![]() |
Diospyros kaki
1 Eklenti(ler)
Trabzon hurması
|
Amaranthus retroflexus
1 Eklenti(ler)
Horoz ibiği dediğimiz yabancı ot. Optimum koşullarda bir bitkinin oluşturabildiği tohum sayısı tam 1000000 (BİR MİLYON).
|
Chenepodum album
1 Eklenti(ler)
Sirken de keyfine göre geliştiğinde çok fazla tohum bırakan bir bitki. Aynı zamanda yenilebilen bir yabancı ot. Benim gördüğüm 2.5-3 m' yi bulmuştu bitkiler.
|
2 Eklenti(ler)
Selluka tek tük açıp bakla bağlamaya devam ediyor.
|
Sevgili hdoğan; ne kadar güzel gececi mi oldunuz yoksa?
|
1 Eklenti(ler)
Takastan gelen pembe domatesler de kızardı artık ama daha vermeye çalışıyor sıcaklardan kurtulabilirse tabi. Her hafta suluyorum, bitki daha canlı görünüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Havuç çiçeği.
|
1 Eklenti(ler)
Horozibiklerinin rengi dönmeye başladı baktım tohumlar kahverengileşmeye başlamış. Siyah olunca toplayabilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Cam güzelinin yaprakları azaldı ama açmaya devam ediyor.
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz gülün yeri başkadır mis gibi de kokar.
Herkese iyi geceler diliyorum. |
Alıntı:
Sağlıcakla kalın. |
:) Tamam sevgili hdoğan; tahmin ettim zaten ya sahuru bekliyor, ya da uyku tutmadı diye düşündüm. İyi geceler, Allah rahatlık versin...
|
Sevgili h doğan bahçede her şey harikaydı..Sebze ve meyveleriniz çiçekleriniz...Sebze ve meyve ürünleriniz afiyet olsun ...Ama o mr zinyanın tohumlarını toplarsanız göz hakkı olan borcunuzu ödemiş olursunuz ....:)))
Renk ve biçimi harikaydı...Portakal renkli bal kabağının rengine de bayıldıımmm..:)) Ellerinize sağlık Selam ve sevgiler..Bol ürünler...:) |
Sn. h_dogan; Dev kabaklarınızın maşallahı var emeklerinize sağlık, anladığım kadarıyla 50 60 kg gelen ürünleri beğenmiyorsunuz, bizim kabaklar daha 3 kg bile olamadılar, dev kabaklarınızın tohumundan nasiplenmek isteriz kısmet olursa:)) lezzet bakımından nasıllar acaba.
Saygılar... |
Alıntı:
Zinniaların tohumlarını geçen sene de paylaşmıştım ama kim aldı ya almadı takip etmedim ben de merak ediyorum diğer illerde nasıl gelişecek diye. Paylaşılacak tohumlar listesine eklerim. ;) Balkabaklarının rengi gerçekten güzel ama tadına daha bakmadı bizimkiler, bana sorarsanız ben zaten pek sevmem balkabağını. :dilli: Saygılar, sevgiler. |
Alıntı:
Sizinkilerin çeşidi değişik ama büyürler merak etmeyin. Tadına gelince bilmiyorum inanın bizimkiler yapsın yesin söylerim ben sevmiyorum. :dilli: Tohumları tabi ki paylaşırım. Sağlıcakla kalın. |
Sayın h doğan
Benim balkabaklarım büyüyüp gelişmedi. Alt yapraklar sarardı, diğer yapraklar gelişmedi. Bir kök ve üzerinde sıkışık sıkışık 3 -4 yaprak var. Sanırım bir hastalık vurdu benimkileri de.... Bu hafta sonu resim çekip size ileteceğim. Bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. Söküp atayım mı? Yoksa daha sonra gelişir mi? **** yenisini eksem olur mu? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eski resimleri taradım bir tane buldum.
Resmin sağındaki gibi kaldılar. Resimde görülen ise bundan daha fazla büyümedi. Eklenti 424991 |
Alıntı:
Toprak sertmiş gibi görünüyor. Çapa yaptınız mı, hangi aralıklarla sulama yapıyorsunuz, hangi gübreleri kullandınız? |
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim. Toprak öyle gözüküyor ama çapayı vurunca altı yumuşak, biraz su tutan bir toprak. Sulama sıklığımız , bahçemiz evimize 20 km uzakta olduğundan ancak hafta sonları gidebildiğimiz için haftada birdi, ama sıcaklar bastırınca şimdi hafta arası iş çıkışı da gitmeye başladık. Gübre olarak küçükbaş hayvan gübresi verdik. Dibini çapaladık ve suladık... Köydeki diğer bahçelerde kabaklar yemyeşil ama bizim bunlar gelişmedi. Gübremi eksikti dersiniz. |
Biraz Amonyum sülfat verin derim. Bir de çapayı uzun süre önce yaptıysanız hafif bir çapa yapın toprak ağır bünyeli olduğu için. Çapadan 3-4 gün sonra suyu verirsiniz.
