![]() |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden bir görüntü,
Eklenti 162066 Suyu ve gübre şerbetini bolca içen fidanlar taptaze sürgünlerle cevap veriyor. Eklenti 162069 Eklenti 162071 Bir kurtarma operasyonu. Eşim baktı ki, ben hevesle fidanları, sulayıp gübreliyorum. Her gidişte yanlarına gidip, gelişmelerini izliyorum, sevaba girmek istersen şurada geçen sene diktiğim nektarin var, kuruyor, istersen onu da sula dedi. Dururmuyum, hemen dibini çapaladım, bol bol suladım. gübre şerbeti ikram etmeyi de unutmadım. Bakalım nasıl cevap verecek? Eklenti 162067 Yasemin, büyümeye başladı. Şimdi merak ettiğim, bu yaz açıp açmayacağı. Eklenti 162070 |
5 Eklenti(ler)
İnşaat dolayısıyla, perişan halde bulunan evimizin bahçesine gelen kaplumbağa yavrusu. Tesadüfen gördük, ot yiyordu.
Eklenti 162226 Bahçeden görüntüler, Eklenti 162227 Eklenti 162228 Eklenti 162229 Eklenti 162230 |
O nektarin senin elinden kurtulmaz, eşin de bunu biliyor, yeni yapraklar vererek sana cevap verecek arkadaşım.
|
İnşallah. Benim için kurumaya yüz tutmuş bir fidanın, bir çiçeğin yeniden yeşermesi, hastaların şifa bulup, hayata dönmeleri gibi bir şey. Tam olarak ifade edemiyorum.
|
SDurul hanım.Aynen bendede öyle oluyor.Ölmek üzere olan bir bitkiyi kurtarınca çok güzel bir duygu beliriyor insanda.Acaba neden kurumaya başladıki.Onu rahatsız eden bir zararlımı var acaba.Baktınızmı hiç?
|
Aynı duyguları taşıyan insanlar biraraya gelmeseydi, sitede devamlılık olmazdı diye düşünüyorum.
Nektarinin kuruması, eşime göre kök hastalığı imiş. Öyleyse bana neden sulatıyorsun dediğim de, verdiği cevap; bir ümit!... Sahi ümit, o bittiğinde her şey bitiyor. |
698 deki 2. resim Sevgi hanım :)
|
Haklısınız sevgili günebakan. Eşime sordum, o fotoğraftaki bitki sumakmış. Oysa ben onu kuşburnuların çiçeğini çektiğim yerde çekmiştim ve kuşburnu sanmıştım. Cehalet böyle bir şey olsa gerek. Sayenizde sumak bitkisini tanımış oldum. Hiç unutmam artık.
Sevgiler... |
Üstündeki sumakları kızardığı zaman toplayıp kurutun. Daha sonra suya ıslatıp dolma ve salatalar da kullanabilirsiniz:)
|
Aaa daha neler görücem acaba.Sumağıda öğrenmiş oldum:).SDurul hanım sizin bahçeniz keşifler diyarı olma yolunda ilerliyor benden söylemesi.;)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Birkaç görüntü daha, bahçeye yaklaşırken ve biraz daha yakını,
Eklenti 162478 Eklenti 162479 Akşam karanlığı çökerken, Eklenti 162480 Yukarı bahçeden, aşağıya doğru bir görüntü, Eklenti 162481 Bodrum papatyaları yeniden açmaya başladı, üstleri tomurcuk dolu. Eklenti 162482 |
Maşallah,Maşallah çok güzel görüntüler(Lambanın etrafındaki sinekler hariç.:D).Asmalarınızda iyi meyve tutmuş bu sene.;)
|
Ne kadar dikkatlisin evlat, ben de baktım epey sinek var. Ama onlar ne ki, akşam olup ışık yandığında uçan ne kadar canlı varsa lambanın etrafında toplanıyorlar. Hem de irili ufaklı, o sırada, orada korkak biri varsa vay haline. Basıyor çığlığı.
|
Sevgili SDurul ne güzel görüntüler eklemişsin bizlere . Meyveler iştah kabartıcı . Bende ilk defa sumağı senin bahçende görmüş oldum. Daha önce görmemiştim bitkisini.
Sinekleri sormayın , bahçede oturacağım diye her tarafımı yedi sinekler. Bir de nasıl sineklerse bunlar ısırdıkları yerler haftalarca kaşınıp yara oluyor iyileşmiyorda:( Çok çok öpüyorum, kucak kucak sevgi gönderiyorum. |
Sevgili Durul, bahçenizin keyfi yerinde, üzümleriniz çok güzel, üzümlerini bu sene de küllemeye kurban vermiş biri olarak çok beğendim.
Zamanında ilaçlama yapamadığımız için salkımlar hastalandı, taneler döküldü hep. Diğer ağaçlarınız da çok iyi gelişmişler, gübre şerbetine sebzeler ve çiçekler de bayılıyor, on gün ara ile ben de yapıyorum. Kırlangıç yuvasından kalan izleri inceledim de, ne büyük bir mühendislik harikası, ağızlarında taşıdıkları çamurla yuvalarını yapıyorlar. Siz bozmuşsunuz ama, seneye aynı yere tekrar yuva yapmaları kuvvetle muhtemel haberiniz olsun :) |
Alıntı:
Bahçede sinekler rahatsız edici oluyor, hele sivriler daha kötü. Dün sulama yaparken, epeyce bir ısırmışlar. Hiç farkına varmadım, acısı ve kaşıntısı sonradan çıktı. Benden de kucak dolusu sevgiler... |
Alıntı:
Gübre şerbetini çiçeklere de veriyorum. Tabii ki sebzelere ve fidanlara da. Bahçedeki görevim bundan ibaret. Son günlerde kurumuş fidanları kurtarma ve diğer fidanları sulama ve gübreleme görevini de üstlendim. Kuş yuvasını ise biz bozmadık. Orada birkaç yıldır vardı, herhalde eskimiş, kışın bazı yerleri dökülmüş ve kuşlar gelmez olmuş. Sadece döküntülerini temizledik. Keşke tekrar gelseler de tekrar yuva yapsalar, biz onları çok seviyorduk. Sevgiler... |
Kırlangıç yuvasının hikayesini bugün eşime sordum. Kırlangiçlar gittikten sonra yuvaya serçeler yerleşmiş, serçeler yuvayı yıpratmşlar ve bazı yerleri dökülmüş. Daha sonraki bahar, kırlangıçlar yuvaya gelmemişler. Boş kalan yuva iyice yıpranınca eşim kalıntıları temizlemiş.
