agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 25-11-2011 21:36

5 Eklenti(ler)
Evin bahçesinden... Son gül...

Eklenti 257015

Kasımpatılar...

Eklenti 257016

Eklenti 257017

Eklenti 257018

Eklenti 257019

günebakan 25-11-2011 22:13

Kasımpatılar ve son güller harika bu sene zeytininiz bol galiba başa çıkacağınızdan hiç kuşkum yok. İnsanın kendi bahçesinin mahsulü eminim çokta lezzetlidir:)

Emre İlhan 26-11-2011 20:46

Bahçe, mevsimi tam anlamıyla yansıtıyor. Kartpostallık görüntüler oluşmuş. Çok emek verildiği her mevsim düzenli olmasından dolayı çok iyi anlaşılıyor SDurul öğretmenim.:)

Sevgi Durul 30-11-2011 14:17

5 Eklenti(ler)
Sevgili günebakan, zeytinler bu sene her zamankinden çok. Ağaçlar boyumuzu geçti, büyüdükçe verim artıyor. Geçtiğimiz Cumartesiden başlayarak dört gün toplanmaları sürdü. 15 kasa kadar zeytin topladık ve bugün Akhisar'da yağ oldular.:) Kendi yağımız diye değil ama gerçekten lezzetli.:p

Zeytinleri toplarken çektiğim fotoğraflar.

Eklenti 257603

Eklenti 257604

Eklenti 257605

Eklenti 257606

Eklenti 257607

Sevgi Durul 30-11-2011 14:21

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 882872)
Bahçe, mevsimi tam anlamıyla yansıtıyor. Kartpostallık görüntüler oluşmuş. Çok emek verildiği her mevsim düzenli olmasından dolayı çok iyi anlaşılıyor SDurul öğretmenim.:)

Teşekkür ederim, Emre.:) Görüntüleri beğendiğine sevindim. Zeytin topladığımız gün çektiğim görüntüleri de yükleyelim o zaman.:)

Eklenti 257608

Eklenti 257609

hanndan 30-11-2011 15:07

Gün batımı,,,,huzur,,,,
Sevgili sdurul hasatınız hayırlı olsun,maşallah diyelim...Kasımpatıları gördükçe nedendir bilmem ama bi sevinç kaplıyor içimi.Maşallahhhhh :)

jineop 30-11-2011 15:33

Ellerinize sağlık, afiyetle yemek nasip olur inşallah. Sevgiler...

cemo 30-11-2011 15:38

Sarı kırmızı kasımpatıya bayıldımmmm..

Benim bahcedeki zeytinde de 250gr kadar oldu canım:( Senin meyvelere bakmıyacağım diyorum. Dönüp geliyiyorum meraktan yine. Sonra beni alıyor bir sinir:)) )Ya neden benim meyveler olmaz ki.. Bu sene bişey yapmıcam budama dışında, ne halleri varsa görsünler.
250 gr zeytin yere düşüp durdu, zeytin yapmayı da beceremedim çünkü... ha ha ha
Manzara foto.ları ise süperr.

fatma sunay 30-11-2011 20:32

Sevgili SDurul gelme telaşı yolculuk derken bahçeleri gezmeye pek vakit ayıramadım. Ben gezmeyeli çok güzel kareler paylaşmışsın. Hepsi birbirinden güzel eline sağlık. Zeytin hasatınız başlamış kolay gelsin. Cemo'nun 250 gr olmuş benim vitrine koyup bakmak için bile tek tane olmadı.

Sağlıcakla kal...

Uzaylı 30-11-2011 22:34

Sayın SDurul; Hasadınız hayırlı, yağınız bereketli olsun dilerim. Biz şimdilik kayınvalidenin ağaçları ile idare ediyoruz. 3-4 yıl önce bize hibe etmişti. Biz de bir kaç yıldır bayağı kurs görmüş oluyoruz. Darısı kendi ağaçlarımıza inşallah. Ayrıca zeytin toplama fotoğraflarında benim için yeni bir şey görmüş oldum. Kısa tırmık gibi alet sanırım zeytin toplamak için özel bir şey. Yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Paylaşım için teşekkürler...

Ekrem Uslu 01-12-2011 12:38

Sn.SDurul.
Manisa/Demirci'ye 3 yıl önce gitmiştim.Türkiye'nin bir çok yerini bilirim fakat hemen hemen bozulmamış sosyolojik ve coğrafi yapısıyla,insanlarının sıcak kanlı oluşuyla Sizin ilçe ayrı bir güzel.
Size ve ailenize sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Sevgi Durul 02-12-2011 19:15

Sevgili hanndan, kasımpatıları ben de çok seviyorum. Bu sene budamasını güzel yaparsam daha güzel olacaklarını umuyorum. :)

Zeytin topladığımız ikinci gün, işi bırakmış evciğe doğru yürüyordum, güneş kıpkırmızı ve tabak gibiydi. Ben içeri girip makinayı alana kadar yarısı saklanmıştı bile. Yani, o güzelliği çekemedim.:(

Sevgili lir, çok teşekkür ediyorum. ;)Sevgiyle...

