agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zafer İnandıklı / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/18157.htm)

aygün 20-02-2010 14:58

Gıpta ve hayranlıkla izliyorum deminden beri. Ne diyebilirim, hayallerimdeki yaşam tarzı sizinkisi. Umarım böyle bir yaşama kavuşurum ben de çok geçmeden. Çünkü balkon bir yere kadar. Size ve eşinize güzel bitkileriniz ve kanatlı dostlarınızla birlikte huzurlu bir yaşam diliyorum. Emeklerinize sağlık, çok etkilendim.

günebakan 20-02-2010 21:42

Sn.Zafer bey bahçenizdeki sarkan saksılardaki sarı ile kırmızı çiçekli çiçeklerin adı nedir acaba.

Güngör Salman 20-02-2010 22:05

Sn Zafer İnandıklı, Emeğinize sağlık herşey çok güzel. Yanlız birşey ilgimi çekti bahçenizde bolca soğanlı bitki var, onların çiçeklerinide görmek isteriz sevgiler.

Zafer İnandıklı 20-02-2010 22:28

Sayın günebakan, sarıkız mış hanım öyle dedi (saksılar onun)

k_donmez 20-02-2010 22:37

Sayın Zafer İnandıklı,
Bahçeniz çok güzel, renkli, zengin ve bereketli. Sevgi kokusu hakim. Sabır ve ilgi hakim. Ailece ellerinize sağlık. Kış diye bahçenizi küçümseyip, yaz resimleri vermeyin. Bir kış farkınız var ise onu bize gösterin öğrenelim.

Zafer İnandıklı 20-02-2010 22:39

Sayın Güngör Salman, amaryllis'leri kast ediyorsunuz galiba. Onları saksıya almıştım henüz bir hareket yok, ben de merakla bekliyorum.

k_donmez 20-02-2010 22:40

1 Eklenti(ler)
Bu resimdeki sarkan sarı çiçekli bitki sizin bahçeden. Acaba türü nedir? Kışın durumu nasıl oluyor?

Zafer İnandıklı 20-02-2010 22:45

Sayın k donmez, küçümseme değil, hüzün olmasın istedim. Sarı çiçeğin türü hakkında sarkan cins dışında bir bilgim yok. Kışın örtü altında olursa fazla etkilenmiyor.

Güngör Salman 20-02-2010 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 582703)
Sayın Güngör Salman, amaryllis'leri kast ediyorsunuz galiba. Onları saksıya almıştım henüz bir hareket yok, ben de merakla bekliyorum.

İlk kez açacaklar yani.

k_donmez 20-02-2010 22:51

Sayın Zafer İnandıklı, hüzün olmamalı, işte bu soğuklarda laleler, sümbüller, nergisler, çiğdemler en soğuk yerlerde çiçek açıyorlar. Bazı bitkilerimiz hiç solmuyor. Yemyeşiller. Biraz matlaşsalar da yaşama sevincimizi sürdürmeye yardım ediyorlar. Benim kastım, mesela kışı dışarıda geçiren mum çiçekleriniz var ise bunları adlarıyla paylaşmak olabilir. Tabi dışarıda yaşamayı başaramayanları da.

günebakan 20-02-2010 22:59

Teşekkür ederim Zafer bey çok güzelmiş birde kahverengi boruların önünde görünen kırmızı çiçekli olanların ismi nedir acaba?

Zafer İnandıklı 21-02-2010 19:37

Sayın günebakan, kırmızı çiçekliler sakız sardunya.

günebakan 21-02-2010 19:43

Zafer bey anlatamadım bir türlü kusura bakmayın 67 nolu mesajdaki çiçeği sordmuştum ben:)

Zafer İnandıklı 21-02-2010 20:05

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 582717)
Sayın Zafer İnandıklı, hüzün olmamalı, işte bu soğuklarda laleler, sümbüller, nergisler, çiğdemler en soğuk yerlerde çiçek açıyorlar. Bazı bitkilerimiz hiç solmuyor. Yemyeşiller. Biraz matlaşsalar da yaşama sevincimizi sürdürmeye yardım ediyorlar. Benim kastım, mesela kışı dışarıda geçiren mum çiçekleriniz var ise bunları adlarıyla paylaşmak olabilir. Tabi dışarıda yaşamayı başaramayanları da.

