![]() |
5 Eklenti(ler)
........
|
Sevgili hanndan, bütün bitkileriniz çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Clematisinizi ve yeni çimlenen tohumlarınızı güzel günlerde büyütün.
Tohumdan yetiştirmeyi ben de çok seviyorum. Bugünlerde her gün topraktan başını çıkaran fideler, bütün stresimi alıyor diyebilirim. Hele bir de büyüdüklerini, açtıklarını görmek insana mutluluk veriyor. Sizinkilerin açmış hallerini de görmek dileğiyle... Sevgiler... Tohumları henüz gönderemedim, pazartesi inşallah. |
1 Eklenti(ler)
dizime konan uğur böceği uğurumuz olsun
|
Sevgili SDurul,inanın benımde aynı bütüm stresim gidiyo onlarla.1 haftada çimlendi tohumlar inşallah gelişmeleride öyle çabuk olur.ilk denemelerimiz o yüzden cooooook heyecanlıyım.
|
Sevgili hanndan,ben de bu sitenin yeni üyelerindenim.Siteye çok sık girip her konuyu okuyorum.Bitkileri,doğayı çözmek,anlamak harika bir şey.En güzeli de arkadaşların bahçe,teras ve bolkonlarını dolaşıp güzellikleri seyrediyorken aynı zamanda onların deneyimlerinden faydalanıyorum,En az onlar kadar heyecanlanıyorum.Ben evde ve balkonda birşeyler yapmaya çalışıyorum.Anlayacağın biraz acemiyim.İleride yetiştirdiklerimle ilgili fotoğraflar da koyabilirim.Bahçe heyecanını ise sizlerle yaşıyorum.Bahçenizin nasıl güzelleştiğini adım adım zevkle izleyeceğim.Size bir öneride bulunamam,dedim ya acemiyim ve öğreniyorum.Bahçenizde ve evinizde mutlu yaşayın
|
Sevgili Dansel,inanin bende tamamen tecrubesizim.Gecen hafta yasemini budanmasi gerekliydi babamda sehirdisinda olunca isbasa dustu ama ne mumkun bahce makasini elime aldigimda elimin titredigini gorunce biraktim.sanki canini acitacakmisim gibi hissettim:)zamanla ben onlara onlarda bana alisirlar insallah.sizin bitkilerinizide gorelim sayfamizda,hoscakalin.
|
Gelişmeleri izlemek zevkli oluyor. Bayıldım bu saksıya.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1303481121 Bu saksıda harika olmuş. Ellerinize sağlık. http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1303480517 Uğur böceğiniz uğuru ile gelmiştir mutlaka , bakalım ne güzellikler olacak. ;) |
Füsun hanım,beğenmenize sevindim.bordo olan saksıyı bauhausedan aldım.nakış nakış işleniyor bahçe.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili kargasarayın eklemiş oldugu nazar boncuklarından esinlenerek yaptığım boncuklar.
|
2 Eklenti(ler)
Adını bilmiyorum ama heralde arapsaçı tarzı bi bitki yeşilliğini cok sevdim.
|
Alıntı:
clematisim keşke kokusunuda ekleyebilseydim:p |
1 Eklenti(ler)
Havaların ısınmasını fırsat bilip bütün günümüzü bahçede geçirdik.Kızım yabani ot temizliyor.
|
1 Eklenti(ler)
6-7 haftalık civcivlerimiz.
|
1 Eklenti(ler)
bahar dallarının resmini hep çekmek istiyorum,
|
2 Eklenti(ler)
Fasülye,bezelye,ve nohut ektik.bugün aldığımız yediveren böğürtlenimiz onuda diktik.
|
2 Eklenti(ler)
Akşam oldu yorulduk,kekik ve lavanta yarına kaldı :(
|
Sevgili hanndan, bahçeniz hayırlı olsun. Bayağı hummalı bir çalışma içindesiniz fakat yorgunluğu bile keyifli oluyor öyle değil mi?
