![]() |
Sn Gülsu, bahçenizin her tarafını gezdim, tek kelimeyle herşey muhteşem. Araziyi iyi değerlendirmişsiniz. Ellerinize sağlık, sizden isteyeceğim birkaç bitki olabilir. İstanbuldan saygılar, selamlar...
|
Sevgili sevgi sultan küpesinin bu rengi benimde hoşuma gidiyor. 2011 yılında iki kök olarak edinmiştim. İlk sene çok güzel açtı. İkinci sene pek güzel olmadı. Geçtiğimiz eylül -ekim aylarında dipten 8-10 cm yüksekten dallarını kırıp onlarıda perlitte köklenmeye bıraktım. Kırdığım dalların her biri 2 **** 3 filiz atarak bu hale geldi. On beş günde bir sıvı gübre sulama suyuna katarak veriyorum. Arada bir yapraklarına su fısfıs yapıyorum. Sultan küpesi nemi çok seviyor. Çok yüksek sıcaklıkları da sevmiyor. Balkonum öğleden sonra çok güneş alıyor. Balkonda onu şemsiyenin altına gelecek şekilde tutuyorum. Kışın ise balkondaki çiçeklerin hemen hemen hepsini büyük masam var onu balkonun iç kısmına yaklaştırarak çiçekleri üstüne altına koyuyorum. Çok soğuk olursa bazen üzerine ince naylon çekiyorum. Güneş olunca açıyorum. Yeni edindiğim sultan küpelerimde var. Açtıkça buradan paylaşacağım. Bu arada köklendirdiğim sultan küpelerini de her gelen misafirime birer saksı ile hediye ettim.
|
Sn Yaylacı çok teşekkür ederim. Her zaman bahçeye beklerim. Bahçeden de ne isyorsanız alabilirsiniz. Saygılar.
|
2 Eklenti(ler)
Amarlyllislerin son demleri..
|
5 Eklenti(ler)
Gün güzellerim de açıyor. Çok zarif bir çiçek. Geçen yıl bahçenin kenarlarına bier kök serpiştirmiştim. Bu sene çoğalarak açmaya başladılar. Seneye daha da güzel olacak. Güler ablanın dediği gibi öbek halinde olunca daha da güzel görünüyor. Çiçeği çabuk geçtiği için öbek olunca siz farkına varmadan çiçekleri hemen soluyor diğeri açıyor. Benim sevdiğim bir çiçek diğer renklerinide alacağım artık. Ancak oturduğum evin bahçesinede yıllar önce diktim. Tam istediğim gibi bir öbek oluştu. Yan tarafdaki komşu bahçe düzenlemesi için toprak getirmiş. Toprağın bir kısmı benim çiçeklerin üzerine gelmiş canım gün güzelini mahvetmiş. Çok üzüldüm çooook..
|
5 Eklenti(ler)
Küçük evin bahçesinden genel görüntüler.
|
5 Eklenti(ler)
çıpçıktı ve ezan çiçeği ( gece mumu)
Ezan çiçeğinin akşam açışını izlemek harika. Kokusu da çok güzel. |
4 Eklenti(ler)
Oturduğum evin bahçesindeki yıllar önce diktiğim zıpçıktılar. Öbek olunca çok güzel oldular. İki ara ile çekilmiş resimler. Yazın kurudu diye düşünürken bir yağmur yağar peşinden zıpçıktılar bir bakarsınız pesbembe olmuş. Size süpriz yapmış.
|
4 Eklenti(ler)
sarmaşık gülün bir salkımında merak ettim. Üşenmeden saydım tam 50 adet gül vardı. Güllerin büyüklüğü de 1 lira kadar var. Güzel değil mi?
|
Sarmaşık güller başta olmak üzere hepsine maşaallah diyorum. Harikalar gerçekten.
