agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zafer İnandıklı / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/18157.htm)

Orhan Özbilgiç 22-07-2011 11:13

Zafer Bey' ciğim;
Bitkilerinin hepsi seçme, hepsi bakımlı maşallah.
Pasiflora meyveden yıkılıyor. Mavişler sarktıkça uzamışlar. Crocosmia hoş bir renk ve çiçek yapısına sahip. Sevgili Periş iyi benzetmiş. Frezyayı andırıyor.
Yumrulu Begonya, Canna, Mandavilla, Pembe Phlox, Yaprak güzelleri.. Hepside gözalıcı.

Kaktüsler hep açmış. Benim onlara meylim pek yok ama haklarını yemiyeyim. Güzele güzel demek gerek.:p Ben, asıl o son fotoğraftaki ''Kaplumbağa Kılıklı'' kaktüsü daha ilginç buldum.

liliumların bu kadar çeşidini bir arada senin bahçende gördüm desem! Amarilyisler, renkli Galalar, Güngüzeli..Hepsi nefis. Valla hanıefendi ve sen harikalar yaratmışsınız.

Ana Kraliçe, onca sezaryenle doğuma rağmen, hala doğurganlığını yitirmemiş. Helal olsun valla. Taaa buralara kadar geldi yavrunun biri.;)

Zafer Bey'ciğim;
Gördüğüm fotoğraflar, sizlerin yaptığınız işe ne denli saygılı ve mükemmeliyetçi
olduğunuzu gösteriyor. Sizleri kutluyor, bu anlayışınızın önünde şapka çıkartıyorum.
Sağlık ve mutluluk içinde, daha iyilere, daha güzellere, kavuşmayı hakettiğinizi düşünüyorum.
Selam ve sevgilerimizle.:)

Zafer İnandıklı 22-07-2011 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı hilal (Mesaj 839411)
Zafer bey bütün çiçekleriniz o kadar güzel açmışlarki hangisine yorum yapacağımı şaşırdım inanın topluca maşallah diyorum:)

Teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı 22-07-2011 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 839456)
Zafer Abi,
Bahçenin güzel olacağının sinyallerini 2. ziyaretimde farketmiştim.Gerçekten harika eline emeğine sağlık.Bu arada passiflora ziyafetine müsait birgünde gelebilirim:)

Ne zaman istersen gel. Sıcaklardan ara sıra içeriye kaçsam da, çoğunlukla bahçedeyim.

Zafer İnandıklı 22-07-2011 21:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehbi (Mesaj 839471)
Zafer bey bahçeniz tek kelimeyle harika, göndermiş olduğunuz ana kreliçenin yavrusu gayet sağlıklı büyüyor teşekkürler.

Teşekkür ederim Vehbi bey. Çiçeklerini de görürsünüz inşaallah.

Zafer İnandıklı 22-07-2011 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 839476)
Zafer Bey benim kraliçemin de keyfi yerinde, pırıl pırıl dal budaklar verdi, sıra çiçekte.
Melissam da önce cılız bir dal olArak uzadı. Tepeden budamaya da kıyamadım, şimdi yan dallar verdi ve gelişti, dört gözle takip ediyorum tomurcuk versin diye.

(Ama sarıkızım hala nazlı büyümemekte inat ediyor)

Çok sevindim Vildan hanım. Bu yıl belki çiçek olmayabilir fakat seneye verecektir sanırım, seneye tam yetişkin olacak.

Melisa tam gün güneşten ve seyrek sulamadan hoşlanıyor. Bendeki iki anaçtan biri tam gün diğeri yarım gün güneşi görüyor. Tam gün güneş görenin çiçekleri daha yoğun.

Sarıkız'ın nazını bende anlayamadım.
Selâmlar...

Zafer İnandıklı 22-07-2011 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 839501)
Sevgili Zafer bey liliumlar güzellikleriyle baş döndürüyor maşallah Phlox çiçeği tohum oluşturuyormu ? Crocosmia çiçeği kokulumu aynı frezya çiçegine benziyor sanki hepsi okadar güzelki kelimeler yetmiyor anlatmaya bahçeniz mükemmel sevgili Yücel beyin dediği gibi kuş olup uçsam bu bahçeye konsam bu güzel bahçeden hiç ayrılmazdım sanırım bu arada asma kattaki kiracılar ne durumda ellerinize emeklerinize sağlık Sevgiler selamlar...

