![]() |
5 Eklenti(ler)
Önceki haftalarda çekilmiş bahçede günbatımı.
Eklenti 146785 Bahçenin alt tarafındaki badem fidanı. Eklenti 146786 Yeni aldığım çiçeklerimden, kamelya. (Gardenyaymış.) Eklenti 146787 Beyaz karanfil. Eklenti 146788 Yine yeni aldığım, yer açelyam. Eklenti 146789 |
SDurul'cuğum bahcenizin üsten görünümü de çok güzel , yeni çiçeklerini güle güle büyüt.
|
s.durul sanki bana o kamelya değilde gardenya gibi geldi.yalnılmıyorsam eğer..
|
Bahçe çok güzel görünüyor hele birde ağaçlar meyve versinler daha güzel olacak eminim:)
|
Alıntı:
|
SDurul'cuğum, krizantem ve funda çiçeklendi,umduğum gibi olmadı, krizantemlerin çiçek boyutları küçük çıkıyor sonra biraz büyüyorlar belki saksıda oldukları için bahçeye aktardıklarım daha açmadılar, fundalar ise bahçedeki bir yabani otun çiçeklerine çok benziyor, yine de güzeller ,bahçede daha güzel olacaklarını tahmin ediyorum . Sevgiler.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bahçedeki güller tüm hızıyla açmaya devam ediyorlar. Ben güllerin tam açmamış halini daha çok seviyorum. Açık pembe ve kırmızı gül.
Eklenti 147085 Eklenti 147086 Kızımın cimbomlu gülü. Eklenti 147087 Eklenti 147088 Eklenti 147089 |
Sevgili SDurul güller harika açmış . İnsanın eğilip koklayası geliyor.
|
5 Eklenti(ler)
Evet, sevgili Hatice hanım. Güllerin sayısını epey arttırdık. Tomurcuk verdiklerini, yavaş yavaş açtıklarını görmek, mis kokularını duymak çok güzel.
Saksıdaki pembe sarmaşık gül, pembe ve kokulu. Eklenti 147125 Eklenti 147126 Cumartesi günü aldığım koyu kırmızı gül. Eklenti 147124 Eklenti 147127 Eklenti 147128 |
Sevgili Sdurul bak güller yüzünü göstermeye başlamış sırayla diğerleri de açarlar meraklanma:)
|
Bahçeniz çok güzel, güle güle keyfini çıkarın.
|
Sevgili günebakan, evet güller yüzünü göstermeye başladı, tüm güzellikleri ve mis kokularıyla.
Halbuki ben tam karar vermiştim, ben ne yapıyorum, arkadaşlara ayıp oluyor, olur olmaz fotoğrafları koymayayım, seyredilesi nice güzel bahçenin içinde kara çalı olmayayım demiştim. Güller yüzümü güldürdü, şimdi tek isteğim tohumdan yetiştirdiğim çiçeklerimin açması. . |
Sayın SDurul,
Herşey çok güzel görünüyor, sebzeleri bir de tabakta görsek ne güzel olacak. Allah keyif içersinde oturmayı nasip etsin. |
İyiki vazgeçmemişsin Sevgili Sdurul bura da sadece çiçekler yok ki verilen emekler ,tohumdan veya fidandan yetiştirilen ağaçlar doğayla ilgili herşey var Lütfen üzülme:)
|
SDurul'cuğum bahçeni çok seviyorum, annanemin, babannemin bahçelerine benzetiyorum, bahçeler de envayi çeşit meyva, sebze vardı, bizler meyvaları dalında yerdik, asla tabakta değil, gülleri de bizden çok çekerdi. Bahçen çok güzel, beni eskilere getiriyor. Sevgiler.
|
İpek kozası, teşekkür ederim.
Sayın tturt, sağolun. Kirazlar kızarmaya başlamışlar, sebzeler burada çok geç olgunlaşıyor. Temmuz gibi domateslerini görürüz. Sevgili günebakan verilen emek çok ama, şu aralar çiçeklere takmış durumdayım. Moral verdiniz, sağolun. Sevgili Fatoş hanım destekleyici sözleriniz için teşekkür ederim. İnsan çocukluğunu özlüyor bazen. Size bunları hatırlatabildiysem ne mutlu. Meyveyi taze taze, dalından yemek çok zevkli. Hele dalından yenen dutun tadına doyum olmuyor. Çocukluğunuzu tekrar yaşamak isterseniz, buyrun beklerim. |
Sevgili SDurul, yaz geldi ve bizim güzel telaşlarımız başladı.
