![]() |
Sayın Özbey,
Teşekkür ederim..Sizde de bu sevgiyi,ilgiyi görüyorum..Ne mutlu bize.. |
Sagol Dudi:)Sizin bahçenin de sevgi ve ilginiz ile çok güzel bir durumda olduğunu tahmin edebiliyorum..
|
Sarmaşık gülümü Bauhause'dan en fazla 15-20 cm. fide olarak almıştım. Terasta saksıda durdu önce, birkaç yıl durgun ve yavaştı . Sonra götürüp Enezê diktim. Yer toprağını bulunca coştu . Mayıs ayında gerçekten çok güzel açıyor.
Bu arada bu akşam baktım, begovillerimde kıpırtılar var. Yeşerecekler. Alıntı:
|
Maşallah gülünüz çok güzel gelişmiş..Herhangi bir gübre kullandınız mı?Benim begonvillerde hala kıpırtı yok..Bekliyorum ümitle..
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Akşam bahçeye çıkıp süs bitkilerimin son hallerini gösteren fotoğraflarını çektim:) İşte 3 aydır B5A uyguladığım ve çıplak köklü olarak Şubatta diktiğim sürekli sürgün veren güllerimden bir kaç tanesi:)Diğerlerini hava karardığından görüntüleyemedim:)Onları da h.sonu siteye ekleyeceğim. |
5 Eklenti(ler)
İşte geçen Haziranda Eyüp'teki çiçekçiden aldığım mor salkım..Çok fazla gelişmeye fırsatı olmadı henüz.
|
3 Eklenti(ler)
Pervane çiçekli yasemini geçen yıl dikmiştim bahçeme ve hem yapraktan hemde kökten b5A uyguladığım bitkilerimden birisi..Demire iyice sarılmaaya hazırlanıyor.
|
1 Eklenti(ler)
jacmani group vino türü clematisim iki kök halinde gelişmesini sürdürüyor..
|
Ben bu sarılıcı dolu bahceyi nasıl atlamışım, aşkolsun bana:(
umarım hepsi canlanır donan ciceklerinizin. |
1 Eklenti(ler)
Acem borusu sürgün vermeye başladı.
|
:D Budadığınız gülün kesi yerine sakız mı yapıştırdınız siz de? Yanlış mı gördüm?
|
1 Eklenti(ler)
Pervane çiçekli yaseminin uzaktan görünüşü..
|
Acem borusu çeliklerimin hepsi köklendi isteyenler özel mesaj atsınlar
|
Sevgili Cemo,
Teşekkür ederim:)Bir kaç bitkim dondan dolayı henüz uyanmadılar,onların fotoğrafını uyandıklarında siteye ekleyeceğim:)Akdeniz yasemini ve arap yasemini henüz uykudalar.. fulyasemin ise sürgün vermeye başladı.. |
Sevgili Hatice,
Gözünüz aydın diyelim:)Sizde hangi renk ve türde acem borusu çeliği var? |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Güler Hanımın tavsiyesini dikkate alıp bugün bahçemde genel temizlik yaptım.Güllerimin dibini çapaladım,her birinin dibine keçi gübresi koydum.Güllerimde yeşil yaprak bitinin olduğunu farkettim.Bunun önlemini almaya karar verdim.Güllerim için önerebileceğiniz her türlü bit ve haşera için ilac var mı acaba? |
2 Eklenti(ler)
Yaseminler sürgün vermeye devam edıyor..
