![]() |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Unutma benilerde senin suçun yok, yabanisi bunlar, hiç emek sarf etmeden kendiliklerinden çıkıveriyorlar. İki yıldır görünüyorlar bahçede, sanırım tohumları gübre ile geldi. Ahım şahım bitkilerim yok ama seviyorum paylaşmayı. Bazı ufaklıklar, evin bahçesinde çektim. Şebboydan bıkanlar olmuş olabilir, fakat bir kere bahçenize ektiniz mi bir daha uğraşmanıza gerek yok. (Aslanağzı gibi.) Bahçenin her tarafında otların arasında öyle güzel açmışlar ki, bu nazsız bitkiyi seviyorum. Kokusu da çabası. Eklenti 482443 Ağaç hatminin uyanışı. Bakalım bu sene açacak mı? Eklenti 482446 Ponpon gülün üzeri tomurcuk dolu. Eklenti 482444 Mor salkım bu sene on iki salkım yapmış.:) Eklenti 482445 |
Kış geri geldi, yağmur güzel de hava çok soğuk. Pazar günü burada en düşük sıcaklık, -1 derece olacakmış.:dilli:
Kirazlar ve balkondaki bitkiler için endişeliyim fakat içeri taşıma gibi bir durum söz konusu değil. Yoruldum artık. Kalan sağlar bizimdir.:) |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Benim için asıl önemlisi, geçen sene baumax'te görüp yanımdakilerin acele ettirmesiyle alamadığım, küçük çiçekli maviş bugün önüme çıktı. Hemen aldım. Aslında daha güzel, gerçek rengi fotoğrafa yansımamış. Eklenti 482805 Eklenti 482807 Adını bilmediğim bu sukulent kışı açık balkonda geçirdi. Eklenti 482806 Bellisleri arkadaşım vermişti. Pazarda da vardı almadım. Eklenti 482808 Eklenti 482809 |
UOTE=SDurul;1267614]Teşekkür ederim, Dudi kızım. Sevgiler...
Fotoğraflarımı beğenmiş olmanıza sevindim, teşekkür ederim. Ceviz ve dutlar için biz de üzüldük, fakat elimizden bir şey gelmez. Saygılar... Fotoğrafların devamı. Armut ta açmış. Eklenti 481315 Geçen senenin aşılarından, şeftali. Eklenti 481316 Sarı yaseminler tomurcuklanmış. Eklenti 481317 Jeozuu kızım, nerelerdesiniz? Kanarya gül, iki karış boyuyla çiçek açtı. Tekrar teşekkürler... Eklenti 481318 Eklenti 481319[/QUOTE] Sdurul teyzecigim kanarya sizin sevginiz karsisinda ne yapsin, dayanamamis hemencecik acivermis. Cok sevindim gercekten. Ben su aralar cok yogun bir sekilde calisiyorum ama aklim buralarda. Sevgiler. |
Sevgili jeozuu, sağ ve sağlıklı olduğuna sevindim. Ne kadar yoğun çalışsan da burayı da boşta bırakma.:)
Bazen üzücü kayıplarımız oluyor. Korkulu bir rüya olmasını çok istediğim, halen etkisinden çıkamadığım büyük kaybımız için, buraya bir uğra istersen. Sevgiyle... |
O ne güzel bir pembe renk. İşte yaratan... İçim açıldı güle güle büyütün.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Durul'cuğum;
Günlerdir tek satır bile yazmak istemiyor canım, arka arkaya kaybettiğimiz dostlarımız hepimizi çok üzdü. Epeydir uğrayamadığım bahçeni gezeyim dedim ama sen de benim gibi suskunsun. Bak sana ne getirdim, Eklenti 487702 |
Sevgili Adalet hanım, hiç bir şey paylaşmak gelmiyor içimden. Hüzünlerimi ve sevinçlerimi uçlarda yaşıyorum. Bu beklenmeyen kayıp derinden etkiledi beni.:(
Gelin tacı Mersin'i ve seni sevmiş.:) Benim ki açmadı henüz. Güle güle büyüsün, bol çiçekler açsın. Senin için aldığım diğer rengi bu sene çapa makinasına kurban gitti.:rolleyes: Keşke onu da gönderseydim. Hiç olmazsa yaşardı.:) |
Sevgili Durul'cuğum, biz yüreği yaralılarız zaten, her yeni acı eski yaralarımızı da yeniden kanatıyor.
