![]() |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Mor çiçekli kır çiçekleri için, doğrudur yöresel adları öyle olabilir. Ben onları forumda Lathyrus-Yabani Bezelye olarak öğrenmiştim. Yine bir kaç görüntü. Kurutmalık biraz nane biçtim. Orada yıkayıp eve getirip serdim, kuruyorlar. Yılan ve kertenkele korkusundan hepsini biçemedim. Cesaretimi toparlayınca kalanlar da biçilip kurutulacak.:rolleyes: Eklenti 554327 Gaura çalım taze yapraklarıyla bahara gülümsüyor, jineop'tandı.:) Eklenti 554331 Bahçede kalan iki gülüm de açmışlardı.:) Eklenti 554329 Eklenti 554330 Sarıgöz papatyalarım, (adını ben koydum) almış başını gitmiş.:) Eklenti 554328 |
5 Eklenti(ler)
Bir kaç görüntü daha.
Sebze bahçesi dikime hazır. Akşam üzeri sadece domates fideleri dikildi. Fideler her zaman ki domateslerimizden, kendimiz ektik sayılır, sağ olsunlar dünürlerden geldi. Eklenti 554336 Trabzon hurması. Eklenti 554337 Yer minesi, bu rengi çok dayanıklı, dört beş senedir yayılarak yaşamaya devam ediyor. Aldığım diğer renkleri bir daha ki yıla çıkmamıştı. Eklenti 554338 Yine soğuğa dayanıklılardan campanula. Bir hafta önce tomurcuktu. Eklenti 554334 Şimdi açmış ve çoğalmışlar ancak hepsinde çiçek yok. Eklenti 554335 |
5 Eklenti(ler)
Son görüntülerimizi de ekleyelim, geçen senenin tohum paylaşım hüsnüyusufları rengârenk çıktı.:) Mis kokulular.
Eklenti 554388 Eklenti 554389 Eklenti 554390 Eklenti 554391 Eklenti 554392 |
[QUOTE=SDurul;1380908]Sevgili aleydi'cim, hitap şekline kızmak mı, bilakis mutlu oldum.:) Teşekkür ederim. Yolun buradan geçmesi şart değil, ki sapa bir yerdeyiz, özel olarak gelirseniz seviniriz.:)
Bahçede sürekli kalmadığımız için yanımızda bir şeyler götürmek gerekiyor. Çalışmak insanı bayağı bir acıktırıyor. İşte arada börek gibi şeyler, pişirici de yeni olunca böreği de paylaşmış oldum.:rolleyes: Sedumlar istemediğiniz kadar çok, isterseniz kardeş bahçede de boy gösterirler. Sevgilerimle... İnşallah Sdurul ablacım gönüller bir olsun :) . Geliriz bir gün , bende bekliyorum . Hiç bir bitkiye hayır demem ,gelince alırım hepsinden ::) . Aslanağızlarını ben açmış olarak almıştım . Sanki kurumuşlar . Zamanlarımı geçiyor . Yerlerini mi sevmediler anlayamadım . Seninkiler çok güzel açmışlar . Sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Aslanağızları bir kez hayata tutunduklarında bahçeden eksik olmazlar, aleydi'cim. Zamanları geçmez, sulamaya devam edin. Eski evimizin bahçesinde duvarla betonun arasında bile çıkar açarlardı.
Sizin için olsun. Taşlı bahçemizden kır çiçeği. Eklenti 554495 |
Çokkk güzeller , çok teşekkür ederim .
|
5 Eklenti(ler)
Aslında Pazar günü hiç fotoğraf çekmeyecektim, pek paylaşacak şey de yoktu zaten. Akşam üzeri söktüğüm soğanlara bakarken başlamışım çekmeye.:rolleyes: Alışkanlık işte.:rolleyes:
Aslında soğanları diktiğimden beri sökmüyordum. Yer ihtiyacı hasıl olunca söküldüler. İyi ki de sökmüşüm, bir kaçını yumuşamaya yüz tutmuş buldum. Çoğalmışlar. Diktiğim 5-10 katmerli sarı nergisim 80'e çıkmış.:p Eklenti 555403 Karışık nergis ve laleler. Eklenti 555404 Double daffodil erlicheer nergisler. Yaprakları iyice kurumadan sökmek zorunda kaldım. Eklenti 555405 Laleler. Eklenti 555406 Çiçek adamın son hali. Şimdi de traktör yüzünden aldığım toprakların bir kısmından çekiliyorum. Traktöre yol açtık ki geçtiği yerlerde bitkiler zarar görmesin. Küçük bir not, traktör koca yemişi aldı götürdü.:mad: Tam da yetişmişti. Eklenti 555407 |
5 Eklenti(ler)
Nergis demişken, bazıları tohum yapmış.
