agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Yılmaz Yalçın / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17891.htm)

Yılmaz Yalçın 14-07-2010 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fizban (Mesaj 672122)
Melissa başlamış. Ne hoş.!! Masayı boş görünce dayanamadım..

Bilmem ayıp mı oldu?!

Eklenti 160325

Bu güzel hediyeye karşılık ben de sizi çaya davet ediyorum bahçeye:)

Satı Uğurtan 14-07-2010 09:45

Sevgili Yılmaz,benimde geçen yıl çok geç açmıştı bu yıl daha erken açtı.
Sanıyorum bahçe kurulduğu, ilk bir iki yıl bitkilerdeki gelişme ve çiçek açma biraz geç oluyor, en azından benim bahçemde öyle olmuştu.

günebakan 14-07-2010 10:07

Teşekkür ederim Yılmaz bey teklifiniz aklımda:)

Hülya 14-07-2010 18:51

Merhaba
Bahçeniz çok güzel gelişiyor,ne kadar çok çeşitli bitkiniz var. Mesajlarınızda çiçeklenmenin geciktiğinden bahsetmişsiniz.

Bahçeniz az güneş görüyorsa, bitkilerinizin çiçek açması gecikir.Acem borusuna dikkat edin. Çok arsızdır.Bahçeniz küçükse, birkaç yıl sonra kökleriyle başedemeyebilirsiniz.Görmek istemediğiniz heryerden kökleri filizlenecek.
Bol çiçekli,sağlıklı günler.

Yılmaz Yalçın 25-07-2010 16:28

5 Eklenti(ler)
Sabah sefaları ve yıldız çadırlarım uzadıkça uzadı ve hala sürgün veriyor:)Sanırım çiçek vermeyi düşünmüyorlar:)

Yılmaz Yalçın 25-07-2010 16:32

4 Eklenti(ler)
Selluka uzadıkça uzuyor ve halen sürgünde..Komşunun balkonunu sardı,yetmedi 2. kattaki komşuya misafirliğe gidiyor:)Henüz çiçek oluşumu yok.
Akşam sefaları da gelişiyor ama çiçek oluşumu yok.

Yılmaz Yalçın 25-07-2010 16:35

4 Eklenti(ler)
Ayçiçekleri boynunu büktü:)Küstüler bana:)Gül ve ayçiçeğinin görünümü çok hoş:)Passiflora boy atmaya başladı.

Yılmaz Yalçın 25-07-2010 16:39

5 Eklenti(ler)
Bahçenin genel görünümü,
Acem borusu tek tük açmaya devam ediyor.
Melisanın bir dalı yeniden tomurcuklandı.

Adalet Yağcı 25-07-2010 17:05

Yımaz bey, yani bu da sizin şanssızlığınız, ne sabah sefası ne de akşam sefası çiçek açamamış, yıldız çadırı da nazlanıp duruyor :)

Şaka şaka, bu sene hava serin gitti, benim yıldızlar da tek tük açıyorlar daha.
Akşam sefaları da yeni gelişiyorlar, açacaklardır merak etmeyin.
Benim bahçemde bir çok çiçek ömrünü tamamladı artık, size tavsiyem, seneye bol bol mini dahlia dikin.
Hem yeşillikleri hem de çiçekleri çok hoş, üstelik nazlanıp hastalanmıyorlar da.

Yine de bahçeniz yeşiller içinde, neyse ki ay çiçekleri durumu kurtarıyor.

Yılmaz Yalçın 25-07-2010 17:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 676556)
Yımaz bey, yani bu da sizin şanssızlığınız, ne sabah sefası ne de akşam sefası çiçek açamamış, yıldız çadırı da nazlanıp duruyor :)

Şaka şaka, bu sene hava serin gitti, benim yıldızlar da tek tük açıyorlar daha.
Akşam sefaları da yeni gelişiyorlar, açacaklardır merak etmeyin.
Benim bahçemde bir çok çiçek ömrünü tamamladı artık, size tavsiyem, seneye bol bol mini dahlia dikin.
Hem yeşillikleri hem de çiçekleri çok hoş, üstelik nazlanıp hastalanmıyorlar da.

Yine de bahçeniz yeşiller içinde, neyse ki ay çiçekleri durumu kurtarıyor.

Sevgili Çiçek Abla,
Yolladığın tohumlardan çıkanlar bunlar sana çiçekli hallerini göstermeyi çok isterdim:)Ama bekliyoruz bakalım:)Geçen yıl dahliya soğanı dikmiştim bahçeye hiç nazlanmadan açtılar üstelik gölgede olduğu halde açtı..Hangi tür dahliya olduğunu ve soğandan mı ekmem gerektiğini sana sorarım ekeceğim zaman:)

fizban 25-07-2010 19:23

Bahçe yine çok hoş çok keyifli . Melissa bir tur önde gidiyor benimkinden:)

Benim gariban, test aşamalarından rahat nefes alamıyor olsa gerek!

