agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-11-2006, 19:30   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Reçeller

Kızılcık Marmeladı

Kızılcıklar yıkandıktan sonra tencereye konulur ve bir taşım kaynatılır(Kızılcıklar yarılıncaya kadar). Tencereden bir ilistire (Süzgeçe) alınan kızılcıklar el marifeti ile ezilip çekirdekleri çıkartılır. Çekirdekleri çıktıktan sonra başka bir tencereye konulan kızılcık ezmesinin üzerine 1/3 oranında toz şeker(kristal şeker)konur ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır bir taşımlık hale gelince 1 adet limon sıkılır içine ve sonra soğumaya bırakılır. Marmelad hazır buyrun afiyet olsun. Öbür tarafta
Kaynatıp bıraktığımız kızılcık şurubu isteğe bağlı olarak bir miktar şeker ilavesi ile Kızılcık kompostosu olarak **** soğuk şurup olarak içilebilinir.

Uyarı: Kızılcık ın peklik yapıcı özelliği nedeni ile dikkatli tüketilmesi önerilir.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2006, 09:21   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Reçeller konusunda ülkemiz inanılmaz bir zenginlik sunuyor. Mesela Ege de Sakız reçeli,Antalya da herşeyin ())) Bergamut,Patlıcan,Turunç,Portakal,Karpuz Kabuğu reçelleri mevcut. Malatyanın kuru kayısı reçeli bu yörelerden tarif bilen varmı?

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2006, 12:51   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ (Antalya yöresi)

Malzemler:
1 Kg. Kalın Kabuklu Portakalın kabuğu(Yafa)
1 Kg. Toz şeker
1 Ad. Limon

Yenilen portakalların kabukları kapalı bir kap içinde (l Kg olana kadar ) toplanır.
(Tüketime göre buzdolabında kabukların dayanma süresi 1 hafta kadar)

Toplanan kabuklar 0.5x1.5 cm ebatlarında doğranır ve bir taşımlık kaynatılır. Kaynatılıp suyu süzülen portakal kabuklarının üzerine toz şeker dökülür ve 2 saat kadar beklenilir. Ocakta kısık ateşte pişmeye bırakılan reçele bir taşımlık kaynamasından sonra l limon sıkılarak suyu ilave edilir. Biraz daha kaynatılan reçel soğumaya bırakılır. Önemli not çok fazla kaynatılırsa kabuklar sertleşir.

Buyrun afiyet olsun.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2006, 09:23   #4
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Turunç (Anber) Reçeli

reçel için gerekenler: 1 portakal, 1 limon, 1 greyfurt, 8 bardak su, 1.750 kg. toz şeker
portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin, kabuklarını soymayın. kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın. bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın. bunları pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak suyu ekleyin, kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin. (ara sıra tahta kaşıkla karıştırın) 40-45 dakika pişirin (oluşan köpükleri kaşıkla alın). sonra şekeri ekleyin, bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın. hafif ılıkken kavanoza boşaltın.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2006, 09:28   #5
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Üzüm Reçeli

--------------------------------------------------------------------------------
Malzemeler:
500 gr şeker
1 adet limon
2.5 su bardağı su
1 kg çekirdeksiz üzüm
60 gr çam fıstığı, kavrulmuş

Yapılışı:
Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün. Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın. 500 gr şeker ile 2.5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın.
Şurup kıvamını bulduğunda çam fıstıklarını ve üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın. Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatın.Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Afiyet olsun

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2007, 20:07   #6
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Reçel ve turşu yapmak en büyük hobim diyebilirim, bu güne dek her meyveden reçel yaptım ve başarılı oldum.. Ne çok koyu kıvamlı ne de su gibi, tam kararında reçellerim.. Ancak son iki yıldır çilek reçelinde başarısız addediyorum kendimi, zira meyveler haşat, kıvamı su gibi oluyor ve üzülüyorum.. Reçeller içinde en çok "Çilek Reçeli" ni seviyorum ve işte yine zamanı geldi.. İlgilenen arkadaşlar acaba kendi usüllerini tarif edebilirler mi ?..
Benim usülümde 1kg çileğe 3 subardağı tozşeker ( 750 gr.) serpip ateşe koyuyorum, 1 saat kadar çok harlı olmayan ateşte pişirdikten sonra 1 limon suyunu ilave edip biraz daha kaynatıp çıkartıyorum..
Teşekkürler..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2007, 00:10   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Çilek Reçeli:
Pazaryerlerinde özel olarak seçilmiş çileklik reçeller satılır.
Küçük, dağılmamış, kokulu...