|
5 Eklenti(ler)
Balkondaki canlar, tohumlarını sevgili Maki'nin göderdiği beyaz petunya gün geçtikçe güzelleşiyor.
Eklenti 162619 Latin çiçeğimin alt yaprakları saramaya başladı. Eklenti 162620 Mavi kantaronla sarı gülün komşuluğu, güller budandıkça yine yine açıyor. Eklenti 162621 Eklenti 162622 Balkondan bir köşe, Eklenti 162623 |
5 Eklenti(ler)
Bahçedeki meyvelerden görüntüler,
Eklenti 162624 Eklenti 162625 Bu badem el bademi veya diş bademi adıyla anılan ve elle kırılabilen cins. Fıdanın üzerinde sadece bir badem var. Eklenti 162626 Hünnaplar büyüyor. Eklenti 162627 Trabzon hurması, Eklenti 162628 |
Herşey bir tarafa, o ''Alaca'' salkımını, asmasından koparıp yemenin zevkine varmak isterdim.:dilli:
Birde diş bademi! O da bizim bu iklimde yetiştiremiyeceğimiz farklı güzelliklerden. Olsun. Onları, sizlerin fotoğraf karelerinde görmek te güzel.. Hünnaplarınız bayağı büyümüşler. Benim ilk çıkanların büyük bölümü döküldü. fidan genç olduğu için besleyemedi. Bir diğer fidanda, farklı bir tür olduğu için, yeni meyve tutuyor. Ancak, hünnap'ın bu kadar hızlı büyüyebileceğini aklımın ucundan geçirmezdim.Hele biri varki; mayıs başında 1metre olan boyu, 2 metreyi geçti ve hala uzuyor. Üstelik yeni sürgünlerde çiçeklendi ve meyve tuttu.:confused: Nektarini inşallah, kurtarırsınız.:( Bu sizin için büyük bir başarı olacak gibi...:confused: Sonucu paylaşırsınız umarım. Hadi bakalım, kolay gelsin.:) |
Elinize sağlık hepsi çok güzel meyvelerinizden yemiş kadar oldum :)))
Emeğin karşılığı mutlaka bir şekilde alınıyor. Kolylıklar diliyorum selamlar-sevgiler |
Alıntı:
Nektarini kurtarmayı çok istiyorum. İnşallah o da yasemin gibi yüzümüzü güldürür. Her zaman yazamasam da sizin bahçeniz ve bitkileriniz takip ettiğim nadide bahçeler arasında. Ben de size kolaylıklar diliyorum. |
5 Eklenti(ler)
Bahçede açan ve açacak olan çiçeklerim,
Maydanoza benzeyen çiçek, ne çiçeği olduğunu açınca öğrenebilirim diye düşünüyorum. Eklenti 162769 Ben bu çörek otlarını çok sevdim. Eklenti 162768 Hazeranları daha boylu sanıyordum. 40 cm. kadar boyları var. Eklenti 162770 Ne çiçeği olacağını bilemediğim çiçek. (Kına Çiçeği) Eklenti 162771 Ektiğim onca tohumdan tek çıkan, dev yapraklı aynısafa. Eklenti 162772 |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden görüntüler; zeytinler ilaçlanıyor.
Eklenti 162847 . Eklenti 162848 Fidan sularken, az daha uğur böceğinin boğulmasına sebep oluyordum. Fark edince üzerine çıktığı otu alarak, boğulmaktan kurtardım. Kabaklar da ilaçlandı. Eklenti 162846 Sabah sefaları şimdilik tek tek açıyor. Bahçede değişik renkleri var ama, gittiğimizde kapanmış oluyorlar. Eklenti 162849 Gelinimin glayörü. Eklenti 162850 |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden görüntüler,
Eklenti 162992 Eklenti 162993 Eklenti 162994 Toplanmış İtalyan eriği. Eklenti 162995 İtalyan eriğinden yapılmış konserve. Eklenti 162996 |
5 Eklenti(ler)
Küçük cins erikler de toplandı. Erikleri toplarken ağacın gövdesi dikkatimi çekti. Başka bir cins eriğe, bu erik aşı yapılmış. Ağacın aşı yeri çok ilginç, yıllar içerisinde kendini onarıyor.
Eklenti 162997 Eklenti 162998 Eklenti 162999 Eklenti 163000 Eklenti 163001 |
2 Eklenti(ler)
Ağacın iki dalından birisinin aşısı tutmamış, diğeri kendini tamamlıyor. Aynı görüntü aşılı bir ceviz ağacında da var.
Eklenti 163003 |
3 Eklenti(ler)
Pazar günü Kula'daydık. İzmir Ankara karayolu üzerindeki, bir dinlenme tesisindeki çiçek ilgimi çekti. Çiçeklerini arkadaşların bahçelerindeki ters laleye benzettim. Yine de tam emin değilim.
Eklenti 163047 Eklenti 163049 Eklenti 163048 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025