Ellerine sağlık Sevgili Yılmaz.. Umarım gülünün hastalığı geçmiştir?

Yılmaz Yalçın 25-07-2010 19:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fizban (Mesaj 676605)
Bahçe yine çok hoş çok keyifli . Melissa bir tur önde gidiyor benimkinden:)

Benim gariban, test aşamalarından rahat nefes alamıyor olsa gerek!

Ellerine sağlık Sevgili Yılmaz.. Umarım gülünün hastalığı geçmiştir?

Sevgili Fizban,
Teşekkür ederim..Güllerde sorun devam ediyor.Kara leke geçmedi.Bu akşam yeniden ilaçlama yapacağım.

acemifüsun 25-07-2010 21:44

Sevgili Yılmaz çiçeklerinin hepsi çok güzel gelişmiş, yakında da inşallah hesi bol bol çiçeklenir:) Sanıyorum Mine hanım ilaçlamayı sabah erken saatlarde yapmamızı öneriyordu:)

Yılmaz Yalçın 14-08-2010 18:30

5 Eklenti(ler)
Acem borusu açmaya devam ediyor.Bu ayda açanların ağız kısmı daha geniş.

Yılmaz Yalçın 14-08-2010 18:33

5 Eklenti(ler)
Bu yıl tohumdan yetiştirdiğim akşam sefaları gelişiyor ama henüz çiçeklenmediler.
Japon feneri büyümeye devam ediyor.
Ateş çiçekleri de epey büyüdüler ama çiçeklenmediler.

Yılmaz Yalçın 14-08-2010 18:36

5 Eklenti(ler)
Nadir açan çiçeklerden birisi Sevgili Hatice Abla'nın hediyesi ama ismini bilmiyorum:)
Yıldız çadırları 4,5 metreyi geçti ama çiçeklenme hala yok.
Güller açmaya devam ediyor.
Sabah sefaları devleşti resmen:)

Yılmaz Yalçın 14-08-2010 18:39

2 Eklenti(ler)
Selluka 4,5 metreyi geçti,gövdesi kalınlaştı epey.Komşuya kokacak açarsa selluka:)

Yılmaz Yalçın 14-08-2010 18:41

5 Eklenti(ler)
Melisa 3. seferde tümden yoğun çiçeklendi.Maşallah diyelim:)Yapraktan uygulanan 20-20-20 agro fill ve B5A iyi geldi.

cemo 14-08-2010 19:56

Vay vay vayyyyy melissadaki tomurcuklar süperr. Tez günde kokusunu da duyarsın inşallahh sevgili Yalcın.
Ben melissamın kokusunu duymak için odunluğun yanında tüneyeceğim:) Eşim en son oraya götürmüştü melissamı:)

Sevgi Durul 14-08-2010 20:08

Yılmaz Yalçın kardeşim, yıldız çadırları ve akşam sefalarının açmaması yeterli güneş alamadığı için olabilir. Benim yıldız çadırım çok geç çimlendi, 40-50 cm boyu ya var, ya yok. Bugün ikinci çiçeğini açtı. Akşamsefaları da epeyden beri açıyor.

Melissanıza nazar değmesin, tomurcuğu bol. Ben ektiğim melissa tohumlarının yerini hatırlayamadığım için, hangi saksıda olduğunu bilemiyorum. Şimdi sizin melissanın yaprağına benzeyen bir bitkimin olduğunu fark ettim. Fotoğrafını çekince melissa olup olmadığını anlarız.

Yılmaz Yalçın 14-08-2010 20:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 683511)
Vay vay vayyyyy melissadaki tomurcuklar süperr. Tez günde kokusunu da duyarsın inşallahh sevgili Yalcın.
Ben melissamın kokusunu duymak için odunluğun yanında tüneyeceğim:) Eşim en son oraya götürmüştü melissamı:)

Sevgili Cemo,
Teşekkürler:)Ben de çiçek açınca içeri salona alıyorum melisayı:)Çaktırmadan eve alamaz mısınız?Eşiniz ne kokuyor diye sorarsa oda spreyi dersiniz:)

Cumhur Tonba 15-08-2010 00:01

Yılmaz Bey,
Sizin birde şöyle kırda, uygun bir alanda güneş gören geniş bir bahçeniz olsaymış, neler yapacağınız belli olmazdı. Çok güzeller. Harika.

acemifüsun 15-08-2010 01:00

Melisaya maşallah diyelim:) Çiçeklerine ne kadar güzel baktığın, özen gösterdiğin her kareden belli oluyor, ellerine sağlık kardeşçiğim:)

fizban 15-08-2010 10:56

İşte bu! fosfor ve potassium devreye girdi.Aynen beslenmeye devam edilirse bu kez çiçeklenmenin sürekli olduğunu görebilirsin. Çiçek bitmiyor devamlı sürüyor..

