![]() |
Alıntı:
Sizin bahçe ingilizlerin köy taşra bahçelerine benzemiş ( english country garden) gayet hoş olacak şimdiden belli.:) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Satın aldığım zaman çok canlı, çok güzeldi bu papatyalar. Bahçede daha dolgun, daha çiçekli olacak sanmıştım. Her hafta geçen çiçeklerini kestiğim halde gittikçe daha kötü görünüyor. Aklını başına toplayıp, bir an önce canlanmazsa bir daha bahçemde yer bulamayacak.
Güneş mi sevmiyor acaba? |
Kesinlikle köy bahçesi tarzı... Bende çok seviyorum...betonu en güzel saksılarla kaparsınız...haklısınız.. Biz gibi büyük şehirlerde yaşayanlar hele köyüde yoksa bina ve taştan nefret eder oluyorsunuz..Çok şanslısınız :)
|
Bitkiler harika gidiyor. :)
Çok üzgünüm ama zımpara lazım sanki. :o Açık meşe özellikle çok açık bir renk, zımparasız kendini göstermez. Tabii amaç o açık rengi elde etmek değilse daha rahat olunabilir. Ama yine de zımparayla daha kalıcı olur. |
Lütfen, çok rica ediyorum, zımpara demeyin ya. :( Yapmam, yapamam. Dünyanın en çirkin bankı bile olsa, razıyım ben. :)
|
Zaten zımpara ne ki... Boşveeeeeeer :D
|
1 Eklenti(ler)
Lavantalarımın bir kısmını budayınca açılan boşluğa ektim bunu. Bu yazı burada geçirir diye düşünüyorum. Daha sonra bahçe içinde başka bir yer buluruz kendisine. ;) Sapının mavi olmasını seviyorum.
Salvia victoria blue |
1 Eklenti(ler)
En sevdiğim sukulent. Kışa dayanıklı, yemyeşil. Bulunduğu yeri halı gibi kaplıyor ve karşıdan görünüşü de çok güzel. Bir gün bahçedeki betonu azaltmak için derin olmayan saksılar yapınca içlerine bu bitkiden ekmeyi düşünüyorum. Benim bahçemin çimi olmaya adaylar. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Karanfillerim açmaya hazırlanıyor.;)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da başka bir çim alternatifi, armeria maritima splendens pink. Bu dönemde açan çokta güzel çiçekleri var. Ama üzerine basılmaya pek gelmiyor. Ve çok yavaş gelişiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Adını hiç hatırlamadığım sarmaşığım minik ama çok minik çiçekler açtı. Ekmişim, sarılması için file bile hazırlamışım ama adını hiç hatırlamıyorum.
|
Sayın abk maşallah çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyor. Ellerinize sağlık.Yanılmıyorsam sarmaşığınız pembe çiçekli yasemin.
|
Evet pembe çiçekli yasemin Bende yeni aldım, ordan biliyorum.
|
Sayın zehra evin ve sayın tarla kuşu, tesekkur ederim. :) Gecen yaz sonu bir kac yasemin çeşidi almistim. Pandora Yasemin'i kisi geçiremedi. Bir de kirmizi çiçekli yasemin aldım diye hatırlıyorum. Ama bunu yasemine de benzetememistim nedense. :) Çiçekler oyle kucuk ki oraya bir seyler ektiğimi hatırlamasam acaba kendiliginden cikan yabani bir bitki mı diye dusunebilirdim. Umarım zaman icinde daha alımlı, daha bol çiçekli halini gösterip beni utandirir. :)
|
1 Eklenti(ler)
Çok güzel değil mi:confused:
weigela bristol ruby |
1 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafı görünce aklıma sen geldin sevgili abk. :)
Beton (fotodaki taş ama benzer sonuçta), bank, kırmızı renk, sık dikimli bitkiler... ;) Eklenti 607349 |
Cokta guzel bir kose. :)
Benim dikkatimi de hosta ile sardunyanin yanyana mutlu mesut yasaması cekti. :) |
Bank ve masaya vermik attım. Aslinda vernigin rengi hoşuma gitti. Eski gibi duruyor. Grimsi bir renk. Ama demirleri boyadigim yesil renk ile hic uyum göstermedi. Ya boya ya da vernigi yenilemeliyim. Veya bu yil boyle kalacak gelecek yil yeniden boyayacağım.
|
Aslında vernik renk vermez... Vernik dolgu ve parlatıcı olarak kullanılır. Asıl ahşaba renk veren pinotekstir onun çeşitli versiyonları vardır,, ceviz, meşe,gürgen ve maun gibi... Boyanacak ahşap yüzeyi hafif zımpara yaptıktan sonra :) üstübü **** tülbentle boyamalı ve bir gün bırakmalıyız,,ertesi gün dolgu verniğini fırça yardımıyla sürdüğümÜzde sonuç güzel olacaktır.. mobilyacı babası ve amcaları olan biri olarak garanti veriyorum :)
|
Maalesef ben vernikledim. Vernik uzerine zimpara yapmadan pinoteks yapilir mı?
|
Ne yazık ki hayır... Bence siz kullanın bu yaz yıpransın,, seneye gene bu konuyu konuşuruz,, o zaman tam olarak doğrusunu yaparsınız. Varsa fotosunu yollayabilirsiniz bir inceleyim :)
|
iPad veya cep telefonundan fotograf yüklemeyi beceremiyorum. Fotograf boyut ya da pixeli buyuk geliyor, küçültmeyi de beceremiyorum. İlk fırsatta fotografı yüklerim.
