![]() |
3 Eklenti(ler)
|
:) Abicim bu arada hepsi de güneşi seviyor.
|
Sn Lilium videolarınızı televizyonlarda görüyoruz.
|
İki videomu istediler verdim, yayınlandığından haberim olmadı :( televizyonlarda deyince çoğul olmuş ben bir kanala vermiştim başka kanallarda da yayınlanıyor mu?
|
Sadece Tarımtürk' te rastladım bir videonuza onunda yarısında denk geldi.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bugün bahçeyi gezip biraz resim çektim. Dondan etkilenen cevizlerde meyva tutumu az olsa da buna da şükür diyoruz.
Eklenti 502119 Eklenti 502120 Eklenti 502121 Eklenti 502122 Eklenti 502123 |
Maşallah gayette iyi gözüküyorlar. o ceviz yapraklarına dokunup elimizde kalan kokusu ne kadar güzeldir.. çok seviyorum o kokuyu.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 504312
Bugün, sevgili Lilium'un bahçesini ziyaretine gittim. Resimde de görüldüğü gibi ağaçlardaki salkım cevizleri gösterirken gözlerinin içi parlıyordu. Bana ayırdığı zaman ve gösterdiği ilgiden dolayı kendisine tekrar teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Cevizlere ilk kaolin uygulamamızı dün yapabildik, ilk uygulama yeterli olmuyor iki uygulama üst üste yapmak daha güzel bir kaplama yapıyor en kısa sürede ikinci uygulamayı da yapmak gerekiyor zira sıcaklarda epey bastırdı güneş yanığına karşı önlemimizi almalıyız.
Eklenti 508598 Eklenti 508599 Eklenti 508600 Eklenti 508601 Eklenti 508602 |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Kaolin uygulamasında kaolinden az ya da hiç nasibini almayanlar
Eklenti 508608 Eklenti 508609 Eklenti 508610 Eklenti 508611 |
4 Eklenti(ler)
Şu fotoğraflarda 7x3.5 - 8x4 ceviz fidanı ekeceklere ya da düşünenlere bir şeyler anlatır mı bilemiyorum, 8x8 ekili 8ci yaşında olan ağaçların durumu
Eklenti 508617 Başka bir ara Eklenti 508618 Buda başka bir ara Eklenti 508619 Ve dört metreye ekilmiş fidan Eklenti 508632 |
Nail abi cevizlerin çok güzel görünüyor,hasatın bol olur inşaallah ,hangi resimler pedro, hangileri chandler acaba? Abi sendeki bu meyve tutumunu gördükçe kendi ağaçlarımın ismine doğruluğundan şüphe duyar oldum. Kolaylıklar diliyorum.
|
Bir tek bu mesajımdaki http://www.agaclar.net/forum/1305597-post1274.htm ilk resim pedro diğerleri hepsi chandler.
Fidanlarınız küçükse ve dinç gelişiyorsalar meyva tutumu az olur, dinç gelişmesi iyidir ağaçınız kuvvetli olur meyvaya yattığında da meyvaya bakabilir güzel verim alırsın, Şüphe duyma endişenizin bir sebebimi var? chandleri hiç tanımıyorsanız ilk bahardaki meyva çiçeğini göstermesinden tanıyabilirsiniz, chandler her uç gözde meyva çiçeğini gösterdiği gibi yandal gözlerde de çiçeğini gösterir fidanlarınız dinç gelişiyorsa daha sonra meyvayı dökebilir bu gayet normaldir, meyva dökümlerini altı yaşına kadar görebilirsiniz. Resimleri varsa paylaşın isterseniz belki bir şeyler söyleyebiliriz, resimden kesin teşhis koymak zor oluyor ama belki bir şeyler yakalayabiliriz. |
1 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafları bir iki hafta önce çekmiştim
|
Diğer fotoğrafları yükleyemedim ,resimde görünen chandler (fidancıdan öyle aldım).
|
Evet bu chandler, keyfide iyi görünüyor.
|
Alıntı:
Bir zamanlar çok flu olan bir kuşun fotoğrafını kuş sitesine göndermiş ve türünü sormuştum umutsuzca. Cevap hemen gelmiş ve ben şaşırmıştım. Nasıl bilebildiklerini sorduğumda: "Fotoğrafta kuş hiç olmasa, konduğu dala bakarak yine de kuşun türünü söyleyebilirler" şeklinde, latife yüklü bir cevap almıştım. Siz de bir dala bakarak, onlarca ceviz cinsinden, "bu chandler" diyebiliyorsunuz. Saygılar size.. |
Ceviz yapraklarının kokusu burnuma geldi :) Ne güzeller...
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Pedro değilse lütfen onların da fotoğrafını koyun da, buradan gübresini suyunu vermeye başlayayım:) selamlar |
sn lilium,
göz aşısının sezonunu çok erkene almışsınız.sonuçlarının güzelliği de ap ayrı bir olay.anlasılan üstat olunca temmuz ve ağustos aylarını beklemeye gerek yok gibi gözüküyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Meyvasız ve pişkin göz bulunca bir kaç tane haziranda aşı yaptım, bu yılın sürgünleri henüz pişkinleşmedi pişkin olsalar temmuz ağustosu hiç beklemeyeceğim. |
5 Eklenti(ler)
Herkes bayram telaşındayken ben bahçe telaşındayım bahçeye gidip gezinti yapayım dedim bir kaç da fotoğraf çekeyim dedim.
Karpuzlarım kendilerini göstermeye başladılar Eklenti 511040 Eklenti 511041 Eklenti 511042 Kabaklarım, bunlardan fırında kabak tatlısı yapacağım Eklenti 511043 Bunun keyfine diyecek yok ceviz ağacının altında gölgede keyif sürer. Eklenti 511044 |
3 Eklenti(ler)
Gezilirken bir avuç goji iyi gelir.
Eklenti 511045 Eklenti 511046 Bir yandan kızarırlarken diğer yandan uç filizler yeni meyvalarını yaparlar. Eklenti 511047 |
3 Eklenti(ler)
Elmalarım,
Kuşlardan arta kalanlar bizimdir :) Eklenti 511048 Eklenti 511049 Üçüncü senesindeki pedro, uç dalları eğilmesin liderliğini sürdürsün diye bağladım. Eklenti 511050 |
Merhabalar
Sonunda 44 sayfayı okumayı bitirdim. Gayet zevkli ve bilgilendiriciydi. Güzel bir ceviz ekibi oluşturmuşsunuz tebrik ediyorum, umarım ileride ben de dahil olabilirim (henüz bilgilenme aşamasında olsam da). Ceviz ile ilgili kitap veya başka bir kaynak varsa link verebilir misiniz? Selamlar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025