|
Sevgili n.yıldız çok teşekkür ederim. Kendi bahçen gibi keyfini çıkar. Günlerdir sultan küpeleri açacak diye bekliyorum. Senin avatarındaki gibi istiyordum. Bir tanesi avatarındaki resimden. Çok çok sevindim. Sırası geldikçe foto ekleyeceğim. Şimdilik 2 çiçeği var ama olsun. Büyüdükçe çoğalacak.:)
|
3 Eklenti(ler)
Güllere devam..
|
3 Eklenti(ler)
Latin çiçeği sarı ve turuncu renkte açtılar.
|
5 Eklenti(ler)
Bir sultan küpesi var. Sürekli resmini çekip gösteriyor. Sakın böyle düşünmeyin. Bu çiçeği çok seviyorum. Cemo abla sultan küpesi muhabbetimiz çok olmuştu. Onunkiler kadar olmasa da yaklaştı sayılır. Hiç benim bahçeye uğramıyor. Bende başka bahçeye nasıl resim atlır onu bilmiyorum. Neyse öğrenince atarım. Bunlar benim prenseslerim. Resimleri güzel çekemedim. Çok çok güzeller. Her sabah onlarla bir bardak çay içmeden işe gitmiyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Küpelere devam.
|
Sevgili Gülsu bahçen, çiçeklerin hepsi çok güzeller,ellerine sağlık, bende topraklar uğraşmayı çok seviyorum, bahçeni yeni fark ettim, sıkı takipcisi olacağım...
|
Sevgili kitapçı kız bahçeme hoşgeldin. Bahçe sayfan hayırlı olsun. Çok teşekkür ederim. Bahçemle size örnek olmak beni çok sevindirir. Bende toprakla uğraşmayı çok seviyorum. Her zaman beklerim. Hoşçakalın.:)
|
5 Eklenti(ler)
Günlerdir bekliyorum açtı açacak. Nihayet açtı. 2. çeşit sultan küpem. Renkleri harika.
|
5 Eklenti(ler)
2. Güzele devam.İlk açınca çok koyu mor renginde oluyor. Zaman geçtikçe koyu pembe renge dönüyor.
|
4 Eklenti(ler)
3. Küpelim. Son resim bu sabah yağmurdan sonra çektim. Saat 07:00 civarında.
|
3 Eklenti(ler)
4. Küpelim. Tam açılamadı.
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili n.yıldızın avatarındakinin aynısı 5. Küpelim. Baksanıza yandan eteğini kaldırmış merdivenden inen prenses gibi değil mi?
|
2 Eklenti(ler)
Bu da işyerindeki Kohleram ( japon küpelisi)
|
2 Eklenti(ler)
6. Çeşit küpelim. Bu küpelinin yaprakları böyle oldu. Üzerinde küçük küçük sinek gibi böcekler vardı. İlaçladım. Bakalım ne olacak Sizce bu hastalık nedir.
|
3 Eklenti(ler)
Bu da evdeki çiçeğim. Bu çiçeğin yaprak yapısı, rengi, yaprak aralarından çiçek açışı çok orijinal geldi bana. Bana göre çok özelliği olan çiçek.
|
5 Eklenti(ler)
Geçen hafta çiçekçiye uğradım. Sadece bakacağım dedim. Kendi kendime söz verdim. Çiçek almayacağım. Gidince hemen fikrim değişti. Küpelilere bir de italyan küpelisi ekledim. Son iki resim italyan küpelisiymiş. Araştırıp bakacağım nasıl bir şey nelerden hoşlanır. Japonya, Türkiye, İtalya ve şimdi merak ediyorum. Amerikan küpelisi var mı? Itırında kokusuna dayanamadım. Begonyaları çok beğenirim zaten. Bu türü çok çiçek açıyor diye biliyorum. Onun için aldım. Benim bu çiçek sevdam biteceğe benzemiyor.
|
5 Eklenti(ler)
Balkondan kareler..
|
5 Eklenti(ler)
Devam..
|
1 Eklenti(ler)
Silvestrii
|
4 Eklenti(ler)
Gece çok güzel yağmur yağdı. Rahmet yağdı diyorum. Bahçelere ilaç gibi geldi. Yağmurdan sonra bu sabah 07:00 civarında balkon fotolarım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025