![]() |
Sevgili macuroğlu kardeşim, bu genç yaşında bu toprak aşkı ne güzel. Tebrik ediyorum seni (anneanneyi de :) ). Sayfanı baştan sona izledim.Çok güzel işler başarmışsın.
İnşallah bu yıl da güzel ürünler alırsın. Kolay gelsin. |
çok teşekür ederim gulbirden
|
resimlerini çekemesemde bu sene ki ekim dikim işlemleri bitti şimdi ise yağmurların dinmesini bekliyorum böyle giderse diktiğim fidelerin hepsi çürüyecekler:((
|
Aaaaah ah muhaciroğlu, bahçeni gezerken ne hayallere daldım birbilsen. Yüce Mevlam inşaallah sende ki bu toprak sevdasını köreltecek sorunlarla karşılaştırmaz. Yaptiğin çalışmalar çok güzel. Bahçen çok güzel. Çalışkanlığına imrendim. Yanlış anlama aslında bende muhacirim. Benim dedemler 93 rus harbinde Bulgaristan' dan bulgar zulmünden kaçarak Edirne/Meriç e yerleşmişler. Sonra oradan da babam annem ve birçok akrabamız Düzce ye gelip yerleşmişler. Herneyse sana diyeceğim şu.
Elinin altında internet var. İnternetten organik tarım hakkında biraz araştırma yap. Madem ki toprakla uğraşmayı seviyorsun ve madem ki elinde böyle uygun koşullarda tarlan var. Biraz daha işi profesyonelleştir ve daha iyi gelirler elde etmeye bak. Benim sana tavsiyem eğer iklim uyuyorsa ve maddi durumunda müsaitse organik tarıma yönelebilirsin. Ancak bunu profesyonel anlamda söylüyorum. Diyeceksin ki zaten organik üretiyorum. Ama benim demek istediğim o değil. Organik yetiştiricilik için sertifikasyon kuruluşları ile birlikte çalışırsan, onların vereceği bilgiler dahilinde ve onların gözetiminde bu işi yaparsan çok güzel gelirler de elde edersin. Yurt dışına dahi ihracını yapabilirsin. Bahsettiğim sertifikasyon kuruluşları bu konuda da yardımcı oluyor. Ama babadan kalma bilgi ile karadüze yetiştiricilik seni aç bırakmaz ama doyurmaz da. Burada ki diğer arkadaşlarım siz ne dersiniz benim fikrime? |
çok teşekkürler wellness ama ben bu dee sadece kendi yiğeceğimizi ve kışlığımızı ektim bu işi dede den gelme ben çok çabaladım ama pazar bulamayınca olmuyor sertifikasyon kuruluşları kabul etmediler tek başına olmuyor arkanda destek olması gerekiyor ama kendi ihtiyaçlarımı karşılıyor bahçe ona şükür xd bençe imkanı olan kişillerin yapmasını isterim en güzel yönü hiç pazara gitmiyorsunuz bütün ihtiyaçlarımızı örneğin sebzemizi bahçeden meyvamızı unumuzu köyden yağdan yoğurda kısacası her yediğimiz kendimizin bulu bilmek bile yetiyor
|
sebze bahçesinin son hali
5 Eklenti(ler)
bahçede hızla çapa işeri devam ediyor bu seneki kıştan sonra yabancı ot baya fazla 8 gündür çapa yapılıyor tarlanın yarısına ancak gele bildik biryandanda bahçemin bir köşesine ev yapmaya başladı bu ev bitince hiç bahçeden çıkmayacağım :D
|
horozum ve tavuğum
4 Eklenti(ler)
bugun köyden hediye olarak bir horoz ve bir gurk tavuk geldi inşallah tavuk yerini yadırgamadan gurka yatar :) bu arada bahçemdeki sebzelerin hepsi çiçekte biberler ufak ufak olmaya başladılar giç bahçeden çıkasım gelmiyor
|
Bahcenız cok guzel cok beyendım en bereketlı bahcelerden bırı sızınkı sanırım :) encok begendım arılar tavuklar ve kabaklar oldu baska hayvanlarda alabılırsınız keçi falan :) bol bereketli seneler dilerim
|
teşekütler ben hayvancılıklada yapıyordum bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım ama alışkanlık işte kendim yetiştirmem gerekiyor
|
sebzelerim
4 Eklenti(ler)
bugun son çelktiğim fotoğraflar aslında herşeyi resmini çekmek isterim ama zamanım yok:(
|
köy
5 Eklenti(ler)
köyümdeki bir kaç yerin resimleri :D
|
Bu nasıl bir güzellik....nasıl da huzur veriyor....Selamlar..
|
teşekürler aktifbingöl evet öyledir doğalığı hala devam ediyor herşey tamamen organik teklonoji pek ilerlemedi bizim köyde
|
harika bir köyünüz var.. bu kelime bile yeterli gelmez.hele birde çok yakınlarda bir dere ,çay **** nehir varsa 10 üzerinden 10 alır.
|
evet var yakın zamandada baraj yapılacak
|
köyüm
5 Eklenti(ler)
bundalra geçen yaz çekilen resimler :D
|
bahçem
4 Eklenti(ler)
bunlarda kardeşimin çekyiği fotoğraflar
|
sebze bahçesinin son hali
5 Eklenti(ler)
kayısıların hasadı bitti çok şükür enginarlarım nasıl yapılacağını bilmediğimiz için kartlaşıyorlar :o
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
sebzeler oldukça emeğimin karşılığını alınca gerçekten mutlu oluyorum ;)
|
4 Eklenti(ler)
bunlarda elma ağaçm bu sene armuta aşıladığım elma ve çiçeklerim
|
4 Eklenti(ler)
devam ediyoruz ;)
|
3 Eklenti(ler)
bunlada kabaklarmın birazı
|
3 Eklenti(ler)
bunlarda arılarım ;)
|
2 Eklenti(ler)
bir süredir harman kaldırdığım için siteyi takip edemiyorum ve bahçemlede fazla ilgilenemiyorum sonunda harmanı bitirdim tam 10 güm boyunca bahçemden hiç çıkmayacağım meyvelerimde olmaaya başladılar ama çok kurtlananları var:(
|
1 Eklenti(ler)
Çalışkan kardeşim ne kadar güzel bir köyün, ne bereketli bir bahçen var... Sebzeler, meyveler, yumurtalar, arılar, hele o köy fotoğraflarının güzelliği... Nasıl da bu kadar geç fark ettim bu güzel sayfayı...
Ellerine, emeklerine sağlık. Şu bitkiyi merak ettim? Eklenti 322262 |
sayın limon çok teşekür ederim o bitki haşhaş
|
bahçemin son hali
4 Eklenti(ler)
biberlerimin ve karpuzlarımın son durumu ve yeni aldığım horozum :p
|
Alıntı:
Horozuna bol mısır yedirirseniz iyi olur. |
Kappuzlarınız çok güzel büyümüş. Benim karpuzları (herhalde kuşlar) içini oyup yemiş. Siz nasıl kurtardınız karpuzları.
Sevgiler... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025