Tohumdan çimlendirme konusunda ben pek başarılı olamıyorum, sizinkiler ne güzel çimlenmişler, ellerinize sağlık. Sağlıkla büyütün. |
Yeni çiçekleriniz, bitkileriniz çok güzel. Bahçeyi güzelleştirmek için çok emek harcıyorsunuz. Ellerinize sağlık. Civcivlerinizde çok tatlı maşallah. Beyaz civciv çok şeker bi poz vermiş :) Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
|
Alıntı:
Bahçeniz güzelmiş; 'bir bahçe büyücüsü daha' dedim, içimden...:) |
Alıntı:
Bahçe çok güzel olmuş, ben nasıl kaçırdım acaba. 1, 2 aya kalmaz yemyeşil, rengarenk olacak her yer. Kekiği nerden buldunuz, çok severim. Kekik aramak aklıma gelmemişti. Size kolay gelsin, dün de hava çok güzeldi. |
Alıntı:
havalar izin verse cok iş yapılacak ama bugün yağan yağmur yine erteledi işlerimizi.dün hava çok güzeldi kaba işleri bugün yapalım yarında çim ekeriz dedik sabah yağmurla uyandık:( aldığım çiçek tohumlarından bazıları hemen çimlendi bazısınada denemediğim yöntem kalmadı çimlenmedi.belki sizde öyle bi tohuma denk gelmişsinizdir :) |
Alıntı:
|
bir bahçe büyücüsü daha[/B]' dedim, içimden
Halil bey teşekkür ederim,çok sevindim :) |
Alıntı:
kekiği geçen hafta karşıyakadaki peyzajcıdan aldık.harika bi kokusu var. |
Alıntı:
Adını yazmadığınız bazı bitkileriniz fittonia, hypoestes phyllostachya, peperomia caperata . Özellikle Şişe (Kavanoz) Bahçesi 'nde adları geçmişti. İstekleri için bakmanız yararlı olabilir. |
Sayın sabah,verdiğiniz bilgiler için cok cok teşekkürler.hepsini karşılaştırdım bakımlarını okudum.diğerleri hemen hemen doğru yerdeler ama endişem selaginella için onun yeri uygun değil.hemen bi fanusa transfer etmeliyim:)
|
Handan hanım merhaba.Fasulye,bakla,bezelyeleri ekmişsinizde soğuk vurmaz değilmi?Bende ekeceğim'de Mayısın 10'nu beklesem'mi demiştim.Ekeyimmi ne dersiniz?
|
Sevgili minarislim,o gün hava cok güzeldi ona aldanıp ektik, nohutu ve bezelyeyi ekmeden 1 gün önce suya koyduk.İnşallah büyürler.eğer kötü olurlarsa cok üzülürüm.ulus hal den bi fasülye tohumu aldık 2 senedir onu ekiyoruz.cinsi nedir bilmiyorum ama ısrarla tavsiye ederim.boyu uzamıyor.kol atmıyor verimide cok fazla ayrıca fasülyesi ipli değil.inşallah çimlenirler.şimdi hava durumunada baktım 15 dereceden 18 e çıkıyor yağmurlar azalıyor,ısınıyo sanki havalar.....biz tohumların yarısını ektik 20 gün sonra tekrar ekicez hem ürün sürekli oluyor hemde çimlenmemesine karşı yedekde duruyorlar,istersenız öyle yapın.
|
Hal'den ondan bende aldım. sırık istemiyormuş.Hal'e suluhan tarafından girince solda tohumcu değilmi?Bir sürdürebilirsem bahçeyi ekeceğim.yağmurlardan fırsat bulamadık..İnşaat da çok çiğnendi taş gibi. bel batmıyor.zoraki inatla biraz belledim ektim fakat çok zor.
|
annem halden aldı ama bende tam yerini bilmiyorum.gecen sene baharda bizde bahçeyi sürdürdük.pastırma yazında da 3 gün 2 kişi belledi,şimdi pamuk gibi oldu toprak.martta sanki mayalı hamur gibi kabarmıştı:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025