agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

aleydi 20-06-2015 22:06

Ben liseye giderken evimiz bahçeliydi. Bu miniği yakalıyacam diye kuyruğu elimde kalmıştı. Büyük bir kül tablasının içine koydum, besliyordum. Annemin ödü patlar:). Ben evde yokken görmüş. Nasıl yaptıysa atmış bahçeye. Çok üzülmüştüm.Bir tek ben mi seviyorum bu canlıyı diye düşünürdüm hep.Yalnız olmadığıma sevindim:).

akçabardak 20-06-2015 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe (Mesaj 1389334)
Sayın Akçabardak; bizim buralarda bu hayvancağızın ismi bile yok; gerçi birkaç kişiye sordum, devam etsem bir bilen çıkar belki yöresel ismini.

Neyse, merak edip araştırmıştım zamanında, kertenkelelerden farklı bir ailenin mensubular; bilimsel isimleri "Hemidactylus turcicus". Başlıca besinlerini böcekler, güveler, örümcekler ve benzeri mahlukatlar oluşturduğundan dolayı her eve lazım bir hayvancık kendileri.

Sayın Taşlıbahçe sizin sayenizde adını öğrenmiş olduk çok teşekkür ederim araştırmışsınız, şunu iyice anladım ki bu sitede hiç bir bitki, meyve ve canlı isimsiz kalmıyor, eninde sonunda öğrenmiş oluyoruz, sağ olun var olun ama bu hayvancığın ismi de aklımızda kalacak gibi değil ki biz yine de ona süleymancık diyelim ama diğer adını da bilelim değil efendim...
Bence de her eve lazım böyle bir hayvancık, bizde var :) kardeş kardeş yaşamaya devam.

A_NOMAD 20-06-2015 22:29

'Hemidactylus turcicus', yani 'Türk keleri', yani 'Süleymancık'...

Birkaç yıldır korunmaya çalışılıyorlar, 'Süleymancıklar zararlı değil faydalıdır ve nesilleri tehlike altında, lütfen gördüğünüzde onları öldürmeyin' diye afişler oluşturarak ve sosyal medya üzerinden koruma çağrısı yapılıyor, ülkemize özgü kabul edilen bir tür.

Avlanırken çıkarttıkları 'cak cak cak' ya da 'cık cık cık' diye tarif edebileceğim sesleri ise en ayırıcı özellikleri, sivrisineklere de bayılırlar bu arada ;)

akçabardak 20-06-2015 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1389358)
'Hemidactylus turcicus', yani 'Türk keleri', yani 'Süleymancık'...

Birkaç yıldır korunmaya çalışılıyorlar, 'Süleymancıklar zararlı değil faydalıdır ve nesilleri tehlike altında, lütfen gördüğünüzde onları öldürmeyin' diye afişler oluşturarak ve sosyal medya üzerinden koruma çağrısı yapılıyor, ülkemize özgü kabul edilen bir tür.

Avlanırken çıkarttıkları 'cak cak cak' ya da 'cık cık cık' diye tarif edebileceğim sesleri ise en ayırıcı özellikleri, sivrisineklere de bayılırlar bu arada ;)

Sevgili A_NOMAD biraz evvel Sn.Taşlıbahçenin verdiği ismi not ettim ki siz de türkçesini vermişsiniz hemen onu da ilave edyim süleymancık'ımın mesajına teşekkür ederim, demek ki paylaşmakla iyi etmişim çok güzel bir konuya değinmiş olduk, tehlike altında olduklarını da yeni öğrenmiş oldum.
Gerçekten ciyk, ciyk sesler çıkartıyorlar, bizim buralarda bol bol bulunuyorlar. Teşekkür ederim.

akçabardak 21-06-2015 19:33

2 Eklenti(ler)
Zinnialar çiçeklerini göstermeye başladılar.

Eklenti 560770

Eklenti 560771

akçabardak 21-06-2015 19:36

5 Eklenti(ler)
Kına çiçeklerim

Eklenti 560772

Eklenti 560773

Eklenti 560774

Eklenti 560775

Eklenti 560776

akçabardak 21-06-2015 19:41

3 Eklenti(ler)
Nikotina
Etkinlikten gelen tohumlar

Eklenti 560780

Eklenti 560781

Eklenti 560782

akçabardak 21-06-2015 19:44

1 Eklenti(ler)
Lavatera-Pamuk çiçekleri

Pamuk çiçekleri ilk çiçeklerini açtılar.

