agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lilium / Bahçe (Balıkesir-Gönen) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/20954.htm)

OSMAN45 22-09-2014 10:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1320719)
Nedeni ne olacak sevgili OSMAN45; genç görünmek istiyor arkadaş.

Küçük olan tam bir sahtekâr, telefonu eline alır almaz daha hiç konuşmadan " dedecim by by" deyip kapatıyor, belli ki aklı başka yerde; ya tv izliyor veya başka işi var. :D

Ne yani biz genç değilmiyiz.

Küçük cadı:p kız torunumda aynı tezgahtan çıkma.

tiryaki 22-09-2014 12:17

Tebrikler. Darısı başımıza

ykaya194 22-09-2014 12:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1320679)
Bir yıl emek verip sabırla bekleyip kültürel mücadelesiydi haşeresiydi hastalığıydı gübresiydi doğal afatıydı derken emeklerinin karşılığı hasadı görmek insana başka bir keyif haz veriyor,

Hasadın bereketli olsun Üstad. Ceviz hasadı için kendine bir aparat geliştirirsin artık zira emeklerin karşılığı hasadı görmek başka keyif haz etse de elle toplamak dedelere zor gelir. 10 ağaçtan bir römork yeşil kabuklu ceviz verimi gayet iyi sayılır ve bunu başardığın için seni kutlarım.

Kolay gelsin.

musculus 22-09-2014 14:34

Bence römortun üzerinde 2 ton ceviz var.O da en az 500 kg. kuru kabuklu ceviz yapar. Ağaç başına ortalama verim 50 kg. yapar ki bu da süper bi rakam. Bereketli olsun...

Lilium 23-09-2014 01:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1320700)
Bereketli olsun.
Oğuz " yok kabağı benimkini geçemedi" diyor.
Cevizler daha kurumadan hemen gelip taze taze yiyeceğim, yarın pazar sonrası uğrarız haberiniz olsun. :D

Teşekkür ederim güler ablacığım sağ olun,

Taze ceviz mi? ondan bol ne var,

yemin ediyorum aklımdasınız ama işten zaman bulamıyorum hatta işi biraz kolaylayım da gece mece demiycem arabaya atlayıp sütlü ceviz getirmeyi bile düşündüm. :)

Yarın uğrarsanız bahçede oluruz yemek için yeşil kabuklarını soymaya uğraşırsın akşam gelirseniz hem çay içeriz hem hazır soyulmuşu hatta hazır kırılmışını istediğin kadar bulabilirsin,

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 (Mesaj 1320713)
Lilium kardeşim, benim ceviz payımı unutma.

Unutmadım abi aklımda,

Ha unuttum ha unutuldum :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1320719)

Heyyy lilium bak bunları hem öğren hem de alış.

Yaf galiba başka çaresi yok, alışacağız galiba :)

Lilium 23-09-2014 01:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1320792)
Bence römortun üzerinde 2 ton ceviz var.O da en az 500 kg. kuru kabuklu ceviz yapar. Ağaç başına ortalama verim 50 kg. yapar ki bu da süper bi rakam. Bereketli olsun...

Sayın musculus römorkum küçük 2 ton yük taşıyor fakat 2 ton ceviz almaz, tartmadım ama tahmini 600-700 kg vardı, Kabuk yaklaşık olarak yarı yarıya çıkıyor

Lilium 23-09-2014 01:58

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Yarın çalıştırmak için iki hazır yiyen yakaladım onları çalıştıracağım (üniversite talebesi) bende bol bol resim çekerim artık. :)

Bu günkü çalışmadan manzaralar,

Bugün hazır yiyenlerin turşuları çıktı bazen kamufle olmaya çalışsalar da oldukça iyi iş yaptılar, her zaman uyumaları saat 2-3 bulur bu akşam daha akşam ezanın da yattılar sabah nasıl kalkacaklarını merak ediyorum doğrusu. :)

İyi iş çıkardılar fakat ödüm de kopmadı değil, ağaçlara çıkmamalarını söyledim kim taktı ki, jebek gibi ağaç tepelerindeydiler düşecekler diye ödüm koptu.

Eklenti 518460

Eklenti 518461

Eklenti 518466

Eklenti 518462

Eklenti 518463

TRAKLI 23-09-2014 02:08

Maşallah hasatın bol ve bereketli olsun.

