![]() |
Çizmeler ayağımdan hiç çıkmıyor ki sevgili aleydi.:)
Uzun çengelli sopayla dolaşmak mı, o olmaz işte. Görünce; sopa bir tarafa, ben bir tarafa, o bir tarafa.:rolleyes: Biraz sonra törenle gidiyorum bakalım. Otlar da temizlenmiş, hayırlısı.:) Sevgiyle... |
Sevgili SDurul, uzun zaman olmustu bahcenize ugramayali masallah hersey yerli yerinde muhtesem mahsullerinizde cok güzel agiz tadiyla tüketin insallah...
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili cörekotu, hoşgeldiniz. Beğenmenize sevindim, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.:)
Bizim bozyörük ortalarda görünmüyor. Sanırım karnı doydu, her gittiğimde ortalıklarda gezip duran kertenkeleler kayboldu. Büyük olasılıkla bozyörüğe yem oldular.:eek: Umarım ve dilerim, bir daha acıktığında ben oralarda olmam.:rolleyes: Tedirgin tedirgin çektiğim fotoğrafları ekleyeyim bari.:) Sedumlar çiçekte. Eklenti 563255 Eklenti 563256 Eklenti 563257 Eklenti 563258 Eklenti 563259 |
5 Eklenti(ler)
Hüsnüyusuflar yavaş yavaş tohuma döndüler. Olanları aldım.
Eklenti 563264 Eklenti 563263 Dün, vişneler konserve oldu. Ayıklandı yıkandı, kavanozlara doldurulup kazanda kaynatıldı. Eklenti 563262 Eklenti 563261 Eklenti 563260 |
5 Eklenti(ler)
Küçük kızımız ve annesi dut reçeli yaptı. Nefis oldu.
Ayrıca konservelerde de elleri var.:) Eklenti 563265 Eklenti 563266 Eklenti 563267 Az kaldı, sayın bahcedenn'in zinniaları açacaklar. Eklenti 563268 Ekinezya. Eklenti 563269 |
5 Eklenti(ler)
Bordo hatmiler de çiçekte.
Eklenti 563270 Eklenti 563271 Kırmızıların bazıları çiçekten yere yatmış. Eklenti 563272 Gaura bu sene bol çiçekli. Eklenti 563273 kgursan'dan aldıklarımdan yaşayan lilium da sarı açtı. Diğer sarı lilumumdan farkı kokulu olması. Eklenti 563274 |
5 Eklenti(ler)
Son olarak, ipek çiçeklerim. Gerçek ipek gibiler, hem de kendi kendine çimlendiler.
Eklenti 563275 Eklenti 563276 Bunlar da sonradan çimlenmişler. Eklenti 563277 Eklenti 563278 Eklenti 563279 |
Çok şüküür bu sene de başka güzelliklere başlıyoruz hep birlikte. Tohumlar toplanmış, ilk hasatlar yapılmış, yapılan hasatlar değerlendiriliyor konserveler, reçeller, kavanozlar.
Sevgili SDurul emeklerinize sağlık, Rabbim ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin, daim olsun inşallah... Maşallaah!.. |
YeniGine'cim, belli bir süre geçince kavanozlar rüyama girmeye başlıyor. Eee o kadar haşır neşir olunca aksi mümkün değil.:rolleyes:
Neyse ki bu sezon yardımcılar imdada yetiştiler.:p Aslında bu sene tohum toplamayacaktım. Alışkanlık yapmış, bir fotoğraf çekmek, bir de tohum toplamak. Etkinlik tohumlarında başarılı olamadım. Tohum talep edecek yüzüm hiç yok. Tohum alabildiğim bir kaç çeşitle katılırım. Ne de olsa agaclar.net'e vefa borcumun olduğunu düşünüyorum.:) Çok teşekkür ederim, Allah hiç birimizin ağız tadını bozmasın.:) |
Sevgili SDurul'um :) dur daha yeni başlıyorsunuz Allah'ın izni ile inşallah nasip olsun; rüyana girecek domatesler var...
ağaçlar netten alışkanlıklarımız; öncelikle vakit bulduğumuz an siteye girebilmek, ben gece 00.30 mesai başlangıcı, nerede görürsek görelim fotoğraf çekmek, tohum toplamak, geçmiş bir çiçek, kurumuş bir yaprak görürsek hemen iki tırnak arası çıt kopartmak, ay çok güzelmiş, aaa bu da harikaymış bayılmadan geçememek. :) Ve bence; valla 'Tohum etkinliğinde başarılı olamadım, tohum talep edecek yüzüm yok' sözlerini bence aileden hiççç kimse görmesin, böyle birşeyi hiçç kimse kabul etmez. |
Sevgili Yenigine ye katılıyorum. Havalar çok çetin geçti. Bu yıl olmamış olabilir.Bütün çabamız, bir bitkinin yeşerdiğini, çiçek açtığını görmek değil mi? Herkes böyle düşünürse bu etkinlik nasıl devam eder:(.
