agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   macuroğlu / sebze bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23898.htm)

macuroğlu 11-04-2014 15:40

sayın limon_sever zaten büyük baş hayvanlarımız var ama emek verip yetiştiriyorsun ek gelir olarak değildi zaten güzel yumurta satışlarım vardı ama kısmet değilmiş

dagsa reklam 11-04-2014 18:05

sayın macuroğlu çok geçmiş olsun tavuklarınıza üzüldüm. bu hastalık illeti yüzünden inanın benimde tavuk hevesim yarıda kaldı.kümes yapıp yapmamakta kararsızım.

macuroğlu 11-04-2014 18:20

Bu hastalık bizim burlarda 2 yıldır var benim tavuklara işk defa bulaştı

macuroğlu 12-04-2014 12:03

Kanlıbahar

1 Eklenti(ler)
Fidelerin gelişimi çok güzel bu sene saksıda yaptım

Lazuti 12-04-2014 12:27

Kanlıbahar : karnıbahar :D

macuroğlu 13-04-2014 16:59

Civcivler

1 Eklenti(ler)
Elimde kalan civcivler sadce bunlar

macuroğlu 13-04-2014 17:02

Armut

1 Eklenti(ler)
İlk defa bu sene çiçek açtı

macuroğlu 15-04-2014 23:45

Gaz lambası

1 Eklenti(ler)
Daha elektieik tesisatı kurulmadığı için köyde gaz lambası kulanıyoruz gerçekten çok zor elektiriksizlik telefonları komşuda şarj ediyorum :) kabak ekimine başladım hayırlısı sobanın üstündeki çayın tadıda bu arada çok farklı tavsiye ederim

akçabardak 16-04-2014 09:44

Ah macuroğlu ah, o sobanın üstünde pişen çayın tadını bilmezmiyim eskileri hatırlattın şimdi bana, bir zamanlar aynı sobadan bizde de vardı, fırınında da bir tepsi dızmana pişirirsin tamam başka da bir şey istemez çayla ne güzel olurdu.

macuroğlu 18-04-2014 14:05

Çiçekler

1 Eklenti(ler)
Balkondaki çiçeklerim :)

macuroğlu 24-04-2014 09:37

Sebze bahçesine hazırlık

1 Eklenti(ler)
Damlamalar döşemeye başladım bu sene çok kurak geçecek gibi daha hiç yağmur yamadı otlar yeşeremeden sarardı :(

macuroğlu 01-05-2014 23:22

Çiçeklik

1 Eklenti(ler)
Bu sene ilk defa çiçeklik yaptım

macuroğlu 01-05-2014 23:25

Civcivlerim

1 Eklenti(ler)
Civcimlerin büyüdü 2 tanede ördek aldım civcivlere sansar gelmemesi için ördekler ile birlikte tutuyorum

macuroğlu 01-05-2014 23:31

Ekimler başladı

1 Eklenti(ler)
Nohut fasulye aş kabağı sakız kabak kestane kabağı kara kabak susak kavun mısır acur salata karpuz börülce ekimleri yapıldı

TRAKLI 01-05-2014 23:39

Bereketli olsun inşallah

elizz 02-05-2014 02:11

sayın macuroğlu

kolay gelsin bereketli olsun kara kabak dedikçe rahmetli dedem geliyor aklıma nur içinde yatsın annemler sütlü pişirirler oda kahvaltıda bile yerdi ah kara kabaklı günler çok güzeldi şimdi ne dede ne kara kabak ne köy kaldı siz çok şanslısınız köklerinizden kopmamışsınız bu arada bizde göçmeniz bende yeni yeni solucan gübresi üretimine başladım tabi iş yerimin deposunda bende bir tarla satın almayı planlıyorum o zaman kara kabak tohumunu solucan gübresiyle takaslarız olurmu güzel kardeşim işlerinde başarılar kolay gelsin

macuroğlu 02-05-2014 08:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elizz (Mesaj 1278452)
sayın macuroğlu

kolay gelsin bereketli olsun kara kabak dedikçe rahmetli dedem geliyor aklıma nur içinde yatsın annemler sütlü pişirirler oda kahvaltıda bile yerdi ah kara kabaklı günler çok güzeldi şimdi ne dede ne kara kabak ne köy kaldı siz çok şanslısınız köklerinizden kopmamışsınız bu arada bizde göçmeniz bende yeni yeni solucan gübresi üretimine başladım tabi iş yerimin deposunda bende bir tarla satın almayı planlıyorum o zaman kara kabak tohumunu solucan gübresiyle takaslarız olurmu güzel kardeşim işlerinde başarılar kolay gelsin

Nedemek sayın elizz elimden geldiğikadar yardımcı olurum

macuroğlu 02-05-2014 09:07

Erik

1 Eklenti(ler)
Bu sene can eriklerinde meyve tutumu az büyük ihtimale hava şartlarından dolayı kaynaklanıyor

akçabardak 02-05-2014 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elizz (Mesaj 1278452)
sayın macuroğlu

Sevgili elizz merhaba mesajınızı okudum yazmadan edemiyeceğim, kara kabak dediniz de şimdi ağzım sulandı, ah o kara kabaklar ah, köyden indim şehire misali oldu o kara kabaklar, olsa da ben de yapsam sütlü kara kabak çok severim e ne de olsa biz de göçmeniz.