Sayın Periş, Phlox' tohum oluşturmadı sanırım, oluştursaydı dikkatimi çekerdi. Takip edeceğim.
Crocomia kokusuz
Kumrular birinci postada iki yavru büyüttüler. Şimdi ikinci posta kuluçkada.

Selamlar...

Zafer İnandıklı 22-07-2011 21:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 839545)
Zafer Bey' ciğim;
Bitkilerinin hepsi seçme, hepsi bakımlı maşallah.
Pasiflora meyveden yıkılıyor. Mavişler sarktıkça uzamışlar. Crocosmia hoş bir renk ve çiçek yapısına sahip. Sevgili Periş iyi benzetmiş. Frezyayı andırıyor.
Yumrulu Begonya, Canna, Mandavilla, Pembe Phlox, Yaprak güzelleri.. Hepside gözalıcı.

Kaktüsler hep açmış. Benim onlara meylim pek yok ama haklarını yemiyeyim. Güzele güzel demek gerek.:p Ben, asıl o son fotoğraftaki ''Kaplumbağa Kılıklı'' kaktüsü daha ilginç buldum.

liliumların bu kadar çeşidini bir arada senin bahçende gördüm desem! Amarilyisler, renkli Galalar, Güngüzeli..Hepsi nefis. Valla hanıefendi ve sen harikalar yaratmışsınız.

Ana Kraliçe, onca sezaryenle doğuma rağmen, hala doğurganlığını yitirmemiş. Helal olsun valla. Taaa buralara kadar geldi yavrunun biri.;)

Zafer Bey'ciğim;
Gördüğüm fotoğraflar, sizlerin yaptığınız işe ne denli saygılı ve mükemmeliyetçi
olduğunuzu gösteriyor. Sizleri kutluyor, bu anlayışınızın önünde şapka çıkartıyorum.
Sağlık ve mutluluk içinde, daha iyilere, daha güzellere, kavuşmayı hakettiğinizi düşünüyorum.
Selam ve sevgilerimizle.:)

Sevgili Orhan Ağabeyim, sizin övgülerinize mazhar olmak bizim için büyük bir onur. Teşekkür ederim.
Bu yıl biraz daha tecrübe kazandık, bilinçli yapılan işler güzel sonuçlar veriyor.
Lilumlar hepsi bir arada olunca çok güzel bir renk ve koku cümbüşü oluşuyor.
Gözümüz sizlerdeki güzellikleri gördükçe, gönlümüz bizde de olmasını istiyor.
İyiki ağaçlar.net var, iyiki sizler varsınız. Teşekkür ederim.

Saygılar, sevgiler...

fatma sunay 23-07-2011 17:17

Zafer bey sizi tebrik ediyorum.Bu kadar güzel bakımlı ve bol çiçek çeşidi yetiştirmek çok emekli bir iş. Sizin emeklerinizin karşılığını çiçeklerinizde en güzel şekilde açarak veriyor. Hepsi birbirinden güzeller maşallah. Bizim burda çiçek çok çabuk nazara gelir derler. Sizinkine kırkbirbuçuk kere maşallah diyelim. Selamlar...

mavikartal5 23-07-2011 19:43

1-2 gün önce bu bahçeyi gezdiğimi sanıyordum ama gezmemişim. son zamanlarda sıcaklardan bahçeleri gezmeye başladım. sıra sizin bahçeye geldi sayın zafer inandıklı.
bahçenizi bir güzel gezdim elinize sağlık, çiçekleriniz ve bahçeniz gerçekten çok güzel.
gezerken de epeyce bir yorulmuşum, bir ağacın altında oturdum, yanımda taşıdığım ekmeği de çıkardım, sağa sola bakındım ama yiyecek bir şey bulamadım. bahçenizde aç kaldım sayın zafer inandıklı.
saygılar

günebakan 23-07-2011 20:05

Sayın Mavikartal5 keşke ekmeğiniz yanında domates biber peynir de taşısaydınız katık olurdu ne güzel:D:D:D

Zafer İnandıklı 23-07-2011 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 839905)
Zafer bey sizi tebrik ediyorum.Bu kadar güzel bakımlı ve bol çiçek çeşidi yetiştirmek çok emekli bir iş. Sizin emeklerinizin karşılığını çiçeklerinizde en güzel şekilde açarak veriyor. Hepsi birbirinden güzeller maşallah. Bizim burda çiçek çok çabuk nazara gelir derler. Sizinkine kırkbirbuçuk kere maşallah diyelim. Selamlar...