Eklenti 560788

eneskrky 21-06-2015 20:41

Akça bardak ablacım çiçeklerim maşallahı var çoşturuyosun bahçeni, :D kınalara bayıldım
Verdiğin her emek bir çiçeğe dönüşmüş bu bahçede :D

münevver48 22-06-2015 09:05

:):)sevgili akçabardak, ne güzel bahar çiçeklerin yerini yaz çiçekleri doldurmaya başlamış. beyaz kına çiçeğin pek hoşmuş. nikotina şimdilik beyaz sonradan ren değiştiriyor mu acaba? pamuk çiçeği de hep hoşuma giden bir çiçek biraz tanıtılması ve yaygınlaştırılması gereken bir çiçek türü. ilk tarlakuşu arkadaşın bahçesinde görmüş çok beğenmiş idim. dün aradımda bununla ilgili bir başlık var mı diye sitede bulamadım veya gözden kaçırmış da olabilirim. inşallah o güzel çiçeklerin tohumlarını rüzgar savurur da bütün bahçelerde çiçeklerini görürüz:rolleyes:. sevgiler.

akçabardak 22-06-2015 10:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1389556)
Akça bardak ablacım çiçeklerim maşallahı var çoşturuyosun bahçeni, :D kınalara bayıldım
Verdiğin her emek bir çiçeğe dönüşmüş bu bahçede :D

Teşekkür ederim enes kardeşim, havaların hala biraz serin gitmesi çiçekleri coşturuyor ama bir müddet sonra sıcaklar başlayınca ne olacak hep birlikte göreceğiz inşallah.
Kınalarım evet bu sene çok güzel oldular ama ben onları çok sık ekmişim, çok dip dibe oldular aralardan çektim biraz ama bu sefer de kıyamıyorum, pembelerin arasında katmerlileri de çıktı bakalım tohum yapacaklar mı.

akçabardak 22-06-2015 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1389645)
:):)sevgili akçabardak, ne güzel bahar çiçeklerin yerini yaz çiçekleri doldurmaya başlamış. beyaz kına çiçeğin pek hoşmuş. nikotina şimdilik beyaz sonradan ren değiştiriyor mu acaba? pamuk çiçeği de hep hoşuma giden bir çiçek biraz tanıtılması ve yaygınlaştırılması gereken bir çiçek türü. ilk tarlakuşu arkadaşın bahçesinde görmüş çok beğenmiş idim. dün aradımda bununla ilgili bir başlık var mı diye sitede bulamadım veya gözden kaçırmış da olabilirim. inşallah o güzel çiçeklerin tohumlarını rüzgar savurur da bütün bahçelerde çiçeklerini görürüz:rolleyes:. sevgiler.

Sevgili münevver kınalarım bu sene 3 renk çıktılar beyazları ben de çok sevdim ama beyazlarda hiç katmerli çıkmadı, pembelerde bir iki tane katmerli çıktı.

Nikotinayı şimdiye kadar takip edemedim ilk gördüğümde beyaz ve pembe mavi çizgiler vardı, ne zaman açıyor çiçeği ne kadar dayanıklı hiç takip edemedim ama yaz boyu nasılsa hep çiçekli olacak belki değişiklikleri yakalarım.

