![]() |
Merhabalar Sevgili Alcen, bahçenizi seyretmek gerçekten insana keyif veriyor, dinlendiriyor. Yeni objeleriniz de gerçekten çok güzeller , bahçenizde çok güzel değerlendireceğinize eminim. Objeler de çok şanslı bu arada, sizin gibi kıymetini bilen, değer veren birinin olmuşlar:))
Sevgiyle kalın, hoşça kalın... |
Aman benim hemşerim gelmiş, hoş gelmiş sefa gelmiş,aynı yerde oturuyoruz.
Bahçelerin keyfini beraber süreriz inşallah rhepsag67. teşekkür ediyorum her zaman beklerim. sevgiler........ |
alcen hanım,
Tarihi eserlerinizi sergilemeye devam ediyorsunuz.Kolay gelsin.Bu işlerle baya ilgilisiniz. Beşik, sifeksler,sütunlar,soba gayet güzel işler çıkarmışsınız.Tebrikler. Kolay gelsin. Trabzondan saygılar selamlar. |
Adil kardeşim hoş geldiniz,benim ekiye tarihe merakım çoktur,
kışın yapacak birşey olmayınca onlarla oyalanıyoruz.. Biz sahilde oturuyoruz ama kar bizi terk edemedi, gitti derken tekrar geliyor hafta sonuna kadar yağiş devam edecekmiş. Baharı görmeden yaz gelecek herhalde....... |
Sayın alcen; Soba da harikaymış. Yalnız siz bunları sergiledikçe benim içim gidiyor. Vaktiyle annemlerin denemediği soba çeşidi kalmamıştı. Off şimdi görünce giden sobalara içim yanıyor. Her sene bu olmadı deyip başka alırlardı. Dökümlüsü, taşlısı, talaşlısı, ne istersen. Dış görünüşleri şahane olanlar vardı. Tüh gittiii. Şimdiki aklım olsaydı onlara engel olurdum. Bağ evini tam döşeyecek kadar eşyam olurdu.:(
|
O sobayı görünce neler neler geldi aklıma, yaşlandıkça insan (bu ben oluyorum), bazı şeylerin kıymetini anlıyor, gençken eski şeyleri beğenir miydik böyle, beğensek de öylesine.
Şimdi gözümüz parlıyor resmen. İyi günlerde kullanın. |
Sevgli mandalinci,
nekadar haklısınız neyin kıymetini bildikki,belkide yaş ilerledikçe geçmişe özlem duyuyoruzdur kimbilir. Zamanında kalabalık evden gitsin diye, dağıtıp atıverdi büyüklerimiz. Uğradığın için teşekkürler ederim. |
Merhaba sayın Alcen;
Çok güzel ev, bahçe ve meraklarınız ile şahane sonuçlar sunmaktasınız biz balkon sefacılarına efendim. Resim çalışmalarınız da ilave bir güzellik. Aileniz ve dostlarınız ile cümleten sağlıkla yaşayın inşallah. Samimi anlatım ve kareleriniz için teşekkürler. Saygılarımla lütfen. |
Bence insanlık olarak teknolojinin büyük etkisi ile kolaya alıştık. Mobilyacılar artık fabrikasyon düzdüz mobilyalar üretiyorlar. Eskiden ağaç mobilyaydı. Şimdi mdf üzerine kaplama... Zamanında sanatçı erbabı bu işi tekelinde tutup, çırak yetiştirmemiş. Tam yetiştireyim diye düşündüğünde de gençler köyden,kasabadan şehire temiz pak az iş, çok güvence deyip kaçmış. Az olunca da bu sefer ortaya çıkan güzellikler inanılmaz fiyatlara gitmeye başlamış. Tabi sıradan vatandaş artık o şaşalı mobilyaları istese de evine koyamıyor. Varsa atadan kalma bir şeyler atlıyoruz, aman son kalanları kurtaralım diye... Eskiye özlem biraz da ondan bence... Hepimizin evlerinde pek çok güzellikler vardı. Şimdi evler dümdüz, teknolojik ve hemen hemen aynı... Bize has şeyleri hatırlattığından kalanları kurtaralım diyoruz sanırım.
