agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 03-02-2011 21:55

Fatma Hanım;
Belkide belli mi olur? Ama dış mekana direnemezse yapılacak birşey yok tabii. Doğa ile zıtlaşamayız.

Fikret bey;
Biz hala açız demekki. :D Sevgili Kiraz bir yerde, ''artık ben almama iradesini gösterebilmeyi öğrendim.'' Diyordu. Elbet bir gün bizde.. Diyelim.:p

ciceksever70;
Sağolun.Sizin sayesinde Çiçeğim hakkında birşeyler öğrendim. İnşallah dış mekanda yaşar. Yaşamazsada yapabileceğim birşey yok. Bizde bu doyumsuzluk varken, daha neler neler buluruz. Değil mi?:D

Cumhur bey;
Bizimkide utanır. alışır belki! :)

migi80 21-02-2011 00:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 642743)
Kışın Tekzen Yapı Market'te gördüğüm, Nemophila menziesii-Koru Çiçeği (Gümüş Kenar) dan alıp, paketin arkasındaki tarife uygun biçimde, nisan başında, yuvarlak tarhın kenarlarına ekmiştim.
Ortaya da Hezaren tohumları ektim. Çok güzel çimlendiler.

Eklenti 145920

Eklenti 145921

Eklenti 145922

Bugün, bir öbeğin tomurcuklanmaya başladığı dikatimi çekti.

Eklenti 145923

Sonra birde ne göreyim? ;)

Eklenti 145924

Çiçek açan öbek bile var!:)

sevgili Orhan bey,bende Koru Çiçeği Gümüş Kenar almayı düşünüyorum,nette araştırırken sizin eklediğiniz resimleri gördüm ve kesin almalıyım dedim.fakat size bir sorum olacak,siz tohumları direk toprağamı serptiniz acaba?yoksa çimlendirip,bahçeyemi fidelediniz?sizin bu resmi ekleme tarihiniz epey olmuş;)umarım bu sorumu görüp bana cevap verebilirsiniz.

Orhan Özbilgiç 21-02-2011 06:43

1 Eklenti(ler)
Sevgili migi80;
Malum, kış mevsimindeyiz. Bahçemde paylaşabileceğim birşeyler olmadığından yazmadım ama, yinede aşağı yukarı hergün bir ara foruma uğruyor yazılanlara gözatıyorum.
Birde sadece kışları İstanbul' da geçirdiğim için, buradaki özel işlerim ve ilişkilerime yoğunlaştım.

Sizin sorunuza gelince;
Koru Çiçeği' ni, alıntı mesajınızdaki ve aşağıdaki fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi 26 mart tarihinde, paketin arkasındaki ekim talimatına uygun olarak, doğrudan, yuvarlak tarhın kenar bölümüne, yaklaşık 5-6 cm kalınlığında serdiğim torfa ektim. Önceden çimlendirme gibi özel bir işlem uygulamadım. İstisnasız hepsi çimlenmişti. Başarılar diliyorum. Kolay gelsin.

Sevgili migi80;
Forum kuralları gereğince tüm yeni üye arkadaşlarımızın, aşağıdaki başlığa uğrayıp kendilerini tanıtmaları gerekmekte. Uğrarsanız sevinirim.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595

Eklenti 193650

Sevgi Durul 24-02-2011 20:52

1 Eklenti(ler)
Eklenti 194092

İlk çimlenen selluka fidemizle Orhan Öğretmen'imize teşekküre geldik. Bir de merak ediyoruz, bu yaz açabilir miyiz? Saygılar...

Orhan Özbilgiç 24-02-2011 21:27

Sevgili SDurul öğretmenim;

Bu jestinizle beni çok mutlu ettiniz.
Biraz erken çimlendirmişsiniz ama Mayıs'a kadar saksısında soğuklardan (donlardan) koruyabilirseniz, sonrasında bahçede bol güneşli bir yere alın.(hatta saksısıyla gömün.)
Büyük olasılıkla çiçeklenecektir.
Herşey gönlünüzce olsun..

