agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   abk / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/33503.htm)

abk 25-04-2016 13:04

1 Eklenti(ler)
Bu fotografta 2015 yılına ait. Bellemek çokta işe yaramamış. Bir yıl içinde otlarda bir azalma yok. Kenara ekilen çiçek ve, çalı ve ağaçlar gözükmüyor bile.

abk 25-04-2016 13:06

1 Eklenti(ler)
Yine 2015 yazı. Beton atılınca her tarafı taşa dönüştürmüşte olsam, çiçekler daha ortaya çıkmış gibi.

abk 25-04-2016 13:08

1 Eklenti(ler)
Aynı köşenin bugünkü görünüşü. Gelecek yıl daha güzel, daha dolu dolu çiçekli olacaktır. İki yıl sonra nasıl olur acaba? Elimde kürek fazla olan bitkileri söküyor olabilirim belki de. ;)

abk 25-04-2016 13:14

1 Eklenti(ler)
Hercai menekşelerim beni görünce çok mutlu oldular. Onları çok sevdiğimi söylerken hepsi gözlerini ayırmadan pür dikkat beni dinliyordu. :p

abk 25-04-2016 13:15

1 Eklenti(ler)
Saxifraganın çiçekleri geçmek üzere. Bir sürü tohum yapacak sanırım.

abk 25-04-2016 13:18

1 Eklenti(ler)
Bu görebileceğiniz en küçük hercai menekşedir. Çiçek çapı en fazla 1cm olmalı. Her yıl kendi döktüğü tohumlardan bahçenin çeşitli yerlerinde çıkıyor.

abk 25-04-2016 13:20

1 Eklenti(ler)
Çuha çiçekleri hala açmaya devam ediyor.

abk 25-04-2016 13:22

1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeği biraz daha büyümüş. Kış dönemi dışarıda bırakacağım küpeleri. Malçlayınca kışı atlatmalarını umuyorum.

abk 25-04-2016 13:24

1 Eklenti(ler)
Clematis zamanı. Bu ilk çiçeğini veriyor. Bu yıl çok çiçek beklemiyorum clematislerden. Ama glecek yıllarda çok güzel olacaklar. ;)
Ah bir de o tırtılı bulup yok etseydim.

abk 25-04-2016 13:28

1 Eklenti(ler)
HYDRANGEA petiolaris sarmasik ortanca ilk çiçeğini vermeye hazırlanıyor.

tarla kuşu 25-04-2016 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1456756)
Aynı köşenin bugünkü görünüşü. Gelecek yıl daha güzel, daha dolu dolu çiçekli olacaktır. İki yıl sonra nasıl olur acaba? Elimde kürek fazla olan bitkileri söküyor olabilirim belki de. ;)

Kesinlikle öyle olacak. :) Ben de bu sene epeyce seyreltme yaptım ama bir yandan da yenilerini ekmeye çalışıyorum... Bizler akıllanmayız sanırım :)))

abk 25-04-2016 14:30

Hala durmadan yeni bitkiler aldığıma göre, akıllanmaya niyetim yok. ;)
Bahçede yer kalmayınca, bazı bitkileri söküp yerini değiştiriyorum. Ciddi ciddi yan komşu evini satar mı acaba diye düşünürken yakalıyorum bazen kendimi. Yan komşunun evi bahane, benimkinin iki katı büyüklüğündeki bahçesi şahane. :p

tanerege 25-04-2016 15:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1456743)
Boya ve vernik sonrası son durum budur.

Çok güzel olmuş :) dayanıklı olsun diye üzerine yat verniği tavsiye ederim ...elinize sağlık

tanerege 25-04-2016 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1456788)
Hala durmadan yeni bitkiler aldığıma göre, akıllanmaya niyetim yok. ;)
Bahçede yer kalmayınca, bazı bitkileri söküp yerini değiştiriyorum. Ciddi ciddi yan komşu evini satar mı acaba diye düşünürken yakalıyorum bazen kendimi. Yan komşunun evi bahane, benimkinin iki katı büyüklüğündeki bahçesi şahane. :p

Bir çeşit bitki açgözlüğü :) sizin gene bahçe büyük,, ben kendimi frenliyorum mecburen :)

gilan 25-04-2016 18:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1456756)

Bence betonu sağdan soldan tırtıklıyor da olabilirsin. :D

Her şey çok güzel gelişiyor gibi görünüyor. ;)

Bank güzel ve bakımlı görünüyor. Ama koyu yeşille çok uymadığına katıldım. Acaba giriş kapısını boyadıktan sonra ondan artan boyayı mı kullansan? :rolleyes:

abk 25-04-2016 18:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tanerege (Mesaj 1456843)
Bir çeşit bitki açgözlüğü :) sizin gene bahçe büyük,, ben kendimi frenliyorum mecburen :)

Taner Bey, daha once de yazmistim. Ben sizin balkonun bir kac dönüm olduguna eminim.;)

abk 25-04-2016 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1456844)
Bence betonu sağdan soldan tırtıklıyor da olabilirsin. :D

Her şey çok güzel gelişiyor gibi görünüyor. ;)

Bank güzel ve bakımlı görünüyor. Ama koyu yeşille çok uymadığına katıldım. Acaba giriş kapısını boyadıktan sonra ondan artan boyayı mı kullansan? :rolleyes:

