![]() |
sayın gulbirsen karpuzları pek elemiyorlar ama karpuzu meyvesini bir çuvala koyarsanız orda dahagüvenli büyür saygılar
|
ben
2 Eklenti(ler)
ben
|
bahçede son hasat
5 Eklenti(ler)
bahçeyi sulamayı kestik ve bozmaya başladık hızla kışlık hazırlığı deva ediyor
|
harman
5 Eklenti(ler)
bu sene harman zamanı çektiğim fotoğraflar gerçekten çok sıcak ve razaman zamınına denk gelmşti
|
devamı
5 Eklenti(ler)
bu sene büyük ihtimal son hasatım ve harmanım nekadarda bırakmamak istesemde severek yaptığım bir iş olsada hayat şartları ama tek hayalim emekli olup köyüme geri dönmek olacak
|
Neyseki tekneloji yardıma koşmuş. Makinalarla iş daha kolaylaşıyor. Size sadece tasası kalıyordur.
|
sayın ayşe orası öylede bir iş yapıyorsan emeğinin karşılığını alman gerekiyor
|
Sayın macuroğlu;
Ürünleriniz bol ve bereketli olsun. Allah ağız tadıyla, iyi günlerde yemek nasip etsin. Sayın macuroğlu, anladığım kadarıyla her şeyi satıp, şehre göç edeceksiniz. Alıntı:
Doğanın dengesini bozduğumuzda, doğa bir şekilde intikamını alıyor. Ne kadar çok insanı doğaya ve doğala kazandırırsak, o kadar sağlıklı ve mutlu oluruz. Maalesef hayat şartları bunu gerektiriyorsa ve elimizden üzülmekten başka bir şey gelmiyorsa, yapacak bir şey yok. Bu durumda en kısa zamanda hayaline kavuşmanı (emekli olup, tekrar köyüne dönmeni) dilerim Allahtan. Vakit çok geç olmadan, sağlık elden gitmeden. Tekrar görüşmek ümidiyle, hoşça kal, kendine iyi bak. |
çok teşekürler dünyalı kışın şehirde yazın köyde oluyodum bu son yazım artık =(
|
mesaj limitin dolu galiba
sayın macuroğlu zannedersem mesaj kutunuz dolu:( mesaj atıyorum ancak gitmiyor.sildiğinizde haber verebilirseniz sevinirim.
saygılarımla. |
kış hazırlığı
4 Eklenti(ler)
son hazırlıklar dağ erikleri ve pancar pekmezi yapımı gerçrkten zor bir iş :( 10 çuval pancardan 20 lt pekmez tam olarak ıkmadı bile 4 gün boyunca kazanlar durmadan kaynadı
|
bahçe bozumu
4 Eklenti(ler)
bu sene büyük ihtimal son bozum oldu :( gerçekten çok üzücü nekadar çok yorulsamda emeğimin karşılığını fazlasıyla alıyordum kısmet işte :( köyümün ormanlarından bir kaç kare
|
Sayın macuroğlu bahçenizi tavuklarınızı herşeyinizi çok beğendim nasıl oldu da bu güzellikleri daha önce farkedemedim ben hiç denk gelmemişti sayfanız :) Elinize emeğinize sağlık ama artık köyde olmayacakmışsınız sanırım gerçeken bukadar toprak sevginizden bukadar uğraşınızdan sonra üzüldüm köyden gitmenize ki siz nasıl üzülmüşsünüzdür kimbilir ama herşeyin hayırlısı diyelim :)
|
maşallah toprağınız çok bereketli Allah daim etsin ... tam yaşamak istediğim hayatı buldum bu sayfalarda ... herşeyi kendim yaptığım bir hayat ...
|
çok teşekür ederim sayın tömürcek vemarjinalmenekse evet bu işleri bırakacak gibiyim gerçekten çok zor doğdum doğalı 20 senedir toprakla uğraşıyorm nasıl bırakacağımı bende bilmiyorum =(
|
Aynen bende doğdum doğalı topraktayım ayrılamam diyorum ama ünv. gidince mecbur bırakcam da herşeyin hayırlısı ya ilk işim emekli olup köyüme yerleşmek olcak ilerde :)
|
aynen benimde
|
kışlıklar
4 Eklenti(ler)
bunlarda benim kilerimden bir kaç kare ;) mayıs ayından buyana kışlık hazırlığı yeni biti
|
Sayın macuroğlu;
Kışlıklarınızı, afiyetle ve sağlıcakla tüketin. Bizim de kışlık stoğumuz bu kadar olsa, apartman dairesinde koyacak yer bulamayız. Zira 2 adet bal kabağını koyacak yer bulamıyoruz. Balkonda duruyor. :D Bahçede bir yer yapabilirsek oraya dopolamayı düşünüyoruz. :D :D |
teşekürler dünyalı bende apartman daoturuyorum gerçekten zor oluyor balkonum kiler kümes hata ambar bile oluyor =)
|
:((
sayın macuroğlu ilk başta sadece kış geldiği için şehre göçeceğinizi zannettim ama bundan sonra hep öyle olacağını duyunca çok üzüldüm inan:(
Çünkü bizim hayallerimizi yaşayarak adeta bize heyecan,yaşam enerjisi ve geleceğe dair cesaret ve umut veriyordunuz halbuki.. ama tabi hayatın acı gercekleride var.. inşallah emeklilik zamanına kadar beklemek zorunda kalmadan tekrar bağınızın bahçenizin başına mutlu ve mesut dönersiniz. |
çok düşündüm ve kararımı verdim ben bu topraktan ayrılamayacağım ama eskisikadar ekemeyeceğim =(
|
Bu kararı almanıza çok sevindim. Hayırlısı olsun.
Zamanla, şartlar olgunlaşırsa, belki de bu günkünden daha fazla yer ekebilirsin, kim bilir? Az da olsa, yeni ürünlerinizi ve yeni maceralarınızi takip etmeye devam edeceğiz. :p :) |
ben çifçiliği bırakayım derken tamamen içine girdim hayvancılık yapmaya başlıyorum o yüzden bahçeyle pek fazla ilgilenemeyecğim ama bunada şükür =)
|
Doğa ile bağınızı kopartmadığınız sürece (bir doğa dostu olarak) sizi kaybetmiş sayılmayız. :D
|
bizde alışkanlık toprağa doğmuşuz toprakta öleceğiz ilkokulda bile cam kenarında otururdum sınıfta cam kenarında saksıda çiçekler vardı öğretmen ders anlatır ben kalemimle çiçeklerin topraklarını kabartırdım sulardım =)
|
kararınıza çok sevindim inanın:) ayrıca hayvancılıkta çok zevkli bi iştir.benimde 14 tane düvem var köyde ama tabii ben orada değilim ücretli baktırıyorum.yinede bu bile insana keyif veriyor.
inşallah bu sefer ıspartaya giderken uğrayacam haziranda. tekrardan kararınız için tebrik ederim. |
teşekür ederim sayın zeyve herzaman beklerim
|
son domates
3 Eklenti(ler)
bunlarda güz domatesi diye bilinen son domatesler
|
Bol hasatlı yıllar inşallah.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025