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet Hanım'ın yolladığı kırmızı yıldız çadırı çimlendi ve gelişiyor.
|
Sevgili Yılmaz Bey bugün bahçede çalışmışsınız ,ellerinize sağlık:) Bahçeniz baharla çoşmuş, yeni sürgünler, güllerde goncalar, mor salkım çiçeklenmiş, daha da güzellikler göreceğiz:)
Güllerde bitler baş derdi, geçen yaz sellukama dadanan kırmızı örümcekten, kış başında kasımpatında başlayan bitlerden inanın bezdim, hala savaşıyorum. Kaç gündür balkonda ilaçlama, toprak değiştirme, köklenenleri yerine yerleştirmek akşamı ediyorum. Ben kullandığım ilaçtan çok memnun değilim, deneyimli arkadaşlar size iyi bir ilaç tavsiye ederler. |
Teşekkürler Füsun Hanım,
Maşallah çok iyi bakıyorsunuz çiçeklerinize şımarmasınlar sonra:)Sırf ilgi için tüm böcekleri çağırırlar sonra:) |
Gözünüz aydın, yaseminler sürgün vermiş. Bizim yaseminden ses yok. Eşim bugün bahçeye gitti, herhalde öldü diyor...
|
Yeni bir bahçe keşfetmenin mutluluğu ile bir güzel dolaştım.
Çuha çiçeklerinize bayıldım, bu seneye kadar çuhalarla hiç ilgilenmemiştim :( Her tür yaseminden dikmişsiniz maşallah, çok da güzel gelişiyorlar, B5A yaramış anlaşılan, ben de almıştım ama kullanımı pek pratik gelmedi bana, güneş battıktan 2 saat sonra uygulanması beni yıldırdı. Evinizi çok beğendim, 46. mesajdaki oturma bölümünü çok güzel ve zevkli buldum, her şey inceden inceye düşünülmüş, ellerinize sağlık. Güzel bahçenizin keyfini çıkarmanızı diliyorum. |
Çok nefis olmuş. Keyifli sohbetler, ince belli tek şekerli açık ya da demli çayların içinde gezinen bolca kaşık tıngırtısı çalındı kulağıma. Huzurlu bir köşe olmuş burası... Hemen camın yanına duvara bir kaç renk petunya lazım. :) Bir de nazarlık... Mutlaka ilişmeli bir köşeye...
|
Sayın Yılmaz YALÇIN köşe çok güzel olmuş masa ve sandalyeler .BEnim size tavsiyem yaprak bitleri çin doğal ilaç kullanın.Çiceklernizin sayısı azsa elinizle bile temizleyebilirisiniz.
|
Sevgili hemşehrim Fikreteren,
İstanbul'a geldiğinizde bahçemde çay içmeye bekliyorum sizi. |
Yılmaz Bey, dar mekanda çok güzel bir alan yaratmışsınız. :)
Yeşil zemin çok güzel olmuş. Pervane yasemin ne kadar muntazam sardırılmış... Yeşil saksı ve içindeki beyaz taşlar da çok şık. :) Umarım gülleriniz yediverendir, bütün yaz çiçek bahçesinde oturmuş olursunuz. Güller oturma alanınıza çok yakın olduğu için bitler için zehirli bir ilaç kullanmasanız iyi olabilir. Geçen sene Neemazal kullanan arkadaşlar vardı. Ben de bu sene deneyeceğim. |
2 Eklenti(ler)
Mor salkım iyice açtı ve tüm kokusunu alıyoruz artık ve yapraklanması arttı.
|
Sefanız bol olsun. :)
Dar alanda kısa paslaşmalarla işte böyle harikalar yaratılabilir. Yaseminlerin açmasına da az kaldı, mor salkımın ardından da onun güzel kokusu sarar her yanı. Bahçede güneşi bol alan yer var mı? Bir saksıya Melisa-Parfüm Çalısı dikmenizi şiddetle tavsiye ederim. Yaz ortalarında açan çiçekleri geceleri odalarınıza kadar gelecek müthiş bir koku yayar. |
Evet var Sevgili Limon..Aslında melisa hep aklımdaydı ama saksıda değilde bahçede düşünmüştüm ama kışı atlatamayacağını hissettiğim için cesaret edip dikemedim.Büyük bir saksıya dikilebilir özellikle bu tavsiyenizden sonra cesaretim arttı.
|
Mor salkım muhteşem olmuş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025