Dut reçelleri harika gözüküyor, vişne de öyle ablacım. Yapan ellere sağlık.Afiyetle |
Sevgili Durul'cuğum, bu kadar büyük bahçenin işi de çok büyüktür çok yorucudur.
Her yıl bir dünya konserve, reçel, salça vb. yapıyorsun, Allah kolaylık versin. Bahçen tüm sabotelere rağmen çoook güzel oldu. Sağlık ve huzur içinde tadını çıkar canım. Sevgilerimle... |
Sevgili YeniGine, Sevgili aleydi, son etkinlik 4. katıldığım etkinlikti. Bu sene çimlendirme ve çimlenenleri yaşatamama sorun olunca öyle düşünmüştüm. Ama aynen tohum toplamak gibi bu da alışkanlık yaptı. Topladığım tohumları kime vereceğim ki? Tabii ki Allah sağlık verirse beşinci paylaşım etkinliğine de katılınacak.:)
Domateslerin olgunlaşmasını sabırsızlıkla bekliyorum, YeniGine'cim. Elimden kurtulamazlar.:rolleyes: Sevgili Adalet hanım, hoş geldiniz, özlemiştik. Evet işler çok, şükür ki yardımcılarım yetişti.:) Teşekkür ederim, şimdi de traktörle kendi ağaçlarını sabote etmeye başladı.:rolleyes: Çok sevdiğim kocayemiş ve iki zeytin fidanı gitti.:( Sevgilerimle... |
Vah vaaahhh.... Yazık olmuş :(
Bak Durul'cuğum, bahçeyi paylaşmayı öner bakalım, belki çözüm budur :) |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım, yazık oldu gerçekten, kocayemiş iyice gelişmiş meyve vermeye başlamıştı ve tekti. Zeytinler ise nasılsa çok ama yine de yazık. Fakat bu kazara olmuş bir şey. Traktörü yeni kullanmaya başladığı için acemiliğe geldi.
Paylaşma konusu ise zaten paylaşmıştık. Bana ayrılmış yaklaşık 50 metrekare kadar çiçek adası var, ne bulursam oraya dikiyorum. Bir de sele karşı set oluşturan araba lastikleri, bunun dışında hiç bir yeri kullanmıyorum zaten.:) Ama o oraya da el attı. Tabii ki benim isteğimle. Gül hatmiler çiçek ağırlığını taşıyamayınca yerlere yatmıştı. Rica ettim, sağlamlaması için. Kırmadı uzun bir çıtayı oraya çaktı, hatmileri bağladı.:rolleyes: Sedum kovalarının üzerine, Eklenti 564291 Glayöllerin üzerine, Eklenti 564292 Kısacası sağa sola yatmışlardı. Çiçeklenmesi yoğun, dalları ince olunca bu kaçınılmazdı. Eklenti 564293 Hepsi bir araya toplandı. Eklenti 564294 Bordo çoğalmamış, tek dal üzerinde ve çok güzel. Kırmızıya göre biraz nazlı. Pembeden ise ses yok şimdilik.:) Beyazı ve sarısı da olsaydı ne iyi olurdu. Eklenti 564295 |
4 Eklenti(ler)
bahcedenn zinnialarım açmaya başlamış.:)
Eklenti 564296 Eklenti 564297 Eklenti 564298 Eklenti 564299 |
5 Eklenti(ler)
Kendi çimlenen sabah sefalarını hünnabın dalına bağladım. İlk çiçeğini açmış.
Eklenti 564300 Eklenti 564301 Hint yağı bitkisi de dökülen tohumlardan çimlenenlerden. Eklenti 564302 Yer mineleri. Eklenti 564303 Eklenti 564304 |
Hatmilere maşallaah!.. Valla bu hatmiler bana nispet yapıyorlar sevgili SDurulll... :D
|
4 Eklenti(ler)
Eeee senin mavişlerin de bana çok kötü nispet yaptı, YeniGine'cim. Tüm maşallahlar onun olsun.:)
Yaz elmalarından biraz topladık, ekşiymiş, ben tadına bile bakmadım. Çocuklara getirdik.:) Eklenti 564313 Phloxlar açmaya hazır. Eklenti 564314 Ekinezya çiçeklerini arttırmış. Eklenti 564315 Margaritlerden son görüntü. Eklenti 564316 Şimdilik bu kadar.:rolleyes: |
:) Daha ne olsun sevgili SDurul, hepsine maşallah maşallah!.. Emeklerine sağlık.
|
Alıntı:
şu dört harfli canlıdan daha fazla korktuğum gerçeği sizi motive etsin yılana zarar vermedikten sonra o size zarar vermez ben bunu bildiğim için şu ana kadar hiç korkmadım ( karşılaştığımda en fazla 2-3 defadır )istanbulda çok olmuyor böyle şeyler anca köye gidince işte belki oda :) o dört harfliden siz korkun boşverin yılanı ohh misss yemiştir şimdi o dört harflileri :) :D Özenince olmadığını bu sene anladım seneye elime geçeni atıcam bir yerlere çıkan çıkıyor zaten :) Tohumun domates olup olmadığını anlamak için gövde ile birazcık oynayıp düşüncenizi tescillemiş olursunuz :) (Çok ordan oraya bir cevap oldu ama kusura bakmayın toparlayamadım ) |
Hatmiler can yakıyor, müthiş keyifliler.
