agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lilium / Bahçe (Balıkesir-Gönen) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/20954.htm)

Lilium 11-08-2011 13:57

4 Eklenti(ler)
Cevizlerim,

Vermiş olduğum hayvan gübrelerinden iyice kudurdular. :) Mevvayı da bu nedenden az yapıyorlar, bir kısmını da kurda yedirdik :) Eh kalanlar da bize yeter.
Bundan sonra iki yıl gübre mümre yok, iyice meyvaya yatsınlar.

Eklenti 239697

Eklenti 239692

Yeni yapmış olduğum göz aşıları, bahar da göreceğiz üstatlığı. :)
Eklenti 239693

Eklenti 239694

Lilium 11-08-2011 14:09

4 Eklenti(ler)
Yer kirazlarım,

Geçen yıl askıya alamamıştım, bu yıl askıya alıp budamalarını da yapıyorum. Bakalım göreceğiz bakımlı mı daha çok verim veriyorlar yoksa bakımsızmı. :)

Eklenti 239701

Eklenti 239702

Bu da saksıya ektiğim yer kirazım, boyumu geçti, meyveleri de boyum kadar olacakmı göreceğiz? :)
Eklenti 239703

Pepinom,
Güzel meyva tuttu, suyu seven bir bitki her gün sulamaya dikkat ediyorum.

Eklenti 239700

Çamtepe 11-08-2011 14:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 846127)
Cevizlerim,

Vermiş olduğum hayvan gübrelerinden iyice kudurdular. :) Mevvayı da bu nedenden az yapıyorlar, bir kısmını da kurda yedirdik :) Eh kalanlar da bize yeter.

Sn. Lilium,

Yukarıda daha önce eklediğiniz resimlerdeki ağaçlar da sizin ağacınızsa ve meyvesi az diyorsanız, bir de meyvesinin çok olduğu zamanı görmek lazım..

Şaka bir yana bahçeniz çok düzenli ve bakımlı, emeklerinizin karşılığını aldığınızı görmek çok güzel.

Kolaylıklar diliyorum.

Lilium 11-08-2011 14:26

5 Eklenti(ler)
Bir arkadaşımın hediyesi aronya (aronia) şuan da kasada gelecek yıl topraktaki yerini alacak ve bana güzel meyvalar verecek.

Eklenti 239712

şeftalilerim, ceviz ve kayısının arasından banada yer açın der gibi, meyvalarını gösteriyor.

Eklenti 239713

Çekirdeksiz kara üzümüm, Kuşlarla ortak paylaşıyoruz. :)

Eklenti 239714

Patlicanlarım, Gözde kızartılmayı bekliyorlar. :)

Eklenti 239715

Karpuzlarım tam su verilmeye geldi, bu dönemde vereceğim su irileşmelerine neden olacak.

Eklenti 239716

Lilium 11-08-2011 14:40

5 Eklenti(ler)
Biberlerim salkım saçak toplamaya yetişemiyoruz, hayvan gübresiyle yetiştikleri için kütür kütür, lezzetleriyse mükemmel.

Eklenti 239719

Bunlarda salçalık biberler yeni çiçeğe giriyorlar.

Eklenti 239720

Oturak fasulyelerim, geç ektim kurt yapmasın diye.

Eklenti 239721

Pembe domateslerim, daha olgunlaşmadılar, ama yakındır bir hafta on güne kalmaz pembe pembe kendilerini gösterirler.

Eklenti 239722

Aynı saksıda iki farklı güzelliği bir arada yaşamak, birini seyrediyorum diğerini yiyorum.:)

Eklenti 239723

Lilium 11-08-2011 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 846135)
Sn. Lilium,

Yukarıda daha önce eklediğiniz resimlerdeki ağaçlar da sizin ağacınızsa ve meyvesi az diyorsanız, bir de meyvesinin çok olduğu zamanı görmek lazım..