Evet çok haklısınız, alttaki görüntüler bahcemin bu günkü durumu. Yapılacak çok iş var yeni düzenlemeler, belleme, torf, perlit karıştırıp harmanlama, bazılarının yerini değiştirme gibi.

Yarından itibaren sabah ezanı kalkıp bu işleri bitirmem lazım.

Zafer İnandıklı 21-02-2010 20:20

4 Eklenti(ler)
Bunlar da diğer köşeler.

Zafer İnandıklı 21-02-2010 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 583105)
Zafer bey anlatamadım bir türlü kusura bakmayın 67 nolu mesajdaki çiçeği sordmuştum ben:)

Maalesef bilmiyorum araştırıyorum.

günebakan 21-02-2010 20:48

Anladım yine de teşekkürler:)

Nuri Murvet 21-02-2010 20:52

Merhaba Zafer İnandıklı

Bu gün bahçenize misafir oldum, bahçenizin durumu bizim şu an ki halimizin aynısı, bu aylarda bahçelerin genel durumu böyle kolay gelsin, yardıma ihtiyacınız olduğunda herzamanki yerimizdeyiz, seslenin hemen yanınızdayız. Selamlar...

Az daha unutuyordum araştırdığınız bitki yanılmıyorsam Dipladenia sundaville, Mandevilla Saygılarımla...

günebakan 21-02-2010 20:55

Saınırım haklısınız Nuri bey.
Zafer çiçeğin ismini öğrenmiş olduk güle güle büyütün:)

Zafer İnandıklı 21-02-2010 21:27

2 Eklenti(ler)
Dün bir arkadaşımın şile yolu üzerinde orman kenarında açtığı tesisde idim. tabi ki hazırlık lı gittim, bağajda çuvallar,mala, kürekle. Orman içinde yaprak çürükleriyle bezenmiş ipeksi tabakayı çuvallara doldurdum.

Kadelenler, ileride yapılacak eklemelere kurban gidebilirdi,köklerini bozmadan aldım.

Zafer İnandıklı 21-02-2010 21:35

1 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi de bir ağaç dibinde buldum. Bana çok ilginç geldi yaprak, üstünde yaprak iki yaprak arasında tomurcuk.

Dayanamadım onu da aldım.

Nuri Murvet 21-02-2010 21:47

Merhaba

Bugün sizin bahçeye demir attım, sizi takip ediyorum aldığınız orman altı toprağından çok ilginç bitkiler çıkacağına emin olun, aldığınız yaprak çürüntülerinde bahçenize mantari (fungus) hastalıkları bulaştırabilirsiniz dikkatli olmakta fayda var.

Dayanamayıpta aldığınız bitki Ruscus aculeatus (tavşan memesi) çalısıdır. Saygılarımla

Vildan Sönmez 21-02-2010 22:04

1 Eklenti(ler)
Zafer Bey 101 nolu mesajdaki tavşan memesi, orman yürüyüşlerinde hep kırmızı tohumlu halini gördüğüm bitki. Sayenizdse ilk defa çiçekli halini de görmüş oldum. Çiçekleri geçince bu fotoğraftaki gibi olacak.

Zafer İnandıklı 21-02-2010 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurimurvet (Mesaj 583179)
Merhaba

Bugün sizin bahçeye demir attım, sizi takip ediyorum aldığınız orman altı toprağından çok ilginç bitkiler çıkacağına emin olun, aldığınız yaprak çürüntülerinde bahçenize mantari (fungus) hastalıkları bulaştırabilirsiniz dikkatli olmakta fayda var.

Dayanamayıpta aldığınız bitki Ruscus aculeatus (tavşan memesi) çalısıdır. Saygılarımla

Sayın nurimurvet, çok teşekkür ederim. Bu konuda bana neler tavsiye edersiniz.

Saygılar, sevgiler.