Nevar ki yaşamın bizden hâlâ beklentileri var, güçlü olmak zorundayız, birbirimize daha sıkı sarılıp destek vermeliyiz. Benim için birkaç kır çiçeği fotoğraflayabilir misin rica etsem? |
Alıntı:
Ayrıca bahçenizden yeni yüklediğiniz görüntüleri çok beğendim hangsini saysam size mesale Ponpon Gülümü desem, mesale muhteşem rengiyle şebboyumu desem yoksa sade ama sakin görüntüleriyle Suknetlerimi desem kısacacı yüreğinize, bileğinize sağlık, sağlıcakla kalın. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Nisan'ın 20 sinde bir kaç fotoğraf çekmişim. Bahçemizin bu sevgili ve adsız kır çiçekleri sizin için olsun.:) Eklenti 488206 Eklenti 488207 Eklenti 488208 |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Öncelikle sayfamızı ziyaretinize memnun oldum, güzel görüşleriniz için çok teşekkür ederim.:) Bizim cevizler yeni sürgünler ve hatta meyve verdiler, umarım ve dilerim sizinkiler de hayata tutunurlar. Bir kaç görüntü. Eklenti 488214 Eklenti 488215 Eklenti 488216 |
Sağolasın Durul'cuğum, beni mutlu ettin.
Cevizler donu hafif atlatmışlar, geçmiş olsun. Seneye aşılar gelişir tehlike kalmaz inşallah. |
Sevgili SDurul bellis çok güzel oda yıldız veya kasımpatı veya papatya gibi bi türmü yoksa kadifemsi bi çiçek mi bu arada cevizlere üzüldüm ama neyseki tamamı üşümemiş benimde bu sene çekirdekten büyütttüğüm cevizlerimi soğuk vurdu nede güzel kokuyordu yaprakları kendime çok kızdım vakitsiz dışarıya koyduğum için tamamen öldüler:(
sevgilerimle.. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım, Sevgili habiş, zarar gören cevizler, Yalova ve Şebinlerdi. Aşılar geç uyanan cins olduğu için onlarda zarar yok. Meyveleri bile var.
Eklenti 491475 Sevgili habiş, bellis, çayır papatyası, şeker tabağı gibi isimler ile de anılıyor. Ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz. Çekirdekten büyüttüğünüz cevizleriniz saksıda mıydı? Bizim bahçede kendiliğinden çimlenenler yaşamayı sürdürüyorlar. Belki saksıda olunca soğuk vurmuştur. Sevgiyle... |
Alıntı:
Cevizlerinize Maşallah toprak ana herzaman kucaklıyor esirgiyor koruyor.. Benim cevizlerim saksıdaydı dediğiniz gibi soğuk vurmuş ve bir dahada canlanmadılar zaten. artık ceviz hevesimi bi bahçem olursa ona saklıyorum :o |
Durul hanım, bahçenize bayıldımmmm....
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bir pembe daha.:) Yabani glayöl. Eklenti 491563 Eklenti 491564 Eklenti 491565 Eklenti 491566 |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Evin bahçesinden bir kaç fotoğraf. Eklenti 491567 Eklenti 491568 Eklenti 491569 Eklenti 491570 |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 491571 Eklenti 491572 Eklenti 491573 Aslında birikmiş çok fotoğraf var, bahçe sahibi gibi karmakarışık. Nasıl düzenlerim, düzenleyemez de ekleyemez miyim bilemiyorum.:( Sevgiler... Saygılar... |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Diğer laleler açıp geçtikten sonra açmayacağını sandığım bir grup lalede tomurcuk gördüm. Hem şaşırdım, hem sevindim. Eklenti 493885 Açtığında gördüm ki kızımın renklerindeymiş. Buna da ayrıca sevindim. Eklenti 493887 Eklenti 493888 Eklenti 493886 Ve bugün, çiçek kurumuş, tohum kesesi oluşturmuş. Eklenti 493889 |
5 Eklenti(ler)
Sarıgöz papatyalarım, tohumlarını sevgili sarıgöz gönderdiği için bu adla anıyorum. Margarit papatyalarda tomurcuk bile yok henüz.