Sevgili Cemo, ben de senin bahçeni çok seviyorum. İstersen bahçeleri değişelim.:p

Sevgili fatma sunay, hoş geldiniz. Arkadaşlar dört koldan pestilleri bekliyorlardı. Sanırım hiç biriyle karşılaşmadınız.;) İşten güçten pek yazamıyorum ama geldiğinizi okudum. Beğenileriniz için çok çok teşekkürler...:)

Sevgili Uzaylı, teşekkür ediyorum. Hepimiz birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz.;) Zeytin topladığımız o alet, plastikten ve tarak gibi bir şey. Zaten adı da zeytin tarağı. Bizimkiler eski, şimdi googleda baktım, yeni fiatı 1TL. imiş.

En kısa zamanda kendi diktiğiniz ağaçların meyvelerini keyifle, sağlıkla toplamanızı dilerim.

Sayın adanatarımhane, sayfamızı ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. İlçemiz aynen söylediğiniz gibi, temiz kalmış, kalabilmiş nadir yerlerden biri. Adli olaylar yok denecek kadar az. Saygıyla...

cemo 02-12-2011 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 884519)
ben de senin bahçeni çok seviyorum. İstersen bahçeleri değişelim.:p

Değişelim canım, ben senin kocaman bahceni sukulent tarlası yaparım.:))

Sevgi Durul 02-12-2011 19:40

Olmuyor burada, toprak verimsiz, hava dondurucu.:mad: Ama senin elinden uçanla kaçan kurtulmaz.;) Yaparsın ne diyeyim.:p

cemo 02-12-2011 19:46

Çare mi yok, 2 demir iki muşamba al sana sera. Sukulent serası:)) Yeter ki yer olsun.
Tapuları ne zaman değişelim canım:))

jineop 03-12-2011 10:06

Sevgili arkdaşım, toprak verimli hale çabalayınca geliyor. O verimsiz toprak öyle güzel olur ki... Kompost çalışmaların eminim vardır. Benim balçık toprak bile biraz kompost, biraz torfla oldukça iyileşti. Sevgiler...

Sevgi Durul 04-12-2011 23:19

1 Eklenti(ler)
Sevgili lir, kompost konusunun önemini ve gerekliliğini hatırlattığın için çok teşekkür ediyorum.:) Bu bizim en büyük eksikliğimizdi, hemen ilgili konuyu okuyup yapmam gerekenleri okudum.:p Dünden beri sebze, meyve, çay artıklarını toplamaya başladım.:p Sanırım yarın bahçeye gideriz, büyük bir çukur açıp kompost çalışmalarımızı başlatırız.;)

Bu goncayı sana gönderiyorum arkadaşım. Sevgiyle...

Eklenti 258272

ciceksever70 05-12-2011 07:16

Sevgili SDurul, sukulentlerin cogu dondurucu soguklara ve tasli kötü topraklara dayanikli. En iyi örnegi ben olabilirim bunun herhalde -20 derecelere bile dayaniyorlar ayrica benim bahcemin topraginin en kötü oldugu yerdeler. Ilginiz varsa hir durmayin derim ben. Sevgiler.

cemo 05-12-2011 12:47

Sevgili Lir in dediği gibi kompost cok fark yaratıyor verimde.
Ben gecen sene sıcak kompost yapmıştım. Biber ve patlıcanlar delirmişti. Bu sene baharda yapacağım yine kısmetse.

Sözünden dönenin de kaşığı kırılsın:))))

Sevgi Durul 06-12-2011 13:13

Sevgili ciceksever70, bir tek sempervivumlarım bahçede, hoş onları da yanlış yere dikmişim. Gölgede kaldıkları için gelişmediler. Baharda yerlerini değiştirmem gerekiyor.

Sizin -20 derecelere dayanan sukulentlerinizin adlarını biliyorsanız yazabilir misiniz? Aynıları bende varsa, hiç içeriye hapsetmeyeyim. Sukulent ilgim had safhada. Sevgiyle...

Sevgili cemo, ilk kompost denemem törenle başlatıldı. Bakalım başarabilecek miyim? Evin bahçesine yaptım, uzak bahçeye pek sık gidemeyiz artık.

