agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lilium / Bahçe (Balıkesir-Gönen) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/20954.htm)

tiryaki 17-10-2014 15:42

Abi, yorumlarınızı alabilir miyim, şubat ayında budama yapmayı planladığım noktaları da işaretledim.

http://www.agaclar.net/forum/1325537-post1728.htm
http://www.agaclar.net/forum/1325537-post1729.htm
http://www.agaclar.net/forum/1325537-post1730.htm

Lilium 17-10-2014 23:15

İşaretlediğin yerler doğru, bazıları martta tepe vurulacak gibi olmuş.

Fidan çukurlarını kapatmayı unutma.

Lilium 18-10-2014 01:37

Şu makinaya bayıldım, her yöne hareket etmesi çok güzel. Teknolojiyi çalmak lazım.

Walnut Orchard Pruning - YouTube

tiryaki 19-10-2014 08:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1325801)
İşaretlediğin yerler doğru, bazıları martta tepe vurulacak gibi olmuş.

Fidan çukurlarını kapatmayı unutma.

Evet, 1-2 hafta içinde yanmış gübre ile karıştırıp hepsini kapatacağız.
İkinci bir tepe vurumu konusunda hala kararsızım.

Lilium 20-10-2014 23:33

Mükemmelin mükemmeli bir bakım ve budama tekniği uygulanmış, uygulayanları kutlarım.

https://www.facebook.com/ceviz.biz/p...937554/?type=1

Lilium 03-11-2014 00:42

5 Eklenti(ler)
Bu günkü hasadımız.

Eklenti 525001

Eklenti 525002

Eklenti 525003

Eklenti 525004

Eklenti 525005

Ayva yemeye beklerizzzz.

günebakan 03-11-2014 06:56

Ohhh maşallah ayvalar çok güzel görünüyor tadına bakmış biri olarak çok lezzetli olduğunu da söyleyebilirim:) Afiyet olsun sevgili Lillium

alimallah 03-11-2014 07:34

Ayvalarınızın cinsini öğrenebilir miyim, sayın Lilium?
Selamlar

Güler 03-11-2014 08:13

Geleceğiz.... ;)

Lilium 03-11-2014 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alimallah (Mesaj 1330601)
Ayvalarınızın cinsini öğrenebilir miyim, sayın Lilium?
Selamlar

Eşme ayvası sayın alimallah, aroması ve tıkamaması çok hoşuma gittiği için en sevdiğim ayva,
Bahçemde Yerli cinste var üstelik daha da iri fakat tat ve yemesi hoşuma gitmiyor ama onuda bahçemde bulunduruyorum çünkü baya işime yarıyor, iri olduğu için gelen ona saldırıyor diğerleri bana kalıyor :)

Alıntı:

Ohhh maşallah ayvalar çok güzel görünüyor tadına bakmış biri olarak çok lezzetli olduğunu da söyleyebilirim Afiyet olsun sevgili Lillium
Teşekkür ederim sevgili günebakan,

Alıntı:

Geleceğiz....
Bekliyoruzz.....

alimallah 03-11-2014 15:43

[QUOTE=Lilium;1330649]Eşme ayvası sayın alimallah, aroması ve tıkamaması çok hoşuma gittiği için en sevdiğim ayva,
Bahçemde Yerli cinste var üstelik daha da iri fakat tat ve yemesi hoşuma gitmiyor ama onuda bahçemde bulunduruyorum çünkü baya işime yarıyor, iri olduğu için gelen ona saldırıyor diğerleri bana kalıyor :)

Taktik için teşekkürler:)

cetiner 15-11-2014 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1326668)
Mükemmelin mükemmeli bir bakım ve budama tekniği uygulanmış, uygulayanları kutlarım.

https://www.facebook.com/ceviz.biz/p...937554/?type=1

Bahçe çok güzel gerçekten,fakat en alttaki dalların alınması gerekmez miydi?

Lilium 15-11-2014 23:41

Yaz budamasında alınabilirdi belkide alındı fotoğrafın çekilme tarihi belli değil, belkide farklı yöntem tercih edildi, hem gövdenin güneş yanığına önlem olmuş hem fidanın açılan yaralara çalışması engellenmiş, yaz budamasın da çıkarılmadıysa mart budamalarında muhtemalen alt dallar çıkarılacak.

cetiner 28-12-2014 11:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 932403)
Tulum ile ilgili bölümü özeline yazdım.

Uzun saplı budama makasının mekanizması ip ile çalışıyor Ama şerit bir ip sarı renkte olan boru aksam siyah boru aksam üzerinde çekiyorsun o kadar.