Bahçenizdeki ağaçlar dikkatimi çekti, hepsi de çok sağlıklılar. Gülleriniz ise fevkalade, formları çok güzel, ben güllerde kokudan önce forma bakarım, ikisi bir arada olabiliyorsa çok daha güzel olur tabi. Gönlünüzce bir yaz geçirmenizi diliyorum. |
Sevgili Adalet hanım, teşekkür ederim.
Bahçedeki ağaçlar eşimin kontrolünde. Onlara gözü gibi bakıyor. Bir kiraz ağacının gövdesine kurt girmiş, yaprakları sararmış, yani ağaç ölüyor. Ne yaptı yaptı, kurt giren yeri telle açarak oraya ilaç enjekte etti. Ve sonuç; ağaç kurtuldu, yaprakları yeşermeye, canlanmaya başladı. Gülleri ben de seviyorum. Ama tam açmamış halleri daha hoşuma gidiyor. |
5 Eklenti(ler)
Kirazlar kızarmaya başlamış. Hele şu küçük fidan boyuna bakmadan meyve vermiş.
Eklenti 147822 Eklenti 147823 Sarı gül de açmış. Rengi eskisine göre daha açık gibi geldi. Beyaza yakın. Eklenti 147825 Eklenti 147826 Asmalardaki üzümler büyüyor. Eklenti 147824 |
Beyaz gül çok asil :)
|
3 Eklenti(ler)
Annemin gönderdiği yeni çiçeklerim.
Sedum palmeri, geldiğinde çok güzeldi. Galiba çok suladım, yapraklarını döküyor. Düzelir, umarım. Eklenti 147828 Paşa çadırı. Eklenti 147827 Mum çiçeğimin annesi, anne mum çiçeği. Eklenti 147829 |
Cumartesi günü aldığım koyu kırmızı gül.
Eklenti 147124 Eklenti 147127 Eklenti 147128[/QUOTE] Sevgili SDurul,kırmızı gülün güzelliğine hayran kaldım sevgiler. |
5 Eklenti(ler)
Bugün bahçede, çoktan beri boş duran havuzu temizledik, boyadık ve doldurmaya başladık.
Eklenti 148278 Eklenti 148279 Eklenti 148280 Eklenti 148281 Eklenti 148282 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Havuz dolarken,
Eklenti 148300 Dağ çileği büyüyor, bu sene çiçek açmayacak galiba. Eklenti 148302 Bahçeden bir görüntü, Eklenti 148301 Üzümler büyüyor. Eklenti 148303 Büyük kiraz ağacının kirazları, Eklenti 148304 |
5 Eklenti(ler)
Adını bilmediğim yeni çiçeğim. (Rudbeckia- Güneş Şapkası)
Eklenti 148308 Eklenti 148309 Eklenti 148310 Pembe kokulu gülüm. Geçtiğimiz yaz almıştım, yaprakları küçük olduğu için sarmaşık gül sanıyordum. Fakat sarmaşık gül değil gibi görünüyor. Eklenti 148311 Bahçedeki açık pembe gül. Eklenti 148312 |
5 Eklenti(ler)
Şeker tabakları bahçeye taşındı.
Eklenti 148313 Eklenti 148314 Gazanyalar bahçeye alışmaya çalışıyor. Bir tanesi renk değiştirmiş. Eklenti 148315 Sarı haseki küpesi, saksıdayken çiçek açması durmuştu. Bahçeye geçince yeni çiçekler açtı. Eklenti 148316 Alev çiçekleri bahçeye geçince bazıları tutmamış gibi görünüyordu. Bu hafta gittiğimizde bir tanesini daha canlanmış gördüm. Eklenti 148317 |
3 Eklenti(ler)
Bahçedeki güller.
