agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zafer İnandıklı / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/18157.htm)

Yılmaz Yalçın 18-08-2010 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 684951)
Sevgili arkadaşlar, hepinize çok teşekkür ederim. Bu yaz hepimiz için neredeyse bir kâbus'a döndü. Tabii ki üzüldüklerimizin yanında sevindiklerimiz de var onlarla avunuyoruz.

Hepimize sağlılı bol çiçekli günler olsun. En derin sevgilerimle...

Eksikliğini de hissediyoruz ve çiçeklerinin yeni fotoğraflarını bekliyoruz abi..Özellikle passifloranın son halini çok merak ediyorum.

Hhatice 01-09-2010 22:11

Zafer bey kayıplarınıza üzüldüm .Bu yaz neredeyse insanlar ölecekti bitkiler nasıl dayansın :(Sakın üzülmeyin elbirliği ile eksikleri tamamlarız.Benim balkonum sabah güneşi aldığı için şanslıydım saat birden sonra güneş gelmedi .Kavrulmadılar .Sardunyalar neşesiz ama diğer çiçeklerin durumu iyi İstanbula gelirken size sardunyalardan getiririm .Sizlere birşey olmasın yeter ki ,sevgili eşinize sevgiler.

dlk 29-09-2010 11:06

bahçeniz çok güzel.sardunya konusunda kendinizi aşmışsınız.çok güzel açmışlar.duvarda yaptığınız dizayn çok akıllıca.hem yer tasarrufu hemde farklı bir duruş olmuş.bahçenizi seyretmek keyifli.

Zafer İnandıklı 06-10-2010 23:31

1 Eklenti(ler)
Bahçemizin Prenses'i, bu gece son çiçeğini açarak dinlenmeye geçiyor.

Dudi 07-10-2010 00:01

Bu kadar güzellikten sonra dinlensin, hakkıdır artık :)

sevim.K 07-10-2010 07:49

Çok güzel:) Sardunyalarınızın toparlanıyor olmasına sevindim. Ama sanırım bu kış soğuklara dikkat etmemiz gerekecek.

sevim4 07-10-2010 09:58

Sevgili zafer bey,bizde ona teşekkür edyoruz bize güzel çiçeklerini sunduğu için.

dlk 15-10-2010 08:49

sevgili zafer inandıklı dört gözle çiçeğimin gelmesini bekliyorum.bu arada evde ona uygun bir yer bakıyorum ama birtürlü nereye koyacağıma karar veremiyorum.amacım ona çok iyi bakıp biran önce büyümesini sağlamak.zahmetiniz için tekrar teşekkürler.

dlk 15-10-2010 21:52

uyarınız için teşekkürler.kapalı balkonum var.baş köşeyi alacağından emin olabilirsiniz.teşekkürler.

bıcırık 16-10-2010 22:41

sevgili Zafer Bey bahçenizde inanılmaz güzellikler oluşturmuşsunuz...Yüreğinizin güzelliğini damla damla dağıtmışsınız bahçenize...Sözün bittiği yerdeyim...Ellerinize ve yüreginize sağlık...sevgilerimle...

günebakan 17-10-2010 17:30

Bu güzel bahçeyi gezmek Zafer bey ve eşi ile tanışmak nasip oldu her ikisine de bizi misafir ettikleri için çok teşekkürler gerçekten harika bir bahçe oluşturmuşlar.Size bir sır vereyimmi aslında Zafer beyin eşin çiçeklere Zafer beyden daha meraklı çiçeklerin bir çoğunu o almış :)

iris41 17-10-2010 18:16

zafer bey bahceniz muhteşem her şey yeşil cok güzel yaz orkidesi cok ğüzel acmış ben bu kadar hoş koku beklemiyordum forumdaki bazı arkadaşlar az koktugunu yazmışlardı .
kralice geldiginden bu güne yaprak formunu koruyor canlı ve saglıklı bu köklendigi anlamına gelirmi onu cok seviyorum cok teşekkür derim . istedginiz bir şey bende olursa lütfen cekinmeden yazın bende sizi mutlu etmek isterim her şey gönlünüzce olsun

Hhatice 17-10-2010 19:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 669352)
Boyuna bakmadan iki çiçek...

Ne güzel çiçekler bunlar gül mü ?Zafer Bey ,seyretmeye doyamadım maşallah çiçekleriniz ne kadar güzel açmış.
En güzel bahçelerden biri sizin bahçeniz emeğinize sağlık .

Vildan Sönmez 17-10-2010 19:51

1 Eklenti(ler)
Zafer Bey ben de gelinimi dlk arkadaşımıza dediğiniz gibi kapalı balkona alayım. Gönderdiğiniz gece yasemini de oldukça boylandı. Kışa girerken ne önerirsiniz. Saksısı küçük geliyor değiştireyim mi, tepe budaması gerekir mi ?

günebakan 20-10-2010 20:32

1 Eklenti(ler)
Sevgili Zafer bey internette gezinirken bizim efe püskülün latince adının Bilbergia nutans olduğunu öğrendin yanılmıyorsam aynı çiçek. Beni bu güzel çiçekle tanıştırdığın için çok teşekkürler:)

Eklenti 176212

Zafer İnandıklı 20-10-2010 20:59

Sevgili günebakan, güle güle büyütün. Bilbergia nutans olduğunu olduğunu, sayın Güngör Salman, sayesinde öğrenmiştim. Size söylemeyi unuttum sanırım. 6. Sayfa 161 no lu mesaj.

