![]() |
5 Eklenti(ler)
Eklemediğim vişne uğraşıları. Yeri hazır olmadığı için meydanda kaynatılmıştı. Haziran sonundan. :)
Eklenti 653673 Eklenti 653674 Bahçenin en yukarı sınırındaki zerdali ağacının meyvelerini hiç toplamıyorduk. Bu sene eşim biraz toplamış, baktık çok lezzetli, konserve yapalım dedik. Pazar gününün işi bu oldu. Benim açımdan.:rolleyes: Eklenti 653675 Eklenti 653676 Yeni yapılan fırının alt kısmı ocak başı oldu. :) Eklenti 653677 |
5 Eklenti(ler)
Fırın demişken; yaktık, denedik.:)
Eklenti 653678 Zerdali konserveleri soğumaya bırakıldığında. Eklenti 653679 Önceki yıllarda keşfettiğim geyik böceği bu sene pek görülmedi. Sadece bu, o da yaralıydı galiba.:( Eklenti 653680 Çiçekler sıcaklardan keyifsiz. Pholox açmaya çalışıyor. Eklenti 653681 Eklenti 653682 |
5 Eklenti(ler)
Margarit papatyada ilginçlik. :p Yapışık üçüz.:cool:
Eklenti 653685 Katmerli gül hatminin yeni büyüyenlerinden. Eklenti 653684 Sırası gelen karanfil açıyor, ortalığı mis kokutuyor. Eklenti 653686 Stargazer lilium. Eklenti 653687 Glayöllere de bir şeyler oldu. Onca renkten açan sadece bu, bir tane de tomurcuklu var. :rolleyes: Eklenti 653683 Şimdilik bu kadar. :) |
5 Eklenti(ler)
Tohum almaya başladım. Etkinliğe hazırlık. Kara turp tohumları. Bir kökten dünya tohum çıktı. :) Çerini çöpünü ayıklamak biraz zahmetli ama.:rolleyes:
Eklenti 654160 Eklenti 654161 Yok oldular sandığım glayöller atağa kalktı, daha bir dolu tomurcuk var. :) Eklenti 654162 Eklenti 654163 Eklenti 654164 |
5 Eklenti(ler)
Geç ektiğimiz fasulyeler.:p
Eklenti 654165 Biber hasadı başladı. :) Eklenti 654166 Eklenti 654167 Salatalık. Eklenti 654168 Asma ve korukları. Sabırla helva olacaklar.:rolleyes: Eklenti 654169 |
5 Eklenti(ler)
İlk budamalarda hiç konserve yapmamışız. Pazar günü budama tekrarlanınca kışın yapraksız kalmayalım dedik. :rolleyes:
Eklenti 654417 Dört kavanoz oldu, düdüklü tencerede kaynattık. Eklenti 654413 Eklenti 654414 Salatalık ve dolmalık biber hasadı. Eklenti 654416 Dikensiz böğürtlen. :) Eklenti 654415 |
5 Eklenti(ler)
Ağustos böcekleri öyle gürültücü ki, her gidişte kafamız şişiyor. Bu sene hiç fotoğraflamamıştım. Hünnabın dalında yakından görünce çekeyim dedim, ne hikmetse çekememişim ama bu fotoğraf sayesinde hünnapların oluştuğunu gördüm. Ağacın büyük kısmı çiçekte henüz.
