![]() |
Biber
1 Eklenti(ler)
Acı dolmalık biberlerler bu sene en bereketli biber çeti oldular diğerlerine göre daha verimliler ve gelişimleri daha iyi
|
:) İkizleriniz çok güzeller, maşallah onlara sevgili macuroğlu.
Emeklerinize, gönlünüze sağlık, rastgelsin inşallah!.. |
Alıntı:
|
Pekmez
1 Eklenti(ler)
Armutlar pekmez olmaz için doğrama işlemi yapıldı ve bir gece bekleyecek ler
|
Çilek
1 Eklenti(ler)
Çilek toplamaya devam günlük ortala 100 kg düştük kışa yaklaştığımız için verim düşmeye başladı
|
Sıradan işler
1 Eklenti(ler)
İneğinde ilgiye ihtiyacı var akıtılan terin çekilen eziyetin karşılığı herşey bir bakır süt içîn :) doymak ve yaşamak ve yaşatmak için
|
Emek sarfetmeden hiçbirşey olmuyor sevgili macuroğlu, kolay ve rastgelsin inşallah...
|
Alınteriyle yapılan emeklerin karşılığı size kat kat geri dönüyor, Allhım emeklerinizin karşılığını ağız tadıyla yedirsin, sana da sağlık, güç kuvvet versin Rabbim.
|
Merakla takip ettiğim bir sayfanız olacak. Bende Eskişehir'deyim. Bu sene deneme yaptık. Güzel sonuçlar aldık. Kütahya'ya arada gidip gelirim müsait olduğunuzda ziyaret edip bilgilerinizden faydalanmak isterim inşAllah...
|
Alıntı:
|
Keçi peyniri
1 Eklenti(ler)
Nisan ayında yaptığımız keçi peynirlerini çıkarmaya başladık olgunlaşmaya başlamış
|
Elma
1 Eklenti(ler)
Elmalarınızda olgunlaşmaya başladı hasata hazır :)
|
Alıntı:
İlk defa gördüm bu tarz peynir yapımını. Mayalayıp toprağamı gömüyorsunuz. Tarifini verebilir misiniz? |
Alıntı:
|
Su peynir yapimini anlatsaniz..
|
Eskişehir'de büyüdüm ve çok muhacir tanıdım. Hepsi çok çalışkan insanlardı. Bu görüşümü sende doğruladın. Maşallah kardeşim. Kıskanılacak derecede güzel bir dünya yaratmışsın kendine. Emek her zaman Karşılığını vermese de doğruluk ve çalışkanlık en büyük servet bence. Yolun açık, kazancın bol olsun. Sizler gibi gençler bu vatanı ayakta tutacak.
|
Çok başarılı tebrikler
|
Peynir
Alıntı:
|
Çikek
1 Eklenti(ler)
Son çileklerimizi toplamaya başladık
|
Kışlık hazırlık
1 Eklenti(ler)
Kışlık hazırlığa hızla devam ediyoruz salçalar konserveler pekmez reçeller yapıldı pestil armutlar erikler biber domates kurutuldu yufka tarhanada tamam bir bulgur kaldı :) oda yolda
|
Pekmez
1 Eklenti(ler)
Armut pekmezi kaynatılırken kalan bir hatıra :) 30 kg armut kes doğra 3 gün kaynat olsun 1 kg pekmez ben hiç birşey anlamadım bu işten :(
|
Alıntı:
|
Maşallah!.. Sevgili macuroğlu, emeklerine sağlık, hasat fotoğrafı harika. Kışlıklar hazır, artık kış gelebilir, gelsin hepsini ağız tadı ile tüketin inşallah!..
|
Karadeniz civarında elmadan da yaparlar. O pekmezin şeffaf rengi yok mu? Üstüne suyu koy. Buzdolabında beklet. Çıkar. Kaşıkla iyice suyunu karıştır. Buz gibi. İç iç öl. Afiyet olsun
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Kışlık hazırlık
1 Eklenti(ler)
Bunlarda melemenlik îçin hazırlanıyor az gibi görünseler 2 kasa domates 10 kg biber var içinde :)
|
Melki mantarı
1 Eklenti(ler)
Sonbahar geldi yağmurlar da yağdı Havva'da serinledi melki zamanı toplananların bu mantar bizimim burada sık çamlıklarların arasında oluyor yarısı eşe dosta dağıtılacak kalanlarlada kışlık yapılacak
|
Alıntı:
Bu resimdeki kavanozlarda neler var acaba ? hepsini tek tek yazmanızı istiyorum .. :D |
Bu kavanozlarda ne var hepsini bilemem ama, olay BUDUR ! Topraklimi, topraklsiz mi? Sera mi tarla mi? Pek farketmiyor, calismak, planli olmak azimli olmak ve kanaatkar olmak.
Ellerinize saglik, saglicakla kalin. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025