Betonu tirtiklama isine daha once başlayabilirim. ;)
Bank icin kullandığım minderler kirmizi. Hepsi kirmizi olup boğmasın ve cıvıl cıvıl olsun diye yesil boyadım. Belki daha acik bir yesil olsa ya da ahşabın rengi kizilimsi olsa uyumlu olabilirdi. Gelecek yil yeni renkler deneriz.
Bu boya ve verniklerin testerlari olsa, minik minik şişelerde satılsa, alıp deneyebilsek ne guzel olurdu.

tanerege 25-04-2016 19:01

Kırmızı minder kesinlikle iyi fikir... Birkaç dönüm balkon kabul ediyorum artık :)) ama ayakları toprağa basmak gibisi yoktur tahmin ederim...

abk 26-04-2016 14:17

1 Eklenti(ler)
Allium da açtı.

abk 26-04-2016 18:57

Sipariş ettigim carex ve festuca geldi. Festuca gayet iyi durumda ama carexler berbat. Kurumuş ot almis gibi hissettim kendimi. Kargoda da biraz fazla dolaşmışlar. Umarım kurtulurlar. :(
Normal halleri bu degildir herhalde. :)

nkutsay 26-04-2016 19:02

Umarim seneye allium tohumu paylasirsiniz sn. abk. Boyu kac cm kadar ve kac gun kure formunda kalıyor
?

abk 26-04-2016 19:07

Ölçülerden cok emin degilim ama 1 metre vardir en azından. Aslinda ben de gecen yil uc sogan vardi. İkisini kaybetmisim veya havuzu kazarken farketmeden atmis olabilirim. Gecen yil ozellikle tohum yapması icin bekledim. Ama tohum toplayamadim, tamamı topraga döküldü. Kendi kendine cimlenen olmadi gördüğüm kadarıyla. Bu yil tohumları toplayıp paylaşmaya çalışırım. Yeter ki tohumlar olgunlastiginda orada olayim.
Ciceklenme suresi cok uzun degil aslinda. Bahar boyunca cicekliydi sadece.

dongyul 26-04-2016 19:16

Sayfanıza bakamamıştım uzun zamandır hepsini okudum iyice inceledim. Çok hoşuma gitti anlatımınız hemde güzel işler çıkartıyorsunuz ^^

abk 26-04-2016 19:37

Tesekkur ederim sayın dongyul. :) sayfami gezmeniz, guzel mesajlar yazmaniz mutlu ediyor beni.
Burasi bir okul gibi, birbirimizden cok seyler öğreniyoruz. Sadece bilgi de degil, hayal kurmayı, güzellikler yaratmayı, isteklerin bir sonunun olmadigini öğreniyoruz. İyi ki varsınız. :)

tanerege 26-04-2016 20:07

Carexler kesinlikle toparlanır... Sonuçta bataklık bitkisi,, görünümü daha da güzelleşecek emin olun... Benim saksıda bile kocaman olduysa,, sizin havuzda harika olur...

abk 29-04-2016 12:29

1 Eklenti(ler)
Yıldız çiçeklerim daha bu kadar olabildi, hatta bir çoğu hala toprağın altında. Yanına diktiğim çubuklar olmasa orada çiçek olduğunu anlamazdım.;)

abk 29-04-2016 14:04

Banyo küvetinden yaptığım havuzumu geçen yıl akrilik boyayla boyamıştım. Bu yıl o boyadan iz yok. Küvetler nasıl boyayla boyanır? Yağlı boyayla boyasam dayanır mı acaba?

tanerege 29-04-2016 15:25

Bence güneşe ve suya dayanıklı bir boya olmalı...yağlı boya da sanırsam dayanmaz...

gilan 29-04-2016 18:16

Dış mekanda bir küveti boyamak... Hayatta görüp görebileceğin en zor boya işi bu, daha ötesi yok. :) Dış mekan olduğu için sn tanerege'nin dediği gibi güneşe ve suya dayanması lazım. Ama asıl sorun küvet olması, yani pürüzsüz yüzeyleri. Boyaya tutunmak için pürüzlü yüzey lazım.

Şöyle bir baktım da küvet nasıl boyanır diye. Önce çok ciddi zımparalamak gerekiyormuş. (Evet maalesef :)) Daha sonra küvet boyamak için özel epoxy karışımlar varmış. Bu kısmı belki çok gerekli olmayabilir çünkü onlardaki amaç evdeki pürüzsüz küvet yüzeyini geri elde etmek.

Ama dediğim gibi zımparasız pürüzsüz yüzeye boya tutunamaz. Sprey boya yapınca olmuş gibi görünür ama birkaç ayda kalıp kalıp dökülür. Tahtayı bile zımparalamayı sevmediğine göre küvet zımparalamayı düşünemiyorum. :p

Ben yine de taşlarla saklamayı önereceğim. En uygulanabilir olanı bu gibi.

tanerege 30-04-2016 11:43

Bence de...fırınlanmış bir yüzeye boya tutunması imkansıza yakın, zaten boyasanda bir şekilde alacalı olur tahminimce,, oda beklentini karşılayamabilir..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025