agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

akçabardak 03-04-2015 14:22

3 Eklenti(ler)
Kanayan kalplerim sonunda çiçeklerini açtılar,
Yeni evlendiğimde kayınvalidemin bahçesinde vardı
Şimdi çok şükür benim de oldu.

Üçü bir arada ;)

Eklenti 544589

Eklenti 544590

Eklenti 544591

eneskrky 03-04-2015 18:36

şahane olmuşş :D :D hayırlı olsun tekrardan..
bende edindim inşallah benimkilerde böyle olur :))

sakdag 03-04-2015 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1368089)
Kanayan kalplerim sonunda çiçeklerini açtılar,
Yeni evlendiğimde kayınvalidemin bahçesinde vardı
Şimdi çok şükür benim de oldu.

Üçü bir arada ;)

Eklenti 544589

Eklenti 544590

Eklenti 544591

Süper süper süper.:cool:Bugündü, yarındı derken ben bir türlü sipariş veremedim doya doya izleyeyim bari...;)

günebakan 03-04-2015 19:13

Harika birşey bunlar sevgili Akçabardak bende daha edinemeyenlerdenim güle güle büyütün:)

akçabardak 03-04-2015 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1368158)
şahane olmuşş :D :D hayırlı olsun tekrardan..
bende edindim inşallah benimkilerde böyle olur :))

Teşekkür ederim eneskrky, sen de edinmişsin hayırlı olsun güle güle büyüt, çiçeklendiklerini görmen dileğimle, sevgiler.

akçabardak 03-04-2015 23:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1368174)
Harika birşey bunlar sevgili Akçabardak bende daha edinemeyenlerdenim güle güle büyütün:)

Teşekkür ediyorum sevgili günebakan, bakarsınız bir gün sizin de oluverir inşallah.

gülenmelek 03-04-2015 23:31

Sayfaya korka korka girdim ve korktuğum başıma geldi :eek: :(
Biz aynı dönemde almadık mı, neden senin ki önce açıyor, ooof of :mad:
Çat sesi geldi mi anne :D

Evet şaka bir yana, yanlış hatırlamıyorsam 2-3 gün ara ile almıştık gerçekten. Ankara ile Ayvalık sıcaklık farkı çok bariz belli oldu. Çünkü bendeki Kanayan Kalpler henüz tomurcuklarını yeni yeni göstermeye başladı.
Sabreden derviş misali epey bekledik ama sonunda muradımıza erdik ve bulduk bu güzel bitkiyi. Senin adına çok sevindim anne. Bir de seninkiler solduğu zaman benimkilerin halâ açacak olmasına çok sevindim :dilli: :p

YeniGine 03-04-2015 23:57

Sevgili gülenmelek akçabardak bahçe son yorum gülenmelek görünce; 'Kanayan kalplerin kokusunu aldı onları görmeye geldi' dedim di, yanılmamışım. Hoşgelmişsin, bekleriz yine.

akçabardak 04-04-2015 00:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1368235)
Sayfaya korka korka girdim ve korktuğum başıma geldi :eek: :(
Biz aynı dönemde almadık mı, neden senin ki önce açıyor, ooof of :mad:
Çat sesi geldi mi anne :D

Evet şaka bir yana, yanlış hatırlamıyorsam 2-3 gün ara ile almıştık gerçekten. Ankara ile Ayvalık sıcaklık farkı çok bariz belli oldu. Çünkü bendeki Kanayan Kalpler henüz tomurcuklarını yeni yeni göstermeye başladı.
Sabreden derviş misali epey bekledik ama sonunda muradımıza erdik ve bulduk bu güzel bitkiyi. Senin adına çok sevindim anne. Bir de seninkiler solduğu zaman benimkilerin halâ açacak olmasına çok sevindim :p

Yooo çat sesi duymadım ama akşamdan bu yana kulaklarım sürekli çınladı :D

Neden korka korka girdin ki sayfama başına ne geldi, evet aynı dönemde aldık, önce benim kiler gelmişti ;) 2 gün sonra da senin kiler gelmişti.

İşte o yüzden benim k.kalplerim önce geldiği için önce açtılar... ne var bunda korkacak, kıskanacak balım şekerim.

Senin de dediğin gibi bendekiler solarken sendekiler açacak, açtıktan sonra paylaşırsın umarım, ben senin kileri nasıl geliştiklerini hiç görmedim, şaka bir yana gerçekten sabreden derviş muradına erermiş, senelerdir istiyorduk biz bu bitkiyi.