Eklenti 654418 Mor phloxlardan sonra pembeler sırada. Kokuları çok hoş. Eklenti 654419 Eklenti 654420 Glayöllerde sırası gelen açıyor. Eklenti 654421 Eklenti 654422 |
Alıntı:
Sevgili SDurul, güzel günlerde sağlıkla tüketmek nasip olsun. Yaprakları kavanoza doldurduktan sonra su dışında başka bir şeyler ilave ediyor musunuz, ve kaç dakika kaynatıyorsunuz? Ben bu şekilde hiç denemedim, daha önceleri tuzlu salamura yapıyordum, fakat tansiyon olduğu için artık yapmıyorum. Sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
(Büyümüş de ablalarına tavsiye verirmiş, bak bak bak :D) Asma yapraklarını topladıktan sonra hiçbir işlemden geçirmeden yani topladığımız gibi, üçerli-beşerli desteler halinde elimize alıp gelişigüzel katlıyoruz ve içi kuru bir pet şişeye tıkıştırıyoruz, istediğimiz kadar yaprağı şişeye doldurduktan sonra (şişenin tıka-basa dolması şart değil) ağzını sıkıca kapatıyoruz. Hepsi bu kadar! :cool: Bu şekilde hazırlanan yapraklar, şişenin kapağını açmamak şartıyla 3-4 yıl tazeliğini koruyor, güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmek yeterli. Kullanacağımız zaman pet şişeyi kesip yaprakları çıkarıyoruz, katlarını açıyoruz ve yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynar suda bekletiyoruz (kaynatmıyoruz, kaynar suyu döktüğümüz bir kabın içine yaprakları koyup bekliyoruz) sanki yeni toplanmış gibi tazecik ve sarılmaya hazır yapraklarımız oluyor ;) Annem belki 30 yıldır hep bu yöntemi kullanır, şiddetle tavsiye ederim. Bendeki şişelerden birinin fotoğrafını çektim, işte böyle görünüyorlar: Eklenti 654436 Kaynatmak yok, tuz yok, dondurucu yok... Tek önemli nokta: Yapraklar da şişe de ıslak olmayacak. |
Eveeet, iyi ki hatırlattınız... çok önceleri bir dönem ben de yapmıştım ama unutmuşum, siz yazınca hatırladım, çok teşekkürler sevgili A-NOMAD
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili akçabardak, yapraklara sudan başka bir silme çay kaşığı tuz ekliyorum. Kaynadıktan sonra 15 dk. kaynatmaya devam ediyorum. Bu şekilde yapılan konserve, taze yaprağı aratmayacak lezzet ve tat veriyor.
A_NOMAD'ın pet şişe tarifini bizim buralarda da yapıyorlar. Ben hiç denemedim, muhakkak güzeldir ama pet şişeden uzak durmaya çalışıyorum. :) Sarma, dolma demişken, biraz önce eşim bir dolu kabak çiçeği getirmiş. Epeydendir deyip duruyordu, ''dolması oluyormuş'' yapalım diye.:rolleyes: Evirdim çevirdim, dibindeki yeşil kısmı çıkarıp çıkarmayacağımı anlayamadım. Şimdilik buzdolabına kaldırdım.:) Eklenti 654547 Eklenti 654546 İlk kez yapacağım için mutfak bölümüne uğrayıp püf noktalarını öğrenmem gerekiyor.:) Başarabilirsem paylaşırım.:rolleyes: Tarifi buldum, burada. :) |
Alıntı:
Öpüyorum ;) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Eklenti 654617 |
Of of of... Nasıl da güzelleşmiş her şey, ellerine sağlık, her şey parmak ısırtacak güzellikte.
Harikasın.. Laf aramızda özlemişim bu güzel bahçeyi :) |
Afiyet olsun, sen yaparsın da olmaz mı hiç?
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. :) Kabak çiçeklerini bunca yıl neden değerlendirmediğimize şaşırıyoruz. Yapmayanlara tavsiye ederim. Ben de yapa yapa ustalaşırım belki.:rolleyes:
|
4 Eklenti(ler)
Önceki yıllarda çok fotoğrafını çektiğim Ağustos böceklerini bu yıl canlı çekemedim. Ömürleri bir gün olan bu yaygaracı böceklerin bir tanesi verandada ölmüş ve çektim.
Eklenti 655360 Son günlerin kır çiçeği. :) Eklenti 655361 Kuruyan biberler ve asma.:rolleyes: Eklenti 655362 Eklenti 655363 |
4 Eklenti(ler)
Asma ve üzümler. :)
Eklenti 655366 Eklenti 655367 Şeftaliler de olgunlaştı. Hafta içi konservesini yaptık. Daha da toplanacaklar var, konserveye devam. :rolleyes: Eklenti 655365 Hazeran ve phloxlar bir arda hoş bir görüntü oluşturmuş.:) Eklenti 655364 |
5 Eklenti(ler)
Birazdan gidilip şeftali konservesi yapılacak. Bu sene biraz abarttık, kavanoz ala ala bitiremedik. :rolleyes:
Pazartesi günü kayısılara nokta koyduk. Daha ağaçta çok var. Dağıtmakla da bitmedi. Eklenti 655624 Eklenti 655625 Veremotlarını araya sıkıştıralım. Ektiğimiz havuçları mesken tutmuşlar bu kez. Temizledim ama biraz kaldı.:( Eklenti 655626 Narlar iri bir ceviz kadarlar henüz.:) Eklenti 655627 Küçük kıza toplanan böğürtlenler.;) Eklenti 655628 |
Bütün uğraştıklarımız, emekler verdiğimiz hep bu kör boğaz için değil mi :) ellerinize emeklerinize sağlık, ağız tadıyla, sağlıkla tüketmeniz nasip olsun dileklerimle.
