agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zafer İnandıklı / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/18157.htm)

Zafer İnandıklı 23-04-2011 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 790929)
Zafer bey bahçeniz çok güzel şennenmiş her yer.

Geçen yıla nazaran bu yıl ısı düşük, çoğu bu yüzden daha gelişemediler. Isı yükseldikçe sanırım daha güzel gelişmeler olacaktır.

Zafer İnandıklı 23-04-2011 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 790962)
Örnek alınacak tedbirlerle kışı zarar ziyansız atlattınız ne güzel. Baharı bahçenizde takibedeceğiz:)

Sayın Öğretmenim, bu yıl sadece ruj çiçeğimizi kaybettik, başka kaybımız olmadı çok şükür.

sındırgılı 23-04-2011 21:18

Ne guzel senlenmis bahceniz.
Yaz, kis oturmanin avantajlari kendini gosteriyor.Elinize, yureginize saglik.
(Kurstaki bir arkadas, her gun gala kucaklayip dagitiyor. Bahcesinin her tarafini sarmis.Bana da vermek istedi. Ben, pek almak icin istekli olmadim.Fakat bu goruntuden sonra, 3-5 kok isteyecegim.)

Zafer İnandıklı 23-04-2011 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 791068)
Gallalar bile açtığına göre sezonu açtınız demektir Zafer bey.
Adıyaman laleniz güzel çiçeklenmiş, sardunyaları kurtarmışsınız, ben geçen yıl ceylanlardan sadece birini kurtarabilimiştim.

Şu ayı pençesi nasıl açacak merak ettim, ihtişamlı yaprakları kadar güzeldir çiçekleri de her halde.

Bahçemizin güney doğuya bakıyor olması ve hava akımlarına maruz kalmaması bize büyük avantaj sağlıyor.
Bu yüzden de alınan tedbirlerin etkisi iki katına çıkıyor. Tabii ki bu yıl İstanbul'da don olayının olmaması büyük şansımız.

Nasıl clematis ve datura'yı ilk sizin bahçenizde görüp tanıdıysam, Yücel bey'in bahçesin'de görene kadar da ayı pençesine sahip olduğumu bilmiyordum.
Bence muhteşem bir çiçeği var.

Saygılar...

Zafer İnandıklı 23-04-2011 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 791165)
Ne guzel senlenmis bahceniz.
Yaz, kis oturmanin avantajlari kendini gosteriyor.Elinize, yureginize saglik.
(Kurstaki bir arkadas, her gun gala kucaklayip dagitiyor. Bahcesinin her tarafini sarmis.Bana da vermek istedi. Ben, pek almak icin istekli olmadim.Fakat bu goruntuden sonra, 3-5 kok isteyecegim.)

Hoş geldiniz sayın sındırgılı, teşekkür ederim.
Gala bahçede çok hoş görünen, çabuk çoğalan ne kadar hırpalanırsa hırpalansın küsmeyen bir bitki.
Sevgiler saygılar...

Zafer İnandıklı 23-04-2011 21:40

1 Eklenti(ler)
Katmerli balon, geçen bahar tohumdan yetiştirmiştim. Bir yıl boyunca yumru yaptılar şimdi geişiyorlar.

Zafer İnandıklı 23-04-2011 21:44

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe gezimiz hatırası, California At Kestanesi.

Zafer İnandıklı 23-04-2011 21:54

1 Eklenti(ler)
Tohumunu sayın Hhatice'nin gönderdiği kış tatlısı, bir yıllık durgunluktan sonra atağa kalktı.

Zafer İnandıklı 23-04-2011 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 790925)
Bahar gelmil Zafer bey, bahçenize ziyaret için geleceğim inşallah havalar biraz daha ısınıp bahçede çay içilebilir konuma geldiğinde :D

Ne zaman isterseniz buyrun gelin bekleriz.