Eklenti 555411 Şebboylar bol tohumlu. Eklenti 555412 Traktörün geçtiği yerlerde diskaro ve kazayağı sığmadığı için lastiklerin yeri değişti, içindekilerden hüsnüyusuflar ve aslanağızları çiçek adasına taşındı. Tutmazlar yeniden diye endişelenmiştim ama Allah'tan hava yağmurlu ve serin. Birkaç gün devam ederse bitkiler için iyi olacak. Hüsnüyusuf ve aslanağızları papatyalara komşu oldu.:) Eklenti 555408 Bu rengi de varmış. Eklenti 555409 Eklenti 555410 |
5 Eklenti(ler)
Bunu paylaşmazsam olmazdı. O kadar çok çalışmışım ki, çapanın sapı kırıldı.:rolleyes: Eller su topladı.:)
Eklenti 555413 Bu yılın ceviz aşıları tutmuş görünüyor. Takip edenler bilirler, aşamalı olarak çeşit değişikliğine gidiyoruz. Eklenti 555416 Meyvelerden haberler... Bitmez... Eklenti 555415 Eklenti 555414 Eklenti 555417 |
SDurul yeni pisirme araciniz cok guzel, her bahceye lazim. Gule gule kullanin.
|
5 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim, gulcingiller. Bu bahçeye ilk uğrayanlar kır çiçeği hediye alıyor.:) Size ve sayfamızı sessiz takip edenlere olsun bu kır çiçekleri.:)
Eklenti 555559 Eklenti 555558 Eklenti 555557 Eklenti 555556 Eklenti 555555 |
5 Eklenti(ler)
Bahçenin en üst bölümünden bir bakış.
Eklenti 555562 Yabani bezelyeler tohumlanmış. Eklenti 555561 Canavar otları görülmeye başlamış. İmha edildiler. Eklenti 555560 Dutlar yakında yenecek kıvama gelir. Eklenti 555563 Mis kokulu kırmızı karanfiller de renklerini göstermeye başlamış. Beyazlar tomurcukta. Eklenti 555564 |
Alıntı:
Not, arka sayfada mor katmerli datura ektim yazmışsın ya, bilenler için tekrar, bilmeyenler için de bilgi olsun daturanın bütün yaprak, çiçek, gövde aksamı her yaştan insan için zehirliymiş:( Daturalara bakım yaparken mutlaka eldiven kullanın yazıyordu tohum ekim talimatında. Ben de vazgeçtim ekmekten, çocuklar var ne olur ne olmaz:( Allah korusun sen de dikkatli ol ablacım lütfen:( |
Sevgili Sûz-i Dilârâ, karanfil değil hüsnüyusuf (Dianthus barbatus). Tohumlarını geçen yıl Tohum Paylaşım etkinliğinden edinmiştim. Forumdaki başlığı: Hüsnüyusuf (Dianthus barbatus)
Mor katmerli daturaları araba lastiklerine ekmiştim. Tohumlar çimlenmeden lastiklerin yerlerinin değişmesi gerekti. Ve tohumlar toprağa karıştı gitti. Aslında çok istiyordum, umarım bir yerlerden çıkar.:) Bilgi için teşekkürler... Sevgiler... |
Ben peygamber çiçeğini tohumdan ektim . Ne güzel kır çiçeği olarak çıkmış :). Daturayı da ektim hiç çimlenme belirtisi yok . Bakalım beklemedeyim , hala umudumu kaybetmedim :) .Asıl karanfilleri görünce yazmadan geçemedim ablacım . Senin tohum takasta paylaştığın karanfillerim büyüdü ,bir kere daha teşekkür ederim . Bahçeye şaşırtım . Seninkiler gibi açacakları günü sabırsızlıkla bekliyorum . Sevgiler
|
Sayin sdurul bahceniz imrenilecek bahceler arasinda. Verdiginiz emek ve alaka harika bir bahce cikartmis meydana.