Meselâ annemlerin benim çoculuğumda bir sürü dergi karıştırıp, şunun şurası şunun da şurası diye bir sürü işçiliği bir araya getirtip, yaptırdıkları büyükçe bir gümüşlük var. Annem oymalı koltukları saf dışı bırakınca, şimdi o gümüşlükte gözü, "bunun yerine bir yaşam ünitesi mi alsak?" diyor. Hazır tetikte bekliyorum. Eğer öyle bir şey yapmaya kalkarsa bu sefer işi sağlama alıp el koyacağım. O kabartmalarla süslü gümüşlük, muhteşem bir kütüphaneye dönüşür. Halbuki perde önlerindeki kabartma desenli lambirilerle gümüşlük ve kotuklar takımdı. Artık hiç bir şeyi attırmaya niyetim yok... Ben hata yapmadım mı sanki; çoook... Kullanması zor oluyor diye yıllar önce bütün dantelleri kaldırdım. Yerini boncuklu, jajanlı örtüler aldı. Suyun altına tutunca leke kalmıyor ya kolayımıza geldi. Mutfağı yatırdıktan sonra o canım el emeklerini artık örtecek yer bulamamıştım. Hatta eski ne var, bakalım diye sandığı bu hafta açtığımızda dantellerin simlerle dikildiği saten yatak takımları ortaya çıkınca eşim gülümsedi. Bir zamanlar amma kullanıyordun bunları diye... Oysa ne güzeldi. şimdi kolaya kaçıyoruz. kolalanmayan, çabuk yıkanan, hatta ütü istemeyen şeyleri kullanmaktan her ev birbirinin benzeri olmaya başladı. İnşallah bağ evinde bütün hepsi yaşama kaldığı yerden devam edecek... Bağ evini önce bahçe, sonra da bu bakımdan heyecanla bekliyorum. İnşallah kısmet olur. |
Alcen gene gündeme bomba gibi bir sobayla düşmüşsün. Ya vallahi niyeti bozuyorum yaknda Ereğliye yerleşme planları yapayım diyorum.
Belki birkaç parça da ben bulurum nedersin arkadaşım. Baksana Uzaylıda beni solluyor Cemo'nun silahları hepimizi sindirdi. Daha neler göreceğiz neler. Çok öpüyorum canım kendine iyi bak. |
Sayın mrduran, sizi sayfamda görmekten çok mutlu
oldum. Eğer güzel birşeyler yapabiliyorsam, ne mutlu bana bende sizin yazılarınızı keyif alarak takip ediyorum, sizden bir sürü şey öğrendim.İnşallah hayalinizdeki bahçenize kavuşur istediğiniz herşeyi gerçekleştirirsiniz. Çok teşekkür ederim.Sağlıcakla kalın....... |
Sevgili uzaylı, doğru söyluyorsunuz malesef hepimiz aynı şeyleri yaptık
iş işten geçtikten sonra ah vah diyoruz. Hiç olmazsa şimdiden sonra dikkat edip, değerlendirmek lazım bence annenin gümüşlüğünü, mobilya değiştirirlerse ziyan olmasına izin verme.. |
Sevgili fatma, eğini bırakıpta ereglide ne işin var.Seninkilerin yanında bunlar neki.
Sobayı istanbuldan horhor antikacılar çarşısından aldım. Gramafona taş plak almaya gitmiştim,sobayı yüklenip geldim.Orada aradığın herşeyi bulabilirsin. Gitmişken yaşlı antikacı bir teyzeye evlatlık oldum, kızım yok sen benim kızım ol dedi şimdi telefonla görüşüyoruz. |
Sevgili alcen;
Taşlar ve soba bahçenize ve evinize ayrı bir hava verecek. Bu belli oldu.;) Ne güzel. Yaşadığınız ortamı baştan aşağı, kendi zevkinize göre düzenliyorsunuz. Bu nedenle biz bahçe sahipleri çok şanslıyız. Maalesef evlerde bu denli bir düzenleme yapma şansı olmuyor. Şu aldıklarınızı, şehirdeki evinize koymaya kalksanız, ev 5 oda bir salon bile olsa, ı-ıhh...Zaten ev, ev olmaktan çıkar, müzeye dönüşür. Ama şimdi öyle mi ya? İnanıyorum, siz onları öyle yerlere yerleştireceksiniz ki, seyredenler için görsel bir şölen olacak. Sağlık ve huzur içinde keyfini sürmeniz dileğiyle. |
Sevgili alcen merhaba,
Doğal güzellikler, sanat, tarih ve estetik iç içe...Evinizi, bahçenizi, çiçekleri çok beğendim, çoooook... Ağaca zıplayan güzel kız ve bahçevan benim de bahçemde olmasını istediklerimden. Araştıracağım. Bu arada antikalar... özellikle beşik, belki ahşabı çok sevdiğimden, çok güzel. Yarışmada başarılar diliyorum. Aslında yarışan bütün bahçeler sevgiyi ve dostluğu öyle güzel paylaşıyorlar ki bence hepsi birinci...Sevgilerimle. :-)) |
Sayın Alcen,
Bahçenizi yeni gezebildim, her şey çok keyifli ve güzel bahçenizde sağlık içersinde keyifli günler geçirmenizi temenni ederiz. |
Sevgli orhan hocam,
sürekli oturduğum evde söylediğiniz gibi, kullandığımızdan fazla birşey koyamıyorum. Hem yer yok, hemde onların tozu pası derken bir sürü iş çıkıyor. Onun için köyde evcilik oynar gibi istediğimi yapıyorum. Bahçeye gelince, bakalım nasıl yerleştireceğim bende bilmiyorum iş yerleştirmekte olacak. Çiçek, böcek ne kaldı bahçede onuda bilmeyince, sıkıntıdan bunlarla avunuyoruz. Saygılar selamlar. |
Sevgli doğayla barış,
Sizin gibi doğa düşkünu bir arkadaşımdan, böyle övgü dolu sözler duymak çok güze. Ağaca zıplayan kızımı,bahcivanımı kendim yaptım canım. Sende kendin çok rahat yapabilirsin. Bende sizin bahcenize hayran kaldım.Yeri, amaçları harikasınız yaptıklarınız taktire şayan. Bahçeme her zaman beklerim,herşey gönlünce olsun.Sağlıcakla kal..... |
Sayın tturt,
Sizi bahçemde görmek çok güzel, Sizlerden daha çok şey öğrenmem lazım,nazik ziyaretiniz için çok teşekkü ederim. Yakışıklı egeye ve eşineze selamlar.Güzel günler dileği ile |
1 Eklenti(ler)
Size dayımın düğününden bir foto paylaşmak istedim.
