agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

622ali 06-06-2015 00:13

Bu hafta sonu bastan sona okuyup bilgi edinecegim sayfa. :D

Masaallahiniz var bahcenizde yok yok....

akçabardak 06-06-2015 10:08

[QUOTE=telato;1385424]Hele şükür. Çok merak ediyordum sizin sebzeleri...
Sebzelerinizin yaprakları ne kadar canlı duruyor, özellikle biberlere bayıldım;)
Yalnız o yuvarlak damlama borularının içine ektiğiniz dörder kök domates bana fazla gibi geldi, büyüdüklerinde birbirinin içine geçicek gibi geliyor yaprakları...
Doğru veya yanlış ben yaprakların gövdeye güneş gelmesi engellenirse verimin düşeceğini okumuştum, bu yüzden sık ekilmemeli diye biliyordum.
Ben arkadaşlarımdan, akrabalarımdan ve komşularımdan o kadar baskı görüyorum ki, ekim yapmadığım boşluklarada bir şey ekmem konusunda,
biz senin ektiğinin iki katı sebzeyi daha ekeriz diyorlar. Ama önemli olan fazla ekmek değil.
Lütfen beni yanlış anlamayın bu bir öneriydi sadece. (Bende biberleri çifter çifter ektim ama kurtarıyor öyle ekilmeyi.
Bahçeniz sağlıklı, bol ve bereketli olsun.



Hoş geldiniz sayın telato, beğenmenize memnun oldum. Ben de siz çok merak ettiğiniz için sayfamda paylaştım, diğer tarafta biber ve domateslerin gelişimlerini detaylı olarak Tanıtım sayfama ekledim.

Biberlerim gün geçtikçe güzelleşiyorlar maşallah ama hepsini aynı anda kalıcı yerlerine geçiremediğim için kademe kademe ilerliyorlar, son partiyi daha 3 gün önce yerlerine alabildim, o da yer sorunundan kaynaklanıyor, bahçede yer kalmayınca kimilerini saksılara dikmek zorunda kalıyorum, bu sefer saksıları güneş almaları için nereye koysam derdi başlıyor :)

Okadar çok abartmışım ki beğendiğim biber ya da domates türlerinden talep etmişim, sanki 10 dönüm tarlam varmış gibi :D

Biberlerimi bende ikili kök diktim bu sene, her sene tek kök dikerdim aradan bazıların başına bir iş geldiğinde yeri boş kalıyordu, ikili olunca birinden biri kalıyor hiç olmazsa yedeklemek için.

Domateslerin sıklığı konusunda haklısınız, doğru biliyorsunuz öyle olmalı, Rahmetli annemin bir sözünü hiç unutmuyorum bize öğrettiklrini, bir gün mısır çapası yapılırken... iki mısırın yaprakları biribirine değmezse... sahibimi hacca götürürüm dermiş mısır,... okadar seyrek olması gerektiğini anlatırdı annem bize, bu diğer bitkiler için de geçerli olduğunu düşünüyorum ben.

Sizin yeriniz müsaitse bence başkaları ne derse desin aldırmayın, benim yer sıkıntısı olduğundan dolayı, çeşit te çok olunca gerisi malum :D

Damlamalarım her sene sıra halinde oluyordu o zaman da hangi çeşitten kaç kök diktim, bunlar kimden gelmişti diye çok karıştırıyordum.

Yuvarlak yapmamın sebebi işimi kolaylaştırdı, kağıt üzerine şemasını da çizdim, her yuvarlakta hangi tür ve kimden geldiğini işaretledim takip etme açısından :)

Her bir domatesin arasıında 50 cm. ara var, 2 yuvarlak arasında ise 80 cm. ara var fotoğrafta yakın gibi görünüyor ama başka da çarem yok, dedim ya tamamen yer kısıtlılığından kaynaklanıyor, biraz fazla uğraştıracaklar ortalarından ve alttan yaşlı yapraklarını kopartıyorum bir şekilde içlerine hava girmesini sağlamaya çalışacağım sayın telato, yapacak bir şey yok buna da şükür diyorum, balkonu olan bahçesi olsun ister, bahçesi olan biraz daha büyük bir yerim olsa der benim gibi :D istek istek bitmiyor... Destan gibi yazı oldu sayın telato kusuruma bakmazsınız artık.

akçabardak 06-06-2015 10:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 622ali (Mesaj 1385431)
Bu hafta sonu bastan sona okuyup bilgi edinecegim sayfa. :D

Masaallahiniz var bahcenizde yok yok....


