![]() |
Maşallah Sdurul bahçen iyice şenlenmiş.Meyvelerin, çiçeklerin hepsi çok güzeller en güzelide azmin.
|
SDurulcum, benim funda fideleri sabah güneşi alıyorlar ,fidelerin sağlıklı gelişmişler, havalar ısındıkça atağa geçiyorlar,krizamtemleri bahçe deuzun bir saksım vardı,son tohumları onun üstüne öylece serpmiştim,çimlenmişlerdi,doludan telef olmuşlardı sonra kök yerinden tekrar çıktılar hızla büyüdüler,onlar da öğleden akşama kadar güneş görüyorlar
|
4 Eklenti(ler)
İki gün önce tomurcuk olan kırmızı gül açmaya başlamış. Bir de maviş, çiçeğiyle beni sevindirdi. Beni çocukluğumun çiçeğiyle kavuşturan sevgili Güler Hanım'a bir kez daha teşekkür ediyorum.
Eklenti 142636 Eklenti 142637 Eklenti 142638 Eklenti 142639 |
1 Eklenti(ler)
Annelerin ve anneliğin bir güne sığmayacağına inananlardanım. Annelerin çiçeği beyaz karanfildir diye biliyorum, ama benden tüm annelere pembe bir karanfil... Gününüz kutlu olsun.
Eklenti 142654 |
5 Eklenti(ler)
Bugün yine bahçedeydik. Ektiğimiz çiçek tohumları çimlenmeye başlamış. Maydanozlar, tereler, rokalar, marullar ıspanaklar da çimlenmiş. Eşim aslında ıspanak şimdi ekilmez, ama hevesin kırılmasın diye sesimi çıkarmadım diyor.
Gazanyaların iki rengini bahçede fındık fidanının altına diktim. Eğer yerlerini severlerse diğerlerini de götürürüm. Bahçeye gidecek olan gazanyalar. Eklenti 142820 Eklenti 142821 Balkondaki acem halısı coştu. Eklenti 142822 Horozibiği büyüyor. Eklenti 142823 Sindrella çiçeği, alalı bir ayı geçmiştir, hala çiçekleri solmadı. Sadece üzerindeki sarı kısımlar beyaza döndü. Bakalım tohum oluşturacak mı? Eklenti 142824 |
3 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki kuşburnu (yabangülü) çalısı çiçekte. Yıllardır hep var, ama ben varlığını ve adını yeni öğrendim.
Eklenti 143131 Eklenti 143132 Eklenti 143133 |
Maşallah ne güzel manzaralar böyle bunlar:)İnsanın çay içesi geliyor elinize sağlık:)Yaseminde gelişme var mı?
|
Alıntı:
Yaseminde gelişme yok maalesef. Yerine komşudan aldığım çelikleri dikeceğim. Köklenmesini bekliyorum. |
4 Eklenti(ler)
Bazı çiçek ve tohumlarını ektiğimiz havuzun sağı ve solu, son durum.
Eklenti 143284 Eklenti 143285 Eklenti 143286 Saksıdaki bütün çuha çiçekleri bozulmuştu, tek sağlam kalanı bahçeye diktik. Eklenti 143287 |
Sevgili Sdurul,
Bahçenizi oldukça düzenli ve temiz gördüm:)Çuhaların zamanı geçti benim de bahçemde 3 tane diri olanı kaldı.Tohum bağladı bazıları pekı tohumlarını ne zaman almak gerekiyor? |
Çok sağolun Yılmaz Yalçın kardeşim,
Bahçenin her tarafı böyle değil, daha düzenlenmemiş yerler de var. Sadece pazarları gittiğimiz için bu kadar oluyor. Çuhaların tohum bağladıklarını farketmedim. Bu konuda bilgim yok. |
Alıntı:
|
Sevgili Satı hanım çok teşekkür ederim. Maviş bir aya yakındır tomurcuklu, açmasını sabırsızlıkla bekliyordum. Şu anda üç tane çiçeği oldu. Bir çok tomurcuğu da var. İnşallah sizin maviş de kısa sürede açar. Sevgiler...
|
3 Eklenti(ler)
Bahçedeki rengini hatırlamadığım gül kırmızı açtı. Diğeri de açtı açacak, sarı. Bunları, mutlaka bizim cimbomlu kızımız, Sevil'imiz dedesine aldırmıştır.
Eklenti 143930 Eklenti 143931 Eklenti 143932 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Meyveler büyümeye başlamış.
Elmalar, Eklenti 143941 Ayvalar, Eklenti 143942 Eklenti 143943 Erikler, Eklenti 143944 |
Günaydın ben yeni üyeyim, yılan gömleği kullanan arakadaşlardan bilgi almak istiyordum yardımcı olursanız sevinirim..(hangi forumda yazacağımı bilemedim)
|
Alıntı:
|
SDurul'cum meyveler harika görünüyor. Gülünün rengi güzelmiş. Bize de küçükken çiftlikte yılan gömleği toplatırlardı, neye yaradığını bilmiyordum,geçenler de benim de aklıma geldi ama soracak büyüğümüz kalmamıştı.Sayenizde öğrendim.
|
Her şey çok güzel görünüyor sayın Sdurul. Emeklerinizin karşılığını alıyorsunuz ne güzel maşallah, Allah nazardan saklasın bana da aynısından nasip etsin inşallah.
|
Sevgili Fatoş hanım, sevgili İpek Kozası teşekkür ederim.
