![]() |
mantar şeklindidekinin tadı aynı normal kabaklar gbi ama rengi süt beyaz sarı olanda benim annanemin annesin kalma çok eskiden gelme onun tadı çok lezzetli hemde kışlık olarakta kulanıla biliyor dalından kopardıktan 5 ay sonra bile tüketmek mümkün bu arada sultan mısırı diye bir cins mısır var onun tadını anlatamam çok mükemel oluyor
|
sayın umutyolcusu 1 adeti 1 kg yakın geliyor
|
Şimdi daha çok merak ettim. Bende de bol miktarda fındık turbu, tere, roka, lahana, yedikule marul, endivyen, kuzu ıspanak tohumu var. Ayrıca bakla, bezelye, japon turbu, köy mısırı,sütlü kabak denilen yöresel bir kabak çeşidi var. Eğer bunlardan istersen gönderebilirim Az da olsa bizim ilk karpuzumuzun tohumlarından da gönderebilirim. Neler istediğinizi listeleyin ben de göndereyim. Ok derseniz adresimi yazacağım.;)
|
Bereketli olsun bahceniz.Ellerinize saglik.Benimde sari kabagim var lezzeti harika gercekten.Ama bu uzun sure saklanmasi konusunda bilgim yoktu.Ben dondurucuya koyuyorum .Sizin oneriniz nedir saklanmasi konusunda...
|
sayım uzaylı süt kabağı ola bilir bende diğer tohumlardan var çok teşekkür ederim
|
sayın berkayseray kışlık bal kabakları gibi serin ortamda saklanıyor saygılar
|
4 Eklenti(ler)
son çektiğim resimler italyadan gelen kabak larımın son haleri dev domateslerimde çiçek açmaya başladılar bahçem bu sene geç olsada güzel oldu ama çok emek istiyor şuan tek uğraştığım iş bazen çok zorlanıyorum ama alışkanlık toprağa dokunmadan yaşayamam:p ama bahçeye gitiğim zaman tüm sitresimi atıyorum hele ürünler olmaya başladımı deymeyin benim keyfime:D
|
4 Eklenti(ler)
yumurta kabağı diye geçen sene tohum aldım çok sağlam kökü olmasına rağmen üzerinde 2 adet kabağı var:o
|
4 Eklenti(ler)
italyadan gelen kabak dün birtanesinin yemek yaptık gerçekten çok güzeldi
|
sayın macuroğlu,
sizin bahçenize bir daldım, inanın yemekten bıktım, doydum, bahçenizden çıkamaz hale geldim. elimde ekmeğim ve tuzumla birlikte bahçeleri gezmeyi ve karnımı doyurmayı adet edindim. birkaç meyveniz eksildiyse, hakkınızı helal edin. siz yokken gelmiştim de...:D bahçenize, emeğinize ve ellerinize sağlık, saygılar |
Adı "Pattypan Squash" diye geçiyormuş. Gerçekten çok güzel ve değişik görünüyor. Bol hasatlar dilerim size ;)
http://sarahnett.files.wordpress.com...cture-0033.jpg |
sayın gülenmelek çok teşekür ederim
|
Ne kadar güzel bir kabak cinsi bu. Süs kabağı mı?
|
hayır efendim yemek kabağı ama tadı gerçekten muhteşem
|
Alıntı:
Tohumluk bırakıyorsunuzdur kesin, 1 tane fazla bıraksanız, onları da paylaşsanız sakıncası olurmu sizin için. Çünkü pek görmeye alışık olmadığımız bir cins bu. Hatta 3-5 taneciğine ben bile talip olabilirim. Saksıda yetiştiremem ama anneme veririm o büyütür ;) (Bu arada macurluk nereden ? ) |
sayın gülenmelek elbete ayırırım biz makedonya göçmeniyiz aslen pomaklık daha çok var baba tarafından
|
bahçeden kış için hazırlık
5 Eklenti(ler)
bugun sabah erkenden bahçeye gitik turşulukları topladık toplama işlemi bitikten sonra bahçeyi suladık tam 3 saat sürdü ramazanda yorucu olmaya başladı turşular kurulunca yorgunluk kalmadı sabırsızlıkla olmalarını bekliyorum:rolleyes:
|
Alıntı:
Turşular da enfes görünüyor :p Afiyetle yemeniz dileğiyle, tarlanızda kolaylıklar ve bol ürünler diliyorum size. |
çok teşekür ederim gülenmelek saygılar
|
Sayın Macuroğlu ,muhacir olduğunuzu tahmin etmiştim...Biz macir deriz ..Benim çocukluğum pomak ve boşnakların, arasında geçti...Sizler çok iyi ziraatçi olursunuz..O komşularımız da bu işlerle uğraşırlardı..buğday ve mısır bezelye ekerlerdi...Çocukluğumda çok mısır koçanı dövüp onlara yardım etmişimdir....Kolay gelsin...Sebze bahçeniz beni çocukluğuma götürdü...Harika bir yer maşaallah...
|
çok teşekür ederimberrin be evet mısır ve bezelyeye baya ilğimiz büyük bu arada bibersizde yaşayamayız XD buralara yolunuz düşerse mutlaka uğrayın beklerim saygılar
|
kışlık hazırlık
3 Eklenti(ler)
kışlık hazırlıklar iyice hızlanmaya başladı bahçede yetişen kabaklar kızarmış domatesler ya kurutuyolar **** salça yapıyorlar annanem sayesinde bu kış bol bol kabak ve domates kurusu yiğeceğiz :D herkeze tavsiye ediyorum domates kurusu muhteşem oluyor
|
4 Eklenti(ler)
biberlerim bugun hasatı yapıldı kendimede 2 çuval ayırdım geri kalan hepsi toptan satıldı bugun işler çabuk biiğinden bol bol foto çekme imkanım oldu
|
5 Eklenti(ler)
yorumsuz
|
4 Eklenti(ler)
bunlarda tohuma ayırdığımız yemek kabakları ve acurlar daha yeni kireçlendi susağımda baya irileşmeye başladı
|
sayın macuroğlu,
susakları niye kireçlediniz? |
Alıntı:
Emeğinize sağlık.Çok güzel ürünler elde etmişsiniz.Beyaz kabağın yeşilini yetiştirdim.Yıldız kabağı deniliyor,ama kendisi hakkında hiç bir bilgim yok.adavcinin bahçesine göz atarsanız resimleri görürsünüz.Bu kabakların hasadı ne zaman yapılır ve nasıl yenir bilgilendirirseniz sevinirim. |
sayın mavikartal tohumluk bıraktığımız çoğu ürünleri kireçliyoruz **** kireçli su ile sulanır daha iyi tohum oluyor saygılar
|
sayın adavci bahçenizi gördüm elinize sağlık çok güzel görünüyor ama o kabaklar hakında hiç bilgim yok malesef ilk defa sizde gördüm
|
5 Eklenti(ler)
bügün bahçe gitik 6 çuval biber topladık büyümüş kabakları topladık dev bal kabağı yarışmasında birinci gelemem belki ama dev yemek kabağı yarışması olsa birinci geleceğim kesin tam 14 kg geldi yemek kabağımın :D:D bu aradada ben kovanın balarını bozmaya başladım gerçekten tadı çok güzel
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025