Bu sizin dediğiniz gibi değil, bunun uç bıçağı kesim yeri iki tarafa da dönüyor istediğin dal şekline göre meyil verebiliyorsun, benim çok hoşuma gitti budamaları nasıl yapacağım diye düşünürken ne zaman bittiğini anlayamadım.

Eklenti 277055

Eklenti 277056

Merhaba Nail abi şu günlerde yüksek dal budama makası almak istiyorum. Sizin kullandığınız Fiskars veya Gardena markalarından birini almak istiyorum. Fiyat olarak aşağı yukarı aynı, Fiskars alırsam internetten alıcam, Gardena, Balıkesir merkezde var. Sizden ricam bana karar vermem için yardımcı olmanız. Hangisi sizce daha kullanışlıdır?

Lilium 28-12-2014 13:15

Gardenayı hiç kullanmadım gördüğüm kadarıyla aynı özellikteler gibi geldi, ben fiskarstan oldukça memnunum dün bir arkadaşımada da bir adet sipariş verdik pazartesi gönderecekler, 299 tl Fiskars 115560 Teleskopik Yüksek Budama Makası GittiGidiyor'da 135378072

Üç adet vardı birini biz aldık bir tane kalmış bir bak istersen.

Lilium 18-02-2015 03:06

Ceviz soyma ve kurutma tesisi

2 Eklenti(ler)
Biraz daha ileriye gidip ceviz soyma makinası ömürlük olsun istedim ceviz soyma makinasını tamamıyla kromdan yaptım boşaltma kapağını basit ve kullanışlı olması açısından baskı sistemi kullandım, açma kolu kilidi kullanmadım, aç ve kapa.

Su sızdırmasına karşı boşatma kapısına kauçuk conta kullanarak ve cevizin yeşil kabuğunu soyan bölüm dahi en sert olan krom dişli malzemeden yapıp makinayı tamamıyla krom yaparak hiçbir makinada olmayan gelişimleri sağladık.

Eklenti 537495

Biraz daha ileriye gidip küçük bir ceviz soyma ve kurutma tesisi olsun istedim.
Cevizler soyulduktan sonra ayıklama bandına akacak burada cevizler elden gözden geçecek ayıklanacak aynı bant taşıma bandına aktarıp taşıma bandıyla kurutma makinasına dolacak, günlük hasat günlük kurutmayla işlemi bitirip çuvallanacak.

Eklenti 537496

Lilium 03-03-2015 00:44

2 Eklenti(ler)
Ceviz budamalarına başladık.

Eklenti 539121

Eklenti 539122

Hafta sonuna kadar kendi bahçemi bitirmem lazım, bu yıl bir çok arkadaşa budama için söz verince her yılki gibi bu yılda gurbete çıkmak farz oldu,

Cumartesi Çanakkale can'dan başlayıp lapseki, şarköy, keşan, tekirdağ, iznik, sakarya, ve malatya şimdilik bu kadar, Bu zaman zarfında sanırım en çok siteyi özleyeceğim.

Haa bu arada budama makasımdan bahsetmeden geçemeyeceğim, budamalara başladım günün akşam üstü budama makasım arızalanmaz mı aman Allahım ne yapacağım, çalışma pirensibini hiç bilmiyorum şimdi bittim ben,elim kolum bağlı kala kaldım, servise göndersem bir haftada gelmez, iş başa düştü yaptın yaptın yapamadın yandın.

Eve geldim ben makasa bakıyorum o bana ne yapacağımı bilmiyorum sökeceğim söksen ne olacak ip kopmuş yerinden çıkmış nereden nasıl geçiyor bağlantısı neresi, Aynı ipi nereden bulacağım hepsi bir muhamma fakat yapmalıyım başka çarem yokkk.

Önce çalışma pirensibini öğrenmeye çalıştım saat 18 den 02 ye kadar, umutlarım giderek bitiyordu yok bulamayacağım yapamayacağım dediğim anlar çok oldu, yılmadım bulmalıyım yapmalıyım derken buldum, oh çok şükür deyip çocuğun oyuncağına kavuştuğu gibi sevindim inanınız ki, Sıra kopan ipe gelmişti sabah kalkıp gönene ip aramaya gittim yok yok yok, Çare geliştirmeliyim bir şekilde yapmalıyım bütün dükkanları geziyorum derken aklıma aynı kalınlıkta ve daha sağlam olan bisiklet teli geldi biraz sert fakat çalışırsa mükemmel olur denemeliyim, denedim ve eskisinden çok daha sağlam oldu,

Bunu neden yazdım, başınıza böyle bir olay gelirse böyle bir durumla karşılaşırsanız değerini o zaman anlarsınız.

