıp oraya ekleyeceğim.
Ekmeyi düşündüklerimiz; dereotu, maydanoz, roka ve tere. Sera kuytu alanda kaldığı için iyi ürün alırız diye düşünüyorum. 500 m2lik alandaki fasulyeler çıkarıldı. (Son ekilenler verime geçti.) Bu çıkarılan köklerde komşumuzun hayvanlarına gitti. Bu işten herkes kârlı çıkıyor yani. :) Fasulye yeri çapalandı, salıdan sonra buraya marul ekilecek. Normalde bu hafta ekilmesi gerekliydi ama başka işler çıkıveriyor. |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bir su motorunu en verimde şekilde kullanma yöntemi. :)
1- Marul serasının sulanması 2- Fasulye serasının sulanması 3- Kabak serasının sulanması 4- Güllerin sulanması 5- Tünel seranın sulanması 6- Bahçenin 2 dönümlük alanını sulama 7- İlaç ve gübre hazırlama Eklenti 580663 Eklenti 580664 Eklenti 580665 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz aylarda kasımpatıları çelik olarak dikmiştim. Köklenme olmaya başlamış. Hiç bakıma gerek kalmadan köklenen bir bitkiymiş. Bodur olanlar diğer çeşitlere göre daha çabuk kökleniyor.
Bu hafta yeni fotoğraf makinem geliyor, eski fotoğraf kalitesine geri döneceğim. Böyle biraz kalitesiz fotoğraflar oluyordu. :) Eklenti 580815 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili İsmail zaten maşallah bahçende herşey akıllı. Ben o tombiş köpüşü merak ediyorum, büyümüştür artık ve nasıl oldu?
|
Sayın YeniGine o konuda malesef kötü haber var. 2 ay kadar önce öldü. Nedense çok sevilen şeyler kaybediliyor. :mad:
|
5 Eklenti(ler)
Üretime ara vermeden devam..
Eklenti 581361 Eklenti 581362 Eklenti 581363 Eklenti 581364 Eklenti 581365 |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025