|
Hepsi çok güzel. Özellikle şu fırına bayıldım. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Güle güle kullanmanız dileğiyle.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 655791 Eklenti 655792 Alıntı:
Teşekkür ederim. Bahçede fırın şart, yapa yapa ustası olduk artık.:rolleyes: |
Maşallah ,Sevgili Durul,her şey harika görünüyor.Hepsini afiyetle tüketin.Sevgiler.
|
Teşekkür ederim, sevgihoca'm, sizi burada gördüğüme sevindim.:)
Bu sene domatesler hasta, olanlar da olgunlaşmak bilmiyor. Çocuklar dört kasa domates almışlar, ikisini bize verdiler. Dün doğramaya gittik, bir yağmur, bir tufan, bahçeyi sel götürdü. Her yer yarık içinde kaldı. Fotoğraf ve video çektim ama telefondan foruma yüklemek zahmetli. PC ye aktardığımda paylaşırım. :) İklimde doğal denge tamamen bozuldu, Ağustos ayı ve üç gündür öğleden sonraları bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor, sanki Nisan ayındayız. Bugün yine bulutlu.:( |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden enstantaneler.:)
Eklenti 656797 Eklenti 656798 Eklenti 656799 Toplaması zahmetli, hergün olgunlaşanların toplanması gerekiyor. Eklenti 656800 Eklenti 656801 |
5 Eklenti(ler)
Menemen günleri başladı.:rolleyes:
Eklenti 656802 Büyük domatesi tartmadık ama yarım kiloyu geçkin olabileceğini düşünüyoruz.:) Eklenti 656803 Fırın kullanılmaya başladı. Güzel pişiriyor.:) Eklenti 656804 Geç ekilen mısırlar ancak büyüdü. Eklenti 656806 Siyah incirler yağmurdan sonra kötü oldu. Dört beş incirden bir tanesi sağlam çıkarsa çıkıyor. Diğerleri kurtlu ya da çürük. Aydın incirlerinde sorun yok. Eklenti 656805 |
5 Eklenti(ler)
Site iki gün açılmayınca kıymetini daha iyi anladım. ;) Paylaşmaya değer bulmadıklarımı da paylaşmaya karar verdim.:rolleyes: Sabah sefaları her yerde. :) Fotoğraflar 20 Ağustos'tan.
Eklenti 657842 Eklenti 657843 Eklenti 657844 Eklenti 657845 Geçen Sonbahar'da diktiğim Sedum autumn joy saksıda çiçeklendi. :p Eklenti 657846 |
5 Eklenti(ler)
Fırınlı günler devam ediyor. :) Geçen hafta patlıcanlı pide yapmıştık, bu hafta pırasalı.:)
Eklenti 657849 Eklenti 657850 Üzeri açık olanlar acı biberli. Eklenti 657851 Eklenti 657852 Eklenti 657853 |
4 Eklenti(ler)
Unlu bit sardığında budayıp bahçede yere diktiğim Sedum rubrotinctumlar saksıdakinden güzel gelişti.
Eklenti 657857 Kendiliğinden çimlenip büyüyen beyaz aster. Eklenti 657855 Bahçeden hasat. Eklenti 657854 Hünnaplar oldu, silkelenmeyi bekliyorlar.:) Eklenti 657856 |
Pazartesiden başlayarak ceviz hasadımızı bitirdik. Foruma video yüklemekte sorun yaşıyorum. O yüzden silkme makinası ile yapılan işlemi Facebook sayfama yükledim.