Sana şunu hatırlatayım öyle senin dediğin gibi birileri solarken diğerleri açacak, şimdilik öyle kolay kolay solacak gibi görünmüyor, niyetleri de yok seni iyice çatlatayım... tepelerinden yeni dal veriyorlar ve hemen dalın dibinden tomurcuk sapı veriyor yaaa...

Hayırlısıyla bir iki hafta içinde senin kiler de açmış olurlar merak etme gülenmeleğim, onlara iyi bak hepinizi öpüyorum.

sonkez 04-04-2015 06:10

Bayildim kanayan kalplerinize cok guzeller,.Bahcem olsa bende de olsun isterdim ;(

akçabardak 04-04-2015 09:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1368276)
Bayildim kanayan kalplerinize cok guzeller,.Bahcem olsa bende de olsun isterdim ;(

Teşekkür ederim sevgili sonkez, benim kiler şimdilik saksıdalar bahçeye dikmeye kıyamadım başlarına bir şey gelecek diye.

telato 04-04-2015 21:12

Kanayan kalpleriniz çok güzel gözüküyor;)ben daha yeni ektim, sizinki açtıysa benimki ne zaman açıcak :D

akçabardak 04-04-2015 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1368405)
Kanayan kalpleriniz çok güzel gözüküyor;)ben daha yeni ektim, sizinki açtıysa benimki ne zaman açıcak :D

Teşekkür ederim sayın telato, sizin kiler de açınca eminin onlar da çok güzel görüneceklerdir.
Benim kiler 27 Şubatta gelmişler aynı gün de dikildiler, epi topu bir ay içerisinde açmış oluyorlar, sizin kiler de Mayıs başında açmış olurlar sanırım, bol şans dilerim.

akçabardak 05-04-2015 20:37

2 Eklenti(ler)
Çalışkan arıcık, epey hasılat toplamış
akşam eve boş dönmeyecek ;)

Karahindiba, çok faydalı bir bitkiden polen taşıyıp
kaliteye bir kat daha kalite vererek ortaya çok çok faydalı
bal yapacak yapmasına da sahipleri bu kaliteye hile katmasalar
da bizler de faydasını görsek... :(

Eklenti 545088

Bir çiçek, bir de dünyadan haberi olmayan masum bir arı.
Eklenti 545089

akçabardak 05-04-2015 20:43

2 Eklenti(ler)
Saksıda ki hasekilerim

Eklenti 545108

Mis zambağım sanırım açmaya hazırlanıyor
Eklenti 545109

akçabardak 05-04-2015 20:50

2 Eklenti(ler)
Güvem eriği (Çakal eriği) tomurcuklanıp çiçeklerini
açmaya başladı

Eklenti 545115

Mürdüm eriğinin biraz küçük olanından
saksıda olmasına rağmen maşallah nasıl da çiçeklendi.
Çiçeklerini inşallah dökmez diye düşünüyorum.
Eklenti 545116

akçabardak 05-04-2015 20:58

2 Eklenti(ler)
Bebiş çuha sürpriz çiçeği ile beni çok mutlu etti
Sarı çuha ile beyaz çuhaya tozlama yapmıştım
İkisinin karışımı bakar mısınız şu güzelliğe
şu zerafete, şu çizgilere desene bayıldım :cool:

Eklenti 545117

Eklenti 545118

akçabardak 05-04-2015 21:16

3 Eklenti(ler)
Ve geldik lalelerin sürpriz renklerine, arada verilmiş bir sözüm vardı ama...:(
Beni affet laleci_03 kardeşim sözümü üzülerek tutamıyorum :( durum ortada :D :D :D

Söz vermiştim
http://www.agaclar.net/forum/1366517-post1881.htm

http://www.agaclar.net/forum/1366555-post1885.htm

Ama olmadı, lakin bir şansın daha var laleci_03
açmayan bir sürpriz daha var, şansın ona kaldı :D
Eklenti 545127

Açmaya çalışan diğer lalelerim.
Eklenti 545128

Eklenti 545129

Laleci_03 05-04-2015 21:38

O nasıl söz Akçabardak ablam canın sağ olsun en azından benim tahminim tutmuş oldu hem nasıl olsa Telato ağabeyimden bir söz daha geldi ya:p :D
Neyse son laleye de bir umut bağlayalım o zaman ;)

telato 05-04-2015 21:58

Bende takipteyim :D

YeniGine 05-04-2015 23:15

Sevgili akçabardak'ım lalelerine maşallah... Ama ama çuhana bayıldım, çok güzel gerçekten, ellerine sağlık.

akçabardak 05-04-2015 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1368685)
O nasıl söz Akçabardak ablam canın sağ olsun en azından benim tahminim tutmuş oldu hem nasıl olsa Telato ağabeyimden bir söz daha geldi ya:p :D
Neyse son laleye de bir umut bağlayalım o zaman ;)

Anlaştık...

akçabardak 05-04-2015 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1368710)
Sevgili akçabardak'ım lalelerine maşallah... Ama ama çuhana bayıldım, çok güzel gerçekten, ellerine sağlık.

Teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, bebişlerden bir tane daha açmak üzere bakalım o nasıl bir sürpriz yapacak.

Sudenur 06-04-2015 00:21

Ana-kız çok tatlısınız.. ;) Ankara'ya geldiğiniz vakit gülenmelek'e söyleyin sizi bana getirsin. "Evin çok uzak, yol çok uzun.." diye bahane ediyor gelmiyor, ikna edersiniz belki siz. :rolleyes: Uzun uzun sohbetler eder, çay içer keyif yaparız..

Not: Çiçeklerinize kocaman maşallah.. :)

akçabardak 06-04-2015 19:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1368737)
Ana-kız çok tatlısınız.. ;) Ankara'ya geldiğiniz vakit gülenmelek'e söyleyin sizi bana getirsin. "Evin çok uzak, yol çok uzun.." diye bahane ediyor gelmiyor, ikna edersiniz belki siz. :rolleyes: Uzun uzun sohbetler eder, çay içer keyif yaparız..

Not: Çiçeklerinize kocaman maşallah.. :)

Teşekkür ederim sevgili Sudenur, bildiğiniz gülenmelek işte :) Kısmet olursa Ankara'ya gittiğimizde gülenmeleğe söylerim inşallah görüşmek nasip olur, ben de sizi tanımak isterim.
Çiçeklerimi beğendiğin için de ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler selamlar.

akçabardak 14-04-2015 21:45

2 Eklenti(ler)
Lalelerimin son durumları
Yavaştan kısacık ömürlerini tamamlıyorlar :(
Bir iki gün sonra çiçeklerini kesip, önümüzde ki
sene için yavru soğanlarının irileşmesi için yaprakları sararıncaya kadar
15 günde bir potasyum ağırlıklı sıvı besin vermeyi düşünüyorum,
bu uygulama bu sene ilk defa denemem olacak ;)
bakalım sonuç ne olacak.

Eklenti 546761

Eklenti 546762

aleydi 14-04-2015 22:35

Çok zarifler Sevgili Akçabardak . Sonra söküyormusunuz saksıdan . Benimkiler baya bir yavrulamışlar . Yavruladıklarında saksıya sığmazlar gibi geldi .Nasıl bir ortamda saklıyorsunuz .

akçabardak 14-04-2015 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1370987)
Çok zarifler Sevgili Akçabardak . Sonra söküyormusunuz saksıdan . Benimkiler baya bir yavrulamışlar . Yavruladıklarında saksıya sığmazlar gibi geldi .Nasıl bir ortamda saklıyorsunuz .

Evet yapraklar tamamen kuruduktan sonra söküp limon fileleri ya da bez torba içinde, gölge ve havadar serin bir yerde Ekim-Kasım ayına kadar bekletiyorum sevgili aleydi.
Bahçede olursa 3 senede bir (yavrular çok çoğaldığı için) söküp yavruları büyüklüklerine göre ayırıp tekrar dikiyordum.

En son 2012 de bahçede ne kadar lale var ise hepsini söküp irili ufaklı yavruları ayırıp uzun saksılara dikmiştim ama geçen sene tekrar söküm zamanında ameliyat olmuştum o yüzden ilgilenememiştim, aynı saksıda 2 sene kalmış oldular ama çiçek açmadılar, yapraklarının kurumasını bekliyorum, sonra sökeceğim ama sonra nereye dikileceklerine daha karar veremedim bahçenin küçük olmasından dolayı.

akçabardak 22-04-2015 16:00

1 Eklenti(ler)
Lavatera (Pamuk Çiçeği)

Yaklaşık 4 metre uzunluğunda bir sıra halinde ektiğim Pamuk çiçeklerim
6 günde çimlendiler, 12 Nisan da ekmiştim, 18 nisanda çimlendiler.
Elimde ne kadar tohum varsa ne olur ne olmaz diye hepsini de ektim,
hepsi de çıkmış.

Eklenti 548251

akçabardak 22-04-2015 16:08

1 Eklenti(ler)
Ekinezya

Bahçede toprak altında olanlar yavaş yavaş yüzlerini göstermeye başladılar ;)
Ekinezyalarım geç kalınca epey endişelenmiştim dondular diye, üzerilerne
birde toprak ilavesi yapılınca tamamen kaybettiğimi düşünmüştüm ama
sonunda çıktılar :cool:

Eklenti 548255

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025