![]() |
Yılmaz bey çok şirin bir bahçe mor salkım çok hoş güle güle oturun:rolleyes:
|
Teşekkür ederim Nazlı HAnım:)
|
Küçücük bir alan, bu kadar mı şirin yapılabilir;) Sağlıkla keyfini sürün dilerim...
|
Yılmaz Bey sade ve zevkli bir oturma alanı oluşturmuşsunuz. Cam kenarındaki saksılar çiçeklenince daha da güzel olacak. Ama hani o boş duran sete, balkon kenarı diyelim,
Bir süre sonra çiçekli saksılar dizersiniz siz. Bu arada yaseminlerimiz tam gaz, yaşasın.:D |
Alıntı:
Küçük alanı düzenlemek epey zamanımızı aldı.Hala çiçekler konusunda düzenlemeler devam ediyor.Teşekkür ediyorum:) |
Alıntı:
Arap yaseminim yeni sürgün çıkarıyor çok yavaşta olsa:)Ama akdeniz yaseminim ve arap yaseminim hala uyanmadılar gövdeleri yeşil duruyor ama ben de anlamadım:( |
Yılmaz Bey mor salkımlar çoşmuş, ellerinize sağlık, ne güzel kokarlar:) Melisanızı ve sellukanızı istediğiniz zaman yollıyacağım :)
|
Sevgili Füsun,
Mor salkımlara bugün baktım çiçekleri dökülmüş:(Şimdi yaseminler tomurcuk yakında onarı koklayacağım:)Ama hiçbirisi melisa gibi kokmuyordur herhalde..Sevgili Limon bahçedeki koku odalara bile yayılır demişti çok merak ettim.Siz ne kadar zamandır melisa yetiştiriyorsunuz?Ve özel bakım yapıyor musunuz varsa fotoğrafını ekler misiniz? Melisa ve sellukayı istediğiniz zaman yollayabilirsiniz sizin için uygun bir zamana bırakıyorum artık:) |
Melisayı geçen yıl baharda almıştım, fakat komşumuzun bahçesinden çok eskiden beri tanışıklığımız var:) Şubat sonu toprak üstünde 15cm.gövde kalacak şekilde budadım, saksısının toprağını değiştirip, bol koyun gübresi ilave ettim. Günde iki, üç saat güneş görecek ve pek rüzgar almayacak bir yere koyun. Kokusu keskindir, saksı yakınınızda durursa kokusu bazen bayabilir.
Benim için Akdeniz yasemininin ve sellukanın kokusunun üstüne koku yok:) |
Alıntı:
Benimki portakal rengi bayağı çelik almıştım hepsi yapraklandı yollayabilirim :) |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan çimlenen karagözlü suzanlar,akşam ve gece sefaları büyümeye başladılar.
|
Sevgili Yılmaz
Maşallah fideleriniz çok sağlıklı görünüyor, ellerinize sağlk:) |
4 Eklenti(ler)
Clematislerim sıcakların da yeniden artmasıyla yeni tomurcuklarını açmaya başladı..Dikkatimi çeken nokta eğer clematisin sürgününü yönlendirmesseniz(elinizle sürgüne yön vermesseniz)daha iyi gelişiyor ve bol tomurcuklu oluyor:)Pervane çiçekli yaseminle kanka oldular,epey samimiler..
|
3 Eklenti(ler)
Şubat ve Martta çıplak köklü olarak Eminönünden alıp diktiğim yediveren güllerim ilk tomurcuklarını açtı:)
|
1 Eklenti(ler)
Selluka yerini sevdi parmaklığa sarılıp yapraklanmaya başladı..
|
Melisa yeni sürgünler vermeye başladı..Hem yapraktan hem de kökten B5A uyguladıktan sonra daha hızlı sürgün vermeye başladı ve yaprakları daha canlı..
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Zabey Bey'in hediyesi Passiflora Mollisima fidesi hızla büyüyor,güneşi çok sevdiği belli:)
|
Hepsi çok güzel, elinize sağlık :)
|
Yılmaz Bey, görünüyor ki çiçeklerle aranız çok iyi, hepsi emeğinizin karşılığını vermiş.
Ellerinize sağlık. |
Yılmaz bey, suzanların şaşırtılma zamanı gelmiş.
Sabah sefalarını şaşırtırsanız tutması zor olabilir, suzanları ve akşam sefalarını alın, sabahların bir kısmı yerinde kalsın, şaşırtıklarınız tutmazsa hepsini birden kaybetmemiş olursunuz. Clematis süper, Multi blue idi sanırım, öyle çok rengi ve çeşiti var ki, hepsine aşık oluyorum. Seneye çok daha görkemli açacaktır, bu hali ile bile çok güzel. Gülleriniz de cinc gülmüş, çiçek formları çok hoş. Tüm yaz keyfini sürmeniz dileği ile. |
Alıntı:
Yaza bekliyoruz sizi bahçede çay içmeye sözünüz var zaten valla küseriz yoksa:) |
Sevgili Yılmaz Yalçın, bahçeni gezdim, güller, yasemin ve clematisleri doya doya izledim, çok güzeller sağlıkla tadını çıkar sevgiler.
|
Yılmaz bey, sarmaşıklar ve akşam sefaları suzanları boğar, bence vakit varken ayırın onları, sarmaşıklarınızı ve A.sefalrını duvar dipleri gibi yerlere alabilirsiniz.
Suzanları saksıda bırakabilirsiniz, çok uzamasını istemezseniz uç alma yöntemi ile dallanmayı artırabilir, topluca bir form verebilirsiniz. Güzel mekanınızda bir çayınızı içmeyi ben de çok isterim, inşallah bir dahaki gelişime. |
2 Eklenti(ler)
Güllerim açmaya başladı..
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Cumhur Bey'in yolladığı günebakanlar büyümeye devam ediyor..
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Füsun Ablanın hediyesi Melisam hem sürgün veriyor hem de B5A Uygulaması yaptığımdan bu yana tomurcuklandı toprak hizasından itibaren tüm gövde...
|
5 Eklenti(ler)
Pervana çiçekli yaseminim çiçekleri ve kokusuyla bizi mutlu ediyor...Clematisler açmaya devam ediyor...
|
2 Eklenti(ler)
Başka açıdan...
|
4 Eklenti(ler)
Selluka,Yıldız çadırı ve sabah ve akşam sefaları...
|
sn.Yılmaz Yalçın,
Emek verdiğiniz her bitki size gülümsediği kadar bizlere de göz kırpıyorlar,güzel olduklarını biliyorlar çünkü. Çok bakımlı ve sağlıklılar,ellerinize sağlık. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025