Teşekkür ederim sayın 622ali, umarım okurken yazdıklarımdan sıkılmazsınız, dilimin döndüğünce bildiklerimi ve bu siteden öğrendiklerimi aktarmaya çalıştım.

akçabardak 06-06-2015 13:39

5 Eklenti(ler)
Asma yaprağı


Yetiştirmiş olduğum Sarmalık yaprak asmasının ilk yapraklarını 2-3 gün
önce topadım buzdolabında sarılmayı bekliyorlardı.
Nihayet dün onlara sıra gelebildi ve bütün günüm sarma sarmakla geçti.


Meyve vermeyen sadece yaprak için yetiştirdiğim asmam.
Eklenti 557615


Yıkandılar, kaynar suda haşlandılar ve zeytinyağlı iç hazırlanıp sarıldılar
Eklenti 557616


Yapraklarım incecik kağıt gibi ve çok büyükler, boy boy sarıldılar
en küçüğü 5 cm. en büyüğü 12-15 cm. uzunlukta, şimdi bana güldüğünüzü
hisseder gibi oldum böyle uzun sarma mı olur diye :D

Yapraklar bölünse küçük küçük sarılsa olurdu, fakat uzun uzun sarmak
benim en büyük zevklerimdendir.
Çatal falan kullanmanıza gerek yok, elinize alırsınız kraker gibi ısıra ısıra
bir yudum çay da varsa yeter :D
Eklenti 557617


Yeşil olanlar İstanbul Ispanağına sarıldılar, kendi başlığında detaylı
fotoğraflar yükledim.
Eklenti 557618


Hepsini kavanozlara dizip, yarıya kadar su, 2-3 kaşık zeytinyağı ve biraz tuz
koyup sıkıca kapattıktan sonra kavanozlar kaynatıldı.
Elimin altında hazır bulundurmak çok işime yarıyor, gelen misafirler olsun
çocuklar gelince açıyorum, yeni sarılmış gibi tazeliğini koruyor.
Eklenti 557619

aleydi 06-06-2015 20:07

Elinize sağlık sevgili akçabardak, en sevdiğim şeydir yaprak sarması:). Benimde yapraklar daha fazla büyümeden sarmam lazım. ilk defa konserve hallerini görüyorum. Çiğ olarak mı kaynattınız, ne kadar süre kaynatıyorsunuz. Ne kadar süre de tüketmek lazım. Sevgiler

Resulgur 06-06-2015 20:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1385539)
Asma yaprağı


Yetiştirmiş olduğum Sarmalık yaprak asmasının ilk yapraklarını 2-3 gün
önce topadım buzdolabında sarılmayı bekliyorlardı.
Nihayet dün onlara sıra gelebildi ve bütün günüm sarma sarmakla geçti.


Meyve vermeyen sadece yaprak için yetiştirdiğim asmam.
Eklenti 557615


Yıkandılar, kaynar suda haşlandılar ve zeytinyağlı iç hazırlanıp sarıldılar
Eklenti 557616


Yapraklarım incecik kağıt gibi ve çok büyükler, boy boy sarıldılar
en küçüğü 5 cm. en büyüğü 12-15 cm. uzunlukta, şimdi bana güldüğünüzü
hisseder gibi oldum böyle uzun sarma mı olur diye :D

Yapraklar bölünse küçük küçük sarılsa olurdu, fakat uzun uzun sarmak
benim en büyük zevklerimdendir.
Çatal falan kullanmanıza gerek yok, elinize alırsınız kraker gibi ısıra ısıra
bir yudum çay da varsa yeter :D
Eklenti 557617


Yeşil olanlar İstanbul Ispanağına sarıldılar, kendi başlığında detaylı
fotoğraflar yükledim.
Eklenti 557618


Hepsini kavanozlara dizip, yarıya kadar su, 2-3 kaşık zeytinyağı ve biraz tuz
koyup sıkıca kapattıktan sonra kavanozlar kaynatıldı.
Elimin altında hazır bulundurmak çok işime yarıyor, gelen misafirler olsun
çocuklar gelince açıyorum, yeni sarılmış gibi tazeliğini koruyor.
Eklenti 557619

