![]() |
Ömürsüz çiçek hakkında bir bilgin var mı ?
|
Ömürsüz çiçekle ilgili bir link sevgili YeniGine; hiç bir bilgim yok ilk senden duydum.
ÖMÜRSÜZ ÇİÇEK Kırmızı Beyaz Nemesia strumosa Tohumu(300adet/pk), T. Morgan Çiçek Tohumları |
"Bahçeden"
5 Eklenti(ler)
Bahçeden,Sarı Gazanyalar.
Aynısafa tohum oluşturuyor. Aloeveratürü bitkiyi şimdilik geçici yerine ektim, şimdi bir oto lastiği bulmak lazım. |
Çok güzeller sevgili milaca; aynısafayı tohuma bırakmaz isek devamlı çiçek açarlarmış. Ben de bir iki tanesini tohuma bıraktım; geri kalanların solan çiçeklerini hep koparıyorum.
Saksıda gazanyalarım var, üçgen tarlama almayı düşünüyorum onları da geçen sene yine üçgen tarlamda idiler onlar bile ne oldular, ne yok oldular ki fazlaca güneş alıyor üçgen tarlam. Bakalım yine mart sonu gibi tekrar fazlaca güneş alan üçgen tarlama geçireceğim inşallah. |
Bilmiyordum, bir kaç tane tohumluk lazım sevgili Yeni Gine; Çoğaltmam lazım, çok sevdim bu Aynısafayı, çok şifalı bir çiçek kremi yapılıyormuş, her derde deva tadında.
Gazanyalar güneşi çok seviyorlar. |
Ben de zaten en sevdiğim bitkiler çiçekli bitkiler aynısafa da içlerinde. Her ay annemi (Kabristana) ziyarete gideriz. Bu son gittiğimde bir girdim kabristana aman Yarabbim o ne güzellik her yer dolu dolu turuncu renklerde aynısafalar; muhteşem. Çok güzeller. Onun için az biraz kenardan köşeden söküp arka bahçeye diktim. Zaten bir dikildi mi sanıyorum tohumlarından her yer turuncu sarısı doluyor. İnşallah bakalım; diktim elimde tohumları da var onları da nisanda atıp bahçenin her yerini sarartabilirsem ne mutlu bana.
Tohuma bırakmaz isek yaz kış açıyorlar. Ama bazılarının da budanması gerek diye düşünüyorum onu da bilmiyorum. |
Allah rahmet eylesin sevgili Yeni Gine; mekanı nurlarla dolsun, sana da sabırlar...
|
Sağol sevgili milacam, amiiin.
|
"Bahçeden"
5 Eklenti(ler)
Devam-
|
Bahçede şenlik başlamış.
Frezya ve ranunculus gonca yapmış. Bu konuda benim bahçem geri kaldı. Bol çiçekli günler dilerim |
Sevgili milaca2010, ganimetler çok güzeller, güle güle büyütün. Son eklediğiniz karedeki en alttaki bitkiyi tanıyamadım, yaprakları çok güzel görünüyor. Sevgilerimle...
|
Merhabalar efendim,Nasılsınız görüşemedik epeydir.Oldum olası frezyaların kokusuna bayılırım.Sevgi ve Saygılar...
|
Her yere bahar geliyor , burada kar yağışından okul tatil ediliyor , bahçenin karlı halina bakmaktan helak oldum valla :(
|
Sevgili milaca , bahçenizi geçerken gördüm ,yeni farkettim, görseller cezbetti beni,
Bahçeniz harika, bitkiler harika , çekimler muhteşem , sunumlar ayrı güzel, bahçenizde dolaşmaktan parmaklarıma karasular indi ama değdi doğrusu , Frezyaların açtığını görmek istiyorum , Emeklerinize sağlık ,paylaşımlarınız için teşekkürler, Artık bahçenizin ziyeretçisiyim .... |
Teşekkür ederim sn. KAPTANzst; Kısa bir zaman sonra çiçekleriniz goncalarıyla size merhaba diyeceklerdir.
Esen kalınız... |
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili ipektuğçe; Gazanya veya Papatya türü bir bitki olmalı. Ben Gazanya niyetiyle aldım, bekleyelim bakalım nasıl bir şey açacak. Sevgiler selamlar... |
Haklısınız Sn. gülenyüz; çok güzel görünüm ve kokuları var.
