![]() |
Sevgili berrinb bahçelerinizi gezdim, emeklerinize ve yüreğinize sağlık:) Doğal, rengarenk, bakımlı bahçelerinizde uzun yıllar ailenizle birlikte sağlıklı, huzurlu yaşayın:)
Çimlendirdiğiniz selluka fideleri ne durumda? Keyifleri nasıl? |
Sevgili Gilan,bugün bazı resimler çektim,bu gece başarabilirsem,sergiliyeceğim.Acemi olduğumdan resimleri oğlum ekliyor,binbir nazla.Kaya bahçemi daha tamamlayamadım,zira istediğim çiçek fidelerini bulamadım,daha getirilmemiş.imdilik petunyalarla yetindim.İlgine teşekkür ederim canım .Sevgili Gilan aklımda iken sormak istiyorum,siz piyano çalıyormusunuz,Profilinizden öyle algıladım,eğer öyle ise sizi daha çok seveceğim galiba,görüşmek üzere sevgili arkadaşım.
|
Sayın acemifüsun, ziyaretiniz için teşekkür ederim,sağolun.Selluka tohumlarının bir kısmı çıktı,yani törpülediklerim herhalde.Öbürlerini parmaklarım acıdığı için,törpülemedim,geç kaldılar.Bir kaçı başını çıkarmış ,Şu anda evin içinde tutuyorum.Bir tanede 2 m.boyunda var,Sayın Ahmeter den edinmiştim(sağolsun),o çok dallanıp yapraklandı,her yere sarmaya başladı. Onu yazlığa getirmek istiyorum çünkü ilk defa bir Selluka çiçeği göreceğim için çok meraktayım.Gözümün önünde olmasını istiyorum,arabaya nasıl sığdıracağımı şimdiden düşünmeye başladım,artık oğullarım ne derse kabulum, çünkü benim çiçek ağaç taşımamdan hakikaten bıktılarve haklılar.Ama ne yapayım onlar da benim çocuklarım ve kedilerim gibi çok kıymetli ,Sevgili Acemifüsun görüşmek üzere .Teşekkürler arkadaşım.
|
Sevgili berrinb sellukalarınızı sağlıkla büyütün, bol bol çiçeklerini görün:) O güzel çiçeklerinin müthiş kokusunu duyunca sellukaya aşık olacaksınız:) Mor salkım, filbahri, selluka çocukluğumun çiçekleri:) İsterseniz Mayıstan itibaren sellukacıkları gündüzleri dışarıya güneşe çıkarın, daha sonra havalar ısınınca geceleri de dışarıda bırakırsınız:)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Sayın arkadaşlar;perşembe gününden beri yazlıktayız.Öğle saatleri haricinde bahçe çok soğuktu,evde kalorifer sistemi olmasa zaten oturulmaz.Ön bahçede yabani otları kısmen yolabildim dahada bir sürü var artık haftaya inşallah.Sardunyalarımı,naylon koruyucudan çıkarıp,topraklarını tazeledim,kuruları ayıklandı, adama döndüler biraz bazıları çiçek açmış.ön tarafta geçen sene tohum attığım birkaç şebboy açmış,başka bir hayat belirtisi yok. Arka bahçedeki köpek kulubesi de geçen sene bize alışan bir sokak köpeğinin kulubesi ,her gidişimizde bizi gelip buluyor ama kulubede yatmııyor.Armut ağaçları çiçekte fakat ful açamamışlar, mor salkımlar da aynı,inşallah haftaya açarlarda resimlerini alırız. Kaya bahçesini düşündüğüm şekilde yapamadım,biçim olarak ve çiçeklendirme olarak aradığım fideleri bulamadım,oda haftaya kaldı.Birkaç şebboy ve yer mineleri diktim.Şimdilik bu kadar,gerisi Havaya bağlı . Bu akşam İst. a döndük, yarın öğle saatlerinde burasının ön bahçesine artık bir dalacağım ki ,,,,öylesine işte.Üçhaftadır aldığım osmanlı çimi ve şebboylarım çuhalarım ,hava muhalefetinden dolayı öylece beklediler. Dargın bakıyorlar.....sevgili arkadaşlar daha sonra buluşmak ve görüşmek üzere .Hepinize selam ve sevgiler.Beni dinlediğiniz içinde teşekkürler.