Güler 03-03-2015 07:23

Bende Felco 7 var, işini görürse uğra al.

Lilium 03-03-2015 10:37

Fiskars yüksek dal kesme makası

Çok teşekkür ederim güler abla, el budama makası bende de çok, ben resimlerdeki uzun budama makasından bahsetmiştim ondan bir tane var bozulunca da dünyam karardı çok şükür ki yaptım hemde yenisinden daha sağlam, dünden beri üzüntüyü ve sevinci bir arada yaşadım inanki, bozulduğuna üzüldüm, tamirini yapabildiğime ve bundan sonra neresinden arıza yaparsa yapsın arızasını giderebileceğime çok sevindim, bu makasla çok rahat ediyorum ağaç üstüne çıkmadan yerden ağaçları daha iyi görerek ağaçları budayabiliyorum iyiki almışım yapana her kullandığımda dua ediyordum çok memnundum düne kadar, bozulması çok moralimi bozdu fakat üsttede bahsettiğim gibi çalışma pirensibini tamirini yapabilmek çok sevindirici oldu kısacası artık servis aramama gerek kalmadı servisi yanında taşıyorum,

Bu budama makasından olan arkadaşlar hiç endişelenmesinler a l o lilium desinler yeterli.

Safranlı 03-03-2015 11:44

kolay gelsin...ellerinize sağlık

Lilium 14-03-2015 01:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1360440)

Cumartesi Çanakkale can'dan başlayıp lapseki, şarköy, keşan, tekirdağ, iznik, sakarya, ve malatya şimdilik bu kadar, Bu zaman zarfında sanırım en çok siteyi özleyeceğim.

Bir hafta gecikmeyle yarın yola çıkıyorum 15-20 gün aranızda olamayacağım. Sevgilerimle...

barba1981 14-03-2015 11:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1363206)
Bir hafta gecikmeyle yarın yola çıkıyorum 15-20 gün aranızda olamayacağım. Sevgilerimle...

Nail abi İznik'e gelmişken Yenişehir'e de uğrarsan sevinirim .

musculus 03-04-2015 11:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1363206)

15-20 gün doldu.

Lilium 06-04-2015 00:54

5 Eklenti(ler)
Döndüm döndüm, zaman bulup yazamadım birazda rahatsızlaşınca bazı arkadaşların işlerini bile tamamlayamadık.

Çok fotoğraf çekme olanağım olmadı çekebildiklerimi paylaşayım.

Sitede üyemiz memoli22 keşanda kurmuş olduğu bahçe

Eklenti 545181

Eklenti 545182

Eklenti 545183

Bilgisi olmamasına rahmen en beğendiğim bahçelerden biri, etrafındaki bahçelerde bu gelişimi göremedim,
Bilgisi olmamasına rahmen doğru işler yaptığını görünce merak edip sordum.

Cevabı gayet netti.

-Abi sitede söylediklerini uyguladım:

Geç uyguladım ama cesaret edip söylediklerini yapıp fidanları üç dört göz üzerinden kestim ve böyle oldular.

Gayet iyi gelişmişler bu yılki gelişimleriyle birlikte seneye mart budamalarında muhtemelen iki katıda kurabiliriz.

Burası acemi bir çiftçinin bahçesi olarak gayet başarılı gördüm doğru yoldasın sevgili memoli22.

Hemen yanında ona sınır olan ve aynı yıl ekilen bu bahçe ise bir ziraat mühendisine aitmiş.

Acemi çiftçi ve ziraat mühendisinin arasındaki fark beni gülümsetti.

Eklenti 545189

Eklenti 545190

Lilium 06-04-2015 01:02

2 Eklenti(ler)
Yine keşanda başka bir bahçedeyiz, toprağı çok verimsiz bir toprak olmasına rahmen geçen yıl üç dört göz üzerinden kesmiştim bu gelişimi ben bile beklemiyordum sahipleri başarı için hiç bir şeyden kaçınmıyorlar uygulamalarıda doğru yaparak bu gelişimi sağladık,
Bu yılda tepe kesimi yaparak yan dallanmasına teşvik ettik.

Eklenti 545193

Eklenti 545195

Adı lazım değil, bu uygulamayı gören bir üstad (Bayada ünlü bir üstad) bahçe sahibine söylediği cümle aynen şöyle. 5 yıl geri gitmişsiniz.

Uygulama öncesi fidanın nasıl bir gelişim göstereceğini nasıl olacağını iyi anlatıp bilgilendirdiğim için bahçe sahibi bunu yemiyor bu üstada yol göstererek uğurlamış.