Ben akşamdan hazırlıyoruım:
1 kg çilek
1 kg şeker...
bir tutam tereyağı
1/2 limon

Bir tencere içinde çileklerin üzerine şeker konur.
Bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün ocağa konur. Kısık ateşte kaynamaya başlayınca bir tutam tereyağı konur.
Kaynama süresi veremeyeceğim. Gözleyeceksiniz.
Kıvama gelince 1/2 limonun suyunu ekleyerek biraz daha kaynattıktan sonra henüz sıcakken kavanozlara konur. Soğuyunca kapakları kapatılır.
Kıvamı kaçırırsanız koyu olur, acele ederseniz curu (cıvık) olur... Kimi, kaynamakta olan reçelden madeni bir kaşığın içindeki soğuk suya, kimi soğuk mermere damlatarak kıvam testi yapıyormuş.
Ben kaynarken akışkanlık durumuna göre ocaktan alıyorum.
Umarım yararlı olur. Afiyet olsun!..

nuaymu beğendi.
hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2007, 16:31   #8
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Çilek Reçeli:
Pazaryerlerinde özel olarak seçilmiş çileklik reçeller satılır.
Küçük, dağılmamış, kokulu...

Ben akşamdan hazırlıyoruım:
1 kg çilek
1 kg şeker...
bir tutam tereyağı
1/2 limon

Bir tencere içinde çileklerin üzerine şeker konur.
Bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün ocağa konur. Kısık ateşte kaynamaya başlayınca bir tutam tereyağı konur.
Kaynama süresi veremeyeceğim. Gözleyeceksiniz.
Kıvama gelince 1/2 limonun suyunu ekleyerek biraz daha kaynattıktan sonra henüz sıcakken kavanozlara konur. Soğuyunca kapakları kapatılır.
Kıvamı kaçırırsanız koyu olur, acele ederseniz curu (cıvık) olur... Kimi, kaynamakta olan reçelden madeni bir kaşığın içindeki soğuk suya, kimi soğuk mermere damlatarak kıvam testi yapıyormuş.
Ben kaynarken akışkanlık durumuna göre ocaktan alıyorum.
Umarım yararlı olur. Afiyet olsun!..
Özellikle dağçileği tabir edilen minik, kokulu, dağılmamış cinsinden yapmaya özen gösteriyorum ben de.. Ancak verdiğiniz tarif daha önce hiç karşılaşmadığım türden ve tereyağı ilgimi çekti, kıvamı olması açısından mı ilave ediliyor acep? Bu tarifi kesinlikle deneyeceğim.

Teşekkürlerimle, Saygılarımı sunarım Sayın Hassoman..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2007, 23:23   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Sayın Korkmaz,
İlginize sevindim.
Sonucu yazarsanız mutlu olurum.
Kolay gelsin...

Not:Tereyağı reçelin köpürmesine engel oluyor...

nuaymu beğendi.
hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2007, 23:32   #10
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Sayın Korkmaz,
İlginize sevindim.
Sonucu yazarsanız mutlu olurum.
Kolay gelsin...

Not:Tereyağı reçelin köpürmesine engel oluyor...
Tamam, sonucu bildireceğim ancak likör forumunda bir tarifiniz var ki, vişneleri ne de güzel sarıp sarmalamışsınız şeker, tarçın ve votka ile özendim.. Doğrusu denemek isterim de..
Sizin engin tecrübe ve bilgilerinizden faydalandığımız için mutluyum..
Teşekkürler..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2007, 20:46   #11
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Sayın Korkmaz,
İlginize sevindim.
Sonucu yazarsanız mutlu olurum.
Kolay gelsin...