Ömrümüz yeterse göreceğiz sayın çamtepe,

Tüm resimler bahçemdeki ağaçların ve benim çektiğim resimler, meyva az dememdeki neden, ağaçlar iyi bakımdan dolayı dinç gidiyor, meyvanın bir bölümünü döküyor bir bölümünüde kurda yediriyoruz. (Daha ağaçları geliştirme safhasında olduğumuz tam olarak verim beklemediğim için dikkatli bir verim meyva takibine geçemedim, )

Bir bakımada iyi oluyor ağaçlar gelişiyor.
Genelde dört beş yaşından sonra verime yatar verim alınabilir, asıl ve düzenli verim altı ve yedi yaşından sonraki, çok daha güzel ve verimli olur. Keyfine ise doyum olmaz.:)

Zeytinlibahçe 11-08-2011 15:18

Sevgili Lilium bu yıl çok daha donanımlısınız.

Bahçeniz oldukça güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

Lilium 11-08-2011 18:50

Teşekkür ederim sevgili Zeytinlibahçe, Donanımlımıyım bilmiyorum ama biraz düzeni seviyorum, dikim aralıkları benim için önemli, üst üste dikmemeye çalışıyorum, ne kadar çalışsam da olmuyor bahçe dar gelmeye başladı :)

OSMAN45 11-08-2011 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 846166)
kurda yediriyoruz. (Daha ağaçları geliştirme safhasında olduğumuz tam olarak verim beklemediğim için dikkatli bir verim meyva takibine geçemedim. Bir bakımada iyi oluyor ağaçlar gelişiyor.

Sayın hemşehrim,

Burada da yazdığın gibi kurtların yemesini hiç önem vermeden söylediğin zaman şaşırmıştım. Demek gelişmelerine yardım ettiği için çok aldırmamışsın.

Goji Bery leri torunumla birlikte bahçemize diktik. Kasap94 ün tavsiyesi ile tenekesinin altını kesip öylece diktik. Gerçi benim bahçenin 40 cm aşağısı kaya ama bakalım Gojiler kayaları parçalayacak mı:D

Çekirdeksiz kara üzümü görememiştim. Nereden almıştın? Ben de edinmek isterim. Ama biraz yetişmişi olmasını tercih ederim. Çelikten 10 sene beklemeye biliyorsun çok zamanım yok.

Herşey gönlünce olsun.

Lilium 11-08-2011 20:20

Sevgili hemşerim, ağaçlarım henüz küçük beşinci yılındalar, verim olarak artık bir şeyler alabiliriz, ama ben, verim verselerde öyle çok bir şeyler olmayacağı için pek üzerinde durup dikkat etmedim, meyve olsada olur olmasada, olursa iyi olur meyvamız olur, meyvamız olmazsa gene iyi olur ağaçlarımız gelişme döneminde olduğu için ağaçımız gelişir. İkinci bir şansımız bu gelişimle hem ağaç gelişir hem aşılık kalem için filiz sürer, kalemden aldığım parayı cevizden alamazdım.;)

Çekirdeksiz üzüm çit dibindeydi, geldiğinde daha renk almamıştı, çeliği bir arkadaşımdan alıp ekmiştim, istersen sanada yetiştireyim.
Öyle on yıl falan beklemek olmaz, üçünçü yıl meyva garanti. :)

acemi_caylak 11-08-2011 21:03

Sevgili Lilium,
Bahçenizi yerinde de gören birisi olarak, gezdiğim yüzlerce bahçe içerisinde ilk 3'e girebilecek kadar harikaydı. Toprağa ve bitkiye gösteriş olsun diye değil, sevgiyle baktığınızda sizi karşılıksız bırakmıyor. İşin sırrı burada.

Lilium 12-08-2011 00:50

1 Eklenti(ler)
Aman sevgili acemi ustam, abartmayınız, nice güzel bahçeler var, Ama diğer cümlenize tamamıyla katılıyorum, gerçekten toprağa bitkiye gösteriş ya da kazanç olsun diye değil, seviyorum ve severek yapmaya çalışıyorum büyükte keyif alıyorum, mesleki hayatımda da böyleydim, severek emek harçadım.
Severek emek harcarsan o bir şekilde maddi olarakta sana geri döner, düşüncesini hep kendime örnek aldım.
Toprak ana da öyle, sevgini ilgini ver, o sana fazla fazla veriyor.