Pamuk çiçekleriyle ilgili bu sitede başlık olarak açılmış ama karışık ebegümeci, gül hatmi, lavatere diye karışık 4 sayfadan ibaret, ben bütün sayfaları okumadım birazcık göz attım, benim kiler açmaya başladı artık o başlıkta da paylaşırım.

İstersen sen de bir göz at.

http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...eri/7962-2.htm

akçabardak 24-06-2015 20:21

4 Eklenti(ler)
Turuncu liliumum çiçeklerini açtı
Eklenti 561531

Eklenti 561532

Bunlar da sıkış tepiş diktiğim yavruları
hepsi de çıktı
Eklenti 561533

Bu liliumum uyuya kalmış :D uykudan yeni uyandı
önce soğanın çürüdüğünü sanmıştım, parmağımla kontrol ettim
toprağın içinde sürgün geldiğini anlayınca sevindim
Eklenti 561534

akçabardak 24-06-2015 20:31

3 Eklenti(ler)
Thunbergia

Tohum takas etkinliğinden sevgili Lonicera'dan gelen tohumlar
Sevgili Loniceraaaa biz çiçek açtık, çok sevdim tekrar teşekkürler
Önce biraz mırın kırın etti, gelişemedi, öldüm öleceğim, kaldım kalacağım
ama mutlu son, şimdi aldı başını gidiyor, çok şükür kurtardı kendini.

Boyumuz bir metreyi geçti, sarıla sarıla gidiyoruz
Eklenti 561535

Eklenti 561536

Kara gözlü kızım benim.
Eklenti 561537

akçabardak 24-06-2015 20:35

2 Eklenti(ler)
Canna

Çiçeğimizi açtık
Eklenti 561538

Yavrumuzda da tomurcuklanma oluştu
Eklenti 561539

akçabardak 24-06-2015 20:39

2 Eklenti(ler)
Yeni Gine çiçeği

Şimdiye kadar hiç Yenigine çiçeğim olmamıştı
ve işte benim de yeniginelerim oldu, bu gün alındılar.

Eklenti 561540

Eklenti 561541

akçabardak 24-06-2015 20:44

2 Eklenti(ler)
Oxalis

Bu oxalisi çok istemiştim, çiçeğinden çok yaprağı çok hoşuma gidiyor.

Eklenti 561542

Eklenti 561543

akçabardak 24-06-2015 20:46

1 Eklenti(ler)
Kalp kalbe karşı

Eklenti 561545

akçabardak 24-06-2015 20:51

1 Eklenti(ler)
Fıstık çamı

Çiçeği burnunda ay pardon kapsülü burnunda yeni çimlenen
fıstı çamı, tam fotoğraf çekecektim parmağım kapsülüne dokundu
ve düştü, birden şemsiye gibi açıldı kolları.

Eklenti 561553

akçabardak 24-06-2015 20:53

1 Eklenti(ler)
Haseki küpesi

O kadar çok açmalarına rağmen yeniden açası gelmiş :D

Kuruyan tohumları alındı.
Eklenti 561554

akçabardak 24-06-2015 21:00

5 Eklenti(ler)
Lisianthus- namı diyar Lalegül

Geçen seneden yaşatabildiklerim en sevdiğim Lisianthuslarım
çiçeklerini göstermeye başladık bile :cool:

Toplu halde
Eklenti 561555

Eklenti 561556

Eklenti 561557

Eklenti 561558

Eklenti 561559

aleydi 24-06-2015 21:28

Bende aldım lisi sn Kgursan'dan. Daha minicikler , sizinkler çiçek açmışlar. Kışın dışarda mı kaldılar sevgili Akçabardak. Bir de gönderirken besiniyle gelmişti. Onları kullandım bitti. Siz ne kullandınız da böyle güzel çiçeklendiler.Sevgiler.

akçabardak 24-06-2015 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1390384)
Bende aldım lisi sn Kgursan'dan. Daha minicikler , sizinkler çiçek açmışlar. Kışın dışarda mı kaldılar sevgili Akçabardak. Bir de gönderirken besiniyle gelmişti. Onları kullandım bitti. Siz ne kullandınız da böyle güzel çiçeklendiler.Sevgiler.