Zafer İnandıklı 23-04-2011 22:12

1 Eklenti(ler)
Sayın bıcık'ın hediyesi, Ağaç Şakayık kokulu beyaz.

Zafer İnandıklı 23-04-2011 22:14

1 Eklenti(ler)
Gerberalar kış'ı sorunsuz atlattılar.

Zafer İnandıklı 23-04-2011 22:18

1 Eklenti(ler)
Frezya, açmaya başladılar.

Zafer İnandıklı 23-04-2011 22:21

1 Eklenti(ler)
Fırça çalısı.
Toprak üstünde görünenler kedilere karşı önlem.

Zafer İnandıklı 23-04-2011 22:24

3 Eklenti(ler)
Pasiflora, tomurcuklar başladı.

sevim.K 23-04-2011 23:09

Ruj çiçeğine üzüldüm, ama yine de tek kaybınızın olması sevindirici

Ben pasiflorayı tohumdan yetiştiremedim. Tohumdan zor yetişen bitki mi?

Zafer İnandıklı 23-04-2011 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 791225)
Ruj çiçeğine üzüldüm, ama yine de tek kaybınızın olması sevindirici

Ben pasiflorayı tohumdan yetiştiremedim. Tohumdan zor yetişen bitki mi?

Caurela cok kolay çimlenir, isterseniz tohum göndereyim.

bıcırık 24-04-2011 07:03

Maşallah bahçeniz yine çoşmuş Zafer Bey...Emeğinizde ve yüreğinize sağlık....ağaç şakayığı daha büyük bir saksıya alırsanız daha çabuk gelişir...selam ve sevgilerimle...

sevim.K 24-04-2011 07:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 791239)
Caurela cok kolay çimlenir, isterseniz tohum göndereyim.

Caurela için çok çabuk yayılan bir bitki demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Benim küçük bir balkonum var uygun olurmu balkonum için. Birde meyveli mi, ya da meyvesi yenilebilen tür mü?

Zafer İnandıklı 24-04-2011 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bıcırık (Mesaj 791306)
Maşallah bahçeniz yine çoşmuş Zafer Bey...Emeğinizde ve yüreğinize sağlık....ağaç şakayığı daha büyük bir saksıya alırsanız daha çabuk gelişir...selam ve sevgilerimle...

Teşekkür ederim. En kısa zamanda daha uygun bir saksıya alacağım.

Zafer İnandıklı 24-04-2011 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 791309)
Caurela için çok çabuk yayılan bir bitki demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Benim küçük bir balkonum var uygun olurmu balkonum için. Birde meyveli mi, ya da meyvesi yenilebilen tür mü?

Sayın Öğretmenim, yetişkin hale geldikten sonra çok çabuk yayılan bitkidir. Fotoğraflarda görülen alanı geçen ağustos ayında, pamuklu bit yüzünden tek bir sürgün dahi bırakmadan budadım, yedi ayda bu hale geldi.

Balkonda saksıda olacağı için kökler problem olmaz, dallar çok yayılırsa budarsınız.

Turuncu meyvalı meyvası yenilebilir, olgunluğa eriştiğinde her gün üç dört tane yerim.

Müsaitse okulun bahçesine de ekebilirsiniz. Sadece meyvası ve çayı değil, yetiştiği ortamda bulunmak da insanı sakinleştiriyor.
Böylece yaramaz çocuklar sakinlik kazanır.
Sevgiler, saygılar...

Sevgi Durul 24-04-2011 20:34

Sayın Zafer İnandıklı, bahçeniz ve içindeki tüm bitkiler çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.
En çok fırça çalınıza imrendim. Yaprakları yemyeşil. Kışın da bahçede mi duruyor? Ben kışın kapalı mekana aldığım halde tüm yaprakları kurumuş gibi görünüyor. Mercanım da öyle. Bugün bütün dallarını budadım, şimdi sürgün vermesini bekleyeceğim.

Zafer İnandıklı 24-04-2011 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 791602)
Sayın Zafer İnandıklı, bahçeniz ve içindeki tüm bitkiler çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.
En çok fırça çalınıza imrendim. Yaprakları yemyeşil. Kışın da bahçede mi duruyor? Ben kışın kapalı mekana aldığım halde tüm yaprakları kurumuş gibi görünüyor. Mercanım da öyle. Bugün bütün dallarını budadım, şimdi sürgün vermesini bekleyeceğim.

