![]() |
Sevgili limon, havasından suyundan değil, güler ablaya yakın oluşumdan, nefesi yetiyor, :) sizede buralarda bir bahçe kuralım iyi olmazmı.
Çekirdeksiz kara üzüm, gerçekten güzel, ama olgunlaşıncaya kadar kuşlar bırakmıyor, kalsa gönderirdim. |
Sayın lilium, çekirdeksiz kara üzümü kuşlar çok seviyor. Geçen sene, ilk meyvesini hiç birimiz tatmadan kuşlar yemişti. Bu sene ağaçlara ve asmalara kuş kaçıran ilaç astık. Bakalım yararı olacak mı?
Bu arada her şey çok güzel, emeklerinize sağlık. |
Alıntı:
|
Sayın Lilium; Bahçeden gelir gelmez ağaçlar neti açtım. Mesajınız, bizi yürekledirmeniz, bu yorgunluğun üstüne çok iyi geldi. Ağzım kulaklarımda okudum.:D Bu tür destekler, bize inanmanız, bizi çok mutlu ediyor. Umarım mahcup olmayız. Bunun için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Her gün otlara meydan okuyoruz. Bir yerleri daha kurtarmanın huzuruyla eve dönüyoruz.
Bizim salçalık biberler kızarmaya başladı. Fidelerin daha tam gelişmemiş olmasında dolayı bazen biberler ağır geliyor. Ben de hafifletmek için yeşil olanlardan koparıyorum. Kırmızıları nasipse tarhana için bekliyorum.. Birkaç fideyi yaprak biti sarmış. Bir şeyler yapmam lazım. İki seferdir de pembe domateslerden bir kaç tane topladık. İnşallah bollaşırlar. Sizin süs biberleri görünce, bizim katledilenleri hatırladım.:( Sizin biberler Maaşallah çok güzel ve bereketli olmuşlar. Kıl biberler, bizimkiler de çoğalmaya başladı. Şu ara otlarla boğuşmaktan fotoğraf çekmiyorum. Halbuki eşim çık deponun üstüne kuşbakışı bahçeyi bir otlu haliyle çek, bir de temizlediğin yerleri demişti. Ben illaki temizliyorum. Sizin bakımlı bahçeleri görünce, fotoğraflamaya utanırım dedim. Bir başaralım, az kaldı...;) Verdiğiniz bilgiler ve manevi destekle iyi ki varsınız... Sağlıcakla Kalın... |
Alıntı:
Kuş kaçıran ilaçı bende astım, kara bakkal kuşuna hiç fayda etmedi, ama karga saksağan zararı daha yok, inşallah da olmaz, cevizleri delik deşik ediyorlar. |
Sevgili lilium, zamanın nasıl geçtiğini unuttum bahçende dolaşırken. Bir ara Oğuz'un seslenişi geldi kulaklarıma " Güler saat 5 oldu, bahçeye çıkmıyor musun?"
Onunla konuşmuştuk; beşte çıkar da güllerin açmışlarını keser, uzayan dalları bağlarız diye. Çardağın bitmiş, barbekü yakılmış. Oh, oh ellerine sağlık. Hele senin şu sıcak su olayına hayranım valla. Baktım aşağıya kocaman bir de küvet koymuşsun. İçinde yüzecek misin ne? Ağaçların maşallahı var, inşallah bol bol ürün alırsın. Ne kadar çok uğraştığını biliyorum. Karşılığını da çok iyi alırsın inşallah. Eeee, artık vakit geldi mi diyelim. Sütlü Mısır toplantısını yapalım artık bayramdan sonra. Pizzalar benden, bol köpüklü ayran da yaparım. |
Sütlü mısır toplantısını yapalım güler abla, bayramı atlatalım da bir toplaşalım,
Pizzayı bilmem de Ayranı manda sütünden yapıp tastan içmesi başka oluyor. :) Mısır pişireceğimize göre, mısırların oluşmasına göre bir gün ayarlıyalım. |
Sn. Lilium, bereketiniz daha da bol olsun, ürünler şahane gözüküyor.
Pizzalar Güler Hanım'dan, mısırlar da sizden, bir tarif de benden. Geçen gün yabancı kanalların birinde seyrettim ama burada GDO korkusundan mısırdan da soğuduk, denemedim. Tereyağı, maydanoz ve biraz sarımsak doğrayıcıdan geçiriliyor ve kabukları soyulmuş ama koparılmamış mısırın üzerine sürülüyor. Kabuklar tekrar kapatılınca sık sık döndürülerek közde pişiriliyor. Sık sık döndürmek önemli, yoksa eriyen tereyağı altta kalıp akabilir. Denerseniz ve beğenirseniz bize de tavsiye edersiniz :) |
Sayın kiraz, öncelikle geç cevabımdan dolayı özür dilerim, bir ara kısa bir mola verdik, mesajınızı görüyor fakat yazamıyordum, sakın cevap vermedi diye yanlış anlamayın.
Ağaçlar net benim ilk göz ağrım, çok güzel paylaşımları olan çok güzel arkadaşlıklar kurduğum, çok güzel bilgi alış verişi paylaşımları yaptığımız bir yer güzel bir site bu güzellliği hep birlikte korumalıyız ve korunmalı, fakat bazı tartışmalardan haklı **** haksız benim epey şevkim kaçtı, bu tür tartışmaları bu güzel sitede bir daha yaratılmamasını dilerim. Şu "Tereyağı, maydanoz" meselesini biz üstadına bıraksakta bizede öğretse diyorum, ne dersiniz. |
Alıntı:
Seviyor, Sevmiyor,Seviyor, sevmiyor.... Bunu gören biri demiş; Ulan e.......... :D çiçek nereden bilecek. Hoş geldin.;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hoş geldiniz. |
Hoşgeldin.