Çamtepe 23-09-2014 10:59

Sn. Lilium, hasadınız çok güzel gözüküyor.. Elinize, emeğinize sağlık..

Selamlar, saygılar..

Çamtepe

musculus 23-09-2014 20:43

Bu kadar emek ve uğraştan sonra kuru kabuklu ceviz kg. fiyatı 20-25 tl altında kesinlikle satılmamalı...

Lilium 24-09-2014 01:09

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Yarın çalıştırmak için iki hazır yiyen yakaladım onları çalıştıracağım (üniversite talebesi) bende bol bol resim çekerim artık. :)

Üst mesajlarımda bahsetmiştim hazır yiyenleri yakaladım çalıştıracağım diye

Ben hiç bu kadar şanslı olmamıştım bir gün önce talebeleri çalıştırarak canlarını çıkardım bu günde öyle bir işçim vardi ki arımı arı, çalışkan mı çalışkan, sempatik mi sempatik, çok çok sevdiğim iki kişi, eldivenleri takıp bir ceviz toplaması vardı ki şaşarsınız bahçem bugün başka bir güzeldi onlarla, geldikleri için çok çok teşekkür ederim her ne kadar biz değilde onlar bizi ağırladıkları için bir kez daha teşekkür ederim bizleri mahcup ettiler,

Kim bu güzel insanlar biliyormusunuz bakında görün. Dünya tatlısı iki çok sevdiğim büyüğüm, eşim ve ben kendilerini çok seviyoruz onlarla birlikte olduğumuz zamanlarda çok keyif alıyoruz.

Eklenti 518580

Eklenti 518581

Eklenti 518582

Lilium 24-09-2014 02:02

Bu yıl bahçemdeki chandlerin verim konusunu merak eden arkadaşlara bilgi olması açısından paylaşımda bulunmak istiyorum,

Bahçemde dozlayıcı olmadığını daha önce paylaşmıştım, üstelik hafifte olsa don olayı da yaşamamıza rahmen şu ana kadar yaptığım hasat oldukça memnun edici görülüyor

Hasadı daha bitiremedim devam ediyor şu ana kadar olan veriler oldukça memnun edici, gecen yıla göre iki misli belkide daha fazla olacağı görülüyor, bu öngörü doğrultusunda bende merakımı gidermek için bugünkü hasadımın ne olduğunu öğrenmeye çalıştım

Bugün yapmış olduğum hasadı küçük bir örneklemeyle vermeye çalışayım.

Ağaç yaşı 8

hasat edilen ağaç sayısı 5
Toplam yeşil kabuklu 356.800 gm
makinadan çıktıktan sonra Soyulmuş olarak yaş 187.500gm
Ağaç başı verim 37.400 gm
7 kg mını fire gitse 30 kg

Başka bir hesap ise tek bir ağaçtan topladığım

yeşil kabuklu 60.175 gm
Soyulmuş 39 kg

Not: Bu veriler sizleri yanıltmasın, bahsettiğim gibi bahçemde dozlayıcı yok dozlayıcıları tam olan bir bahçede ve iyi bakım koşullarında verimin daha yüksek olacağı bir gerçektir, dozlayıcılarım yeni yetişiyor gelecek yıl dozlayıcı sorunum kalmayacak. Gelecek yıl net olarak daha iyi bir şeyler yazarız.

Buraya bir not düşeyim geçen yıl ortalaması kurumuş 15 kg cıvarıydı.

nurani 24-09-2014 07:01

afiyet olsun....rabbim hayırlı ömürler versin...

pria 24-09-2014 12:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1321102)
Üst mesajlarımda bahsetmiştim hazır yiyenleri yakaladım çalıştıracağım diye

Ben hiç bu kadar şanslı olmamıştım bir gün önce talebeleri çalıştırarak canlarını çıkardım bu günde öyle bir işçim vardi ki arımı arı, çalışkan mı çalışkan, sempatik mi sempatik, çok çok sevdiğim iki kişi, eldivenleri takıp bir ceviz toplaması vardı ki şaşarsınız bahçem bugün başka bir güzeldi onlarla, geldikleri için çok çok teşekkür ederim her ne kadar biz değilde onlar bizi ağırladıkları için bir kez daha teşekkür ederim bizleri mahcup ettiler,

Kim bu güzel insanlar biliyormusunuz bakında görün. Dünya tatlısı iki çok sevdiğim büyüğüm, eşim ve ben kendilerini çok seviyoruz onlarla birlikte olduğumuz zamanlarda çok keyif alıyoruz.