Teşekkür ederim, sayın fatma sunay. Gönül hepsinden olmasını istiyor biz de elimizden geleni yapıyoruz.
Selâmlar...

Zafer İnandıklı 23-07-2011 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 (Mesaj 839934)
1-2 gün önce bu bahçeyi gezdiğimi sanıyordum ama gezmemişim. son zamanlarda sıcaklardan bahçeleri gezmeye başladım. sıra sizin bahçeye geldi sayın zafer inandıklı.
bahçenizi bir güzel gezdim elinize sağlık, çiçekleriniz ve bahçeniz gerçekten çok güzel.
gezerken de epeyce bir yorulmuşum, bir ağacın altında oturdum, yanımda taşıdığım ekmeği de çıkardım, sağa sola bakındım ama yiyecek bir şey bulamadım. bahçenizde aç kaldım sayın zafer inandıklı.
saygılar

Haklısınız, sayın mavikartal5.
Kusurumuza bakmayın lütfen, ağırlık çiçekli bitkilerde olduğu için bahçemizde ekilli karın doyuracak pek bir şey yok.
Ziyeretinizden haberimiz olsaydı, güzel bir çay yanında yiyecek bir şeyler ikram ederdik.
Sevgiler, selâmlar...

Zafer İnandıklı 23-07-2011 22:02

1 Eklenti(ler)
Bahçemizin Kraliçesi, bu gece ilk çiçeğini açtı.

selis 23-07-2011 22:06

Tek tomurcuk vardı diye hatırlıyorum.. Yenileri de oluştu mu?

Zafer İnandıklı 23-07-2011 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 839964)
Tek tomurcuk vardı diye hatırlıyorum.. Yenileri de oluştu mu?

Açan gördüğünüz tek tomurcuk, şimdilik yeni tomurcuk yok. Ümidimi kesmedim yeni tomurcuklar oluşabilir.

Tomurcuğun olgunlaşma dönemi uzun sürdüğü için, bu günler de verse çiçeği ancak Ağustos sonunda görebiliriz.

Periş 24-07-2011 11:49

Sevgili Zafer bey ana kraliçenin çiçeği muhteşem...

mavikartal5 25-07-2011 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 839953)
... ağırlık çiçekli bitkilerde olduğu için bahçemizde ekilli karın doyuracak pek bir şey yok.
Ziyeretinizden haberimiz olsaydı, güzel bir çay yanında yiyecek bir şeyler ikram ederdik.
Sevgiler, selâmlar...

bazan başımı alıp giderim, bahçeleri gezerim. bilirsiniz egeliler otçudur. bahçenize tekrar ziyarete geleceğim yine elimde ekmeğimle. fazla birşeyler istemiyorum, domates, biber, salatalık bana yeter. unutmayın, elimleki ekmeğimle birlikte yiyecek birşeyler...
saygılar

ozbey 27-07-2011 07:11

Zafer bey, yaz bütün coşkusuyla sizin bahçeye yerleşmiş. liliumlar muhteşem görünüyor. Çevresi çiçekli kaktüsünüze bayıldım. Sizin gönderdiğiniz bir gecelik gelin bu sene bol çiçek açtı. İlk çiçeklerinin açışını nöbetçi olduğum güne denk gelince görememiştim ama ikinci parti çiçeklerini görmek nasip oldu, muteşemdi.
Keyifli bir yaz geçirmeniz dileğiyle.

cetasule 27-07-2011 08:01

Bahçenizdeki süs bitkilerin hepsi birbirinden güzel.Bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkürler.
Selamlar

Periş 01-08-2011 07:37

Sevgili Zafer bey hayırlı ramazanlar geçirmenizi dilerim sevgiler...

ozbey 01-08-2011 23:54

Sevgili zafer bey, yaz orkideleri ne zaman çiçek açıyorlar. Gönderdikleriniz çok güzel büyüdü ama henüz çiçek açmadılar. Sulama istekleri nasıldır? Çok merak ediyorum.