Sayın hemşehrim, sevgili kardeşim.
Özlemiştik. Artık molalarını kısa tut. Sütlü mısır partisine ne oldu? Gerçi mısırlar da artık sütlü olmaktan çıkmıştır. Herşey gönlünce olsun. |
Seni tekrar burada görmek inan çok sevindirici.
Tabii OSMAN45, çok sevinirim. Üzümler tadlandı, incirler se bitmek üzere ve o kadar güzeller ki. Ben hafta başı 2-3 gün İstanbul'da olacağım ama sonra hemen döneceğim, bana bir telefon ederseniz iyi olur, gerçi Oğuz Manyas'da. Her zaman bekleriz. Önceden haber verin ki fırını yakayım ve tandırlıkları atalım. Bu ara bol bol tandır veya mangalda sardalya yapıyoruz.Yanına da bol salata çok güzel gidiyor değil mi sevgili lilium? Bir de şu okeyde şansımız tutsaydı ne güzel olacaktı... dermişim. |
Dönüşünüze ben de çok sevindim. Zaman her şeyin ilacı derler doğruymuş.
|
Sayın lilium, yeniden dönüşünüze ben de sevindim. Paylaşımlarınızın, kesintisiz devamını diliyorum.
|
Hoşgeldiniz sevgili lilium abiciğim ;) bu arada Güler abla anlatımlarınız ağzımı sulandırdı :D kış gelmeden bahçenizde bir bağ bozumu toplantısı yapsanız da gelsek, şöyle keyifli keyifli anlatımlarınızın tadını çıkarsak ne dersiniz :o
|
Sevgili Lilium,
Sizi aramızda görmek ne güzel, özlendiniz. |
Alıntı:
Hepsini gübre yapmak için bekleyen çapalamanın bıçaklarına, bu devasa otlar sarmıyor mu? Maşallah bu motora. Benimkisi, otları önce çapa ile kes, topla ve kazayağı geçtirdikten sonra bile nazlanıyor. Sağlıklı günler dilerim. |
sayın lilium ve uzak bahcelerin yakın işbirliği üyeleri yozgat tan bi bahce meraklısı olarak selamlar en kısa zamanda bende bahcemdeki ürünleri ve çalışmalarımı yayınlamak istiyorum kısmet olursa bu arada geçen sene turuncu domates siyah çeri ve santini tohumlarını yollayan sayın meyvelitepeye burdanda teşekkür ediyorum sayın lilium 119 nolu mesajda yaban kuşlarını kovmak için bi ilaç aldığınızı yazmışsınız ismini öğrenebilirmiyim birde bilginiz varsa zehirli zararlı bi ürünmü ki öleyse kuşlar yesin daha iyi yok değilse 100 adet kirazdan 5 kilo kadar kuşlardan kiraz kurtarabilen şu garibe ilacın adını lutfedermisiniz
|
Sn. Lilium hoşgeldiniz.
Mısırı birgün üstadı yapar, siz yersiniz, beğenirseniz tavsiye edersiniz :) |
Sevgili OSMAN45, şeftali ana vızz gelir, ben tüylü tüylü de yerim. Siz onu Oğuz'a gösterin.
Tavla oynamıyorum ama okeyde iddalıyım. Ama Lilium'un eşi Nagihan'da o gün öyle bir şans vardı ki sormayın. Hepimizi halletti. |
Hoşgeldinnn.
Bahçenden gelen kokuları yine duyumsamak güzel. |
Sayın Lilium tekrar dönmenize çok sevindim. Sizin yeriniz bizim gönlümüzde ayrı. Saygılar, sevgiler...
|
Sevgili lilium, gönderdiğiniz soğanları ektim ve hepsi bir karış boy attı kışa girerken normal mi bu ?
|
Halil önen,
Sevim.K Tura Osman45 Güler abla, Benol Hazaroğlu, SDurul, bettyycim, Sonul, ligustrum, avcı66, Kiraz, Çekirdek, uzaylı, Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı ayrı çok çok teşekkür ederim, verdiğiniz moral desteği ile biraz kendimi toparladım çok teşekkür ederim. Sevgili halil önen, mesajının cevabı bende saklı kalsın (müstehcen söyleyemem valla yoksa bir kamcı daha yerim.):) Alıntı:
Sevgili ligustrum, çapa makinem taral 40em dizel, en büyüklerinden olmasada oldukça büyük ve ağır. Toprak yaşken bıcakların araları dolması hepsi için geçerlidir, toprağın kuru ya da tavında olması halinde vurduğu derbelerle ve ağırlığı ile otlarıda kıyabiliyor, buda güzel yeşil gübre oluşturuyor. Sayın avcı66, neticeyi göreyim burada paylaşaçağım. Alıntı:
|
Alıntı:
Bir karış boy atması oldukça şaşırtıcı, ama zararlı değil. Sanırım serin ve gölge bir yerdeler, başka türlü şu zaman zarfında bu mümkün değil. |
Selamlar efendim. İnternetten uzak kalınca liliumların kokusunuda alamadım. Bir yerlerde sütlü mısırlardan bahsedilmiş ama ne zaman yiyoruz mısırları? :)
|
Hoşgeldiniz sevgili Lillium sizi tekrar görmek güzel benim liliumlarım da da yapraklanma başladı umarım güzel çiçeklerini de görürüz:)
|
Gönlü yumuşak, sert abi...
Gojilerde son durum nasıl? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025