|
Sevgili h dogan;
Nihayet bahçenize göz atabildim :) Adana ikliminin özelliklerini yaşıyorsunuz, hem iyi hem de kötü tarafları var biliyorum. Sıcaklarda tüm bitkiler kavruluyor ama yaylalar hâlâ serin, sizin domatesler çok güzel olmuşlar yaylada daha kızarmadılar bile. Hıyarlar için Amonyum Sülfatı ben de deneyeceğim, sık sık mildiyö hastalığı görüyorum. Sevgili Güler'in önerisi ile bir kaç kez Topas yaptım bakalım faydası olacak mı. Bir de sorum olacak size; 5-6 yıl önce aldığım MAP ve Diamonyum Sülfat var, atmaya kıyamadım, kullanmamda sakınca olabilir mi? Güzel bahçenize bereketler diliyorum. |
Adalet abla çok sevindim ziyaretine.
Öncelikle topas mildiyö ilacı değil külleme ilacı. Mildiyö için Acrobat Plus kullanabilirsiniz (bence muadilini kullanın yarı fiyatına). Gübreler içinse bitkilere bir zararı olmaz ama yarayışlılığı azalmıştır. O gübreleri çok yıllık bitkilere kullanın onların toleransı tek yıllıklara göre daha iyidir sonuçta. Diamonyum sülfat mı yoksa diamonyum fosfat mı abla o gübre? Saygılar. |
Potasyum Nitratmış, yanlış hatırlamışım :(
Topası üzümler için hazırlamıştım, fazla hazırlamışım, hıyar ve kabaklara da verdim. |
Bir zararı olmaz bitkilere kullanabilirsiniz azot bakımından zayıflamıştır ama. :) Potasyum meyve kalitesi için önemli azot gibi uçucu olmadığı için sorun olacağını düşünmüyorum.
Topası hıyar ve kabaklara külleme için kullanabilirsiniz ama hıyarda daha çok mildiyö oluyor. |
Teşekkürler cevap için.
Elimdeki MAP ve Potasyum nitratı nasıl değerlendirebilirim? Yani bu mevsimde henüz üzeri meyveli örneğin, şeftali, badem, erik, armut için kullanabilir miyim? Ya da meyvesi toplanmış kiraz vb. ağaçlar için de verebilir miyim? Süs bitkileri ve sebzelere hangisini kullanmak doğru olur? Bunları nasıl ve ne ölçüde kullanacağımı daha önce not etmiştim ama temizlikte atılmış sanırım, bulamadım. |
Alıntı:
Potasyum nitrat da meyve tutan ya da tomurcuk başlangıcındaki çiçeklere uygulanabilecek bir gübre. Bu da dekara 5-6 kg öneriliyor. Bitki başına atmayı düşünürseniz yani damla sulama yoksa. Bence bir şeker kaşığı yeter çiçek veya sebzeler için. Ağaçlar için ise 150 g civarı kullanabilirsiniz. Sebzeler için az az kullanmak daha iyi sonuçta çok verseniz de kapasitesi kadarını kullanacaktır bitki. Bir daha aldığınız zaman bence 18.18.18+TE içerikli olanı alın. Ben bu sene az kullandım sebzelere çok farkediyor. İçerisinde NPK+ mikro elementler olduğu için yaprak gübresine gerek kalmaz bence. Fiyatı da 80-85 tl arası. Bir çuval bir sene boyunca yeter 1 da yere. Saygılar. |
h-doğan bey selluka çok yıllık bir çiçek mi.?Ben de ilk kez bir adet diktim.Soğuklara dayanıklımı nasıl bir ortamı seviyor .?
Saygılar selamlar. |
Aydınlatıcı cevaplarınız için çok teşekkür ederim sevgili h dogan.
Elimde kalan ürünleri bitirdikten sonra seneye, önerdiğiniz 18.18.18+TE alıp onunla devam ederim. Damlama sadece sebzelerde var, aslında benim için zor oluyor, tüm bahçeyi damlama yapmak istiyorum. Otomatik sulama aparatları da almıştım, böylece ben yokken bile bahçem muntazam sulanmış olur. İşleri kolaylaştırmam lâzım :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025