Orhan Özbilgiç 02-08-2011 21:40

Zafer Bey'ciğim;
Bahçene yakında çocuklarından biri ile geleceğim! Büyük olasılıkla, ''Meleklerin Boruları'' ile. ;)
Diğerleride, bu sene olmazsa gelecek yaza mutlaka eski bahçelerindeki anne ve babalarını ziyarete geleceklerdir elbette.:)
Selam ve sevgilerimle.

Zafer İnandıklı 02-08-2011 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 840075)
Sevgili Zafer bey ana kraliçenin çiçeği muhteşem...

Evet sayın Periş, gerçekten muhteşemdir. güzelliği ve kokusuyla insanı büyüler.

Zafer İnandıklı 02-08-2011 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 (Mesaj 840396)
bazan başımı alıp giderim, bahçeleri gezerim. bilirsiniz egeliler otçudur. bahçenize tekrar ziyarete geleceğim yine elimde ekmeğimle. fazla birşeyler istemiyorum, domates, biber, salatalık bana yeter. unutmayın, elimleki ekmeğimle birlikte yiyecek birşeyler...
saygılar

Bahçemizin küçük oluşu bizi sadece çiçekli bitki yetiştirmeye yöneltiyor size börek çörek ikram edebilirim.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı 02-08-2011 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 841150)
Zafer bey, yaz bütün coşkusuyla sizin bahçeye yerleşmiş. liliumlar muhteşem görünüyor. Çevresi çiçekli kaktüsünüze bayıldım. Sizin gönderdiğiniz bir gecelik gelin bu sene bol çiçek açtı. İlk çiçeklerinin açışını nöbetçi olduğum güne denk gelince görememiştim ama ikinci parti çiçeklerini görmek nasip oldu, muteşemdi.
Keyifli bir yaz geçirmeniz dileğiyle
Sevgili zafer bey, yaz orkideleri ne zaman çiçek açıyorlar. Gönderdikleriniz çok güzel büyüdü ama henüz çiçek açmadılar. Sulama istekleri nasıldır? Çok merak ediyorum. .

Teşekkür ederim, sevgili ozbey. Yaz orkideleri Ağustos, Eylül arası açıyor henüz bizimkilerde de bir hareket yok. fazla suyu sevmez, gerektikçe sulayın.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı 02-08-2011 23:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetasule (Mesaj 841167)
Bahçenizdeki süs bitkilerin hepsi birbirinden güzel.Bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkürler.
Selamlar

Teşekkür ederim, sayın cetasule.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı 02-08-2011 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 843314)
Zafer Bey'ciğim;
Bahçene yakında çocuklarından biri ile geleceğim! Büyük olasılıkla, ''Meleklerin Boruları'' ile. ;)
Diğerleride, bu sene olmazsa gelecek yaza mutlaka eski bahçelerindeki anne ve babalarını ziyarete geleceklerdir elbette.:)
Selam ve sevgilerimle.

Sevgili Orhan Ağabeyim, doğru anladıysam bu mesajınız meleklerin borusunun yakında açaçağını ifade ediyor.
Çok sevindim Ağabey, sizi tebrik ederim. benim anaçlarda henüz bir hareket yok. Merak ve sabırsızlıkla bekliyorum.
Saygılar, sevgiler...

Orhan Özbilgiç 10-08-2011 11:46

3 Eklenti(ler)
Zafer Bey;
Bana gönderdiğin ve bizzat verdiğin sayısız bitki içinde, en değerlilerinden biri bugün açtı.
Doğaldırki, ilk fotoğrafları ''Baba Ocağı'' nın bahçesine yakışır. Binlerce teşekkürle birlikte...:)

İşte ''Meleklerin Boruları''
Not: Fotoğraflarda görülmemekle birlikte, açmak için sıra bekleyen epeyce kapsül var.

Eklenti 239513

Eklenti 239514

Eklenti 239515

Orhan Özbilgiç 10-08-2011 17:15

2 Eklenti(ler)
Zafer' ciğim;
Acemilik işte! Daha tam açmamış halini görüntülemişim.:p Şu saatlerde tam açtılar ve gerçekten nefis bir koku yaymaya başladılar.
Selam ve sevgilerimle...

Eklenti 239550

Eklenti 239551

günebakan 10-08-2011 17:32

Orhan abiciğim çok şanslısın benimkiler tama büyümeye başlamışlardı hastalanmaya başladılar hala çiçek gördüğümüz de yok . Çok güzelmiş:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025