Püf nokta:

Bu üstadın bu işi bilmediğine zerre kadar inanmıyorum en iyisini bildiğini biliyorum buradaki oyun bahçe sahibini korkutup danışmanlık almak, sonrası mı, gel resim çekin git arkadan bir faturalar kabarık geliyor 1000, 2000, 3000 keyfi ne isterse onu yazıyor.

Lilium 06-04-2015 01:22

2 Eklenti(ler)
Burasıda iki yıldır düzeltmeye çalıştığım bir bahçe, iki yıl üst üste budama hatası yapılınca yeniden temeli kurmak hem geri götürüyor hem çok zor oluyor,

Yapılan hatayı kısaca izah edeyim, ilk yıl doğru uygulama yapılarak fidanlar 2-2.5 metrelerde geliştirilmiş, sonra mühendis budamaya gelmiş ve 70-80 cm lerden kesip 30-40 cm lerden taçlandırılmış, bir sonraki yıl başka bir budayıcı gelip uzayan fidanı tekrar kesip yan dallara liderlik verip liderin tüm filizlerini kesmiş aynı bodur elma budar gibi budayınca fidanların temelini bozmuş.

Geçen yıl alçak olan yandalları biraz durdurarak liderleri güçlendirmeye çalıştık bu yılda epey bir kalındal çıkararak tacı yukarıya çekerek birinci katı bazılarında da ikinci katı kurmaya çalıştık.

Eklenti 545197

Eklenti 545198

Lilium 06-04-2015 11:35

5 Eklenti(ler)
Keşanda başka bir bahçe, toprak koşulları iyi olmamasına rahmen iyi meraklı ağaç sevgisi olan bir bahçe bakıcıları var her şeyi sorup öğrenmeye çalışıyor hatta abi sen yapma bana söyle ben yapayım diye can atıyor, böyle oluncada harçanan emek karşılığını veriyor,

Eklenti 545259

Eklenti 545260

Eklenti 545273

Eklenti 545261

Biraz daha emek harcayarak şekil budamalarını gerçekleştirmeye başladık.

Eklenti 545262

musculus 06-04-2015 18:59

Çalışmalarınız ve resimlemeniz takdire şayan. Resimlerde ceviz cinslerini belirtmediğinize göre yabancı ( chandler,fernor,pedro,fernette ) cins mi acaba hepsi?

labtek 08-04-2015 11:28

işte budur .baktıkca insanın içi acılıyor.inşallah daha güzel olcak.kolay gelsin.

Lilium 10-04-2015 17:49

Gönen Tarım Ve Hayvancılık Fuarı

5 Eklenti(ler)
Gönen Tarım Ve Hayvancılık Fuarı dün açıldı bugün gidip gezip ziyaret ettim. stantlara ilgi daha doğrusu fuara ilgi her yılkinden az gördüm tarım aletleri bilhassa traktörler tüm stantları doldurmuş durumda diğer stantları gezerken tanıdık bir sima gözüme çarptı birden şaşırdım kapı komşumuzun kızı o şaşkınlıkla yaklaştım hayırlı fuarlar diledim ama şaşkınlığım henüz üzerimdeydi, konuyu az çok biliyordum duyuyordum eşinin romanyadan damızlık olarak getirdiği koyunları her gün gelip kendisi baktığını beslediğini duyumlarını alıyordum, Burada da fuarda hayvanların başında görünce şaşırmadan edemedim.

Bunları neden yazıyorum, işin başı para pul değil önce sevgi olduğudur sevgi olunca her şeyin olabileceğini bir kez daha gördüm.

Bu kardeşimin azmine başarısına hayran kaldım doğrusu bir çoğumuzun yapamayacağı işi başarmış ve tanıtımını da kendisi yapıyor şaşkınlığım ondandır, Eşi Türkiye sulama birlikleri başkanı toplantıdan toplantıya koşarken kendisi de elleriyle besleyip büyüttüğü koyunlarını fuarda gururla tanıtmaya çalışıyor anlatırken gözleri pırıl pırıl parlıyor keyifle zevkle anlatıyor bak abi bu daha dokuz aylık, bu iki aylık, bunu annesi emzirmedi ben ellerimle emzirdim büyüttüm,

İnanın her eş hele bir başkan hanımının çobanlık yapacağını eminim ki, sizlerde aklınızdan geçirmezsiniz, Ah o sevgi var ya o sevgi, her şeyin başı o, Ne para ne şan ne şöhret, sevgi her şeye yeter'i bir kez daha gördük. Kutlarım seni sevgili kardeşim başarıların daim olsun.

Eklenti 546021

Eklenti 546022

Eklenti 546023

Eklenti 546024

Eklenti 546025

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025