Çok fazla renkler tek tek güzel durmuyor böylesi daha hoş görünüyor göze Durul'cuğum. |
5 Eklenti(ler)
Bir kaç gün önce bahçede bir böcek görmüştüm.
Forumun ilgili bölümünde sorduğumda geyik böceği olduğunu öğrendim. Alıntı:
Alıntı:
Dün biri suda, diğeri yerde iki taneydiler. Eklenti 565903 Eklenti 565904 Eklenti 565902 Çapayla tutup toprağa atmak istediğimde çapaya sımsıkı tutundu. Eklenti 565906 Bugün yine vardı, sanırım geceleri fotoselle yanan lambanın ışığına geliyorlar.:rolleyes: Eklenti 565905 |
5 Eklenti(ler)
Söz böceklerden açılmışken Ağustos böcekleri senfoniye başladılar. Bahçe içinde rahat gezemediğim için, o benim yanıma gelmiş.:)
Dün, Eklenti 565923 Bugün. Eklenti 565924 Glayölde pembe başı çekmiş. Dün, Eklenti 565925 Bugün. Eklenti 565926 Yer minelerinin arasında büyüyen kır çiçeğini söktükten sonra fark ettim, güzelliğini. Eklenti 565927 |
5 Eklenti(ler)
Sırada bahcedenn zinnialarım var. Sanırım bol tohum yapacak.:)
Eklenti 565937 Dün yukarıdaki gibiydi, bugün böyle. Eklenti 565938 Diğerleri, Eklenti 565939 Eklenti 565940 Eklenti 565941 |
5 Eklenti(ler)
Devamı, bahcedenn zinnialar.:)
Eklenti 565946 Eklenti 565942 Eklenti 565943 Eklenti 565944 Eklenti 565945 |
5 Eklenti(ler)
Kalıcı ıspanaklar tohum aldıktan sonra ölürler sanmıştım. Devam ediyorlar.
Eklenti 565953 Biraz da meyveler. Eklenti 565950 Eklenti 565951 Ev bahçeden.:) Eklenti 565949 Eklenti 565952 |
Tohum paylaşımda senden gelen zinnialar benimde açmaya başladılar ablacım:) . Meyveler çok güzel görünüyor. Afiyetle tüketin. Sevgiler.
|
5 Eklenti(ler)
Aleydi'cim, teşekkürler.
Zinniaların açmasına sevindim, ben bu sene bahcedenn zinnialara ağırlık verdim. Bu seneki etkinlikte tohum listemin başında olacaklar. Sevgiler... İki gündür bahçeye gidemiyorum, son gittiğimde çektiğim bazı görüntüleri paylaşayım.:) Domatesler, eşim bordo bulamacı uygulamış, sebebini söyledi ama unuttum. Henüz olgunlaşmaya başlamadılar.:rolleyes: Eklenti 566447 Eklenti 566448 Meyve vermeye ilk başlayan acı kıl biberler. Tatlılarda henüz meyve yok. Fidelerini hazır alıyoruz. Eklenti 566449 Forumda emcelli biberini duyuyordum, fidesinin pazarda satıldığını görünce eşime aldırdım. İlk meyvesini vermiş. Gelişimleri diğer biberlerden güzel, üzerlerinde çok fazla çiçek var. Verimli bir çeşit sanırım, fide olarak aldığımız için emcelli olduklarından emin olamıyorum.:confused: Eklenti 566450 Eklenti 566451 Haylanlar gelişimini hızlandırdı. Diğer kabaklarda. İlk fırsatta fotoğraf paylaşırım. |
5 Eklenti(ler)
24 Nisan'da çektiğim fotoğraftaki kurtçukların karıncaya benzemeye başladığını fark ettim. İlgili başlıkta soracaktım ama sanırım bunlar karınca yavrusu. Bir taşın altındaydılar.:)
Eklenti 566454 Hünnap ağacına bağlanan sabah sefası çok neşeli, sadece beyaz ve mor kırçıllılar büyümüş. Oysa çok daha güzel renkleri vardı.:) Eklenti 566455 Eklenti 566456 Eklenti 566457 Bu mesajımda adını öğrendiğim bitkinin çiçeğine bile bakla zınnı dadanmış. Bu bitki bir kızılcık çeşidi. Eklenti 566453 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025