Sevgi Durul 24-02-2011 21:59

Öğretmenim, ben geç çimleneceğini düşünerek tohumu 10 Şubatta ektim. Bu gördüğünüz üç dört gün önce belirdi, bugün bir tanesinin daha çimlendiğini gördüm. Şimdilik içeride güney pencere önünde duruyor. Havalar ısındığında söylediğinizi uygularım. Teşekkürlerimle...

limon 25-02-2011 16:01

Ben de deneme amaçlı yeşil fasulyelerden çıkan 3 tohumu ekmiştim. Fasulye yeşildi ama içindeki tohumlar sertti. 3 tohumdan birisi çimlendi aynı sn.SDrurul'un fidesi durumunda.

Eşinize ve size çok teşekkür ederim Orhan bey.

Orhan Özbilgiç 28-02-2011 19:49

4 Eklenti(ler)
Sevgili limon;
Bu sabah Samsun' a geldik. Bahçemde iki ay öncesine göre önemli bir değişiklik yok. Hala kışı yaşıyor. Aslında benim için ideal. Çünkü budamaları yapacak ve Bordo bulamacı atacağım. Bu nedenle gözlerin patlamaması gerekiyor zaten.

Sizin sayenizde tanıyıp sevdiğim Mavi çan çiçeği sarmaşığı beni şaşırtmayı sürdürüyor. Bu kış çok sert geçmediği için olsa gerek, aralık ayınaki gibi hala canlı.! Birtek yeni çiçek açmamış.
Ama asıl ilginç olan, tohum kapsülleri hala yeşil!
Bakalım ne zaman kuruyacak?;)

Eklenti 194763

Eklenti 194764

Eklenti 194765

Gövdesi insanı aldatıyor! Sanki kurumuş gibi...Ama değil.

Eklenti 194766

cemo 28-02-2011 20:28

Bahcenize hoşgeldiniz.

Çan sarmaşığına heveslendiriyorsunuz beni de:)

Benim ağaçlarda henüz budanmadı. Ziraatten birini buldum, mart ayının 10 u gibi budarız abla dedi. Hava sürekli yağıyor, bordo bulamacını da atamadım:( Bu yazda meyve yiyemeyeceğiz bu gidişle biz.

limon 28-02-2011 20:51

1 Eklenti(ler)
Bu kış pek hatırı sayılır don olmayınca ben de "keşke yetiştirseymişim" diye aklımdan geçirmiştim. Bugün internette bitkilere ve tohumlara bakarken 'kırmızı çan çiçeği' diye bir bitki gördüm. -15'e kadar dayanıyormuş. Çiçekleri iri değil ama gruplar halinde açtığı için fotoğraflarda çok güzel görünüyordu.
Eklenti 194783

Bir de passifloralar çeşitliliğiyle ilgimi çekiyor son zamanlarda.

Sebahattin Sargın 28-02-2011 21:14

Bahçesi olan biri için passiflora yetiştirmemek ayıp zaten :D:D

Ben iki yıldır passiflora konusundaki yazıları hep okuyorum . Passiflora edulis yetiştirdim ama Pas. mollisima vb. türlerin tohumlarını çimlendirmede başarısız oldum...

Velhasıl-ı kelam bahçenize renk renk passifloralar çok yakışır Sevgili Orhan Bey ve Sevgili Limon. Ancak dona karşı hassaslar gerçi sizde geniş saksılarda yetiştirip kışın korunaklı bir yere alabilirsiniz. Kökleri ne kadar çok yayılırsa o kadar hızlı çiçek açıyorlar. Köklerin yayılım alanı kısıtlandığında çiçek açmıyorlar benim rahmetli passifloralarım gibi...

Sevgiler ;)

Yücel Canpolat 28-02-2011 21:16

Sayın Orhan Hocam hoş geldiniz bahçeniz öksüz kalmıştı artık sahip geldi dediklerini duyuyorum ağaçlarınızın çalı ve çiçeklerinizin,ben de bu gün bordo bulamacı aldım ilk fırsatta atacağım,Hocam mavi çan bana da çok sıcak bakıyor:)

Uzaylı 28-02-2011 21:45

Sayın Orhan Özbilgiç; Bahçenize hoşgeldiniz. Bakalım sizden bu sene neler öğreneceğiz. Ben daha üye olmadan önce bile ne çok gezmiştim bu sayfalarda. En çok ta hayalet selviye şaşmıştım. Bunu nasıl birşeydir; hakikatten adına yakışır görünümde diye...

yedikaranfil 01-03-2011 10:50

Sevgili Orhan Bey;
Bahçenize hoş geldiniz. Artık eşinizle birlikte maharetli elleriniz o güzelim bahçenizi neş-elendirecek. Yakında çiçeklerinizin kokuları buralara kadar gelir.
Saygılar.

sevim4 01-03-2011 14:12

Hoşgeldin orhan abim,bahçenin durumu iyidir inşallah bahar geliyor artık.
Şennecek bahçeler.