Sayın Akçabardak ellerinize sağlık ne kadar güzel bir paylaşım olmuş aynı zamanda itiraf edeyim çok canım çekti valla .. [emoji4]

akçabardak 06-06-2015 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1385604)
Elinize sağlık sevgili akçabardak, en sevdiğim şeydir yaprak sarması:). Benimde yapraklar daha fazla büyümeden sarmam lazım. ilk defa konserve hallerini görüyorum. Çiğ olarak mı kaynattınız, ne kadar süre kaynatıyorsunuz. Ne kadar süre de tüketmek lazım. Sevgiler


Teşekkür ederim sevgili aleydi, sarma olup ta sevilmez mi... biz de çok seviyoruz, hele zeytinyağlısı çerez gibi gidiyor.
Bu yöntemi 3-4 senedir yapıyorum, yaz gelince bizim buralarda konu komşu, eş dost, kahveye, çaya gelir gideriz biribirimize o yüzden hazırda olunca çok rahat ediyorum, pek keyifli oluyor.

Sevgili aleydi sarıldıktan sonra pişirmeden kavanozlara diziyorum, suyunu, tuzunu ve yağı da koyduktan sonra sıkıca kapatıp büyük bir tencereye su koyup kavanozları kaynatıyorum, fokurdamaya başlayınca bir saat kadar kaynatıyorum, yaprağının pişme durumuna göre değişir, bazı yaprak normalde çabuk pişer, bazı yaprak biraz daha geç pişer.

Benim yaprağım yumuşacık normalde yarım saatte pişecekse kavanoza koyduklarımı yarım saat daha uzatıyorum.
Sizin yaprağınızı siz kendiniz ne kadar zamanda piştiğini bilirsiniz ona göre biraz daha uzatırsınız.

Ne kadar zamanda tükrtilir sorusuna şöyle diyeyim gelen giden eksik olmadığı için pek fazla beklemiyor, en fazla bir ay bekletebiliyorum çoluk çocuk gelince birer birer açılır, belki daha da fazla bekleyebilir diğer konserveler gibi.
Darısı sizin yaprakların sarılmasına, kolay gelsin, sevgiler.

akçabardak 06-06-2015 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1385610)
Sayın Akçabardak ellerinize sağlık ne kadar güzel bir paylaşım olmuş aynı zamanda itiraf edeyim çok canım çekti valla .. [emoji4]


Teşekkür ederim sayın Resulgur, ne bileyim öyle aklıma geliverdi birden paylaşmak istedim, biliyorum bir çok kişinin canı çekecekti, sonra da kendime kızdım bu konuda ama ortam okadar güzeldi ki, hava güzel, balkona oturmuşum bahçeyi, çiçekleri seyrederken keyiflendim.
Çok canınız çektiyse kimse görmeden kavanozun bir tanesini hemen göndereyim

Resulgur 06-06-2015 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1385622)
Teşekkür ederim sayın Resulgur, ne bileyim öyle aklıma geliverdi birden paylaşmak istedim, biliyorum bir çok kişinin canı çekecekti, sonra da kendime kızdım bu konuda ama ortam okadar güzeldi ki, hava güzel, balkona oturmuşum bahçeyi, çiçekleri seyrederken keyiflendim.
Çok canınız çektiyse kimse görmeden kavanozun bir tanesini hemen göndereyim

Çok teşekkür ederim efendim soylemeniz yeter afiyetle yiyin inşallah .. [emoji4]

YeniGine 06-06-2015 23:45

Sevgili akçabardak'ım valla hepsi de kalem gibi, ellerine sağlık, Rabbim güle güle yiyip tüketmeyi nasip etsin inşallah...
2015'in ilk hasadını senin bahçende gördüm, ben hasat zamanı fotoğraflarına da bayılırım...
:D Hoş hiçbirimizin bayılmadığımız zaman fotoğrafları da yok ya... Ektik, diktik bayıldık, topraktan çıktılar bayıldık, büyüyorlar bayıldık, tomurcuktalar bayıldık, açtılar bayıldık hasat ettik bayıldık, hasadı değerlendirdik bayılıyoruz... Hep bayılıyoruz...

akçabardak 07-06-2015 16:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1385666)
Sevgili akçabardak'ım valla hepsi de kalem gibi, ellerine sağlık, Rabbim güle güle yiyip tüketmeyi nasip etsin inşallah...
2015'in ilk hasadını senin bahçende gördüm, ben hasat zamanı fotoğraflarına da bayılırım...
:D Hoş hiçbirimizin bayılmadığımız zaman fotoğrafları da yok ya... Ektik, diktik bayıldık, topraktan çıktılar bayıldık, büyüyorlar bayıldık, tomurcuktalar bayıldık, açtılar bayıldık hasat ettik bayıldık, hasadı değerlendirdik bayılıyoruz... Hep bayılıyoruz...