Bu işler arasında fotoğraf çekmeyi ihmal etmedim. Güzel ve özel olduğuna inandıklarımı, yorgunluğum geçtikten sonra eklerim.:) |
cevizlerde ağaç başı ve toplam dönüm başı verim kaç kg.abla.
|
xantomonas arboricola sorunu var mı cevizlerde.
|
5 Eklenti(ler)
Sayın musculus, cevizde ağaç başı ve dönüm başı verim konusuna açıklık getiremiyorum, maalesef. Bahçe chandlere aşamalı olarak döndürüldüğü için, beş, dört, üç, iki, bir yıllık aşılarda verim farklı. Bu rakam tüm ağaçlar verime geldiğinde söylenebilir ancak. Şu kadarını söyleyecek olursam, toplam 400 kg. cevizimiz oldu.
Xanthomonas arboricola, yani CEVİZ BAKTERİYEL YANIKLIĞI sorunu yok cevizlerde. Ceviz demişken, hasat ile ilgili fotoğrafları ekleyelim.:rolleyes: Eklenti 659792 Eklenti 659793 Eklenti 659794 Eklenti 659795 Eklenti 659796 |
5 Eklenti(ler)
Ceviz demişken... Cevizde ilginçlikler.:p
Yapışık ikiz. Eklenti 659797 Eklenti 659798 Eklenti 659799 Analı kızlı. Eklenti 659800 Bu da normal ceviz içi, tazeyken.;) Eklenti 659801 |
5 Eklenti(ler)
Bu fasulye yöremize ait Mahmutlar köyü fasulyesi. Çok lezzetli. Geç ekildiği için az olarak taze tükettik. Bunlar unutulmuş, kuru fasulye olmuşlar. Tohum olarak kullanırız.:rolleyes:
Eklenti 659806 Zeytinlerde verim güzel. Eklenti 659805 Toplamayı unuttuğumuz elmalardan kalanların ikisi sarıkız saksısında poz verdi. Çok lezzetli bir tür. Eklenti 659803 Geldik ayva sarı, nar kırmızı, Sonbahar'a.:p Eklenti 659802 Eklenti 659804 |
Bereketli olsun abla teşekkürler
|
Sayın SDurul hasatınız bereketli olsun afiyetle ağız tadıyla tüketin
tek yumurta ikizi cevize daha önce rastlamamıştım güzel bir görüntü oluşturmuşlar :D Zeytinlerde güzel görünüyor. Biz geçen hafta Ayvalık'taki zeytinlerimizi topladık sizinkiler hiç kararmadı mı :S |
5 Eklenti(ler)
Havaların soğumasıyla sebze bahçesi bozuldu. Kırağı yağmadan tüm sebzeler toplandı. Toplanan iki büyük kova domatesten gök olanlarını kapalı balkonda masa üzerine serdik. Kızardıkça kullanırız. Bu arada, eltimden duymuştum, gök domates yemeği yaptım. Ekşice, güzel bir yemek oldu. :rolleyes:
Eklenti 660129 Eşim, domateslerin olgunlarından salça yapalım diye tutturmaz mı? Fırınlatırız falan dediyse de ikna olmadım. Konserveye karar verdik ve dün gidip konservemizi yaptık. 16 soda şişesi oldu. Salça yapmaktan kurtuldum.:rolleyes: Eklenti 660130 Eklenti 660131 Alıntı:
Eklenti 660132 Eklenti 660133 |
5 Eklenti(ler)
Ailemize geçen ay katılan yeni üyemiz nedeniyle paylaşımlarım kesintiye uğradı.:rolleyes:
Ekleyemediğim görüntüler. Kasımpatılar açmaya başladığında. Daha sonra bahçeye gidemedim.:) Eklenti 662564 Eklenti 662561 Eklenti 662562 Eklenti 662563 Eklenti 662565 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 662566
Yapraklar sararmaya ve dökülmeye başlamıştı. Eklenti 662567 Hünnaptan geriye kalanlar. Eklenti 662568 Havuçlarımızın bir kısmı hasat edilmişti. Eklenti 662569 Böyle havuç pazarda bulamazsınız, çok körpeler.:rolleyes: Hepsinden turşu yaptık.:) Eklenti 662570 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025