![]() |
5 Eklenti(ler)
Kasımpatılara devam.
|
4 Eklenti(ler)
Kasımpatılara devam
|
5 Eklenti(ler)
İşyerinin bahçesindeki kasımpatılara devam.
|
5 Eklenti(ler)
Kasımpatılara devam
|
5 Eklenti(ler)
Sebze bahçesindeki domatesleri söktüm, biberler ve salatalıklar duruyor onlarıda 15 gün sonra sökeceğim. 15 Günde yerleri çimenler ve yabani otlar bürümüş. Sebze bahçesinin son hasatından fotoğraflar.
|
3 Eklenti(ler)
Çileklerin çevresini de yabani otlar cevirmiş. Etrafını temizleyip çakıl taşı koydum. Çakıl taşı koyduktan sonra fotoğraf çekmemişim.
|
5 Eklenti(ler)
Pepinoların durumu gayet iyi üzerleri çiçek ve meyve doluydu.
|
2 Eklenti(ler)
Pepinoların çiçekli ve meyveli olanlarının dallarından kestim, iba köklendiriciye batırarak saksıya diktim. Bakalım ne olacak denemek istedim.
|
3 Eklenti(ler)
Kaz Üzümü (physalis Peruviana) Cape'lerin henüz meyveleri olgunlaşmamış, biraz geç kaldılar bakalım 15 gün sonra gittiğimde olgunlaşmış olurlarmı.
|
2 Eklenti(ler)
Son sebze hasatı
|
3 Eklenti(ler)
Ahududu bu zamanda bir tane meyve vermiş, genel durumuda iyi gözüküyor.
|
3 Eklenti(ler)
Canna'da yeniden iki çiçek veriyor.
|
4 Eklenti(ler)
29 Ekimde Sapancaya giderken Demir Fidancılığa uğradım, ellerinde kalan son Aronia melanocarpa'yı aldım. Sapancaya götürüp toprağa aldım. Üzerinde kurumaya yüz tutmuş meyveleri vardı.
|
4 Eklenti(ler)
Elimdeki adeniumların saksılarını ve toprak harçlarını 29 Ekim'de değiştirdim. Adalet Hanımın harcını tam olarak yapamadım, elimde dere kumu ve prinç kabuğu kalmamış devamlı prinç kabuğu aldığım yerdede yoktu. Bende devamlı toprak aldığım yerden prinç kabuğu,gübre,fındık kabuğu, tarla toprağı karışımlı topraktan aldım bir ölçü bu topraktan, bir ölçü torf, 1 ölçü yanmış koyun gübresi, 1 ölçü perlit, 1 ölçü cocopeat koyarak harcı hazırladım. Maalesef saksıda tek olup en gelişmiş adenium nasıl olduysa yan yatmış ve ana kazık kök kopmuş üstünde üç adet kılçal kök vardı çok üzüldüm, onu iba köklendiriciye batırıp kök bölgesinede sim derma toz uygulaması yapıp saksıya koydum gelişimine bakacağım inşallah kurtulup yeni kök oluşturur. Üç adenium bir arada idi onları ayırarak yeni harçla saksıya aldım. Adeniumların köklerinin bir ana kazık kök ve yanlarında kılçal köklerden oluştuğunu gördüm. Ayrıca bu dört adeniumu üç farklı saksıya koydum gelişimleri nasıl olacak göreceğiz. Yeni saksılarında çektiğim adeniumların fotoğraflarını koyuyorum ilk resim ana kökü kopan adenium. Bu bilgileri adenium sayfasında da farklı fotoğraflarla paylaştım.
|
3 Eklenti(ler)
Daha önce bitkinin adı nedir de sorduğum sanırım tanıyan olmadığından yanıt alamadığım bitkinin resimlerini koyuyorum. Tekrar ilgili forumdan soracağım ismini bilen varsa lütfen yazsın. Sabah sefalarının olduğu yerden çıktı yapraklanmaya başladı bende bu gittiğimde oradan alıp saksıya koyup iç ortama aldım. Bakalım gelişmesi nasıl olacak. Bozulmaya başlarsa tekrar dışarıya çıkaracağım.
|
2 Eklenti(ler)
Granadilla Passiflora'yı topraktan çıkarıp saksıya aldım. Yaklaşık 20 gün kadar öncede iç mekana almıştım gelişimi çok hızlandı.
|
1 Eklenti(ler)
Amarilis Bellodanna bu yıl çok yapraklandı ama çiçek vermedi. Belki soğanı yeterli büyüklükte değildi. Bakalım seneye açarmı?
|
5 Eklenti(ler)
Güller açmaya devam ediyor.
|
3 Eklenti(ler)
Güllere devam,
|
2 Eklenti(ler)
Sabah sefalarından hala açanlar vardı. Olgunlaşan tohumları topladım.
|
1 Eklenti(ler)
Yıldız çadırı bu yıl çok geç açtı ve ben hiç açıkken göremedim. Bu hafta sonu olgunlaşan bir kaç tohumu da topladım.
|
3 Eklenti(ler)
Sardunyaların da durumu iyi görünüyordu.
|
3 Eklenti(ler)
Toprağa aldığım limonun durumu gayet iyi gözüküyordu.
|
1 Eklenti(ler)
Hicaz nar'ı yerine alışmış gözüküyor yeni sürgünler vermiş
|
3 Eklenti(ler)
Açelyayı toprağa almıştım bu gittiğimde tomurcuklanmış ve çiçek açmaya başlamış, çok mutlu oldum.
|
1 Eklenti(ler)
Ağaç hatmi'yi toprağa almıştım. Yaprakları sararmaya başlamış normalmi yoksa sorunmu var bilemedim. Umarım kök bölgesinde sorun yoktur.
|
2 Eklenti(ler)
Hanımelinin üzerindeki siyah oluşumlar hanımelinin meyvesimi ? Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.
|
3 Eklenti(ler)
Ağaç japon gülünün durumu da gayet güzel gözüküyor.
|
2 Eklenti(ler)
Mohonya meyvelerini verdi. Bazı kaynaklara göre bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyormuş.
|
1 Eklenti(ler)
Rus Kokulu İzebella Üzümü'nün de gelişimi güzel gözüküyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025