![]() |
"Frezya"
5 Eklenti(ler)
Frezyalar ve Çeşme Papatyası.
|
Bodrum papatyası, Çeşme papatyası, gazanya çok sevdiğim çiçekler... Ama nedense 2 sene Bodrum, 1 sene de Çeşme papatyası yaşatamadım. Gazanyaları da geçen sene ağustos ayında alıp dikince hiçbirşey anlayamadım. Şimdilik Bodrum ve Çeşme papatyalarından vazgeçtim bu sene inşallah gazanyaları gözlemleyip izleyeyim diyorum.
Kısmet bakalım ne olacaklar... |
Sevgili milaca, frezyaları ilk sizde gördüm ve görür görmez aşık oldum. Eh aşk olunca duramıyor insan. Yapı marketlere yeni soğanlar gelmiş, içlerinde frezyalarda vardı. Tabi önce güvenemedim. Sizlerin frezyaları açtı bu soğanlar acaba geçik, filizlenir mi? Ve çiçek açar mı?
Üzerinde dikim, çiçeklenme ve bakım talimatları vardı. Herşey normal gözüküyordu. Hemen bir görevliyi esir aldım. Soru yağmuru başladı. Ikna oluncada kaptım frezyaları. Birde duvar diplerindekileri leylandiye benzettim. Onları bu sene yeni diktiniz sanırım. Çit bitkilerini bizde değiştirmeyi düşünüyoruz. Ne çeşit alalım diye araştırma içerisindeyim. Tüm bitkileriniz sağlıklı büyüsünler. Bol çiçekli güzel günler dilerim. Sevgiler..... |
Allahım frezyalara bayılıyorum hele beyaz olan nasılda asil bir duruşu var.
Çok güzeller çooook... |
Sayın Milaca
Bahçeniz görmeyeli hepsi hem gelişmiş hemde çok güzel olmuşlar elinize emeğinize sağlık. Saygı ve selamlar |
Sevgili Yeni Gine; Bodrum ve Çeşme papatyaları şu an buralarda tabiri caizse havasını attırıyor. Gazanyalar gözlemlediğim kadarıyla kışında bahçelerde sürekli açıyorlardı, denemende fayda var tam mevsimidir.
Sevgilerimle... |
Sevgili Sevgi; Frezyaların bu kadar güzel olduğunu bende bilmiyordum çokta özel bir kokuları var bayılacaksınız.
Sizinde Frezyalarınız sağlıkla büyüsünler inşallah bizimkiler bittiğinde sizinkilerin güzelliklerini izleriz. Leylandi olabilir bilmiyorum Çit çamı diyorum ben, mazı da diyorlar. Sevgi hanım sizin için yarın bir kaç kare çekeyim komşumuzun bahçesinin çit çamlarını çepeçevre çok güzel olmuşlar, bizde beğendiğimizden diktik ayrıca iyi bir rüzgarkıran diyebilirim. Sevgiler... |
Sn. nardane; İlginize teşekkür ederim.
Evet Frezyalar, bende çok beğeniyorum. |
Teşekkürler sn. adneser; Bahçenin bahar bakımlarını yaptık, ağaçların altları çapalandı, gübrelendi, bir çok bitki ve gül çeliği diktik inşallah tutarlar.
Bahçemiz yazı karşılamaya hazır sayılır, yine de hergün ufak tefek işler çıkabiliyor. Esen kalınız... |
Sevgili milaca; belli ki çok çalıştınız, ellerinize sağlık, gönlünüze göre... Gübrelendi derken; (ben bu gübre olayını hiçç anlamıyorum) ne kullandınız?
Gül çelikleri ben de diktim tabi; inşallah hep birlikte köklenirler diyeyim... Geçen sene de bir sürü çelik dikmiş idim ancak üç dört tanesi tuttu... Yazı karşılamaya hazırız (Başlayacak pas, bit, tırtıl, küllenme, mantar, köpüklü, fazla güneş, fazla gölge, benim sulama sistemim, otlar) inşallah başarırız... Az önce ektiğim tohumlar hakkında (Bismillah ilk sorunlar) Sayın heyyamola nın bahçesinde paylaştım. Ne diyeyim hepimize rastgele inşallah... |
Teşekkürler Sevgili Yeni Gine; zararlılarla mücadele ve bitkilerdeki hastalıklar hakkında bende bilgili değilim, gübrelemek derken yanmış koyun gübresi ile gübreledik.