Eklenti 518580

Eklenti 518581

Eklenti 518582

Güler Hanım ve Oğuz Beyin karakterini bu satırlar öylesine güzel anlatıyor ki..

Öyle insanlar vardır, siz bahçenizdeki işleri yaparken, size engel hatta yük olur ve içinizden bir an ''defolup gitseler bari'' diyesiniz bile gelir o yorgun bitkin halinizle..
Ama, karşılarındaki insanın bulunduğu ortamı ve psikolojisini önceden akıl eden düşünceli insanlar işte böyle külfet değil de nimet gibi geliverirler bahçenize..

''her ne kadar biz değilde onlar bizi ağırladıkları için bir kez daha teşekkür ederim bizleri mahcup ettiler'' sözlerinizden ben şunu anladım..Mutlaka Güler Hanım, sizin yanınıza giderken ''şimdi bunlar karı koca kimbilir nasıl yorgundur..belki daha yemek bile yememişlerdir'' diye düşünüp börek-çöreklerle gitmişlerdir bahçenize ve yer sofrasında ağırlamışlardır Lilium ve eşini..

Düşünceli insan, dost olmak budur..
Asıl incelik, zerafet budur.
Hele o Güler Hanım'ın eline eldivenleri takıp aynen mal sahibi gibi can-ı gönülden ceviz toplaması, yardım etmesi, insana yorgunluğunu unutturacak çok güzel bir fotoğraf..

İnsanlar görüntüleriyle değl, ruh güzellikleriyle sevilir..

Lilium 24-09-2014 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1321175)
sözlerinizden ben şunu anladım..Mutlaka Güler Hanım, sizin yanınıza giderken ''şimdi bunlar karı koca kimbilir nasıl yorgundur..belki daha yemek bile yememişlerdir'' diye düşünüp börek-çöreklerle gitmişlerdir bahçenize ve yer sofrasında ağırlamışlardır Lilium ve eşini..

Düşünceli insan, dost olmak budur..
Asıl incelik, zerafet budur.
Hele o Güler Hanım'ın eline eldivenleri takıp aynen mal sahibi gibi can-ı gönülden ceviz toplaması, yardım etmesi, insana yorgunluğunu unutturacak çok güzel bir fotoğraf..

İnsanlar görüntüleriyle değl, ruh güzellikleriyle sevilir..

Sevgili pria, inan çok güzel özetlemişsin aynen de böyle oldu, öylesine yorgunduk ki, onları görmek bizlere enerji verdi, keyif verdi.

Bilmiyorum tanıştınmız mı ama mutlaka tanışınız ve hiç göremediğiniz tatmadığınız o ruh güzelliklerinin hepsini tadabilirsiniz öylesine dostlarki neyse ben anlatmayayım tanışınca bana hak vereceksiniz.

musculus 25-09-2014 21:37

SunShader Kaolin Kili Uretimi ve Satisi
Sayın lilium kaolin kili olarak bunu mu kullandınız?

Lilium 25-09-2014 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1321404)
SunShader Kaolin Kili Uretimi ve Satisi
Sayın lilium kaolin kili olarak bunu mu kullandınız?

Bu yıl onu kullamadım başka bir ürün kullandım ama hiç memnun kalmadım.

juglandales 26-09-2014 12:54

Nail abi selam,

Bugün topladığımız cevizlerin yeşil kabuklarını yarın akşam ayırırsak sıkıntı olur mu.?

musculus 26-09-2014 14:14

Sanırım cevizlerinizde iç kararması var.

Lilium 26-09-2014 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi juglandales (Mesaj 1321518)
Nail abi selam,

Bugün topladığımız cevizlerin yeşil kabuklarını yarın akşam ayırırsak sıkıntı olur mu.?

Olgunlaşan cevizi ağaç üzerinde dahi bekletmek kaliteyi bozar bir an önce yeşil kabuğundan ayırmak ceviz iç kalitesine katkı sağlar soyma makinalarının faydası ya da ihtiyaç duyulması bundandır.