Orhan Özbilgiç 01-03-2011 17:18

Sevgili cemo,
Çan sarmaşığı eğer çok yıllık olmayı sürdürürse harika! Denemende yarar var.

Budamalara başladım. Birkaç gün içinde bitiririm sanıyorum. Bordo bulamacı budamadan sonra atılacağı için, sen biraz bekleyeceksin. çiçeklenmemiş her bitkiye atılabileceği için pek sorun olmaz. Belki eriklere atamayabilirsin.? çiçek açmış olursa.;)

Orhan Özbilgiç 01-03-2011 17:22

Sevgili limon;
Çan çiçeği' ni bende okumuştum. Galiba mevsimlik. Siz bir deneyin. Nasıl olsa sizi izlyenlerde olacaktır.:D

Orhan Özbilgiç 01-03-2011 17:37

Sevgili Sebahattin Sargın;
Pasiflora bulunduğum köyde 30-35 senedir var. Bi dostum, iki katlı evinin ikinci katına, bahçeden direkt çıkılan merdivenlerinin trabzanlarına sardırmıştı. Saat çiçeği diyorlardı. Yıllar sonra kesip yokettiğini gördüm. Sebebini sorduğumda, ''Avlumun her tarafından çıkıyordu. Başedemedim. Vurdum yabani ot ilacını...'' Demişti.
Buna rağmen İstanbul' da Bauhuse' ta görü aldım. Apartmanımızın kameriyesinin dibine diktim. Bir ay içinde balon gibi onlarca çiçek tomurcuğu verdi. Ama ne olduysa çiçeklenmeden kurudu.
Bu yüzden sıtkım sıyrıldı.
Köyde, evvelki yıl bir arkadaşımın balkonunun ön cephesinde vardı. Bir ara fırsat yaratıp, gidip bakayım. Duruyorsa, kök sürgünü de varsa sonbahardan kalma, söküp getireyim.

Orhan Özbilgiç 01-03-2011 17:50

2 Eklenti(ler)
Yücel bey;
Geldim ama henüz bahçelerin tadı tuzu yok! Tüm pul yapraklılar ve bazı ibreliler gibi, benimde Nootkatensis Pendula' m kızarmış, hatta bazı dalları sararmış. Kuru gibi duruyor.:confused: Eğer o dallarda kurursa, formu iyice bozulacak.

Eklenti 194951

Eklenti 194952

Çan sarmaşığı çok güzel, özellikle sonbaharda çiçeklenmesi ve kışa kadar sürmesi çok hoş. Tavsiye ederim.

Orhan Özbilgiç 01-03-2011 17:54

Sevgili Uzaylı;
Siz araştırmacı bir kişiliğe sahipsiniz. Çok kısa zamanda büyük aşamalar kaydettiğinizi görüyor ve birkaç sene içinde, çok iddialı bir bahçeye sahip olacağınıza inanıyorum.

Orhan Özbilgiç 01-03-2011 18:00

1 Eklenti(ler)
Sevgili yedikaranfil;
Çok teşekkürederim. Bana güç veriyorsunuz. Kasım ayında getirip diktiğim Kış hanımelisi şu an bahçemdeki tek güzel kokulu çiçek. Selam ve sevgilerimle..

Eklenti 194956

Orhan Özbilgiç 01-03-2011 18:07

1 Eklenti(ler)
Sevgili sevim4;
Son 15 gündür yurdumuz genelinde güneşlenme oranı çok düşük. bu nedenle bahçelerde kır çiçekleri bile bir türlü açamıyorlar. Ama birkaç gün güneş görsek, papatyalar başta olmak üzere bir sürü bitki çiçekleniverecek.
şimdilik Portakal nergisi ile idare ediyoruz.
Selamlar..