Sen de baharı bekleme istersen, dönünce hemen başla. Çabuk gel. Komşu bahçelerde bayrak yarışı hızlandı.

ciceksever70 06-12-2011 15:13

Sevgili SDurul en dayaniklilari sempervivum,delosperma alpinum ve sedum türleri. Bir iki tane daha var ama adini bilmiyorum sukulent bölümünde resmi varsa bakip yazarim. Sevgiler.

cemo 06-12-2011 15:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 885547)
Sevgili cemo, ilk kompost denemem törenle başlatıldı. Bakalım başarabilecek miyim? Evin bahçesine yaptım, uzak bahçeye pek sık gidemeyiz artık.

Sen de baharı bekleme istersen, dönünce hemen başla. Çabuk gel. Komşu bahçelerde bayrak yarışı hızlandı.

Hayırlı olsun kompost denemen. Ben bahceden söktüğüm bitkileri bir yığın yaptım zaten. Çürüyüp dursunlar kış boyu. Bahsettiğim sıcak kompost. Onu da dene derim.

Adalet Yağcı 06-12-2011 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 885087)
Bu goncayı sana gönderiyorum arkadaşım. Sevgiyle...

Eklenti 258272

Harika bir bitki gül, şu asalete bakın, siz de çok güzel fotoğraflamışsınız sevgili Durul, ellerinize sağlık.

Kompost konusu ile önümüzdeki sezon ciddi olarak ilgileneceğim ben de.

Sevgi Durul 06-12-2011 20:30

Sevgili ciceksever70, bahçe sayfanızdan sukulentlerinizi buldum ve oraya mesaj yazdım. İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Çok yararlı oldu.:)

Sevgili cemo, bu başlıktan yararlandım. Orada yazılanları aynen uyguladım.
Sadece solucan yok. O da belki topraktan meyve atıklarına kendi gelir.:dilli:

Sevgili Adalet Hanım, güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.:) Sevgiyle...

cemo 06-12-2011 21:10

Solucanlar koşa koşa geliyor merak etme, hemde parmak kalınlığında oluyorlar:))
Birde içim ürpermese bu solucanlardan, alışamadım gitti bu faydalı canlılara.:((

Sevgi Durul 09-12-2011 19:48

5 Eklenti(ler)
Aynen cemo, ben de alışamadım, görünce irkiliyorum. Fobi diyelim.:dilli:

Salı günü, muşmulaları ve daha tam olgunlaşmayan altın çilekleri topladık. Bu sezon bahçede toplanacak bir şey kalmadı. Eşime göre bereketi kaldı.:)

Eklenti 258911

Eklenti 258912

Yapraklar dökülünce yükseklerde toplanmadan kalmış cevizler açığa çıkmış. Onları da topladık.

Eklenti 258913

Eklenti 258914

Bordo bulamacı zeytinlerin rengini daha bir koyulaştırmış.

Eklenti 258915

Sevgi Durul 09-12-2011 19:55

5 Eklenti(ler)
Bordo bulamacı bu sefer yüzde iki buçuk atıldı. Sadece zeytinlere. Diğer ağaçlar budandıktan sonra atılacak.

Eklenti 258921

Bahçeden görüntüler. Issız, sessiz ve renksiz.

Eklenti 258923

Eklenti 258924

Eklenti 258922

Henüz ayvanın yaprakları dökülmemiş.

Eklenti 258925

Sevgi Durul 09-12-2011 20:09

5 Eklenti(ler)
Eklenti 258942

Biz oradayken yağmur başladı.

Eklenti 258943

Eklenti 258944

Koca yemişin tomurcukları,

Eklenti 258945

Güz gülü.

Eklenti 258946

Böylece bir sezonu kapatmış olduk.:) Sağ olursak, baharda yeni görüntülerde
görüşmek dileğiyle... Sevgiler... Saygılar...

sakdag 10-12-2011 20:06

Sayın Sdurul, siz sezonu kapatsanızda bizler bahçede gezip dolaşmaya devam edeceğiz. Bugün şöyle bir baştan 15-20 sayfayı yeniden gezdim. İlginç bir şey dikkatimi çekti. Kirazların çiçek açma zamanında mavi renge üşüşen böceklerin alakasını anlayamadım. Bizimde 6 dönüm meyve bahçemiz var. Yaklaşık 350 fidan, bunun 250'si kiraz. Anlatabilirseniz belki bizde uygularız. Saygılarımla.

Sevgi Durul 11-12-2011 11:20

Çok teşekkür ederim, sayın sakdag. Bahçeyi her zaman gezebilirsiniz. Memnun olurum.:)

Kirazlara zarar veren, bakla zınnının mavi renkle alakasını bu sayfadaki mesajlar daha iyi açıklar diye düşünüyorum.:) Siz de uygularsanız, çok yararını görürsünüz.:)

Bizdeki şeklini merak eden olursa bu sayfaya bakabilir.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025