Ola ki, soyamadın yetiştiremedin başka bir iş araya girdi ( vs) Soyma işlemin geçikecekse cevizleri yeşil kabuğuyla çuvalda bekletmeyiniz (kızışır daha zararlı olur) bunları çuvaldan yere döküp ince bir şekilde yayınız ve en kısa sürede yeşil kabuğundan ayırınız.

Lilium 26-09-2014 17:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1321542)
Sanırım cevizlerinizde iç kararması var.

Anlayamadım.

Bu kanıya nereden vardınız?

musculus 26-09-2014 18:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1321409)
Bu yıl onu kullamadım başka bir ürün kullandım ama hiç memnun kalmadım.

Buradaki söylemenizde belirttiğiniz gibi acaba dedim cevizlerde iç kararması mı oldu?

Karena 26-09-2014 18:46

Sizlerden öğrenilecek çok şey var ; Şu, Toprak denilen şey harika. Ne ekersen onu biçersin, diye boşuna dememişler. Sevgi, emek, sabır ve alınterinin karşılığı bu. Ürününüzün her daim bereketli olması dileği ile.

Lilium 02-10-2014 17:54

5 Eklenti(ler)
Hasatımızı yaptık, kurutup beşer kilogramlık çuvallara doldurup astım bereketi olur inşallah

Eklenti 519620

Eklenti 519621

Eklenti 519622

Eklenti 519623

Bunlar yalova1 cinsi olanlar, 17-18 yaş iki ağaçtan 80.170 kg üstelikte 30 martta don zararı görmüşlerdi

Eklenti 519624

musculus 02-10-2014 18:40

Bereketli olsun.Umarım cevizlerinizi değerinde satarsınız. Bence 20 lira alıcı ve satıcı için iyi bir rakam. Bahçenizde meyveye yatmış kaç ağacınız var ve toplamda kg. olarak ürününüz ne kadar oldu acaba?

Lilium 02-10-2014 23:33

Daha çuvallayıp tartmadıklarım var Chandlerlerin hesabını tam olarak yapamadım ama tahmini olarak ağaç başı ortalaması 25-30 kg gelecek gibi

Lilium 04-10-2014 00:49

Bir düzeltme yapayım.

Üst mesajımda yalova 1 lerden aldığım rakamı açıklamıştım ağaçların yaprakların aralarında olanları iyi görememişim :(

Bugün bahçeye gittiğimde iki yalova1 altlarından 3.700 kg daha topladım.

80.170 kg
3. 700
+

pria 04-10-2014 09:50

Çiftçinin malını ambarda gördüğü an en mutlu en huzurlu anıdır, değil mi sevgili Lilium ?

Ne mutlu size..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1322666)
Hasatımızı yaptık, kurutup beşer kilogramlık çuvallara doldurup astım bereketi olur inşallah

Eklenti 519620

Eklenti 519621

Ben de şu zeytinlerimi toplayıp, yan gelip şöyle sizin gibi güzel bir poz vermeyi çok isterdim.

muri 11-10-2014 10:50

Sevgili Nail abi öncelikli bereketli olsun. Benim bir sorum olacak kirsehirde on iki donum ceviz bahcem var agaclarin budamasini ocak ayinda yapabilirmiyim ? cevapin icin simdiden tesekkürler.

Lilium 11-10-2014 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muri (Mesaj 1324022)
Sevgili Nail abi öncelikli bereketli olsun. Benim bir sorum olacak kirsehirde on iki donum ceviz bahcem var agaclarin budamasini ocak ayinda yapabilirmiyim ? cevapin icin simdiden tesekkürler.

Ağaçların budamaları kışı ılıman geçen bölgelerde sonbaharda yapraklarını döktükten sonrada yapılabilir,
Kışı sert geçen ya da ilkbaharda geç don olan bölgelerde budamaya çok acele edilmemelidir, don tehlikesi geçtikten sonra yapılmasını öneririm,

Bölgenizde geç don durumları varsa ve siz şubatta budamalarınızı yaparsanız ve sonrasında olan bir don ağaçlarınızı daha çok etkiler, böylesi bölgelerde olanlara mart ayı sonlarına doğru yapmalarını öneririm.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025