Not:Tereyağı reçelin köpürmesine engel oluyor...
Çilekleri ayıkladım, şekerleri üstüne serpip kapağını kapatıp dolaba kaldırdım.
Sabahtan kaynatacağım kısmetse.. Sonucu ben de merak ediyorum..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2007, 23:02   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz Mesajı Göster
Çilekleri ayıkladım, şekerleri üstüne serpip kapağını kapatıp dolaba kaldırdım.
Sabahtan kaynatacağım kısmetse.. Sonucu ben de merak ediyorum..
Eyvah,
İnanın sizden daha çok ben heyecanlandım. Artık bu gece gözüme uyku girerse kendimi şanslı sayarım. Ama siz becerirsiniz canım.
Sonucu merakla bekliyorum.
Kolay gelsiiiin

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 12:40   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Sayın Korkmaz,
İlginize sevindim.
Sonucu yazarsanız mutlu olurum.
Kolay gelsin...

Not:Tereyağı reçelin köpürmesine engel oluyor...
Not 2: Tereyağı reçelin parlak olmasını da sağlıyor sevgili hassoman

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 12:51   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu Mesajı Göster
Not 2: Tereyağı reçelin parlak olmasını da sağlıyor sevgili hassoman
Sayın Mahmut Leventoğlu çok haklısınız. O zaman bilgilerimizi tamamlayalım
Kaynamakta olan reçelinizin içine bir tutam tereyağ katarsanız, reçeliniz hem köpürmez hem de parlak olur

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 13:11   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Bravo hassoman. Ama illada vişne likörü. Bu yıl kızılcıklada deneyeceğim.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 14:20   #16
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Sevgili hassoman teryağlı çilek reçeli tarifinizi yaptım. Nefis oldu.
Tarif için teşekkürler.

Ben de moka (mocha) likörü tarifi ekleyeceğim likörler bölümüne.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 15:25   #17
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Biriniz de Allah rızası için Gül reçelini anlatsın

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 15:31   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
Biriniz de Allah rızası için Gül reçelini anlatsın
Sevgili Habibe adresini özel mesaj atarsan İsparta dan istediğin kadar yollarım )

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 16:01   #19
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Aaa cidden mi? ciddisiniz tabi.
Oraların gül reçelleri buralarda satılmaz mı?
Bulabilirsem buradan alırım. Zahmet etmeyin lütfen.
Gül cennetinden gül reçeli tercih etsem de; şayet güvenilir bir yer ya da marka varsa önce bunu sorayım size.. Şayet oradan başka yerde yok derseniz. Teklifinize evet diyeceğim. Teşekküler.


Düzenleyen habibe : 07-05-2010 saat 21:34
habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 17:43   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Sevgili hassoman teryağlı çilek reçeli tarifinizi yaptım. Nefis oldu.
Tarif için teşekkürler.

Ben de moka (mocha) likörü tarifi ekleyeceğim likörler bölümüne.
Sevgili zenfree,
Ben de şu harika radyolar için size nasıl karşılık verebilirim diye düşünüp duruyordum. Bakın işte ödeşmiş olduk. Çok sevindim Likör tarifinize hemen bakacağım.
Şimdi heyecanla Billur Hanımdan haber bekliyorum. Bu sabah reçelini kaynatacaktı da

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 18:33   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
Aaa cidden mi? ciddisiniz tabi.
Oraların gül reçelleri buralarda satılmaz mı?
Bulabilirsem buradan alırım. Zahmet etmeyin lütfen.
Gül cennetinden gül reçeli tercih etsem de; şayet güvenilir bir yer **** marka varsa önce bunu sorayım size.. Şayet oradan başka yerde yok derseniz. Teklifinize evet diyeceğim. Teşekküler.
Yanıtı evet olarak kabul ettim ve en kısa zamanda adresinize teslim edilecektir.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 18:36   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: İzmir-Çanakkale
Mesajlar: 329
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz Mesajı Göster
Çilekleri ayıkladım, şekerleri üstüne serpip kapağını kapatıp dolaba kaldırdım.
Sabahtan kaynatacağım kısmetse.. Sonucu ben de merak ediyorum..
Bamyaları yedikten sonra,sabaha kahvaltıya bahçeden domates,biber benden.Sizde reçeli getirirsiniz.Okadar yoldan sonra dinlenip kahvaltı edersiniz artık değil mi ama ?