Sevgi ve sağlıkla kalın.

Hhatice 20-10-2010 21:25

Zafer Bey benim efe püskülümde açmadı ama 2 tane oldu yavru verdi yandan ,yavrusu bile kocaman oldu .

dlk 20-10-2010 21:43

sevgili zafer inandıklı,bir gecelik gelin çiçeğim evimin başköşesinde yerini aldı.gönderdiğiniz kaktüs çelikleri bugün toprakla buluştu.şimdilik tohumları ekmedim.gönderdiğiniz bitkileri tanımıyorum.forumdan araştırıp yertiştirme şartlarına bakıp ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.
emeğiniz ve çabanız için tekrar tekrar teşekkür ederim.bunu hiçbir zaman unutmam mümkün değil.beni gerçekten çok mutlu ettiniz.herşey gönlünüzce olsun.

Ayşe Yıldız 21-10-2010 07:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 707260)
Sevgili Zafer bey internette gezinirken bizim efe püskülün latince adının Bilbergia nutans olduğunu öğrendin yanılmıyorsam aynı çiçek. Beni bu güzel çiçekle tanıştırdığın için çok teşekkürler:)

Eklenti 176212

Bu çiçeği ilk defa görüyorum ve ilk görüşte bir çocuk pastel boyayla restgele boyamış gibi geldi. Bu çiçeğin gerçek hali böylemi gerçekten. Eğer böyle ise ve elinizde bulunuyorsa paylaşmak istediğinizde ilk sırada olmak isterim sevgili Zafer Bey, Çok ilginç ve farklı göründü gözüme. Rica etsem benimlede paylaşabilir misiniz?

dlk 22-10-2010 11:28

ilk ektiğim kaktüslerde yumrular oluşmaya başlamış.pek sevindim.sanırım bunlar bana kökleriyle verilenler.giderek çoğalıyorlar.çok mutluyum.

fikreteren 24-11-2010 00:11

Zafer bey hazırladığıınz köşe çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.

dlk 24-11-2010 13:59

Sevgili Zafer İnandıklı, bana gönderdiğiniz bir gecelik gelin çiçeğine gözüm gibi bakıyorum. Bir terslik olmasın diye hergün mutlaka yakından bakıyorum. Bayramda üzerinde kırmızı tomurcuk gibi birşey oluştuğunu gördüm. Nedir anlayamadım.Çiçekleri beyaz diye biliyorum. Hem çiçek mevsimi değil hem de çiçek açmak için küçük sanırım. Fotoğrafını becerip yükleyemedim. Sizce ne olabilir.

bettyycim 24-11-2010 14:33

selam

2 Eklenti(ler)
Zafer Bey öncelikle çiçkler için çok teşekkürler, gelin çiçeğim salona geçti baş köşede oturuyor ama gelirken başı zedelenmişti, bende kesip onuda ektim umarım tutmuştur, sevgiler :p

Zafer İnandıklı 24-11-2010 19:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dlk (Mesaj 718663)
Sevgili Zafer İnandıklı, bana gönderdiğiniz bir gecelik gelin çiçeğine gözüm gibi bakıyorum. Bir terslik olmasın diye hergün mutlaka yakından bakıyorum. Bayramda üzerinde kırmızı tomurcuk gibi birşey oluştuğunu gördüm. Nedir anlayamadım.Çiçekleri beyaz diye biliyorum. Hem çiçek mevsimi değil hem de çiçek açmak için küçük sanırım. Fotoğrafını becerip yükleyemedim. Sizce ne olabilir.

Sevgili dlk, o tomurcuk muhtemelen yaprak ya da gövde uzantısıdır. Çiçek olacağını sanmıyorum.

Çiçek de küçük bir nokta halinde oluşmaya başlayıp, bir aylık bir sürede olgunluğa erişiyor.
Sevgiler.

Zafer İnandıklı 24-11-2010 19:34

Sayın bettyycim, muhtemelen o da köklenecektir. Yazın çiçek vermesini istiyorsanız kışın sıcak ortamda bırakmayın.
Sevgiler.

bettyycim 24-11-2010 21:23

OOooooo çok teşekkürler bu tiyo için, hemen balkona çıkarıyorum daha soğuklarda dış kapının önüne alırım olurmu acaba ?

Zafer İnandıklı 25-11-2010 11:33

Kastettiğim kapalı balkon ya da ısı kaynağı olmayan bol ışıklı bir oda. Soğuk havalarda açıkta kalırsa kaybedersiniz.
Sevgiler.

Zafer İnandıklı 25-11-2010 19:19

Bitkileri kışın soğuktan koruma yolları

Deyimlerime bu başlıktan bakabilirsiniz...

Zafer İnandıklı 26-11-2010 19:42

1 Eklenti(ler)
Japon şemsiyesi 2.5 mt

Zafer İnandıklı 26-11-2010 19:45

2 Eklenti(ler)
Pssiflora= caurela, edülis, molissima.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025