Tek kat vernikledim ama sanki ahşap tum vernigi emdi. Bir kat daha sürsem olur sanırım. Bu yil bu sekilde kullanmak en dogrusu olacak. Havaların da iyi gitmesiyle her hafta sonu bahceyle ilgilendiğim halde hala yapmayı planladığım cok is var. Bahçenin dağınıklığından bıktım. Tekrar masa, sandalye boyamak icin zaman harcamak istemiyorum. Daha boyamayi planladığım kapılar var. Ve bir dolap. Kahverengi boyayla boyanmış ahşap bir dolap. Onun rengini degistirmeyi dusunuyorum. Zimpara yapmadan beyaz boyayla boyasam sonra da istedigim renge boyasam olmaz mı? Ahşap icin nasil boya kullanmalıyım? Demir kapi icin aldigim yağlı boya olur mü? Yağlı boya parlak oluyor, ben daha mat, eski tarz bir seyler istiyorum ama almam gereken boyanın adini bilmiyorum. |
Ben çok mobilya boyadım. Bit pazarından ya da garaj satışlarından ikinci el ahşap eşya alıp rengini değiştirmek çok sevdiğim bir olay. Şu anda da boyanacak 3 parça beni bekliyor ama yakın zamanda fırsatım olmayacak gibi. :)
Eğer düzgün bir iş isteniyorsa zımpara şart. Çünkü atılacak yeni kat boyaya tutunabilecek zemin lazım. Ama çok derin bir zımpara şart değil. Yüzeyi hafif pürüzlendirecek kadar olsa yeter. Onun üstüne bir kat astar atmak sonradan sürülecek boyanın tutunmasını kolaylaştırır. (Mesela lake bir mobilyanın rengini değiştirirken astar kullanmam gerekti. Çünkü lake her ne kadar zımparalasam da çok pürüzsüz.) Üstüne istenilen renk boya sürülür. Boyaların parlak, mat, yarı mat gibi seçenekleri oluyor. En üste de duruma göre koruyucu olarak vernik atılabilir, dayanıklılığı arttırır. İstersen benim boyadığım mobilyaların fotoğraflarını da gönderebilirim. |
Gilan hanımın yazdıkları doğru,,, belki faydalanmak isteyen arkadaşlarda olur diye bende ekleyim...ahşap mobilyanın rengi sistire yapılarak çıkar oda işi bilen usta tarafından yapılmalı yoksa kaplamanında dibini çıkarabilir...sonrasında iyi bir zımpara ince ve kalın olmak üzere sonra kaplamaya uygun renk pinoteks...mesala ağaç kaplama meşe ise açık veya koyu meşe pinoteks...**** ceviz kaplamaysa gene açık ve koyu pinoteks denenebilir... Bilgi vermek amacıyla tekrar hatırlatayım pinoteks bir gün kurumalı ardından önce dolgu vernik atılıp bekletilip heryeri bembeyaz olana kadar ince zımpara atılmalı sonrasında ise ipek mat veya parlak son kat vernik atılmalı...Ve havadar yerde bekletilmeli.
|
Aslında resimleri görmek lazım.. ondan sonra daha sağlıklı olur :) ama şimdi öyle boyalar ve spreyler varki benim mobilya yaptığım döneme göre çok daha kolay,, hele babamın dönemine göre lafı olmaz :) biz boyayı tabanca ile atardık,, şimdi verniğin bile spreyi var hatta geçen de yazmıştım,, pinoteksli vernikte... Yani sonuç olarak ne yaparsanız yapın el emeğiniz olacağı için,, şimdiden çok beğendim ben,, çok da kafanızı yormayın. ( Mesaj kutunuza bakarsanız fotoğraflar için,, bir program ismi yazdım )
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Boya ve vernik sonrası son durum budur.
|
1 Eklenti(ler)
Biz yer erguvanı deriz bu çiçeğe. Bu mevsimde açıyor. Çiçekli hali çok uzun sürmüyor, yani yaz dönemi çiçekli değil. Benimki yeni açmaya başladı, çiçekleri tek tük. Tam açınca hele bir de sık ekilmişse çok güzel duruyor.
|
3 Eklenti(ler)
Bahçemin eski fotograflarını buldum. 2014 yılında böyleymiş bahçem. Boşuna tarla bahçe demiyormuşum ben.;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025