Fatoş hanım, ağaçlar net sayesinde yeni bilgiler öğreniyoruz. Ne mutlu ki buradayız. Sevgili İpek Kozası, daha çok gençsiniz, kızım yaşınızdasınız. O, 20 Haziran 1977 doğumluydu.İnşallah ilerleyen zamanlarda, sizin de güzel bir bahçeniz olur. Allah her isteyene nasip etsin. Sevgiler... |
merhaba,
kağıt çiçekleri ilgimi çekti hiç duymamıştım burda kağıt çiçeğinide öğrendim sevgiler bu arada eriklerden benim de canım çekti tuza ban ban ye |
Sevgili fmerry, kağıt çiçeğini ben de yeni öğrendim. Çiçekçide görünce hoşuma gitti, aldım.
Yakın sayılırız, buyrun gelin erikleri dalından koparıp yersiniz.Ekşi sevmem, tadına bile bakmam. |
5 Eklenti(ler)
Meyvelere devam ediyoruz. Kirazlar irileşiyor.
Eklenti 144143 Şeftali, Eklenti 144144 Çekirdeksiz üzüm, Eklenti 144145 Kokulu üzüm, Eklenti 144146 Kabaklar büyüyor, bakalım ne zaman çiçek açacak? Eklenti 144147 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bademler, irileşmişler.
Eklenti 144162 Eklenti 144163 Cevizler de büyümeye devam ediyorlar. Eklenti 144160 Eklenti 144161 |
Sayın SDurul, maşallah nazar değmesin, ne kadar bereketli bahçeniz.
Allah sağlıkla yemek nasip etsin. |
Çok sağolun sevgili arkadaşım ozbey, eşim mümkün olduğunca çeşitli fidanlar dikmişti. Domates, biber, patlıcan, soğan, maydanoz, marul, rokaları da yetiştirmeye çalışıyoruz. Allah'a şükür, yazları pazardan pek meyve sebze almaya gerek kalmıyor.
|
Sevgili SDurul, bu hafta bizde yagmur bol olunca tek tek bahceleri gezmeye firsatim oldu. Henüz cok isiniz var gibi ama taslaklar güzel günlerin habercisi. Cimlenen cicekleriniz cok güzel. Size kolayliklar dilerim...
|
Sevgili çiçeksever, iyi ki oralarda yağmur yağmış. Siz de bahçelerde gezme fırsatı bulmuşsunuz. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Gerçekten çok işimiz var. Ama sonuçlar güzel olursa bütün yorgunluklar unutulacak. Hepimize kolay gelsin.
|
3 Eklenti(ler)
Geçen hafta gazanyaları fındık fidanının dibine dikmiştim. Hafta arası gittiğimizde toprak çok kurumuştu. Bol bol suladım, hem gazanyalar hem fındık fidanı kana kana su içtiler. Bir yandan da düşünüyorum, bol su fındığa zarar verir mi diye? Bakalım bugün gittiğimizde nasıl bir manzarayla karşılaşacağız?
Eklenti 144432 Alev çiçeği ve menekşelerin rengi değişmiş.Eflatun beyaz alev çiçeği beyaza dönmüş. Sanırım toprağın yapısıyla alakalı. Eklenti 144430 Eklenti 144431 |
3 Eklenti(ler)
Menekşelerle ilgili fark ettiğim, renklerinde açılma, çiçeklerde artış. Bu kısım dökülen tohumların çimlenmesiyle menekşe tarlası olacak.
Eklenti 144435 Eklenti 144436 Eklenti 144437 |
Sevgili SDurul
Bahcenizi doyasıya gezdim ellerinize sağlık hepsi çok güzel. Cimbomlu kızınızın sarı kırmızı gülü bir cimbomlu olarak çok hoşuma gitti.:)) Sevgiyle kalın. |
5 Eklenti(ler)
Bugün bahçede çok iş vardı. Sebze bahçesi çapalandı, domates, biber, patlıcan fideleri dikildi. Kavun, karpuz ekildi.
Çapa başlıyor. Eklenti 144648 Bu iş biraz zor galiba. Eklenti 144649 Tamamlanıyor. Eklenti 144650 Fideler dikiliyor. Eklenti 144651 Sulanıp, büyümesi bekleniyor. Eklenti 144652 |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden güzel çiçekli bir ot, kıyılarda oldukça çok var. Yetiştirmeye uğraşsan olmaz.
Eklenti 144653 Eklenti 144654 Gelincikler bahçeyi renklendirmiş. Eklenti 144655 Eklenti 144656 Kır papatyaları. Eklenti 144657 |
3 Eklenti(ler)
|
Bayılıyorum bu konuklara en sevdiklerim ;)
|
Uğur böcekleri benim de en sevdiklerim, Dudiciğim. Of ya mesajı görünce aklıma yapraklar geldi. Bir daha ki gidişte parmağıma ip bağlıyayım.
|
Göndermesenizde hiç önemi yok lütfen dert etmeyin. Müsait olduğunuz zaman halledersiniz. İllaki olacak diyede lütfen sıkmayın kendinizi :)
Bu arada bu kocayemiş değil mi? Meyvesi oldumu hiç? Çiçeklenmesi ne zaman ouyor? |
Sevgili SDurul,
Maşallah uğur böcekleri bahçenizi çok sevmiş:)Benim bahçeye bir tane bile gelmiyor:)Yanlışlıkla konsa bahçeye bağlayacağım:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025