|
Sevgili Acemifüsun,pekde acemi değilsiniz:)) bakın Selluka hakkında ne güzel bilgileriniz var.Bu çiçek İzmir yöresinin çiçeği olarak duydum, öyledir çünkü nede olsa İst. a nazaran ılık iklimi var.Ben annem tarafından İzmir li sayılırım.Anne soyum oradadır. Çocuk iken anneanne ve dedemi görmeye çok sık giderdik.izmir' in birde ful'u vardır.Krem renkli mis gibi kokan küçük katlı gül gibi bir çiçektir.O bize anne yadigarı bir çiçektir.Kız kardeşim ve ben ful u çok severiz, İst. iklimine de alıştırdık galiba kışın varendalarda duruyor, fakat naylonla sarıyoruz.sizin de dediğiniz gibi ,bende mor salkım hastasıyım ,hatta morsakımcılar adı altında bir gurup düşünüyorum. Filbahri de çok hoş bir fidandır.Onu buradaki seralarda göremiyorum. Selluka ya gelince,ben aşkımı Sellukacı lara itiraf ettim,sağolsun Sayın Orhan Özbilgiç ve Sayın Ahmeter beni anlayıp,derdime derman oldular,Biri Çarşamba dan bana tohum attı, Ahmeter fidan ve fide sahibi olmamı sağladı. gözüm gibi bakıyorum,inşallah iyi sonuç alırım. Sevgili acemifüsun teşkkürler,görüşmek üzere,size sevgilerimi yolluyorum.
|
Alıntı:
Küçüklüğümden beri hep piyano çalmak istemiştim ama şartlar elvermemişti. Birkaç sene önce daha büyük bir eve taşındık ve piyano alabildim. Yaklaşık iki senedir ders alıyorum. Ama hem tam zamanlı iş, hem okul hem de bahçe olunca istediğim kadar pratik yapamıyorum, o yüzden biraz yavaş ilerliyorum. :) |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Bitkiler, bahçe çok güzel de tablonuz bir ömür arkadaşım. Elinize sağlık.
|
Sayın arkadaşlar ,bugün çektiğim resimleri ekledim.Resim eklemeyi tam öğrenemediğim için aralarda tanıtım yapamıyorum şimdilik,kusura bakmayın.Kuş kafesinin yanındaki saksıdaki bitkikahve fidanıdır.Seradaki bir kahve ağacının kırmızı haldeki tanelerini koparıp dikmiştim. Üç senedir bu kadar oldu bakımıda tam bilmiyorum,bilenler beni uyarsınlar lütfen. Deniz tarafındaki saksıdaki de hurma fidesidir,öyle birkaç tane çekirdekten yetiştirdim.Artık toprağa almak istiyorum. Deniz tarafındaki bahçe öylece duruyor,bugün de çok rüzgar var resimleri zor çektim,hastalık havası.Çiçek fideleri ve Osmanlı çimleri durmaktan usandı,toprak da deniz suyundan berbat halde. Güzel bir hava bekliyorum.Hepinize iyi günler,bolçiçekli,renkli bahçeler efendim.
|
Bahçede görüler ördek ve martıyı besliyoruz.Geçen sene bir sürü yavru yaptılar,Meraklı bir arkadaşa verdik Şimdilik üç tane beyaz ördek var,denizden çıkıp geldiler.Martı ise şöyle her sene sakat bir marı veya başka bir denizkuşu gelir ,komşumla ben ilgileniriz,bir iki sene kalır sonra giderler.Bu kuş da öyle, ördekler artık yerli oldular. Bu arada yanlışlıkla benim ilk zamanlar yaptığım resimlerden biri de karışmış,acemilik işte, güneşli günler sizinle olsun.
|
İyi ki o resminiz araya karışmış da biz de görmüşüz. :)
Martının duruşu ne kadar güzel. İyice evcil hayvan bellemiş kendini. :) Şu fotoğraftaki geniş yapraklı bitki nedir? http://www.agaclar.net/forum/attachm...5&d=1303826547 |
Sevgili Gilan adını bende bilmiyorum,dekoratif yapraklı bir bitki,kıştan hiç etkilenmiyor,kış yaz yeşil. Aynı zamanda etrafında bir kaç tane fide oluşturmuş. Kitaplarımdan bakacağım,Yazın çoğunlukla yazlıkta olduğum için açtığını da göremedim.İlk resimdeki morlar sedef çiçeğidir.Onun tohumu çok fazla oluyor.Sonbaharda hepinize vereceğim inşallah,Kuru çiçekçilikte kullanılan bir çiçek. Bahçeler daha tam kendine benzeyemedi.teşekkürler ,iyi günler dilerim,görüşmek üzere.
|
S.durul arkadaşım,yazınızı sonradan gördüm,kusura bakmayın,Çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere,iyi günler.
|
Ben de aynı bitkiyi merak etmiştim :)
Bir de ilk fotoğrafta ki uzun ,pembe çiçeği tanıyamadım . |
Berrin hanım ;
aynı zaman da yazmışız ,bu arada sorularımın cevaplarını da öğrenmiş oldum :) Teşekkür ederim. |
Sayın arkadaş Nurcanaybay,ziyaretinize sevindim.Sorduğunuz sedef çiçeğidir.Sonbaharda isteyen arkadaşlara tohum yollayacağım,çok yıllık dekoratif bir bitki.Teşekkürler,görüşmek üzere.
|
Sevgili berrinb maşallah çiçekler çok canlı hepsi birbirinden harika elinize saglık
|
Sayın Burak Alkan hoşgeldiniz teşekkür ederim ziyaretine. görüşmek üzere..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025