Biliyormusun elimizin dengesi yok, 5 çuval gübre kullandık millet bu kadarıyla kimbilir kaç dönüm tarla gübreler Yeni Gine'cim, böyle işte besliyoruz elimizden geldiğince. Sen nereden bulacaksın bilemiyorum burda marketin önünde yığılmış tonlarca çuval gübre var arkadaşım üstelikte fiatıda uygun çuvalı 10 tl:))) |
Sevgili milaca ben gerçekten acemiyim ve bana şunu kullan, şudur denilmedikçe hiçbirşey anlamam. Bu gübre konusunda şaştım kaldım. Bunu da az buçuk Güllerde Budama Bakım sayfasında sordum. Link aşşağıda, umarım anlayacaksın beni.
http://www.agaclar.net/forum/calilar/732-12.htm |
Alıntı:
|
Frezyalar çok güzeller. Frezyayı çok seviyorum bir türlü yetiştirmek kısmet olmadı. Sizinkiler çok güzel kokusunu hisseder gibiyim. Ellerinize sağlık.
|
sn. h_dogan; 107 adet çit çamı, 25 adet farklı cinsteki meyve ağaçlarının dipleri, biraz çimlere ve çiçek tarhlarına kullandık, acaba az mıdır?
Bahçeye iki kamyon toprak takviyesi yapmıştık fakat toprak killi diyebileceğim cinsten. Toprağın ıslah olması için gübre takviyesi yapıyoruz bu arada bitkiler oldukça memnunlar:) |
Sn. gülsu; ilgi ve beğenileriniz için çok teşekkürler...
|
Sevgili Milaca: Frezyalarınız çok güzel. Sizin frezyalarınızı görünce kendi frezyalarımı merak ettim.Hafta sonu olsa da bahçeme kavuşsam.
|
Alıntı:
http://www.ekofarm.com.tr/images/Teknik_Icerik.pdf |
Sevgili milaca; nedense bilemiyorum (Belki kendilerini hiç görmediğim için) ki soğanlı olsun benim olsun derim hep; freyzaları hiç merak etmedim.
Ama; çeşme papatyası, bodrum papatyası hep ilgimi çekmiştir. Fakat 2 sene çeşme, 3 sene de bodrum papatyası aldım diktim ve sonuç hüsran. İkisini de yaşatamadım. Soldular gittiler. Onun için bu sene hiç onlarla ilgilenmiyorum desem de sizin papatyaları gördükçe de tekrar denesem mi acaba diyorum. Acaba nerede hata yapmış olabilirim? 3 kez bodrum papatyası yuvarlak tarlamda, 2 sene çeşme papatyası üçgen tarlamda. :( Olmadılar... |
"Itır"
5 Eklenti(ler)
Minik Itır tomurcuklandı ve Sardunyalar.
|
"Sardunya& Lavanta"
5 Eklenti(ler)
Sardunya ve yeni çeliklediğim Lavantalarla Devam.
|
"Petunya"
5 Eklenti(ler)
Yeni aldığım Petunyalar.
|
"petunya"
5 Eklenti(ler)
Petunyalarla devam.
|
"Gymnocalycium baldianum"
3 Eklenti(ler)
çiçek tomurcukları veren Gymnocalycium baldianum.
|
"Yasemin"
5 Eklenti(ler)
Bahçemizi missss kokular sardı.
Yasemin çiçeklerini açıyor. |
"Yasemin"
5 Eklenti(ler)
Bahçeden,Yasemin, Pembe Bodrum papatyası ve Şebboy tohum kapsülleri.
|
Bitkileriniz harika Sayın milaca2010, ancak fotoğraf çekimlerinizin de harika olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. ;)
Petunyaların altında asılı duran kırmızı çiçekli bitkiyi merak ettim bir de... ;) |
"Bahçeden"
5 Eklenti(ler)
Kaz ayağı, Mor telgraf çiçeği ile oluşturduğum arajman ve Ranunculus ( Şakayık)
|
"Ranunculus"
5 Eklenti(ler)
Devam.
|
Elinize sağlık. Ben de merak ettim hangi marka fotoğraf makineniz. :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025