![]() |
Bu sene 20ye yakın gübre çeşidi değişik bitkilerde değişik oranlarda kullanılıyor. Candem her ürün için ayrı bir program çıkardı, her ürün 4 aşamalı olarak gübreleniyor. İlaçlamalarda belli bir düzen içerisinde oluyor.
Şimdiye kadar 5 kg gübre anca kullanmışımdır ama etkisi çok büyük olduğu kesin. Bilinçli üretim için gübre programı ve hümik asit uygulası şart. Hıyarda budama: http://www.agaclar.net/forum/1284859-post358.htm |
3 Eklenti(ler)
Hıyar gelişimleri mükemmel. Tek sulama ve gübrelme ile harika bir gelişme oldu. 2. su ve gübrelemede verime geçeceğiz.
Eklenti 551488 Eklenti 551489 Eklenti 551490 |
19 mayıs tarıhınde dısarıya ektıgımız barbunya fasulyeler cıceklenmeye baslamıs. 25 mayısta kı dondan fazla etkılenmedıler. Sebebı tohum kaplama urunlerı, bu urunu kullanmadım fasulyeler tamamen donmustu.
|
...Nisan...
|
Alıntı:
|
:eek: Töbe töbeee, Allah korusun...
|
Alıntı:
|
Aman İsmail ağabeyim bu yaşta ne Alzheimer'ıymış ya ;) Ben daha staja geleceğim oralara :D :p
|
Alzheimer bu islerin yapilabilmesine mani degilse pek korkmaya gerek yokmus !!
Saglicakla kaliniz |
Cok sukur sıkıntı yok, bızımkısı fazla ıslerden. Cesıt cok olunca kafa karısıp gıdıyor. Allah hepımıze saglık versın, amatorde olsa ısımızde olsa dogayı sevıyoruz.
|
2 Eklenti(ler)
Hıyarda ilk çiçekler gözükmeye başladı. 10 gün sonra kısmet olursa hasada başlıyoruz..
Eklenti 552850 Eklenti 552851 |
1 Eklenti(ler)
Şuan boğum arası mesafeler çok iyi durumda. 21 cmlik alanda toplam 7 adet boğum var. Buda 1 karışlık alandan en az 16 meyve alınacak demek. ( Ortalama 2 kg)
Gübreleme programı etkisini çok iyi gösteriyor, bitki boyu 30-40 cmye ulaştı arada sadece 7-8 tane fide bağlanmak istiyor. Bitki gövdesi bitkiyi çok iyi destekliyor. Eklenti 552950 |
1 Eklenti(ler)
|
Maşallah İsmail ağabeyim, emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaksın inşallah ;) ;)
|
Sayın İsmail Kuzucu; Seranızı gördüğümde ne kadar özendiğimi bilemezsiniz, bahçesi olmayanlar bahçe istiyor,
bahçesi olanlar sera istiyor, serası olanlar (?) ne istiyor, varmı bir adım daha ötesi... Biraz hayallerinizi sormak gibi oluyor ama:D Seranız bereketli ve bol olsun. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu sene yaptığımız masraflara ve işçiliğe değecek kadar ürün olacak gibi gözüküyor. Geçen seneye göre 3-4 kat ürün olacak inşallah. Ne kadar emek o kadar yemek diye boşuna dememişler. :) |
Alıntı:
Üretim ve bakım açısından 4-5 dönümlük bir sera düşünüyoruz. Bu başta 2-3 dönüm olur tabii ihtiyaca göre eklemeler yapılır. Hem kaliteli ürün açısından hemde işçilik konusunda seralar rahat oluyor. Üretimden direk satış yeri (yol kenarlarında görmüşsünüzdür) bize şart, ilçeye ve yola yakın olduğumuz için bu avantajımız var. Birde internetten satış olayımız var. Aşırı derece istek var ancak 1 işçi çalıştırmak lazım gibi duruyor. Bu da zamanla olacak gibi. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. |
Alıntı:
Önemli olan kaliteli üretim ve dürüst olabilme, gerisi zaten geliyor. |
2 Eklenti(ler)
Hıyarlarda 29. gün, çok şükür şimdilik harika. Nazar boncuğu şart gibi..
Eklenti 554511 Eklenti 554512 |
Evet sevgili aleydi yorumuna tamamen katılıyorum, sağolsun hem bahçesine, hem de kendisine maşallah maşallah!.. Bereketi bol olsun inşallah!..
|
3 Eklenti(ler)
Seradaki domatesler ve dışarıdaki marullar. Şimdilik her ürün 1. kalitede gidiyor.
Eklenti 554653 Eklenti 554654 Eklenti 554655 |
Hepsi birbirinden güzel maşallah. Şu internetten satış olayını biraz hızlandırsanız ne iyi olur. Sayfalarınıza bakıp iç geçirmekten bir hal olduk. Yakında toplanıp sizin seraları basarsak hiç şaşırmayın. Öyle güzel fotoğraflar koyuyorsunuz ki kokusu bile duyuluyor ;)
|
Satıs olayını bende herkes kadar ıstıyorum. Pıyasada 3 lıralık urunlerı 5 lıraya satıyorlar hemde 2. sınıf urunler.
Seraları buyutmeyı dusunuyoruz, o zaman oglen vaktı bos olacagı ıcın satıs konusuna tam destek verebılırım. Herkesı her zaman beklerım, cevız altında serın yerımızde mevcut. :) |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Domates işte budur sayın sakdag. :) Emeğinize sağlık, şimdiden afiyet olsun.
|
Teşekkür ederiz Sayın Kuzucu, eşim ve benim her satırını dikkatle okuduğumuz; bilgilerinizden faydalandığımız sayfanızın bu küçük seramızı yapmamızda büyük etkisi var.
Bizde size teşekkür ederiz. ;) |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Bir de maşallah butonu olsa iyi olacak. :))
|
:) Maşallah maşallah. Rastgelsin sevgili İsmail Kuzucu.
|
Maşallah İsmail ağabeyim maşallah, Allah daha çok bereketlendirsin ;)
|
Amın, ınsallah hepımız ıcın bereketlı bır sezon olur. Cumleten tesekkurler..
|
hocam kolay gelsin bereketli olsun pazarlama olayini nasil yapiyorsunuz.araniza yeni katildim...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Şimdilik bu kadar bilgi vereyim. :rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025