![]() |
sn kamelyavadisi her şey çok güzel maşallah ellerinize sağlık
saygılar |
2 Eklenti(ler)
Sayın kamelya vadisi, sizden aldığım 5 kamelyedan 3 öldü ikisi kaldı.
Biri çok sağlıklı diyeride gördüğünüz gibi yaprağında lekeler var. üzerinde görünen tomurcuklar ise en az 6- 7 aylık bir kaç tanesi döküldü bunlarda hala açmadı. Eklenti 352627 Eklenti 352628 |
9 Aralık
5 Eklenti(ler)
9 Aralık 2012 Kamelyavadisi
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Her bitkinin ölüm riski vardır. Üzüldüm. Lekeli yaprakları bitkiden uzaklaştırırsanız iyi. olur. Tomorcuklar ise yakında açarlar. Bende bekliyorum. Umarım sağlıkları düzelir. Yapraklarını nemli tutmaya gayret edin. Yağmur suyu bitki gelişimi için çok önemli. Sağlıcakla kalınız. |
kamelyavadisi
5 Eklenti(ler)
Kamelyalarda Kış güzellikleri
|
kamelyavadisi
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
kamelyavadisi
4 Eklenti(ler)
Ocak 2013 Kamelyavadisi Görüntüleri
|
Benim kamelyalar uzun zamandır tomurcuktalar nerdeyse 2 aydır açmaları bu kadar uzunmu sürüyor.
|
Alıntı:
Bendeki kamelyaların da birçoğu tomurcuk halinde bekliyorlar. Zamanı geldiğinde açarlar. Bazı çeşitler daha önce açıyor. Beklemekten başka çare yok. |
Derviş hocam, kamelyalarda renk belirleyecektiniz. Son durum nedir?
|
Alıntı:
|
kamelyavadisi
5 Eklenti(ler)
20 Ocak 2013
|
Kamelyalar keyifli, tabi sizde keyiflisinizdir ;) İyi günler
|
Alıntı:
Kamelyalar çiçeklerini gösterdikçe bahçenin güzellikleri bir başka oluyor. Tüm yorgunluklar bir anda kayboluyor. Size de iyi günler. |
Sayı kamelya vadisi, 184 mesajdaki kamelyalarım En 8 aydır tomurcukta. Bir kısmı döküldü
kalanlarda hala açmadı. Bu durum normal mi? |
Alıntı:
Tomurcuk dökülmesi: Bazı koşullarda bitkilerde çiçek tomurcuklarının oluşmasına rağmen açmadan döküldükleri gözlenir. Bunu nedenleri; Saksı toprağının çok nemli tutulması ve çok kuru kalması Azotça zengin gübreleme sonucu sağlanan hızlı gelişme, fosfor noksanlığı, Doğrudan güneş ışığının altına bırakılması, yüksek ve düşük sıcaklık, ani sıcaklık değişmeleri, bitkinin çok gölge yerlerde bırakılması, Hava orantılı neminin düşüklüğü Tomurcukta olan bitkinin yerinin değiştirilmesi, Yetersiz havalandırma ve cereyana maruz bırakma Siyah kök çürüklüğü; bu hastalıktan etkilenen bitkilerde gerilmeler, yaşlı yapraklardan başlayan kloroz ve çoğunlukla solgunluk belirtileri görülür. Köklerde çürümeler olur. Korteks (kabuk tabakası) genellikle açık kahverengi, bazı hallerde siyah renk alır. Hastalık etmeni olan fungus toprakta uzun süre yaşama yeteneğinde olan çok sayıda klamidosporlar oluşturur. Mücadelesi, saksı toprağının patogen ile bulaşık olmamasına dikkat edilmeli ve saksı toprağının çok nemli bırakılmamalıdır. Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/tarim/3...#ixzz2IhXclS6g |
Narenciye
4 Eklenti(ler)
Kamkat, limon,mandalina ve portakal fideleri
|
kamelyavadisi
4 Eklenti(ler)
Şubat 2013 Kamelyavadisi örnek çiçek görüntüleri
|
Sn Kamelya vadisi,Günaydın bahçenizi beğenerek gezdim.Ellerinize sağlık hemşerim.Benim de üç adet camelyam var.
|
Alıntı:
Kamelyanızın olması çok güzel. Bahçede mi yoksa saksıda mı büyütüyorsunuz. Bu arada kamelyalar Ankara'da mı dır? |
Bahçeye çıkarıyorum yazın Kışın içeri alıyorum.Bahçeye ekemiyorum.Çünkü bir kaç tane dondurdum kurudu.Üç renk (beyaz,pembe,kırmızı) Ankara dalar.
|
Alıntı:
Yine de kamelyanın Ankara'da yetiştirilmesi çok güzel. emeklerine sağlık. |
Öylede denedim ama Ankarada kışın akşamları dona çektiği için toprakta don halinde oluyor.Aslında bu sene kendime küçük bir sera yapmak istiyorum.Bir de sorum olucak size,herşeyi uzmanına sorucaksın demişler...İki renk camelya sonbaharda büyükçe bir saksıya geçirdim.Üzerinde olan tüm yaprakları çiçek fidelerin döktü.Şimdi yolunmuş tavuk halinde duruyor.İlkbaharda tekrar yeşillenir değilmi...
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
Bahçeniz, kamelyalarınız, bahçenizin bulunduğu yer hepsi çok güzel. Herzaman bir karadeniz gezisine gitmek istemişimdir. İnşallah bir gün kısmet olur.
|
Alıntı:
|
kamelyavadisi Şubat 2013
4 Eklenti(ler)
Şubat ayında kamelya çiçeklerini sunmaya devam ediyor.
|
Selam.
Kamelyalar tamam da o kamkatlar ne öyle:=)) İri ve uzunca. güzel cins demek ki. Hayırlı işler Derviş bey. |
kamelyavadisi
4 Eklenti(ler)
Köyde yaşamdan bir kesit....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025