Mağcuroğlu o yönden çok şanslı, çok güzel kara kabakları var fotoğraflarını gördüğümde içim gitti, tohumundan edinsek ekecek yerimiz yok ki :( :( :(

Sevgiler selamlar

macuroğlu 02-05-2014 09:56

Sayın akçabardak ekmeye yeriniz yoksa ben size göndereğim karakabak birde keçi sütüyle yapılan çorba hiçbir şeyle değişmem lezzetini

06dilek 02-05-2014 10:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi macuroğlu (Mesaj 1274797)
Damlamalar döşemeye başladım bu sene çok kurak geçecek gibi daha hiç yağmur yamadı otlar yeşeremeden sarardı :(

Merhabalar Sayın macuroğlu; malesef bizim buralarda da durum ayni büyük bir özlemle yağmuru bekliyoruz, inşallah gözlerimiz daha fazla yolda kalmaz:(

macuroğlu 02-05-2014 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 06dilek (Mesaj 1278584)
Merhabalar Sayın macuroğlu; malesef bizim buralarda da durum ayni büyük bir özlemle yağmuru bekliyoruz, inşallah gözlerimiz daha fazla yolda kalmaz:(

Bizim şükürler olsun yağmurlar başladı 1 haftadır otlar yeşilendi çiçekler açtı :)

akçabardak 02-05-2014 10:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi macuroğlu (Mesaj 1278544)
Sayın akçabardak ekmeye yeriniz yoksa ben size göndereğim karakabak birde keçi sütüyle yapılan çorba hiçbir şeyle değişmem lezzetini

Macuroğlu kardeşim ne kadar düşüncelisin sağ olasın, gönderirsen çok sevinirim ama sana zahmet vermemden çekiniyorum, o kadar işlerinin arasında kıyamam ki ben sana.

Bak şöyle yapalım nasılsa sen bolca ekeceksin tarlana, kabaklar tam olgunlaşmadan yani daha süt gibiyken benim için bir iki tanesini gözden çıkarıp gönderebilirsen sevinirim, tekrar buradan yazarız, özelinden adresimi de yazarım ama daha çok vakit var, biz onun çorbasını biraz yeşilken yaparız onun için o yüzden daha erken, dediğin gibi keçi sütüyle lezzeti bir başka oluyor.

Şimdiden çok teşekkür ederim sana kolay gelsin bol bol ürünler olsun tarlanızda inşallah.Sağlıcakla kalın.

macuroğlu 03-05-2014 17:30

Kedicik

1 Eklenti(ler)
Bahçemin yeni üyesi biraz yaramaz ve hırçın havvalar yağışlı olduğu için şimdilik evmizde misafir :)

macuroğlu 04-05-2014 22:51

Kızımın keyfi yerinde

1 Eklenti(ler)
1 aydır benimle beraber bahçede kim bırakmış sahibî varmı yokmu bîlmiyorum bir ayağı sakat büyük ihtimalle o yüzden atıldı çok sadık bir köpek ben bahçede yokken komşuları yaklaştırmıyormuş

macuroğlu 04-05-2014 22:55

Çiçeklerim

1 Eklenti(ler)
Çiçeklik tıka basa doldu çoğunluğu yıldız kökleri zambak sümbül

macuroğlu 04-05-2014 23:00

Çiçeklik

1 Eklenti(ler)
Diğer taraftan görünüşü

YeniGine 04-05-2014 23:24

Sevgili macuroğlu, çok şükür sizin oralarda da yağmurlar başlamış sevindim. Emeğin boşa gitmesin, mahsulün bol olsun inşallah.
Kedicik ve kızın çok hoşuma gitti, çok tatlılar. Kızını artık yalnız bırakma, iyi bak ona belli sadık bir dost. Baksana bir de ayağı yaralı imiş. Çiçekliğin de çok hoş olmuş, maşallah!..
Rastgelsin inşallah!..

TRAKLI 04-05-2014 23:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi macuroğlu (Mesaj 1279593)
1 aydır benimle beraber bahçede kim bırakmış sahibî varmı yokmu bîlmiyorum bir ayağı sakat büyük ihtimalle o yüzden atıldı çok sadık bir köpek ben bahçede yokken komşuları yaklaştırmıyormuş

Kime sığınacağını bilmiş, kimden zarar gelmez iyi bilir o. El kadar ekmek bile yeter ona.
Dost kokusunu aldımı bir daha unutmaz. Ona iyi bak gerçek dost'u bulmuşsun..

macuroğlu 05-05-2014 20:13

Yağmurun bereketi

1 Eklenti(ler)
Papatyalar gelincikler kendilerini gösterdîler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025