Elimden geldiği ve maddi imkanlarım doğrultusunda severek bir şeyler yapmaya çalışıyorum, ehh maddi olarakta bir şeyler dönerse hayır demem yani. :) Oooo oh keyfine doyum olmaz.

Zaman zaman toprağa bağdaş kurup otururum şu güzelliği seyre dalarım, yaprağın bir hışırtısı beni nice hayellere alıp götürüyor.
Eklenti 239910

Periş 12-08-2011 10:29

Sevgili Lilium bahçenizi dolaşırken bu güzellikler arasında kayboldum cevizler, erikler domates biberler harika böğürtlenlere kara üzüme bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

Lilium 12-08-2011 22:24

Teşekkür ederim sevgili Periş.

Lilium 12-08-2011 22:32

3 Eklenti(ler)
Burada yapımına başladığım tam olarak bitiremediğim ama denemek istedim açaba bacası iyi çekecekmi, mangala ilk ateş düştü. :)


Eklenti 240007

Eklenti 240008

Bu korda sütlü mısır da güzel olur.

Eklenti 240009

Halil Önen 12-08-2011 22:43

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 846687)
Burada yapımına başladığım tam olarak bitiremediğim ama denemek istedim açaba bacası iyi çekecekmi, mangala ilk ateş düştü. :)

Bu korda sütlü mısır da güzel olur.

Eklenti 240009

Patlıcan da ne közlenir ama...:p

Eklenti 240010

Bizimkiler biraz garip mi kalmış ne, yerlerde yuvarlanıyor...;)

Lilium 12-08-2011 22:56

Sevgili halil hoş geldin, garip kalmış ne demek, aslında benim öyle daha hoşuma gidiyor, biraz kül biraz duman olmalı.

Şimdi arkadaşlar boğaz yollarım tahriş eder kanserojen madde var derler, biz kötülere bir şey olmaz dimi. :D

"Patlıcan da ne közlenir ama."

Of of aklıma getirme ramazan ramazan,

Bayram sonu inşallah yanına da biraz beyaz enzimden :)

Farkında olmadan yutkunmaya başlamışım. :D

Uzaylı 13-08-2011 00:14

Sayın Lilium; Forumda, bir çok mesajınızı okuyordum; ama bahçe sayfanızı yeni keşfettim. Sanırım çok faydanacağız. Çünkü bizim amacımız da çocuklarımıza, ailelerimize, belki yetişebilirsek kimyasalsız doğal gıda talep eden komşularımıza sağlıklı gıdalar sunmak; Ve ayrıca yemyeşil huzurlu ve çiçeklerle rengarek bir ortamda ruhumuzu da dinlendirmek... İnşallah amacımıza ulaşırız.

Geçen sene toprakla ilk haşır neşir olmamıza rağmen, bu bizde adeta tutkuya dönüştü. Şimdi ne yazık ki evde ya da başka bir yerde duramıyoruz. İllâki bahçe diyoruz. Ramazan dolayısıyla sahurdan hemen sonra erkenden yola çıkıp soluğu bahçede alıyor, öğlen yakıcı sıcaklarda da şehre geri dönüyoruz. İnşallah biz de kalacak bir kulübe yapabiliriz de tüm yaz orada kalırız.

Bahçe ile uğraşmak oldukça zormuş. Ama bir o kadar da keyifli... İnsan başardıkça daha çok şey denemek istiyor. Galiba sonu yok bunun... :p

Sizler bizlerden oldukça tecrübelisiniz. Bizde sayfamızı açıp ta ilgi görmenin şaşkınlığından,sevincinden ve sonrasında bahçeye olan bağımlığımızdan anca inceleyebiliyoruz forumda neler oluyor diye... Zaman hiç yetmeyecek sanırım. Ama faydalı bilgiler için herzaman fırsat kollayacağız. Bundan sonra sizi yakın takipteyiz. Keşfettik bir kere... :D

Çok düzenli bir bahçeniz var. Ağaçlar bakımlı ve kreçle boyanmış. Hep imrendiğim görüntü. Ellerinize sağlık. Bahçe sayfanızı daha çok inceleyeceğiz. Neler kopya çekebiliriz diye...