Eklenti 148318 Eklenti 148319 Fare kulağını bir tutam komşum vermişti, ayrıca arkadaşlardan gelen tohumlarını da ekmiştim. Yaprak rengi ve çiçeklerinin narinliği çok hoşuma giden bir çiçek. Umarım önümüzdeki yıl çoğalır. Eklenti 148320 |
Sevgili SDurul;
Bahçeniz giderek dahada güzelleşiyor. Her bahçede öyle bir yedek su deposu görevi yapacak havuz lazım. Şöööyyle, kovayı içine daldıracak, çiçeklere dökeceksin! Sarı Hasekiniz, Alev çiçeğiniz çok güzeller. Kocayemiş(Dağ Çileği), galiba sonbaharda çiçekleniyor.:confused: Meyveleri üzerinde iken. Adını bilmediğinizi söylediğiniz çiçeğiniz; Rudbekya(Güneş Şapkası). Kasıma kadar sürekli çiçek açacak. Benimki bu sene soğuklarda kayboldu. Oysa her sene, kendiliğinden tekrar çıkardı. Tohumdan ektiğim çıkmadı. Neyse! Onun fidesini aldığım yer köydeki bir bahçe. Bir ara uğrarım. Şayet, onlar sağlıklı ise bir iki kök söker alır, tekrar dikerim. Haydi! Gerisi kolay gelsin.;) |
Sevgili SDurul gülleriniz parmak ısırtıyor:) o iamini bilmediğiniz pembe çiçeğinize bayıldım. Çok narin çok zarif.:)
|
Sayın Orhan Özbilgiç, Sevim.K teşekkür ederim.
Orhan bey, sayenizde çiçeğimin ismini öğrendim ve ilgili sayfayı buldum, sağolun.Pek yaygın bir çiçek değil herhalde, çiçek hakkındaki bilgi az. Havuz sulama amaçlı, birde döşenen borularla, suyu olmayan komşulara su dağıtılıyor. |
5 Eklenti(ler)
Bunlarda tohumda yetişen fidelerim. Sevgili Fatoş hanımın gönderdiği funda, krizantemler, sevgili mormenekşenin gönderdiği zinnia fideleri.
Eklenti 148410 Tohumunu sevgili Maki arkadaşımın gönderdiği petunya fideleri. Fotoğrafta görünmeyen yeni çıkanlar da var. Eklenti 148411 Sevgili Güler hanımın gönderdiği üçüz çiçeği fidelerim. Eklenti 148413 Yine Fatoş hanımdan, kedi tırnakları. Eklenti 148414 Tohumları sevgili ozbeyden gelen süs bezelyesi. Eklenti 148412 |
Sevgili S.Durul, toprağınız çok güçlü anlaşılan ve siz de çok iyi bakmışsınız, bayıldım hepsine de.
Biraz daha araları doldursanız diyeceğim ama siz zaten düşünmüş olmalısınız, bahçeye geçmeyi bekleyen bir çok fidecik var. Ben bunu çok sevdim, harika bir formu var, çiçekleri de üzerinde uzun kalacak gibi görünüyor. İzninizle bu güzelliğ klasörüme kaydettim. |
Sevgili Adalet hanım, güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Pembe gülü ben de beğeniyorum. Bahçede inşaat malzemeleri, keresteler, molozlar olduğu için tam boy fotoğrafını çekemiyorum. Önümüzdeki yaz işler bitince, evin bahçesi için de güzel düşüncelerim var. İzin ne demek, istediğiniz fotoğrafı kaydedebilirsiniz. Sevgiler... |
4 Eklenti(ler)
SDurulcum çiçeklerin biraz daha açmasını beklediğim için biraz geç koydum fotoğrafları...İşte krizantem ve fundanın fotoğrafları, beklediğime değmiş mi? ;)
Eklenti 148756 Eklenti 148757 Eklenti 148758 Eklenti 148759 |
Fatoş ablacım fundalar için birşey diyemem ama krizantemler güzelmiş:)
|
Bahçenin sahibesi yok ama bahçesin de sohbet edelim, Günebakan'cığım bize geldiğinde krizantemin çiçekleri çok küçüktü, bir şeye benzetmemiştik, o kadar uğraşa değmedi diyordum sonra birden çiçek boyutları büyüdü, güzelleşti.
|
Beklemek gerekmiş galiba Fatoş abla bazen sabırsız davranıyoruz galiba:)
|
SDurul'cuğüm nerdesin? İnşallah her şey yolundadır, bizi meraklandırma, sevgiler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025