Geçen yıl'a kadar saksıda idi, hiçbir gelişme olmayınca sonbaharda bahçeye diktim, kış'ı bahçede geçirdi.
Bahçede olmak ona iyi geldi şimdilik gelişimi mükemmel.

Nefin Nur 24-04-2011 21:02

bahçeniz harika,çiçekleriniz muhteşem...herşey şahane...Maşallahtan başka söylenecek söz bulamıyorum

Periş 25-04-2011 17:10

Sevgili zafer bey ellerinize saglık bahçeniz şenlenmiş harika...

vehbi 25-04-2011 17:30

Zafer bey elinize emeğinize sağlık çok güzel bitkiler harika çözümler.

sevim.K 25-04-2011 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 791598)
Müsaitse okulun bahçesine de ekebilirsiniz. Sadece meyvası ve çayı değil, yetiştiği ortamda bulunmak da insanı sakinleştiriyor.
Böylece yaramaz çocuklar sakinlik kazanır.
Sevgiler, saygılar...

Bakın bu çok ikna ediciydi Zafer bey;) Adresimi yazayım vakit geçirmeden:)

Orhan Özbilgiç 25-04-2011 19:13

Zafer Bey' ciğim;
Geçtiğimiz günlerde eşimle bir gün size, ertesi günüde İzmit'e Satı Uğurtan' a gitmeyi düşündüğümüz günlerin öncesi, alelacele Samsun' a gelmek zorunda kaldık. Bu nedenle size verdiğim sözü tutamadım. Üzgünüm.

Ayrıca toplantıda sizin hediye ettiğiniz Efe Püskülü' nü yanımıza el bagajı olarak almayı akıl edebildik ama Bir Gecelik Gelin' i ve Sevgili Dudi' nin hediyesi olan Safran' ı büyük oldukları için alamadık. Artık bir ara İstanbul' a kısa süreli bir ziyaret gerekecek.:p

Bahçen, öyle anlaşılıyorki çok yakında renklenecek. Fırça çalısının bile tomurcuğu benimkilerden daha irileşmiş. Güle güle keyfini sür canım kardeşim.
Sevgi ve selamlarımla..

Zafer İnandıklı 25-04-2011 22:57

Sayın Nefin Nur, sayın burak alkan, sayın vehbi teşekkür ederim.

Zafer İnandıklı 25-04-2011 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 792097)
Bakın bu çok ikna ediciydi Zafer bey;) Adresimi yazayım vakit geçirmeden:)

Sayın Öğretmenim, En kısa zamanda gönderirim

Zafer İnandıklı 25-04-2011 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 792113)
Zafer Bey' ciğim;
Geçtiğimiz günlerde eşimle bir gün size, ertesi günüde İzmit'e Satı Uğurtan' a gitmeyi düşündüğümüz günlerin öncesi, alelacele Samsun' a gelmek zorunda kaldık. Bu nedenle size verdiğim sözü tutamadım. Üzgünüm.

Ayrıca toplantıda sizin hediye ettiğiniz Efe Püskülü' nü yanımıza el bagajı olarak almayı akıl edebildik ama Bir Gecelik Gelin' i ve Sevgili Dudi' nin hediyesi olan Safran' ı büyük oldukları için alamadık. Artık bir ara İstanbul' a kısa süreli bir ziyaret gerekecek.:p

Bahçen, öyle anlaşılıyorki çok yakında renklenecek. Fırça çalısının bile tomurcuğu benimkilerden daha irileşmiş. Güle güle keyfini sür canım kardeşim.
Sevgi ve selamlarımla..

Sevgili Orhan ağabeyim, teşekkür ederim, üzülmeyiniz gönüller bir olsun.
Ne zaman fırsat bulursanız sizi ağırlamaktan onur duyarız.
Bu ay havaların serin gitmesinden etkilendiler, sardunyaların çoğu daha açmadı, küpelerde hareket yok, gelişmeler çok yavaş gidiyor.
sellukalar haricinde tohumların hiç birini ekmedim, sıcaklığın yükselmesini bekliyorum.
Size de kolaylıklar diliyorum. Sevgiler, saygılar...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025