Esenlikler dilerim... |
Sevgili milaca2010; hoşgeldin... Evet Sevgili ipektuğçenin de dediği gibi ben de o bitkiye takıldım ve kendi kendime gazanya gibi demiş idim.
|
Soğuğuyla meşhur bir ildesiniz sn. olcim; Bahar geldiğinde belediye ekiplerince yollarınızdaki buzların taş kırma makineleriyle kırdıklarını duymuştum bir arkadaşımdan.
|
Sn. nardane; beğeni ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Size istemeden verdiğim eziyet içinse özür dilerim:)) Her zaman beklerim sn. nardane. Frezyalar tek tek açarak bir haftada sanırım diziyi tamamlayacaklar, bende tam açmış hallerini görmek için sabırsızlanıyorum. Esenlikler dilerim... |
Hoş bulduk Sevgili Yeni Gine; aynen benziyor.
Sevgilerimle... |
"Frezya"
5 Eklenti(ler)
Sn Mutlu Kutlu bey'in gönderdiği Beyaz ve Sarı Frezyalar açmaya başladılar.
|
"Frezya"
5 Eklenti(ler)
Frezyalarla devam.
|
Bahçeden
5 Eklenti(ler)
Bahçenin bir köşesine diktiğimiz (Yukka Avize çiçeği) yaprak uçlarındaki tüm iğnelerini kestim.
Komşumuzun bahar budamalarından bizde nasiplendik. Çeşme Papatyaları bahçedeki yeni yerlerinde bir güzel çimlensinler bakalım. Nar ağacımız yeni yaprakçıklar çıkartmaya başladı. |
Nedendir bilemiyorum fakat freyzalara karşı pek sevimli bakamadım ben. Belli mi olur sizlerde gördükçe, Allah'ım ömür verir ise seneye freyzaları da severim.
:) Yukka benim de üçgen tarlamın bir köşesinde mevcut hatta bu sene hemen yanından bir kök de vermiş idi. Fakat bu seneki bordür taşları çalışmaları sonucunda o güzelim kökü çıkarıvermişlerdi, çok üzüldüm çok, az bir parçası kalmış idi ben de hemen aldım tekrar onu dikmiş idim yanı başına; ama gel gör bina görevlimizin hoşuna gitmemiş ki almış çıkartmış ve çöpe atmış. Benim kaç kez alnıma battı ve kanattı alnımı; demiştim 'heh besle kargayı oysun gözünü.' Sizin yukkanız da gayet güzel görünüyor Sevgili milaca. |
"Bahçe"
5 Eklenti(ler)
Sevgili Fatoş hanımın önerisiyle bahçede çiçeklik üzerinde yerlerini alan Bodrum papatyaları ve Şebboylar, şimdilerde hepsi hayata tutunma çalışıyorlar...
|
Sevgili milaca, bahçenize bahar gelmiş artık ne güzel.
Ama ben şimdi frezyalara resmen aşık oldum. Maşallah ne güzeller. Tamamen açtıklarındaki hallerini mutlaka görmek isterim. Ellerinize sağlık fotoğraflarda muhteşem. Hımmm seneye mutlaka frezyalarım olmalı. Listesinin en başında frezya yerini aldı. Teşekkürler. Sağlıcakla ve hoşçakalınız.:) |
"Bahçe"
5 Eklenti(ler)
Üç ay kadar oluyor İstanbul'dan getirdiğim Ortancaların çelikleri.
Kum Zambağı. Sukulent cinsi yer örtücü bir bitki. |
Ne güzel; ortancalar tutmuş sanırım sevgili milaca. Gayet güzel görünüyorlar ben zaten bitkilerin hep bu hallerini pek severim yeni yeni yapraklanıyorlar, yeni yeni çıkıyorlar. Çok hoşlar, maşallah.
Yer örtücü bitkin; kaz ayağı güneşi sever ve çok da güzel mor mor çiçekleri olur, güle güle büyüt inşallah. |
"Aoenium"
5 Eklenti(ler)
Aoenium ve yılbaşının son çiçeği...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025