Benim kiler geçen seneden kalmışlardı, hatırlarsanız bahçeden saksılara almıştım köklerini hiç oynatmadan, kışı saksılarda ve dışarıda kuytu bir yerde geçirdiler ama buna rağmen 4-5 tanesini kaybettim.
Kışın sadece su verdim, tohumları vardı olgunlaştıktan sonra tohumlarını aldım ve toprak üstü 2-3 cm. yüksekten budadım, ilk baharda havalar ısınmaya başladığında saksılardan yine kalıp şeklinde çıkarıp bahçeye indirdim.

Bahçeye zaten yeni toprak ilavesi yapılmıştı, ayrıca bol bol keçi gübresi yayılmıştı bahçeye, dolayısıyla bu güne kadar hiç bir şey vermedim, keçi gübresinden dolayı çok güzel kardeşlemeler oluştu ve sonuç ortada sevgili aleydi.

Resulgur 24-06-2015 23:10

Sayın akçabardak ;

Yine coşturmuşsunuz resmen böyle güzellikleri görünce insan mutlu oluyor.

Çok güzeller gerçekten emeğinize sağlık :D

sonkez 25-06-2015 03:20

Harikalar diyarı...Renk,renk,çeşit çeşit ne guzel..Sıhhatle sefasını surmenizi temenni ederim.Emeklerinize sağlık.

pares 25-06-2015 07:01

Bende bu yıl aldığım lisi leri saksılara diktim inşallah sizin yaptığınız gibi kışı atlatabilirsek bu mevsimde bizimkilerde acacak o zaman :)

akçabardak 25-06-2015 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1390424)
Sayın akçabardak ;

Yine coşturmuşsunuz resmen böyle güzellikleri görünce insan mutlu oluyor.

Çok güzeller gerçekten emeğinize sağlık :D

Teşekkür ederim Sayın Resulgur, daha iyileri sizlerin olsun, sizleri mutlu edebildiysem ne mutlu bana.

akçabardak 25-06-2015 09:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1390465)
Harikalar diyarı...Renk,renk,çeşit çeşit ne guzel..Sıhhatle sefasını surmenizi temenni ederim.Emeklerinize sağlık.

İltifatınız için gönülden teşekkür ediyorum sevgili sonkez bu sene bu küçücük bahçede adım atacak yer kalmadı çeşitlerden... amin... Allah hepimize sağlık sıhhatler versin inşallah.

akçabardak 25-06-2015 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pares (Mesaj 1390470)
Bende bu yıl aldığım lisi leri saksılara diktim inşallah sizin yaptığınız gibi kışı atlatabilirsek bu mevsimde bizimkilerde acacak o zaman :)

Güle güle büyütün lisilerinizi, bol bol çiçek açmalarını dilerim Sayın pares, çok güzel, narin, kibar ve gösterişli bir çiçek ama çok nazlı mubarek, kışı çıkarırlar diye düşünüyorum kuytu bir yere alırsanız ve nemli tutarsanız bir de baş düşmanları olan unlu bitlerden koruyabilirseniz, onlara çok dikkat etmeniz gerekiyor, yaprakların arasına ve genelde kök çevresinde ikamet ediyorlar, fark etmezseniz bitkiyi öldürüyorlar Sayın pares.

akçabardak 25-06-2015 10:26

5 Eklenti(ler)
Ezan çiçeği

Bu küçücük bahçede saklansam beni kimse bulamaz
çiçeklerden kara toprak görmek çok zor :D :D

Tek kök ezan çiçeği,
Eklenti 561678

Ona eşlik eden Kozmos çiçekleri
Eklenti 561679

Eklenti 561680

Eklenti 561681

ve 3 kardeş, şunların güzelliğine bakarmısınız ;)
Eklenti 561682

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025