Bekir S. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 19:17   #23
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Mahmut Bey, Fethiye çarşıda hal gibi bir yer vardı. Duruyor mu orası acaba? 3-4 sene önce Ağustos ayı gibi gittiğimizde hayatımda halen unutamadığım tatta ve kokuda çilek almıştık. Küçük hepsi aynı muntazamlıkta, şimdi satılan çilekler gibi koyu kırmızı değil de pembemsi, üzerinde sim varmış gibi parıldayan ve şeker oranı yüksek, mis kokulu, muhteşem ötesi çileklerdi.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 21:18   #24
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Sevgili hassoman teryağlı çilek reçeli tarifinizi yaptım. Nefis oldu.
Tarif için teşekkürler.

Ben de moka (mocha) likörü tarifi ekleyeceğim likörler bölümüne.


Bir teşekkür de benden Sevgili Hassoman Pir'imize,

3kg. çileği iki çelik tencereye bölüştürüp, Hassoman usülünden milim sapma yapmadan uyguladım ki sormayın!.. 4 kavanoz çilek reçelim oldu ki, pişirme esnasında bir yudum köpüklenme yaşamadım ve pırıl pırıl parlak oldu.. Tabi ki tereyağı katmalarını herkese önemle tavsiye ederim efendim..

Teşekkürler SN. Hassoman..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 21:20   #25
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Eyvah,
İnanın sizden daha çok ben heyecanlandım. Artık bu gece gözüme uyku girerse kendimi şanslı sayarım. Ama siz becerirsiniz canım.
Sonucu merakla bekliyorum.
Kolay gelsiiiin
Öğreneceğimiz çok şey var daha sizden Efendim

Sonsuz Teşekkürler..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 21:22   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Sevgili Limon,
Fethiye çarşı içindeki hal duruyor. Şimdi özgün yöre mimarisi ile modernize edildi. Balıkçılar,kasaplar,peynirciler,sebze ve meyva satıcıları,büfe ve lokantalar da oldu. Oranın sabah keyfi pek güzel olur. Ben orada olduğum zamanlar her sabah mutlaka uğrar tanıdıklarla kahvaltı eder ve sabah hengamesini yaşarım. Çok keyifli olur. İnanılmaz muzip dostlar var.
Çilekleri hangi mevsimde aldınız? Orada belli mevsimlerde yayla ürünleri satılır. Hele haftalık kurulan pazar çok daha keyiflidir. Dere kenarında muhteşem gözlemeler yiyebilirsiniz. Köylü pazarından çok güzel ürünler alabilirsiniz. )

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 21:24   #27
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rikeb Mesajı Göster
Bamyaları yedikten sonra,sabaha kahvaltıya bahçeden domates,biber benden.Sizde reçeli getirirsiniz.Okadar yoldan sonra dinlenip kahvaltı edersiniz artık değil mi ama ?
Dört kavanozdan biri size gelecek Sevgili Rikeb, bu sebeble fazla yaptık ya..
Önce sabah reçeli yeriz, öğlen yemeğine bahçeden bamyaları toplayıp pişirmesi benden..

Rikeb ve Ailesine sevgi ve selamlar..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 21:54   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz Mesajı Göster
Öğreneceğimiz çok şey var daha sizden Efendim

Sonsuz Teşekkürler..
Mutluluk dediğiniz nedir ki efendim. İşte budur; sizden bu sözleri işitmektir. Sizlerden öğrendiklerimizin yanında bunlar hiç kalır. Paylaşmak gibisi var mı?Afiyetler olsun

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 21:56   #29
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Reçeller afiyet olsun herkese.

Diyet reçel tarifi bilen var mı acaba?

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 22:48   #30
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
Biriniz de Allah rızası için Gül reçelini anlatsın
Bu mesajınızı okuduğumdan beri tarifler yazan bir ajandam vardı onu aramakla meşgulum, bulamadım.. Tv'de bir Isparta belgeselinden alıntıladığım bir "gül reçeli" tarifi vardı, çok kolay ve zahmetsiz.. Hatta geçenlerde "Bademağacı" isimli kardeşim msn de istemişti de bu tarifi vermiştim. Ya o ya ben size bu tarifi yazacağız Allahın izniyle Sevgili Habibe Hanım..

Yine de Mahmut Bey bizden daha fazla faydalı olabilir kanaatindeyim, gül memleketinden olması itibariyle..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024