Kolay gelsin... Sağlıcakla Kalın...

Lilium 13-08-2011 14:39

Alıntı:

Geçen sene toprakla ilk haşır neşir olmamıza rağmen, bu bizde adeta tutkuya dönüştü. Şimdi ne yazık ki evde ya da başka bir yerde duramıyoruz. İllâki bahçe diyoruz.
Sevgili uzaylı, Bir kaç kişide görebildiğim hırsı, başarma azmini sizde de görebiliyorum. Ben inanıyorum ki, sizin önünüzde dağlar olsa deler geçersiniz, Bunu siz değil, duyduğunuz doğa sevgisi, heyecan, arzu ve isteğiniz başaracak, sizde Kendimi görebiliyorum, benim de ilk heyecanım böyle başlamıştı, aynı sizdeki gibi, Ama önce toprak almalıydım, toprağa ihtiyacım vardı, ve aldım, (ne tesadüf benim bahçemde 3200 metre kare) Aynı sizdeki duyguları heyecanı duyarak başladım, ama sizden biraz daha şanslı olarak, babam çiftçiydi, çiftçi çocuğu olarak çocukluğum tarlalarda geçti desem doğrudur, o nedenle toprağa çok da yabancı değildim, az çok biraz bilgim vardı, ne nezaman ekilir toprak nasıl işlenir, kısaca on oniki yaşında bir çocuğun beş ton domatesi tarladan nasıl taşındığını, tütünün nasıl yetiştiğini, pancarı, mısırı, fasulyeyi, nohut'u, buğday demetinin nasıl bağlandığını, mandayı, ineği, malağı, kuzuyu, Hayvan dışkısından nasıl tezek yapılıp yakılır, (Afedersiniz) öküzün nasıl öküz olduğunu, biliyordum.

Ama bahçe dediğin zaman o bambaşka bir şey.

İnanın takma akıldan akıl olmuyor, rahmetli babam (nur içinde yatsın) öğretmeye çalışırdı ben kaçardım o zamanlar, ne zaman ki içime bu duygu, bu aşk, bu sevgi düştü, en güzeli öğrenmek bilgilenmek deyip iyice araştırmaya başladım, tezler kitaplar makaleler nerede en ufak bir şey bulsam alır okur ve pratik bilgimle elekten geçirir en doğruyu saptamaya çalışırım, en büyük avantajım çocukluğum da almış olduğum pratik bilgiler, keşke babaçığımı biraz daha dinleseymişim.

Dedim ya sizde kendimi görebiliyorum, zamanla örnek bir bahçe yarataçağınıza hiç şüphem yok, kolaylıklar başarılar dilerim, en güzeli içinizde olan doğa sevgisi hiç bitmesin daima yeşererek fışkırsın.

"Bahçe ile uğraşmak oldukça zormuş. Ama bir o kadar da keyifli... İnsan başardıkça daha çok şey denemek istiyor. Galiba sonu yok bunun."

Bahçe kemanın telleri gibidir, istersen çok hoş, çok güzel, bir şarkı çıkabilir. İstersen güzel bir oyun havası da çıkabilir. İstemezsen berbat bir şarkı çıkar. :)

Güler 13-08-2011 15:38

Vaktin nasıl geçtiğini anlayamadım bahçende dolaşırken sevgili lilium.
Bir araOğuz seslendi "

mandalinci 13-08-2011 22:12

Sn. Lilium,

Herşey güzel ve düzenli, siz de çok emek vermişsiniz ama ben en çok güneş enerjisi düzeneğine ve çekirdeksiz kara üzüme bayıldım, düzenek nasıl çalışıyor ve o üzümü nerden bulurum?