Yapraktan beslemede yaprak arkalarının da ihmal edilmemesi üzerine duruluyor bazı akademik araştırmalarda..
Ben dikkat ediyorum.. Bir de, sabah en geç 10.00 a kadar yapılması, besinin bitki tarafından alınmasında önemli imiş..

Acil yalıtımlı bir kap bulmalıyım. Erimeden dondurmalar masaya konmalı!!

Güzellik ve keyif ile...

Adalet Yağcı 15-08-2010 11:43

Yılmaz bey, her şey çok güzel ama selluka ve yıldız çadırınız inatlaşmaya devam ediyorlar gördüğüm kadarı ile.

Bana kalırsa bu ikisi çete olmuşlar, başı selluka çekmiş, yıldız da peşinden gidiyor :)
Ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun, yine de makası bıçağı boyunlarına dayayıp bir korkutun bakalım, belki ikna olurlar :D

Yılmaz Yalçın 15-08-2010 12:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 683588)
Yılmaz Bey,
Sizin birde şöyle kırda, uygun bir alanda güneş gören geniş bir bahçeniz olsaymış, neler yapacağınız belli olmazdı. Çok güzeller. Harika.

Güneş alan kır bahçem olsa ilk işim Çilli'yi oraya kaçırmak ve ona altından kafes yapmak olurdu:)

Yılmaz Yalçın 15-08-2010 12:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 683599)
Melisaya maşallah diyelim:) Çiçeklerine ne kadar güzel baktığın, özen gösterdiğin her kareden belli oluyor, ellerine sağlık kardeşçiğim:)

Sevgili Füsun Ablacığım,
Sen bana hediye etmeseydin bu güzelliği hiç göremeyecektim:)Melisa sevgisini bana tattırdığın için teşekkür edrim:)

Yılmaz Yalçın 15-08-2010 12:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fizban (Mesaj 683647)
İşte bu! fosfor ve potassium devreye girdi.Aynen beslenmeye devam edilirse bu kez çiçeklenmenin sürekli olduğunu görebilirsin. Çiçek bitmiyor devamlı sürüyor..

Yapraktan beslemede yaprak arkalarının da ihmal edilmemesi üzerine duruluyor bazı akademik araştırmalarda..
Ben dikkat ediyorum.. Bir de, sabah en geç 10.00 a kadar yapılması, besinin bitki tarafından alınmasında önemli imiş..

Acil yalıtımlı bir kap bulmalıyım. Erimeden dondurmalar masaya konmalı!!

Güzellik ve keyif ile...

Sevgili Fizban,
Birlikte Eminönü'ne gitmeseydik o sıvı gübreyi alamazdım:)Araştırmacı özelliğin sayesinde melisayı çözdün ve bu bana da yansıdı ve şimi keyfini sürüyorum:)

Yılmaz Yalçın 15-08-2010 12:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 683659)
Yılmaz bey, her şey çok güzel ama selluka ve yıldız çadırınız inatlaşmaya devam ediyorlar gördüğüm kadarı ile.

Bana kalırsa bu ikisi çete olmuşlar, başı selluka çekmiş, yıldız da peşinden gidiyor :)
Ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun, yine de makası bıçağı boyunlarına dayayıp bir korkutun bakalım, belki ikna olurlar :D

Sevgili Adalet Abla,
Yıldız çadırını senden duymuş ve yolladığın tohumlar sayesinde bu güzel çiçekle tanışmıştım:)Yeniden teşekkür ederim.Bir tane bile açmasına razıyım yeter ki ikisi de açsın:)Binlerce açmış kadar sevineceğim:)Sonbahar da gelmek üzere çünkü.

Fatoş 15-08-2010 16:27

Sevgili Yılmaz bahçen çok güzel ve sıcak görüntüsü var benim de sellukamın dallarının yarısı komşuma firar etti, çan sarmaşığım zeytin ağacını aşıp komşumda gelişip dallanıyor büyük ihtimalle ikiside komşuda çiçeklenecek herhalde benim fazla ilgim onların firar etmesine sebep oldu.
Melisanız çok güzel tomurcuklanmış inşallah diğer tüm çiçekleriniz de beklediğiniz müjdeyi görürsünüz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025