Atın sol tarafındaki dedem, sağ tarafındaki dedemin bacanağı canakkale şehitliklerindeki heykeli dikilen dünyanın en yaşlı gazisi eniştem. Eskilerden giderken size sunmak istedim. |
Bu vatanın sevenleri onlara minnettardır.
Eski düğünler ne güzeldi insanlar daha bir içten ve daha hoş sohbetti,paylaşımcıydı. Şimdi düğün salonları var ve insanlar düğün salonlarında bu geleneklerden mahrum.Daha sıradan oluyorlar.Düğünlerimiz davulla zurnayla halaylarla horonlarla açık havada kaynaşıp güzel gelenek ve görenekleriyle yaşarlardı.Ne güzeldi o günler. Şimdi bu gelenek ve görenekler kaybolmaya doğru gidiyor. Yeni nesil'' sizin zamanınızda öyleydi şimdi böyle'' diyor.Üzülsekte maalesef gerçekler bunlar.Bizimde mücadelemiz bir yere kadar.:) |
Adil kardeşim, ne dogru söylüyorsunuz birde o salon düğünleri ne sıkıcı oluyor.
Allah izin verirse bir evladımız var, Biz çocuğumuzun düğününü davullu zurnalı sere serpe köyde yapmak istiyoruz.Tabi kız tarafı istemezse onada bi salon düğünü yaparız artık. Bu resmi, ereğli müzesinde görünce şaşırdım. Nerden bulduklarını sorunca, çok eski bir fotoğrafcının filimlerinden bulduklarını öğrendik. 60 yılından fazla çekildiği tarih. Selamlar ereğliden..... |
O kadar duygulandım ki....
Bu resmi bizimle paylaşmanız ne kadar güzel oldu. Sağolun... |
O güzellikler nerdeee
Şimdi istesenizde o ortamı yaratamazsınız. siz isteseniz karşı taraf illede salon diye tutturacak. Bu zamankı bu yozluktan kurtulamayız Hayalimde o düğünleri canlandırdımda......İnşallah siz hayalinizi gerçekleştirirsiniz. |
Sevgili aburcuburs,
çok teşekkür ederim, onlar bizim gönlümuzün bir köşesinde tahtların oturuyorlar, sevgiler selamlar......... |
Sevgili KAPTANzst,
İnşallah allah hatır gönül bilenlerle karşılaştırır,bizde hayalimizi gerçekleştiririz. Salon isterlersede onuda yaparız neyapalım, evlat söz konusu olunca akan sular duruyor. Bu arada hoş geldiniz. Selamlar..... |
Sevgili alce,
Bahçe fotograflarını yeni gördüm. Bir de Ereğli'de begonvil ve muz ağacını gördüm ya seni tebrik ediyorum. Atölye de süper olmuş, bahçe, ağaçlar, masa ne diyeyim, harika. Sevgiler |
Sevgili alcen...Öyle merak ediyorum ki...O güzelim gülleri, harika clematisi , kaya bahçelerinizi ....Clematis muhakkak açmıştır...Bizlere o güzellikleri göstermeden nasıl içiniz rahat ediyor .:)))
Ben sizi en kısa zamanda görmek istiyorum...Yoksaa gece gece o bahçede ne var ne yoksa yolar yolar kaçarım...:)) Sevgi ve selamlar canım...:) |
............
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlarım,
hepimizin olduğu gibi benim bahçeminde yüzü güldü,ilk açan en çok sevdiğimden başlamak istedim..... |
Şakayıktan sonra ilk açan klematisim,
1 Eklenti(ler)
montanalarım açtılar.......
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025