![]() |
kamelyavadisi
4 Eklenti(ler)
Kamelya filizlenme süreci
|
2009 dan günümüze Kamelya vadisi
4 Eklenti(ler)
2009 yılından günümüze kadar geçen süreçte kamelyavadisi'ndeki gelişmeleri Kamelya Vadisi sitesinde yayınladım. Bu süreci görmek isteyen kamelyaseven dostlara duyurulur.
İlginize şimdiden teşekkür ederim. |
Sevgili kamelyavadisi,yine muhteşem güzellik ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
Beğendiğiniz için teşekkür ederim. |
Sayın kamelyavadisi,
Çıplak köklü olarak en uygun dikim ne zamandır. |
Alıntı:
Çıplak kök olarak dikimi en uygun zamanı havaların soğumasıyla başlar. 11.12.1.2.3. aylar uygundur. |
Sayın kamelyavadisi,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bizde havaların soğumasını bekleyeceğiz o zaman. |
Alıntı:
|
kamelyavadisi
1 Eklenti(ler)
Sağlıklı kamelyaları saksılamaya başladım. Bunlar beyaz katmerli (Solda) ve ebruli(Kırmızı-beyaz)
|
kamelyavadisi
4 Eklenti(ler)
1 Ekim 2012 kamelyavadisi görüntüleri.
|
Kamelya Çelik Süreci
2 Eklenti(ler)
Kamelyalarda çelikle üretim 1 Ekim 2012
|
Ekim 2012
5 Eklenti(ler)
Kamelyalar tomurcuklarını göstermeye başladılar. Yakında çiçekleri açarlar. Dört farklı kamelya....
|
Sayın kamelyavadisi,
Kamelyalar için gübreleme takviminiz ve gübre çeşidiniz nedir acaba? Selamlarımla. |
Alıntı:
Saygılarımla. |
4 Kasım 2012
5 Eklenti(ler)
4 Kasım 2012 tarihi itibariyle "kamelyavadisi" örnek görüntüler.
|
kamelya
2 Eklenti(ler)
Kasım 2012 'de açan beyaz kamelya ve japon gülü...
|
kamelyavadisi Aralık 2012 Görüntü
4 Eklenti(ler)
Aralık ayında kamelyavadisi görüntüleri
|
Beyaz kamelya
2 Eklenti(ler)
Beyaz kamelya çiçeği
|
Cehaletimi lütfen anlayışla karşılayın ,
Bu kadar kamelya yetiştirip bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? |
Teşekkür
Alıntı:
Ben kamelyanın üretimini yapıyorum. Kamelyayı peyzaj işlerinde, özel bahçelerde ve evlerde yetiştirenler var. Onların ihtiyaçlarını karşılıyorum. Yurdumuzun büyük bir bölümünde yetiştirilebildiği için tercih ediliyor (Kıyı Bölgeler) Türkiye'ye kamelya daha çok ithal olarak gelmektedir. Bu bitkinin bizde de en iyi şekilde yetiştirilebildiğini, hatta daha iyisinin yetitirildiğini göstermeye çalışıyorum. Umarım başarılı olurum. Sağlıcakla kalınız. |
Alıntı:
Bende bunu tahmin ettim ama acaba başka kullanım alanı da var mı diye merak ettiğimden sordum. Yine cehalatime verin kamelya çayı da bu bitkiden mi acaba diye de aklıma gelmedi değil... Güncenizi okumaya çalışacağım. Sizlerden öğreneceğim çok şey var. |
Alıntı:
Kamelya çaygillerden bir bitki. Yöremizde yetişen ve ürettiğimiz çay da kamelya türü ve ismi kamelya sinensistir. Kamelya çayı sinensisten üretilir. Benim yetiştirdiklerim ise kamelya japonica dır. |
1 Eklenti(ler)
Kamelya çayının üretimi yapılan kamelya sinensis bahçesi.
|
Alıntı:
çelikler hangi ayda alınıyor? Komşumun kamelyası dan çelik alsam bende yetiştirebilir miyim? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kamelyalar yakında tüm tomurcuklarını açmış olacaklar. Çiçekler açtığında sizlerle paylaşırım. ÇElikleri genelde yeni sürgünler sertleştiğinde yanı haziran temmuz aylarında çelikliyorum. Sizde denerseniz başarı alacağınıza inanıyorum. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Melek Borusu (Burgmansia) , Bu çiçeği bana bir doztum fide olarak vermişti. Tohumu bende yok. Çelikle üretimi daha mantıklı sanırım. |
Alıntı:
açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim. Kamelya çayı bahçesi görüntüsü de harika.... Yurdum insanının ellerine , emeklerine sağlık... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025