Size 1 sorum olacakti; forumda tohumdan dahlia yetistiren ender kisilerdensiniz. Bende bu sene dahlia ciceklerine merak sardim ve tohumdan dahlia unwins cesidini ektim. Suanda da yaklasik 5-6 cm oldular evde gunes goren bir pencere onundeler. Siz ektigim dahlialar icin ne tavsiye edersiniz? Hatta sorumu biraz acayim :D Sizce bahcedeki asil yerlerine ne zaman alayim? Gunesimi yoksa golgeyimi daha cok severler? Sulama sıklıgini nasil yapayim? Bol cicekli olmasi icin oneriniz var mi? Sorularimin disinda baska tavsiyeniz olursa paylasirsaniz cok memnun olurum. :D Umarim size zahmet vermemisimdir. Tesekkurlerimle.... |
1 Eklenti(ler)
Sevgili aleydi, karanfil tohumları beyaz ağırlıklıydı. Kırmızılar az tohum yapmıştı. Karıştırmıştım kırmızı ve beyazı. Bol çiçekli olmalarını diliyorum, karanfillerinin.:)
Kırmızılar çiçeklerini arttırdı, beyazlar da açmaya başlamışlar. Çekmemişim tekrar.:rolleyes: Fakat coreopsisler güneş gibi, yüzlerini göstermeye başlamış. Sana gönderiyorum.:) Sevgiler... Eklenti 556662 |
Sayın 622ali,
Tohumdan yetişen dahliaları şu anda asıl yerlerine alabilirsiniz. Ancak çok dikkatli, toprağını dağıtmadan geçirirseniz tutma olasılığı artar. Ben tohumdan olanları asıl yerlerine geçirince sadece birini yaşatabilmiştim. Güneşli yerde daha iyi büyüyorlar, sulaması da yumruları çürütmeyecek şekilde olmalı, yani çok sulamadan kaçınmalısınız. Bol çiçek için, uç alma yapılabilir. Bir de gübresini eksik etmezseniz güzel çiçekleriyle sizi sevindirirler. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygıyla... |
Muhteşem yine her şey ablacığım ellerine sağlık :)
|
Alıntı:
Coreopsisler artık benim bahçemde olacaklar. Kaç gündür yağmur yağıyordu. Bugün hava çok güneşli. Güneşi getirdi evime, bahçeme. Çok teşekkür ederim ablacım.Sevgiler |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 557439 Antep fıstığı reçelini araştırmaktayım.:) Dutları tadabildik. Eklenti 557440 İtalyan erikleri şimdilik yemyeşil. Eklenti 557441 Kirazlar, eli kulağında. Eklenti 557442 Üç yıl önce aşılanan chandler cinsi ceviz güzel meyve yapmış. Eklenti 557443 |
5 Eklenti(ler)
Hüsnüyusuflar ve aynısafa komşu olmuş.
Eklenti 557450 Bu aynısafalar dökülen tohumlardan çimlenmiş. Eklenti 557451 Eklenti 557449 Alıntı:
Eklenti 557453 Kırmızı kokulu aynı zamanda. Eklenti 557452 |
5 Eklenti(ler)
İlk gördüğümde çiçek sanarak sevindiğim, forumda adını öğrendiğim orobanş otu (canavar otu) temizlemekle geçti günüm.
Eklenti 557472 Çiçeği de güzelmiş hani.:rolleyes: Eklenti 557473 Nevsun'cum, unutma benileri göremiyorum bu sezon. Belki de ot temizlerken bilmeden söküp atmışımdır. Bunu ilk kez görüyorum galiba.:) Eklenti 557471 Boyacı papatyası, kendi büyüyenlerden.:) Eklenti 557469 Gelincikler.:) Eklenti 557470 |
Gelinciklere bayiliyorun bu sene tohum aldigim halde zamanini gecirdigim icin ekemedim, boyle gorunce hayran hayran bakiyorum, masaallah hepsine
|
Aleydi'cim, karanfiller. Beyazı tomurcuk dolu. Açtığında çok güzel olacak.