Eklenti 194957

shapsough 05-03-2011 11:33

http://www.asyafidancilik.com/rsmlr/...ay/resim73.jpg

Bahsettiğim "Altuni AtLas Sediri" ;)

nergis06 05-03-2011 19:29

Orhan bey bahçenizi daha detaylı inceleme fırsatım oldu muhteşem olmuş.Sayenizde hiç bilmediğim bitkileri öğrenme fırsatım oldu.(İlk fırsatta bu bitkilerden edineceğim).Yazılarınızdan sadece bitkileri değil, hayvanları ve insanlarıda çok sevdiğiniz hissediliyor.Sizin ve eşinizin ellerine sağlık.Sevgi ve saygılar....

Yücel Canpolat 07-03-2011 16:30

Sayın Orhan Hocam sizi özledik gittikten sonra,buralarda kar boran fırtına ara ara güneş yani havalar da istikrar arama.hiç bir şey yapamadım sadece bordo bulamacı attım,galiba mart ayını böyle çıkaracağız selamlar Sayın Hocam:)

Adalet Yağcı 07-03-2011 16:44

Bahçe kıpırtıları duyuyorum, bahar mı geliyor ne?...

fatma sunay 07-03-2011 21:14

Orhan bey bahçenize hoş geldiniz. Bahçenizi sık sık ziyaret edeceğim çünkü öğreneceğim daha çok şey var. Bahçe işlerinde size kolaylıklar diliyorum.

sevim.K 07-03-2011 23:09

Orhan bey hoşgelmişsiniz bahçenize.:) Çan çiçeğinin tohumları ne hoş. Bolca da tohum var sanki üzerinde:)

Eşinize sevgiler Orhan bey dünya kadınlar günü kutlu olsun:)

Orhan Özbilgiç 09-03-2011 10:23

Sevgili shapsough teşekkürederim. Limon selvilerimin Topiaryy' si için de, senin deneyimlerinden yararlanacağım. Bana yardım edeceğinden eminim. Selamlar.;)

Sevgili nergis06;
Size esin kaynağı olabilecek bitkilere sahip olmak beni sevindirdi. Ayrıca, kişiliğime yönelik övgülerinizle de gururumu okşadınız. Sağolun.:)

Yücel Bey'ciğim;
Geldiğim günlerdeki yağışssız 2-3 günde, bende budamalarımı yapıp, Bordo bulamacını attım.
Leylandi ve Limon Selvilerin budanması kaldı. Birde toprağa direkt ekilecek tohumlar için yer hazırlanacak. Onun içinde birkaç gün güneşlenme gerekiyor.
Olur inşallah.:)
Sanada kolay gelsin. Selam ve sevgiler.:)

Sevgili Adalet Yağcı;
Ne kadar gecikirse geciksin, önümüz bahar! Havalar güneşlenmeye görsün, bu soğuk günleri unutturacak hızda doğadaki canlanmayı göreceğiz. Değil mi?
Siz de kendinizi bir yayla turuna hazırlayın derim ben!
Selam ve sevgiler.

Sevgili Fatma Sunay;
Bende, benden önce bahçe oluşturmuş arkadaşlarımızdan çok şey öğrendim. Bu süreç böyle sürüp gidecek.
Bahçemden birşeyler görüp öğrenmek istemeniz, beni mutlu ediyor. Sağolun. Sağlıkla kalın.:)

Sevim Hocam;
Öncelikle bir gün geciklmelide olsa, bende sizin şahsınızda, tüm bayan arkadaşlarımızın ''Kadınlar Günü'' nü kutluyorum.
Çan Şarmaşığı ile deneyimlerim sanırım bundan sonra yetişitirecek arkadaşlarımıza ışık tutacak nitelikte şaşırtıcı oldu.:eek:
Tohum kapsülleri hala yeşil. Bakalım ne olacak?
Selalar.

Orhan Özbilgiç 09-03-2011 10:36

5 Eklenti(ler)
Bu arada geçtiğimiz günlerde Çarşamba Hükümet Konağı bahçesinde en az 30-40 yaşında olduğunu sandığım bir Lonicera Fragrantissima (Hanım Parmağı-Kış Hanımelisi) gördüm. Bembeyaz çiçekleri çevresine son derece güzel ve yoğun bir koku yayıyordu.
Birkaç gün sonra tekrar gittiğimde, yanıma fotoğraf makinamıda aldım ve bu güzelliği fotoğrafladım.

Bu çalıyı görünce bahçemdekini daha bir sevdim.;)

Eklenti 195853

Eklenti 195854

Eklenti 195855

Eklenti 195856

Eklenti 195857

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025