Sevgili YeniGineciğim güzel dileklerin ve beğendiğin için çok teşekkür ederim, elimden geldiğince güzel sarmaya çalıştım, Rabbim hepimize herşeyi güle güle yedirmeye nasip etsin, ayrıca ilk hasadı benim bahçemde görmene de sevindim, bismillah dedik başladık bakalım, her şeyin hayırlısının olmasını dilerim.
Bu arada dediğin gibi her şeye bayılıyoruz da bayılıyoruz... ne yapsak acaba bayılmamak için :D başka bir şeyler düşünmek lazım ama aklıma da başka bir şey gelmiyor canım...

salihcan 07-06-2015 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1385539)
Asma yaprağı


Yetiştirmiş olduğum Sarmalık yaprak asmasının ilk yapraklarını 2-3 gün
önce topadım buzdolabında sarılmayı bekliyorlardı.
Nihayet dün onlara sıra gelebildi ve bütün günüm sarma sarmakla geçti.


Meyve vermeyen sadece yaprak için yetiştirdiğim asmam.
Eklenti 557615


Yıkandılar, kaynar suda haşlandılar ve zeytinyağlı iç hazırlanıp sarıldılar
Eklenti 557616


Yapraklarım incecik kağıt gibi ve çok büyükler, boy boy sarıldılar
en küçüğü 5 cm. en büyüğü 12-15 cm. uzunlukta, şimdi bana güldüğünüzü
hisseder gibi oldum böyle uzun sarma mı olur diye :D

Yapraklar bölünse küçük küçük sarılsa olurdu, fakat uzun uzun sarmak
benim en büyük zevklerimdendir.
Çatal falan kullanmanıza gerek yok, elinize alırsınız kraker gibi ısıra ısıra
bir yudum çay da varsa yeter :D
Eklenti 557617


Yeşil olanlar İstanbul Ispanağına sarıldılar, kendi başlığında detaylı
fotoğraflar yükledim.
Eklenti 557618


Hepsini kavanozlara dizip, yarıya kadar su, 2-3 kaşık zeytinyağı ve biraz tuz
koyup sıkıca kapattıktan sonra kavanozlar kaynatıldı.
Elimin altında hazır bulundurmak çok işime yarıyor, gelen misafirler olsun
çocuklar gelince açıyorum, yeni sarılmış gibi tazeliğini koruyor.
Eklenti 557619

Sn Akçabardak Balıkesirdesiniz demi ?:confused:

1,30-2 saatlik yol böyle fotoğraflar koymayın derim :cool:

akçabardak 07-06-2015 19:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salihcan (Mesaj 1385803)
Sn Akçabardak Balıkesirdesiniz demi ?:confused:

1,30-2 saatlik yol böyle fotoğraflar koymayın derim :cool:


Sayın salihcan sizin canınız sağ olsun, Balıkesir'den de yakınız Dikili'ye 20 km deyiz, yol tarifi için aramanız yeterlidir yeter ki siz yola çıkın.

salihcan 07-06-2015 19:41

Çok teşekür ederim yemiş kadar oldum :) Yazlık çandarlıda zaten :)

akçabardak 07-06-2015 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salihcan (Mesaj 1385821)
Çok teşekür ederim yemiş kadar oldum :) Yazlık çandarlıda zaten :)


Ne güzel daha da yakınmışız, ben Çandarlı'yı da çok severim çok şirin bir yer oldu son zamanlarda, bizim bir akrabamızın yazlığı var orada sık sık gider geliriz Çandarlıya.

salihcan 07-06-2015 20:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1385825)
Ne güzel daha da yakınmışız, ben Çandarlı'yı da çok severim çok şirin bir yer oldu son zamanlarda, bizim bir akrabamızın yazlığı var orada sık sık gider geliriz Çandarlıya.