Beyaz kırmızı harika bir kompozisyon oluşturacaklar ablacım. Gladyörleri , gülleri , beyaz kırmızı renkteki çiçekleri yan yana ekmeye özen gösteriyorum bende. Bayrağımızın o güzel renklerini yansıtıyor ve çok yakışıyor çiçekleri kırmızı beyaz konbinlemek. Sevgiler |
5 Eklenti(ler)
Bir de renkleri karıştırmazsak güzel olacaklar da, sevgili aleydi. Karıştırıyoruz.:)
Soğanları söktüm gruplara ayırdım, kurutma sırasında aceleyle toplarken karıştılar, sağ olursak seneye bakalım hangi renkler bir araya gelecek? Bu sene ektiğim tohumlar garip bir şekilde çimlenmedi, bir iki çimlenen de yaşamadı. Tohum işinden vazgeçmem gerekecek sanırım böyle giderse. Dün yine biraz tohum ektim, bakalım ne olacak?:rolleyes: Ama bahçede geçen yıl dökülenler olmadık yerlerde çimlenmişler. Hem de yüzlerce, binlerce.:) Bir kaçı, Eklenti 557540 Eklenti 557541 Eklenti 557545 Bu sedum da zoru seçmiş, dökülen tohumlardan mı yoksa kırılan bir daldan mı, bilemedim. Eklenti 557542 Hazeran da ektiğimden beri, dört beş yıldır kendi çimlenip kendi açıyor. Diğer renkleri sıkı bir şekilde tohum topladığım için kayboldu. Eklenti 557543 |
5 Eklenti(ler)
Geçen Pazar çektiğim fotoğrafları ekleyememiştim. Sayfa biraz belgesel sayfasına dönecek ama ilginç bulduğum için ekliyorum.:)
Ot yolarken dökülen papatya taç yapraklarını hareket ederken gördüm. Dikkatli baktığımda karınca tarafından taşınmaya çalışıldığını anladım.:) Eklenti 559520 Eklenti 559521 Karıncaların yöneldiği taşı kaldırınca yuvayı ve hemen yanına biriktirdikleri papatya tohumlarını gördüm.:rolleyes: Tohumları kaçırmışlar. Usul ve sessizce.:rolleyes: Eklenti 559522 Tarla sarmaşığı öyle çok ki, çiçekleri çok güzel, her yeri kaplamışlar. Dün yine traktörle sürülüp temizlendiler.:) Eklenti 559524 Eklenti 559523 |
5 Eklenti(ler)
Kendiliğinden çimlenenler. Olmasalar bu sene çiçek göremeyecektik.:rolleyes:
Zinnia. Eklenti 559525 Kına. Eklenti 559526 Ektiğim beş latin çiçeği tohumundan tek çimlenen latin. Eklenti 559527 Bir zamanlar çimlendirmek için çok uğraştığım sabah sefaları her yerde.:) Eklenti 559528 Eklenti 559529 |
5 Eklenti(ler)
Bu bahar yapılan ceviz aşıları ceviz bile tutmuş. Oluşan cevizi koparttık.
Eklenti 559530 Geçen yılların aşıları bayağı gelişti. Eklenti 559531 Cevizde kuş yuvası. Eklenti 559532 Boya otu, kökünden kök boya yapılıyormuş. İlçemiz halıcılığı ile tanınmış ve eskiden bu bitkinin kökü ile boya yaparlarmış. Eklenti 559533 Boya otunda uğur böceği. Eklenti 559534 |
5 Eklenti(ler)
Son gittiklerimizde hep hava kapalı ve yağmurluydu. Gökyüzü iç karartıcıydı. Neyse ki iki gündür güneşli.
Eklenti 559535 Sebze bahçesi. Eklenti 559536 İki kök ağaç bamyadan bir tanesi uyandı. Çiçeğini bu sene olsun göstersin artık. Eklenti 559539 Zeytinler çiçekte. Eklenti 559537 Eklenti 559538 Tohumları kaçıran karıncaları arka sayfada görebilirsiniz.:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025