agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   abk / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/33503.htm)

tanerege 12-04-2016 22:44

Ya bu Japon Şemsiyesi olayında bir hayır var heralde :)) bende çok istiyorum ama bize gelen giden yok :))

abk 13-04-2016 21:15

Abartmis olmayayım ama yaklasik iki yildir Japon şemsiyesi arıyorum. Bir zamanlar neredeyse her evde vardi ama simdi yok. Son zamanlarda ev hanimi arkadaslara tembihlemeye başlamıştım, siz günlere falan gidiyorsunuz, gittiğiniz evlerde varsa benim icin alın, diye. :)
Cok istedim demek ki, ruzgar bile bana getiriyor artik. :) Vardir bir hikmeti. :)

tanerege 13-04-2016 23:07

Gerçekten kısmet ayağa kadar gelmiş..
Umarım tutar.. Bizlerde belki faydalanırız:)

abk 14-04-2016 11:06

Yeter ki tutsun, tabii ki faydalanırsınız. :)

tanerege 14-04-2016 11:42

Doğa için çalmaya gerek kalmadı :) paylaşmak varken :)) teşekkür ederim..

abk 16-04-2016 19:27

Gecen hafta hypertufa saksı yaptım. Daha ilk günden dagildi. Ben de tekrar yaptım, bu kez çimento miktarını artırarak. Bir olcu çimento, bir olcu cocopeat ve bir olcu perlit kullandım. Bu kez olmus gibiydi. Ta ki saksıyı temizlemek icin yan cevirinceye dek. Üç parçaya ayrıldı saksım. :( Bir suru video falanda izlemiştim. Neyi yanlis yaptigimi anlamadım. Tarifde portland çimento diyor, ben normal çimento kullanıyorum. Nedir bu portland çimento?

tanerege 16-04-2016 20:07

Yılmak yok devam :)) resimleri bekliyoruz en yakın zamanda... Portland genelde Ankara gibi kışı olan yerlerde dökülen çimento çabuk kurusun diye kullanılır...

abk 16-04-2016 20:48

Çimento paketini gecen sonbaharda acmistim. Bir kismini kullandıktan sonra kalanını sarıp ustune poşet geçirerek muhafaza ettim. Görünüşte farkedilen bir sey yok ama çimentonun miadi var mıdır? Eskidigi icin bozulmuş falan olabilir mı?

tanerege 16-04-2016 20:56

Çok fazla rutubetli ortamda olmadıktan sonra hiçbirşey olmaz... Bence sizin saksı yapımında kullandığınız oranlarda hata var,,,kolayca kırılmış **** dayanıksız olması bundandır....

tarla kuşu 16-04-2016 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1454573)
Gecen hafta hypertufa saksı yaptım. Daha ilk günden dagildi. Ben de tekrar yaptım, bu kez çimento miktarını artırarak. Bir olcu çimento, bir olcu cocopeat ve bir olcu perlit kullandım. Bu kez olmus gibiydi. Ta ki saksıyı temizlemek icin yan cevirinceye dek. Üç parçaya ayrıldı saksım. :( Bir suru video falanda izlemiştim. Neyi yanlis yaptigimi anlamadım. Tarifde portland çimento diyor, ben normal çimento kullanıyorum. Nedir bu portland çimento?

Sevgili abk, ben de saksı yaptım, çimento ve torf+perlit karışımından. Ölçü olarak ; 1 ölçü çimento, 1 ölçü torf-perlit karışımı. Saksılarım oldukça dayanıklı oldu.
Cocopeat ve perliti yarım yarım , çimentoyu 1 ölçek koyabilirsiniz.

abk 16-04-2016 21:41

Evet, ben de oranları degistirmeyi dusunuyorum. Daha agir olacak bu sekilde ama bari kırılmaz.

tanerege 16-04-2016 21:56

Poşet içinde bekletme sürenizi 48 saatin üzerinde yapsanız belki daha iyi sonuç alırsınız.

abk 17-04-2016 15:15

Belki de poşette bekleme suresi cok uzun oldugu icin kurumayarak kırılmış olabilir. Bir hafta boyunca poşette kaldi. Simdi kırılan parçaların kurumasını bekliyorum. Onlarda tam kutucuktan sonra kırılırsa, sorun kullandığım malzeme veya oranlarda demektir.

tanerege 17-04-2016 16:41

Bence de... Haklısınız,, ne az,, ne fazla olması lazım belkide... Bende sizden sonra inceledim,, genelde 48 saat öneriyorlar. Ama şekil ve düşünce olarak çok güzel saksılar,, bende deneyebilirim ama balkon da yer kalmadı :)

abk 17-04-2016 23:29

Taner Bey, ben zaten sizin balkonun bir kac dönüm olduguna eminim :) Siz bu saksılara da yer bulursunuz. :)

tanerege 18-04-2016 08:47

İnanın bulmaca gibi oldu :) biliyorsunuz bir de her çiçeğin farklı istekleri var,,, döndur :p bir dönüm olmasada o kadarlık bir alana yetecek bitkim var gibi :))

abk 18-04-2016 13:01

2 Eklenti(ler)
Damla sulama işlemini bir günde tamamlayacağımı düşünmüştüm. Ama bu ince boruların aparatlara takılması çok zor. Annemin önerisi üzerine sıcak suyun içinde bekletip öyle denedim. Çok şükür işe yaradı. Ama hala baş ve işaret parmaklarım acıyor. :rolleyes:

abk 18-04-2016 13:06

2 Eklenti(ler)
Parmaklarım damla sulama işine isyan edince, üç yıldır dışarıda atıl durumda duran bank ve masayı boyamaya karar verdim. Akşamüzeri başladığım iş, gece karanlığında da devam etti. Tekrar boya geçip sonra ahşap kısımlarına vernik atacağım. Zımpara yapmadan vernik atılır herhalde. Yoksa hayatta sevmediğim iki iş var, biri ütü yapmak, diğeri zımpara yapmak. :D

