![]() |
2 yıllık son kullanma tarihi var sanırım. Yarın paket içeriğine bakıp yanlışsa düzeltirim.
Ben ayrıca marulda ilk sulamada humatla birlikte damlamadan veriyorum. İyi bir kök gelişimi oluyor. Tohum paylaşım etkinliğinde bu ürünler gibi ürünlerde paylaşılır diye düşünüyorum. Toz olduğu için sıkıntı yaratmaz. |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Maşallah, sera yetişti bunlar değil mi?
|
Alıntı:
|
3 hafta sonra yeni hıyarlar seraya ekilecek. Kök başına 5 kg ürün alacağız. Buda silor hıyar çeşitte çok çok iyi bir rakam. İyi bakım, dengeli gübreleme ve minumum ilaç ile sezon sona erecek.
|
Alıntı:
|
İsmail Bey merhaba.
Bahçenizin düzenine hasta oldum. Emekli paşa filan mısınız? :) |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/members...ail-kuzucu.htm Kısa İstatistik Bilgi Doğum Tarihi 20-02-1990 (25) |
Alıntı:
Tohumlar nisan ayı başlarında tohum kaplama ürünleri ile kaplanıp poşetlere ekildi. 7 nisanda poşetler dışarıya çıkarıldı. (Sera içi aşırı sıcak oluyordu.) İşlerin yoğunluğundan poşetler 19 nisana kadar dışarıda bekledi. 19 nisan ekim yapıldı. Ekimden 1 hafta sonra havalar -8 dereceleri görünce fidelerde yaprak kalmamıştı. Bu soğuklardan 2 gün (1-2 Mayıs) sonra yapraktan gübre uygulaması yaptım. (Yaprak yerine gövde desem daha doğru bitkide yaprak yoktu.) 1 hafta içinde (14 Mayıs) yeni filizler çıkınca çiçeklenme öncesi fosfor ve çinko gübrelemesi yapıldı. Bitki kendine gelince yaprak biti ilaçlaması ve çapalaması yapıldı. (17 Mayıs) Hasat zamanı başlangıcı ise 23 haziran.. |
Bu iş yoğunluğunda verdiğiniz ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim.
|
Kolay gelsin, bol ürünler, sayın kuzucu.
Börülcelerim iki metre boya geldi ama daha üzerlerinde bir tek bile çiçek yok. Devamlı sürgün veriyor. Haftada iki kez su veriyorum. Daha önce hiç denemedim. Ne dersiniz? |
Alıntı:
İsmail bey merhaba, kolaygelsin... Yukarıdaki mesajda(mesaj no 1179) 3. fotoğraftaki domates hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Burdur'la bir ilgisi var mı? |
Alıntı:
Sulamayı tamamen kesın, bıtkı boya gıtmesın. Cogu bıtkıde cıcekler gozukene kadar veya meyve tutana kadar su verılmez. Cıceklenmez ıse toprakta veya tohumda sıkıntı olabılır. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Tohum kaplama ürünü kullanılan tohumlar ile kullanılmayan tohumlar arasındaki fark. Standart çimlenme ve gelişme.
İlerleyen dönemlerde de paylaşımlar devam edecektir. Eklenti 563927 Eklenti 563928 |
Bu günlerde çok tutulan bir şerbet. Reyhan satışları iyi durumda :p
https://www.youtube.com/watch?v=HZdUDmTrysM |
3 Eklenti(ler)
Ve domateslerden ilk ürünler alınmaya başlanır. Her salkımda 5 adet domates var ve adet olarak 190-230 gr arasında değerleri var.
Eklenti 564802 Eklenti 564803 Eklenti 564804 |
1 Eklenti(ler)
|
ah o kabak çiçekleri bende olmalıydı ... ismail bey iştah açıcı görünüyor...
|
Kabak çiçeği dolması ve kızartması harika oluyor. Geçen seneler müşteriler alıştı, bayağı tanınmaya başlandı. Çoğu kişi bilmiyor çünkü..
|
maşallah herşey yolunda Allah emeklerinizi zayi etmesin :) bu arada candem le aranız baya iyi :)
|
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Çok şükür her konuda yardımcı oluyorlar.
|
Kereviz ekimi için kısa bir video. Umarım faydası olur. Şuan 4-5 bin kök kadar kereviz ektik. 15 bin kadar daha ekeriz sanırım.
https://www.youtube.com/watch?v=aHeTe3dclxo |
Sayfanizi severek takip ediyorum, bol hasat dilerim
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bakır nitrat uygulamasının sonuçları. Bitkilerin tek yaprağında bile mantari hastalık belirtisi yok. Bitkiyi hastalıklarakarşı dirençli hale getirmek..