Çok sevindim :D Ailemle konuştum beni benden habersiz yaz dershanesine yazdırmışlar. (ünüversite sınavı için seneye gircem :( ) :mad: Ama mutlaka gelmeye çalışacağım bundan emin olun :)

akçabardak 07-06-2015 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salihcan (Mesaj 1385827)
Çok sevindim :D Ailemle konuştum beni benden habersiz yaz dershanesine yazdırmışlar. (ünüversite sınavı için seneye gircem :( ) :mad: Ama mutlaka gelmeye çalışacağım bundan emin olun :)


Sınavlarında sana başarılar dilerim şimdiden, her zaman beklerim, çok memnun olurum.

salihcan 07-06-2015 20:35

Bende çooook ama çooooooooooooook isterim :) Sınavlar olmasa ne kadar güzel bir hayatımız olur :( Herşeyimizi engelliyor :mad:

loveforlife 07-06-2015 21:02

Sevgili Akçabardak,
Ben de fırsat buldukça sarma sarar ve derin dondurucuya atarım. Bir misafir geldiğinde hemen tencereye alıp pişirmesi çok kolay oluyor. Ben pişirdikten sonra üzerine zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ekşisi ve limon ile terbiye yapıp döküyorum sıcak iken. Herkes bayılıyor lezzetine. Senin yönteminle yapınca kavanozdan çıkartınca terbiyelesek nasıl olur diye düşünmeden edemedim. Bir denemek lazım... Ellerine sağlık, enfes görünüyorlar.

Sûz-i Dilârâ 07-06-2015 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1385539)
Asma yaprağı


Yetiştirmiş olduğum Sarmalık yaprak asmasının ilk yapraklarını 2-3 gün
önce topadım buzdolabında sarılmayı bekliyorlardı.
Nihayet dün onlara sıra gelebildi ve bütün günüm sarma sarmakla geçti.


Meyve vermeyen sadece yaprak için yetiştirdiğim asmam.
Eklenti 557615


Yıkandılar, kaynar suda haşlandılar ve zeytinyağlı iç hazırlanıp sarıldılar
Eklenti 557616


Yapraklarım incecik kağıt gibi ve çok büyükler, boy boy sarıldılar
en küçüğü 5 cm. en büyüğü 12-15 cm. uzunlukta, şimdi bana güldüğünüzü
hisseder gibi oldum böyle uzun sarma mı olur diye :D

Yapraklar bölünse küçük küçük sarılsa olurdu, fakat uzun uzun sarmak
benim en büyük zevklerimdendir.
Çatal falan kullanmanıza gerek yok, elinize alırsınız kraker gibi ısıra ısıra
bir yudum çay da varsa yeter :D
Eklenti 557617


Yeşil olanlar İstanbul Ispanağına sarıldılar, kendi başlığında detaylı
fotoğraflar yükledim.
Eklenti 557618


Hepsini kavanozlara dizip, yarıya kadar su, 2-3 kaşık zeytinyağı ve biraz tuz
koyup sıkıca kapattıktan sonra kavanozlar kaynatıldı.
Elimin altında hazır bulundurmak çok işime yarıyor, gelen misafirler olsun
çocuklar gelince açıyorum, yeni sarılmış gibi tazeliğini koruyor.
Eklenti 557619


Ben bu kadar çok yaprak sarsam asla buzluğa ya da kavanoza koymaz, hepsini aynı gün yerdim:D

akçabardak 07-06-2015 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1385837)
Sevgili Akçabardak,
Ben de fırsat buldukça sarma sarar ve derin dondurucuya atarım. Bir misafir geldiğinde hemen tencereye alıp pişirmesi çok kolay oluyor. Ben pişirdikten sonra üzerine zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ekşisi ve limon ile terbiye yapıp döküyorum sıcak iken. Herkes bayılıyor lezzetine. Senin yönteminle yapınca kavanozdan çıkartınca terbiyelesek nasıl olur diye düşünmeden edemedim. Bir denemek lazım... Ellerine sağlık, enfes görünüyorlar.


Sevgili loveforlife aslında derin dondurucuya koysam mı diye benim de aklıma geldi ama hiç denemediğim için kavanozlara koymayı tercih ettim.