İyi çalışmalar, bol ürünler dilerim.

Lilium 14-08-2011 00:29

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 846897)
Vaktin nasıl geçtiğini anlayamadım bahçende dolaşırken sevgili lilium.
Bir araOğuz seslendi "

Güler abla hoş geldin, hazır mangal yanıyorken közde bir kahve ikram edeyim.

Oğuz abiye kahve içiyorum şimdi gelemem diyemedinmi ? :D

Eklenti 240279

Ve sonra dondurma.

Eklenti 240280

Lilium 14-08-2011 00:36

Sayın mandalinci, güneş enerjisi düzeneği aynı eski sistem güneş enerjileri gibi, sıcak su deposundaki su devamlı sirkülasyon yaparak ısınıyor.

Çekirdeksiz kara üzümü bir arkadaşımdan çelik alarak yetiştirdim, istersen martta çelik gönderebilirim.

TaşevliBahçe 14-08-2011 00:42

Sayın Lilium,

Bahçeniz oldukça hoş görünüyor, sizi çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum.
közde kahvenizde bu saatte oldukça canımı çektirdi. Sanki kokusu burnumda tüttü.

çalışmalarınızın yakın takipçisiyim. saygılarla, görüşmek dileğiyle....

Lilium 14-08-2011 01:02

Hoş geldin Rafet uzunok, cezveyi hemen ateşe koyuyorum.

Sizlerinde güzel çalışmalarınız var, sizler de takiptesiniz. :)

Lilium 14-08-2011 01:13

4 Eklenti(ler)
Bahçemde yetiştirdiğim ürünlere sadece hayvan gübresi vererek yetiştiriyorum, görsel olarak bir kaç resim paylaşayım.


Süs patlicanlarım, görenler yumurta sanıyor, :)

Eklenti 240284

Dolmalıklar

Eklenti 240285

Turşuluk biberlerim.

Eklenti 240287

Bu niye arap oldu anlıyamadık. :)

Eklenti 240288

aygün 14-08-2011 09:50

Merhaba sayın lilium,

Bahçenizi yeniden ve hani daha bir merakla gezdim diyebilirim.
Şu sonuca vardım ki; sevgi emeği, emek ürünü veriyor. Her konuda bu böyle.

Emekleriniz de sonuçları da daim olsun. İcatlarınız...:) Bir şey diyim mi, ömrünüz çok daha uzun olsun , rahmetli babam da böyleydi.
Hani her şeyde emeği, izi olsun isterdi. Nasıl denir, "nev- i şahsına münhasır"...

Kolaylıklar diliyorum.

limon 14-08-2011 11:01

Zihni Sinir imiz varmış ta haberimiz yokmuş. :)

Sizin oraların havasından suyundan mıdır bilmem, ürünler çok bereketli. :) Çekirdeksiz kara üzüm şahane görünüyor. Emeğinize sağlık.

mandalinci 14-08-2011 12:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 847074)
Sayın mandalinci, güneş enerjisi düzeneği aynı eski sistem güneş enerjileri gibi, sıcak su deposundaki su devamlı sirkülasyon yaparak ısınıyor.

Çekirdeksiz kara üzümü bir arkadaşımdan çelik alarak yetiştirdim, istersen martta çelik gönderebilirim.

Eğer size zahmet olmazsa neden olmasın, teşekkürler.

Lilium 14-08-2011 12:46

Aygün hocam hoş geldiniz,

Her şeyin başı emek değilmidir, emeksiz yemek olmaz,

İcatlarım,

Evet bu tür şeyleri seviyorum, kendim bir şeyler yapmasını seviyorum, geçenlerde aklıma yeni birşey geldi, hani şu sırta bağlanıp uçan motorlar var (adını bilmiyorum) öyle bir şey yapıp bahçeye gidip geleyim. :) ucak fobim olmasa baya düşünüyorum.

Bizim burda bir deli doktor var (biz öyle diyoruz) onun bir Planör uçağı var kanatları bezden, zaman zaman burada uçuyor, onu gördüm iyice kortum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025