abk 18-04-2016 13:09

1 Eklenti(ler)
Bu iki yıl önce ekilen bir süsen. Benim çocukluğumun süsenlerinden. Mis gibi de kokuyor.;)
Yanında yeni aldıklarım ekili. Onlar hala toprak altında. Gelecek yıllarda rengarenk süsenler olacak burada. ;)

abk 18-04-2016 13:12

1 Eklenti(ler)
Beyaz renkli sarı ponpon gülüm açtı. Ben sarı ponpon gül istemiştim. İlk çiçek açmadan emin olamıyor insan.:(

abk 18-04-2016 13:14

1 Eklenti(ler)
Hypertufa saksım. Parça parça durmasın diye tüm parçalarını olması gerektiği haliyle dizdim. Zamanım olsa biraz çimento hazırlayıp yapıştıracaktım ama, o da gelecek haftaya kaldı.

abk 18-04-2016 13:16

1 Eklenti(ler)
Clematis ilk çiçeğini verdi.;)

tanerege 18-04-2016 14:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1454977)
Parmaklarım damla sulama işine isyan edince, üç yıldır dışarıda atıl durumda duran bank ve masayı boyamaya karar verdim. Akşamüzeri başladığım iş, gece karanlığında da devam etti. Tekrar boya geçip sonra ahşap kısımlarına vernik atacağım. Zımpara yapmadan vernik atılır herhalde. Yoksa hayatta sevmediğim iki iş var, biri ütü yapmak, diğeri zımpara yapmak. :D

Size nacizane tavsiyem ceviz **** meşe renginde vernikli pinoteks kullanmanız hem rengini tazeler hemde verniklrnmiş olur...Ayrıca sevmesenizde hafif de olsa zımpara gerekir :)) kolay gelsin... Çok hamaratsınız ama brawo..

tanerege 18-04-2016 14:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1454972)
Damla sulama işlemini bir günde tamamlayacağımı düşünmüştüm. Ama bu ince boruların aparatlara takılması çok zor. Annemin önerisi üzerine sıcak suyun içinde bekletip öyle denedim. Çok şükür işe yaradı. Ama hala baş ve işaret parmaklarım acıyor. :rolleyes:

Evet anneler nerden herşeyi biliyorsa doğru demiş :) ben çakmakla ısıtarak yapmıştım,, birde kelepçe takmıştım suyu kaçırmasın diye..Size birde tavsiyem çok güzel zamanlayıcısı olan damlama sistemleri var resmini atarum size... Siz yokken gayet güzel sular tecrübeyle sabittir bilgi :))

tanerege 18-04-2016 14:34

1 Eklenti(ler)
Özelden atamadım resmi kusura bakmayın...İşte bu alet fiyatı yaklaşık 120 tl ama bahçeden uzak olanların kurtarıcısı bence :)

abk 18-04-2016 15:20

Bu sabah vernik aldım, açık meşeydi sanırım. Umarım yanlış seçim değildir.

Zamanlayıcıları internetten incelemiştim. Bahçem ağabeyimin bahçesine bitişik olduğu için yaz dönemi çeşmeyi açıp sistemi çalıştırmak sorun olmayacak. O yüzden zamanlayıcı şimdilik erteledim. O aleti su borusunu taktırmam gerekecek. Bir de bu yaz tüm bitkilerin özelliklerine göre damla ayarı yapmam gerek. Tamamen oldu dediğim anda boruların üzerine malç ile (hatta biraz gübre, toprak ve karton ile) kapatmayı düşünüyorum. Yani sistem yaz-kış kurulu kalacak. Farelerin boruları yeme olasılığı varmış, zaten dışarıda daha çabuk yıpranacak borular ama aynı uğraşı her yıl yapmayı göze alamadım. Yaz sonunda kör tapaları açıp suyun boşalmasını sağlarsam, suyun donup boruyu patlatma riski de olmaz diye umuyorum.

Sonuç olarak, zamanlayıcı gelecek yılın planlarında şimdilik. Ya da belki yaz sonu.

abk 18-04-2016 15:28

1 Eklenti(ler)
Havuzuma kurbağalar yerleşmiş. Benim bahçede olmamdan hiç hoşlanmadılar. Kurbağalara ses çıkarmayabilirim ama suyun üzerinde gördüğüm böcekler iğrençti. Canlılar ve durmadan hareket ediyorlardı. Bir süre sonra tekrar baktığımda yok oldular. Suyun altına girip benden mi saklandılar, yoksa kurbağa kendine ziyafet mi çekti bilmiyorum.

abk 18-04-2016 15:29

1 Eklenti(ler)
Çok güzel açmış. Keşke tüm yıl böyle çiçekli kalsa.
phlox subulata - Mc daniels cushion

abk 18-04-2016 15:32

1 Eklenti(ler)
Boyuna bakmadan çiçeklenmiş bile. ;) Bundan çok daha büyük ve kırmızı-sarı açması gereken bir hanımelim daha var ki, o tek çiçek bile açmış değil.
Lonicera sempervirens- coral honeysuckle

abk 18-04-2016 15:38

1 Eklenti(ler)
Geçen yıla göre daha çok bahçeye benziyor sanki. Toprak olarak görünen kısımlar gelecek yıllarda süsen ve bir çok bitkiyle dolu olacak. Arkadaki yıkık duvarlarda da yemyeşil sarmaşıklar, renk renk çiçekler olacak.
Hayal gücünüzü çalıştırın, sizde göreceksiniz. ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025