Eklenti 565192 Eklenti 565193 Eklenti 565194 Eklenti 565195 Eklenti 565196 |
Saksıdakilere de uygulanabilir mi?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 565224 |
5 Eklenti(ler)
Fasulye hakkında ayrıntılı bilgiler;
Demnem ile tohum kaplama ve ekim: 29 Mayıs Tohumların çimlenmesi: 3 Haziran İlk ve gerekli görüldüğü için 2. ilaçma: 10-14. Haziran Bu döneme kadar 3 gübreleme yapılmış. İlk hasad: 10 Temmuz Eklenti 565235 Eklenti 565236 Eklenti 565237 Eklenti 565238 Eklenti 565239 |
3 Eklenti(ler)
Mor reyhan üretim alanı.. 175 m2lik alandaki ürünler sıra ile biçilip, tekrar büyümeye bırakılıyor. Biçilen yerler ortalama 3 hafta içinde tekrar verime geçiyor.
Eklenti 565519 Eklenti 565520 Eklenti 565521 |
:) Komşumla birlikte pazardan köklü reyhan aldık, saksıya diktik şimdi komşum üzerinden biçip yemeklere, salatalara kullanıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 565556
Hıyar ekimi: 23/04/2015 İlk hasad: 22/05/2015 Son hasad: 22/07/2015 (10 gün sonra) Bu sene hıyar sezonu bereketli geçti diyebilirim. Kök başına 5,1 kg ürün alımı yaptık. Bu oran kök başına 5,5 kg olacak gibi. Silor hıyarda çok iyi bir sonuç. 210 m2lik alandan 3200 kg ürün almış olacağız. Fideler teli geçti ve yere kadar gelmiş durumda. Sezon başından beri verim neredeyse hiç azalmadı. Yeni fideler geleceği için söküm yapılacak. |
İsmail bey sizin ektiginiz fasülye tohumu markası ve cinsi nedir,maşallah çok çanlı duruyorlar.
|
İsmai bey merhaba;
Tohum paylaşım etkinliğinde sizden gelen yerli bal kabağı ile "Hanımeli"den gelenlerin ekildiği yerden pek emin değilim. Sizden geldiğini düşündüğüm meyvenin henüz olgunlaşmasa da fotoğrafını ekledim, aşağıdaki linkten bakabilir ve netleştirebilirseniz sevinirim; iyigünler... |
Alıntı:
Sulamayı azalttım, çiçek açtı ve ürün vermeye başladı. Eşim de bu börülceler bu boya gelince çiçek açıyor diyor. Börülcelerin boyları 60 cm oluyor. |
Sayın İsmail Kuzucu,
İş gücü, akıl, strateji, emek, azim dolu sayfalarınıza bakmaya ancak vaktim oldu ve her bir mesajı ilk sayfanızdan itibaren geçen senenin ağustos ayına kadar gezebildim. En kısa zamanda devamını da gezeceğim inşallah. Müthiş bir başarı öyküsü bence, ellerinize emeğinize sağlık. Sizi yürekten kutluyorum. |
@ Milla; İsmail Bey e nazar değirdiniz herhalde. Gözükmüyor epeydir.
|
Alıntı:
"İyi bakım, dengeli gübreleme" demişsiniz....Biz amatörler için daha net bilgi verebilirmisiniz, mesela salatalık ve domateste nasıl bir gübreleme programı yapıyorsunuz? Bir de domateste çiçek tutumundan önce çinko ve fosforlu gübre uyguladığınızı söylemiştiniz. Fosforu biliyorum ama çinko ne için kullanılıyor sebzelerde? Ve bir de kullandığınız salatalık tohumu ile domates cinsi nedir? Annem bu yıl 3 kez tohumdan salatalık yetiştirmeyi denedi ilk 2sinde başarılı olamadı 3.de oldu. Yazdıklarınızı okuyunca bu işte ne denli cahil olduğumuzu anladım, bize sorsalar tohum mu tohum, ya da pazardan fide aldığımızda bu domates sırık mı oturak mı, başka bildiğimiz bir şey yok. Bu konuda çok bilinçli olmadığımız için üründen verim alamayınca ya toprağa ya havaya suç atıyoruz, belki de bölgeye uygun olmayan türdendir sorun??? Ve son olarak geçen yıl ektiğimiz biberler gayet gevrek, düzgün ve çıtır çıtırdı. Bu yılkiler kıvrık ve sertler. Bakımlarında değişik bir şey yapmıyoruz acaba her yıl aynı toprakta aynı ürün almaya çalıstığımız için mi yoksa yine biber türünden mi böyle oluyor? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025