Nuri Murvet 21-02-2010 23:10

Merhaba

Orman altı üst toprak veya bitki artığı, yaprak çürüğü gibi malzemeler çürüme oluşumunu daha tamamlayamamış olması nedeni ile asitiktir, doğal ortamında bulunan çimlenmemiş tohum, spor, böcek yumurtaları, nematot, mantari hastalıklar kısaca oradaki biyolojik ortamı alıp kendi bahçenize getirdiniz.

Kullanacağınız ortamda belki de hiç bir şey olmayacak ama ya buradaki olumsuzlukları bahçenize taşıdıysanız o zaman size hem maddi hemde manevi bir sürü sorunla karşılaşırsınız, aldığınız toprağın hacmini bilmiyorum açık alanda bir yere serin üzerini örtecek naylon örtü, Ziraii ilaç bayisinden toprak fumigantı alıp kullanım kurallarına uyularak toprağınızı steril hale getirdikten sonra gönül rahatlığı ile bahçenizde kullanabilirsiniz.Sagılarımla...

k_donmez 21-02-2010 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 583171)
Bu bitkiyi de bir ağaç dibinde buldum. Bana çok ilginç geldi yaprak, üstünde yaprak iki yaprak arasında tomurcuk.

Dayanamadım onu da aldım.

Sayın Zafer İnandıklı, bu çiçekli bitkiyi, yaprağı veya adı her neyse onu bende merak ediyorum. Zira bunu çiçekçiler buket hazırlarken kullanıyorlar, çiçeklerin olduğu yerlerde kırmızı meyvalar oluşuyor. Ateş dikeninin meyvaları gibi. Adını öğrenebilirsek ben de mutlu olacağım. Bunun yanısıra bir bahçeyi güleryüzlü hale getirmenin ve onun korumanın ne kadar zor olduğunu sizin mesajlarınıza eklenen son resimlerden çok iyi öğrendik. Aman hüzün olmasın. Bu güzelliklere kavuşmanın tatlı heyecanını yaşıyoruz ve o günlere çok kalmadı. Yakında yeniden her yanımızı donatacaklar.
Bütün bunları yazdıktan sonra Sayın Nuri Murvet'in yazısını okudum. Muradıma erdim. Bitkinin adı Ruscus aculeatus imiş öğrendim. Hani söylemiştim ya, sizden öğrenelim diye, işte öğrendim.
Bu mesajı daha çok düzeltirim. Vildan hanımda meyveli resmini eklemiş. Pişti oldu.
Bir de toprak sterilizasyon yöntemi öğrendim. Kısa günde daha ne istenir.

sevim.K 22-02-2010 20:36

Sayın Zafer İnandıklı neden daha önce görmedim diye bütün bahçenizi dolaştım. Emeklerinize sağlık:) Sardunyaların sarıkızın olduğu duvarınıza demirlemiş durumdayım. Bahardaki canlanmış hallerini yeniden izlemek için:)

hüzün 26-02-2010 18:21

Çok beğendim Sayın Zafer İnandıklı,
koskoca bahçeye naylonla sera yapmışsınız çok başarılı buldum, bir an ben de yapmayı düşündüm ama malesef burası fırtına bakımından çok bereketli olduğu için naylon falan dayanmaz.size koly gelsin ellerinize emeklerinize sağlık.

Adalet Yağcı 26-02-2010 20:09

Sayın Zafer İnandıklı, evi bir sardunya cennetine döndürmüşsünüz, harika görünüyorlar.
İnşallah hepsi de kışı atlatmıştır, bu kış bir çok arkadaş sardunyalarımızı kaybettik, bari sizde seyredelim güzelliklerini.

ezgili dünyam 27-02-2010 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 583193)
Zafer Bey 101 nolu mesajdaki tavşan memesi, orman yürüyüşlerinde hep kırmızı tohumlu halini gördüğüm bitki. Sayenizdse ilk defa çiçekli halini de görmüş oldum. Çiçekleri geçince bu fotoğraftaki gibi olacak.

Biz çocukken, yaka iğnesi çiçeği derdik. Yakalarımıza takardık.:p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025