Nasılsa yaz boyu sürekli taze yaprağım oluyor ilk fırsatta derin dondurucuya koyup deneyeceğim, ben terbiyeli hiç yapmadım ama çok mantıklı bundan sonra denerim, kavanozların içinde kendi sosu var açtıktan sonra kendi sosunada ocakta bir tıkırdatılsa sonra terbiyesi üzerilerine dökülürse olur gibime geliyor.
Denemekte fayda var ve ilk açtığım kavanozda denemek istiyorum. Teşekkür ederim hem beğendiğin için hem de verdiğin terbiyesi için.

akçabardak 07-06-2015 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1385839)
Ben bu kadar çok yaprak sarsam asla buzluğa ya da kavanoza koymaz, hepsini aynı gün yerdim:D

Sevgili Sûz-i Dilârâ çok haklısınız ben de çok seviyorum, sararken bile dayanamıyorum bir yaprak sararıyorum bir ağzıma atıyorum ama bu sefer kendimi frenledim, tadına tuzuna bile bakmadım bir kere ağzıma alırsam daha durmam diye, bir ara eşim yanıma oturdu şimdi böyle yesek nasıl olur deyince hiç sulanma yapraklarım çok bir kere daha iç hazırlayamam dedim ama beni dinlemedi hemen el çabukluğuyla bir kaşık alıp sonra da kaçtı yanımdan.

Kavanozlara koymamın sebebi de okullar bitince çocuklarım gelecek tatil için hem onlar için hem de bir misafirim geldiğinde iyi oluyor.

akçabardak 13-06-2015 20:14

3 Eklenti(ler)
Gardenyam 3 yaşında fakat çok yaşlanmış gibi dalları kel kel kaldı, buna rağmen çiçeklerini açmaya çalışıyor,
sanırım derin bir budama yapılması gerekir ama tamamen kuruturum diye korkuyorum.

Çiçekleri misler gibi kokuyor
Eklenti 559007

Eklenti 559008

Eklenti 559009

akçabardak 13-06-2015 20:24

1 Eklenti(ler)
Beyaz kır sünbülü
bir tek soğandan 9 minnak yavru, bir abla yavru ama
onun da çevresinde yavrucakları var.
Öyle kibar, öyle narin ki hiç fotoğrafını almamışım.

Eklenti 559015

akçabardak 13-06-2015 21:11

1 Eklenti(ler)
Yılın ilk tohum hasadı Roka tohumu oldu

Eklenti 559031

Resulgur 14-06-2015 16:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1387319)
Yılın ilk tohum hasadı Roka tohumu oldu

Eklenti 559031

Hadi gözünüz aydın bizimkilerde yolda tohumları bende böyle alabilirsem ne mutlu bana .. keşke dalından ilk kopardığınız haldeyken bir resim atsaydınız bana da fikir olurdu öğrenirdim :D

akçabardak 14-06-2015 16:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1387518)
Hadi gözünüz aydın bizimkilerde yolda tohumları bende böyle alabilirsem ne mutlu bana .. keşke dalından ilk kopardığınız haldeyken bir resim atsaydınız bana da fikir olurdu öğrenirdim :D

Teşekkür ederim Sn. Resulgur, en kısa zamanda sizin kiler de olgunlaşacaklardır, dalının fotoğrafını atmak hiç aklıma gelmedi doğrusu gelseydi yüklerdim, ben onların kalabalığından çok sıkılmıştım o yüzden hepsinin olgunlaşmasını beklemeden söktüm, üzerilerinde hem olgunlaşmış, hem olgunlaşmak üzere olanlar hem de yeşilleri ve çiçekleri vardı.

En olgunlaşmış olanlar,kasenin içindeki tohumların üzerinde görünen tohum kapsüllerinin kurumuş halleri görünmekte, özellikle temizlemedim kabukların rengi görünsün diye, çoğunluk o rengi aldıktan sonra söktüm.

Hepsini beklersem olgunlaşmış olanlar çatlayıp etrafa saçılıyorlar, umarım bu şekilde yazmamla size yardımcı olabilmişimdir.

samur 14-06-2015 23:39

Nasil guzel hepsi masaallah, cicekler ayri bir guzel, keyfini saglikla surmeniz dilegiyle. Ellerinize saglik

akçabardak 15-06-2015 10:26

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim sevgili samur.

gürcan_keskin 15-06-2015 17:30

Maşallah sayın akçabardak.
Çiçekler sebzeler hepsi birbirinden güzel. Bahçeniz epey bi renklenmiş.
Yaprak sarması ne de güzel görünüyor öyle :p
Ellerinize emeklerinize sağlık.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025