Eklenti 493904 hem uğur böceklerini, Eklenti 493905 Hem bakla zınnılarını konuk ediyor. Eklenti 493906 Eklenti 493907 Ve bugün. Eklenti 493908 |
5 Eklenti(ler)
Geçen sene fide olarak aldığım hüsnüyusuf mis kokulu çiçeklerini açtı.
Eklenti 493921 Eklenti 493922 Eklenti 493923 Eklenti 493925 Eklenti 493924 |
Sevgili SDurul maşallah hüsnüyusufların ne kadar güzel olmuş öyle. Çok şükür benim de 4 tane hüsnüyusufum oldu fakat seninkiler gibi değil, tek dal üzerinde çiçekleri. Hüsnüyusuflarına maşallah, darısı başıma inşallah diyeyim.
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili YeniGine. cinsi farklıdır. Ben bunu aldığımda küçücük bir fideydi. Bir yılda bu hale geldi. Tohum alabilirsem muhakkak ulaştırırım. Sevgiler...
Cuma günü domates biber ve patlıcanlarımızı diktik.:) Olurlar umarım. Eklenti 493930 Sebze bahçesi ve tohumlar için gübre alırken gayet besili bir kadı lokması gördüm.:dilli: Eklenti 493934 Etkinlikten gelen tohumlarımın bir kısmını evde ekmiştim. Bazılarının ekimi, elimde olmayan sebeplerle bugüne kaldı. Bu saatten sonra gelişimleri nasıl olur bilmem. Bazılarını, yere toprağa, Eklenti 493932 Bazılarını saksılara ektim. Eklenti 493931 Eklenti 493933 |
5 Eklenti(ler)
Bunlar da geçen yıl dökülenlerden kendisi çimlenenler. Bu hallerine bayılıyorum. Ne kadar çok özen gösterip ektiğim tohumlardan bu kadar verim alamadım.:rolleyes: Gayet yavaş ilerliyorlar.:)
Eklenti 493945 Eklenti 493946 Eklenti 493947 Eklenti 493948 Eklenti 493949 |
5 Eklenti(ler)
Geçen yıl bahçede yetişenlerden elimde kalan tohumları görüleceği üzere özensizce taşlı tarlanın içine asmaların arasına özensizce ekivermiştim. Güzel çimlendiler. Hele zinnialar okadar çok çimlenmiş ki, yakında zinnia tarlamız olacak.:)
Eklenti 493964 Eklenti 493965 Eklenti 493966 Eklenti 493967 Eklenti 493968 |
Sevgili SDurul 1 senelik ise belki benimkiler de seneye öyle olurlar. (Tabi kışı atlatabilirler ise) Geçen sene fide idiler çiçek açmadılar, bu sene ilk çiçeklerini açtılar.
Fidelerine de maşallah, mahsülünüz bol olsun, rastgelsin inşallah. |
5 Eklenti(ler)
Sevgili YeniGine, öncelikle geç cevap için özür.:)
Hüsnüyusuflar bizim burada kışı dışarıda sağ geçiriyorlarsa İstanbul'da daha rahat geçirirler, bu yüzden için rahat olsun. Çekip ekleyemediğim bahçenin kır çiçekleri senin için olsun. Sevgiyle... Eklenti 495342 Eklenti 495348 Eklenti 495341 Eklenti 495343 Eklenti 495344 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025